Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πως κατανέμονται οι 21 έδρες ανά δημοτική ενότητα στον Δήμο Πωγωνίου


Από την τελευταία απογραφή και σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 3852/2010  ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας προκύπτει βάση τον πληθυσμό της.
Ο πληθυσμός του Δήμου Πωγωνίου ανέρχεται σε 9.258 άτομα και εκλέγονται 21 δημοτικοί σύμβουλοι.

ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ- 2.652- 6
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ-1.624- 4
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ-2.535- 5
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-1.787- 4
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΒΔΑΝΗΣ-98- 1
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ-569- 1 

Καταγγελία του Τάσου Τόκα υποψήφιου Δήμαρχου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Δωδώνης

Τάσος Τόκας
 υποψήφιος Δήμαρχος 
της «Λαϊκή Συσπείρωσης»
 στο Δήμο Δωδώνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Βρισκόμαστε ενάμισι μήνα πριν τις εκλογές του Μαΐου και φαίνεται ότι η Δημοτική αρχή του κ. Κατσανάκη έχει χάσει την ψυχραιμία και τον αυτοέλεγχο. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το  «όργιο» ρουσφετολογικών υποσχέσεων, προεκλογικών «έργων», και προσωπικών «μικροεξυπηρετήσεων» προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτών, θέλοντας ταυτόχρονα να τους κάνει να ξεχάσουν την απόλυτη απραξία μέσα στην  4/ετία της Δημοτικής Αρχής για τα λαϊκά προβλήματα, τα χαράτσια και τη δυσβάσταχτη φορολόγηση.
Συγκεκριμένα η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Δωδώνης καταγγέλλει το Δήμαρχο και την παράταξή του για τα εξής:
■ Τα μηχανήματα του Δήμου και των ιδιωτών (φιλικά προσκείμενων στη Δημ. Αρχή πάντα) έχουν πάρει …φωτιά τις τελευταίες μέρες για να καθαρίζουν δρόμους, να κόβουν κλαδιά, να ρίχνουν άσφαλτο σε δημόσιους και ιδιωτικούς (;;;) δρόμους. Ενώ για μια τετραετία οι δρόμοι του επαρχιακού δικτύου των δημοτικών ενοτήτων και των τοπικών κοινοτήτων βρισκόταν σε άθλια κατάσταση (αυτό το διάστημα η δημοτική αρχή είχε άλλες «προτεραιότητες», όπως αυτές για παράδειγμα με τα «φαγοπότια» με τον κ. Μπένο της «ΜΚΟ - Διαζώματος» και τους επιχειρηματίες της περιοχής) και μερικοί ήταν προσβάσιμοι μόνο από τον Ταρζάν, σήμερα, μέσα σε λίγες μέρες «βρέθηκαν» και τα χρήματα και τα μηχανήματα για να τους καθαρίσουν. «Στάχτη στα μάτια» και ο απόλυτος εμπαιγμός των δημοτών δηλαδή…
■ Εκεί που για 4 χρόνια δεν υπήρχαν ούτε «ψιλά» για τις δραστηριότητες των πολιτιστικών συλλόγων «ξαφνικά» λίγες μέρες πριν από τις εκλογές  …βρέθηκαν χρήματα. Σ’ αυτό συνέβαλε  και η Περιφερειακή αρχή του κ. Καχριμάνη που στηρίζει πότε φανερά και πότε παρασκηνιακά  τη σημερινή Δημοτική αρχή, αποδεικνύοντας αυτό που το ΚΚΕ λέει σε όλους τους τόνους και χωρίς μισόλογα, ότι οι εκλογές έχουν για όλους ενιαίο πολιτικό χαρακτήρα. Με αυτόν τον τρόπο, για παράδειγμα βρέθηκαν, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, 24.000€ για τον πολιτιστικό Σύλλογο Δραμεσιών (που ασυζητητί τα δικαιούται), προκειμένου να «φανεί» το «ενδιαφέρον» της Δημοτικής αρχής για τον πολιτισμό και να «εξαργυρωθεί» αντίστοιχα στις εκλογές.
■ Τα ταξίματα και οι μικροεξυπηρετήσεις πάνε κι έρχονται: αλλού τάζουν τα «300 του προέδρου του χωριού» σε δυο και τρεις ταυτόχρονα, αλλού τάζουν μεταθέσεις εκπαιδευτικών λόγω εκλογής στα τοπικά συμβούλια (μεταθέσεις που δεν θα γίνουν ποτέ γιατί πολύ σπάνια γίνονται πλέον), αλλού ρίχνουν μπετά σε αυλές σπιτιών με «επιβλέποντα» το Δήμαρχο…
Ο «μαυρογιαλουρισμός» σε όλο του το μεγαλείο…
■ Και όταν όλα τα παραπάνω δεν πιάνουν, έχουμε απειλές κι εκβιασμούς σε μεροκαματιάρηδες από τα «πρωτοπαλίκαρα» της Παράταξης του Δημάρχου, του τύπου:  αν μπεις στο ψηφοδέλτιο των κομμουνιστών «μεροκάματο δεν θα δεις στο χωριό».
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται σε κάθε έντιμο και καλοπροαίρετο άνθρωπο, σε όσους στέναξαν και στενάζουν από την ασκούμενη πολιτική σε Τοπικό-Περιφερειακό-Κεντρικό επίπεδο: 
■ ΝΑ ΜΗ ΛΥΓΙΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ Τ’ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ «ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ». Δεν χρωστούν σε κανέναν τίποτα. Ό,τι έργο γίνεται σήμερα, έχει πληρωθεί με το αίμα των δημοτών από τα δυσβάσταχτα χαράτσια. Δεν μπορούν τα χρήματα αυτά να σπαταλιόνται επιλεκτικά, για προεκλογικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.
■ Να σκεφτούν ότι οι εκλογές θα τελειώσουν και δεν τους αξίζει να έχουν για τα επόμενα 5 χρόνια μια Δημοτική Αρχή σαν κι αυτή που έζησαν την τελευταία 4/ετία. Να προβληματιστούν στο αν τους προτείνει κάτι διαφορετικό ο άλλος συνδυασμός του κ. Ντακαλέτση και κατά πόσο μπορεί να υλοποιήσει μια φιλολαϊκή πολιτική, όταν δίνει όρκους πίστης στον Καλλικράτη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
■ Να πάρουν τα μέτρα τους: ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ. Να ενισχύσουν τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δήμο Δωδώνης και να είναι σίγουροι ότι δεν θα μετανιώσουν για την επιλογή τους. Με ισχυρό ΚΚΕ σε ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και με δυνατό κίνημα, να είναι σίγουροι ότι θα έχουν και τοπικά, έναν καθημερινό συμπαραστάτη και οργανωτή της πάλης τους, ενάντια σ’ όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές τους αποφάσεις, συνέβαλλαν στο να τους «μαυρίσουν τη ζωή».

Γιάννενα 15 Απριλίου 2014
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος σας εύχεται Χρόνια Πολλά και καλή Ανάσταση

Επιστροφή των πινακίδων και άδειων κυκλοφορίας λόγω Πάσχα

Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, επιστρέφονται από σήμερα (16.04.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και τις 15 Απριλίου.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «Eπιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 15.04.2014.

Θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση πεζού στο 142ο χμ της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων (περιοχή Κομποτίου Άρτας)

Χθες (15-04-2014) και ώρα 14:35΄, στο 142ο χμ της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων (περιοχή Κομποτίου Άρτας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, το οποίο στη συνέχεια εξετράπη της πορείας του, παρέσυρε έναν 63χρονο ημεδαπό πεζό και τελικά προσέκρουσε σε Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα ο 63χρονος πεζός και ελαφρά τρεις επιβαίνοντες του δεύτερου οχήματος (μία 35χρονη υπήκοος Αλβανίας και τα δύο ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 8 και 6 ετών).

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Ανατολή Ιωαννίνων: Εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, περίπτωση κλοπής από κατάστημα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε το απόγευμα της 10.04.2014 στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής τέσσερις ημεδαποί Ρομά, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 29 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, οι προαναφερόμενοι δράστες, απογευματινές ώρες της 10.04.2014, προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν σε κατάστημα πώλησης ενδυμάτων στην Ανατολή Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφεραν να αφαιρέσουν δύο δερμάτινα μπουφάν.
Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και αποδόθηκαν στην υπεύθυνη του καταστήματος.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΝΤΑΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη

Ντάλλας Β. Ιωάννης 
υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Γεννήθηκε από γονείς αγρότες στη Χρυσόρραχη Πωγωνίου και είναι πατέρας δυο παιδιών.
Απόφοιτος: Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς,  Πάντειου Πανεπιστημίου, Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. 
Μετεκπαιδεύτηκε: · Μαράσλειο Διδασκαλείο (2έτη) · Ρ.Η Ludwigsburg Γερμανίας (2έτη). 
Κατέχει τη Γερμανική Γλώσσα.
Συμμετείχε σε πολλά Ευρωπαϊκά προγράμματα (Comenius, Arion) για ζητήματα παιδείας.
Δάσκαλος-Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων.
Διατέλεσε Μέλος Δ.Σ Δασκαλικών Συλλόγων, Μέλος Παμπειραϊκής Επιτροπής για ζητήματα ειρήνης και αφοπλισμού (ΕΕΔΥΕ).
Πρόεδρος Πολιτιστικών Συλλόγων Μέλος Δ.Σ. Αδελφότητας Χρυσόρραχης.
Μέλος Κ.Σ. Ελληνικής Κοινότητας Wenau της Γερμανίας.
Αντιδήμαρχος (2006-2010) Δήμου Καλπακίου.
Αντιδήμαρχος (2010-2014) Δήμου Πωγωνίου.
Πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Πωγωνίου 2010-2014.
Τηλ.: 6974307009
e-mail: giannisntallas@yahoo.gr

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 31χρονος Αλβανός για μεταφορά 100 κιλών κάνναβης

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, κατασχέθηκαν περίπου -100- κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (15-04-2014) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από τον 31χρονο δράστη.
Όπως διαπιστώθηκε μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (91) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (99) κιλών και (450) γραμμαρίων.
Στην κατοχή του 31χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, με τις οποίες ρύθμιζε τις λεπτομέρειες των παράνομων συναλλαγών του, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, το οποίο ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο για τα έτη 2013 και 2014, τη Μεγάλη Πέμπτη

Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) θα καταβάλει σε 6.297 αγρότες τη Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου αποζημιώσεις ύψους 20,6 εκατ. ευρώ.
Οι αποζημιώσεις αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο για τα έτη 2013 και 2014.

Τα ποσά ανά νομό της Ηπείρου είναι:
Άρτας : 44.436,71
Θεσπρωτίας: 13.383,82
Ιωαννίνων : 4.952,68
Πρεβέζας : 516,48

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου (15/04/2014)

Αποφάσεις για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων και την έγκριση Μ.Π.Ε., που συνολικά αφορούν περιβαλλοντικά έργα, δράσεις πολιτισμού και άλλες παρεμβάσεις έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της.
Αναλυτικά, η Επιτροπή ενέκρινε τις Μ.Π.Ε. για τα έργα:
«Μονάδα προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων λιπαντικών ελαίων (ΑΛΕ), βρώσιμων ελαίων & λιπών (ΑΒΕ-Λ) καθώς και μετατροπής των μεταχειρισμένων βρώσιμων ελαίων & λιπών σε βιοκαύσιμο, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο Ο.Τ. 6Γ της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων»
Λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας εκτροφής 30.000 πτηνών πάχυνσης (120 ισοδύναμα ζώα) η οποία είναι εγκατεστημένη στη θέση «ΡΑΧΕΣ» της Τοπικής Κοινότητας Κρυόβρυσης, Δ.Ε. Περάματος του Δήμου Ιωαννιτών Π.Ε. Ιωαννίνων ( Υπαγωγή στον Ν. 4178/2013)»
«Συγκοινωνιακά έργα ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολη (Αρχαιολογικό Πάρκο Νικόπολης) στην Π.Ε. Πρέβεζας»

Έλεγχοι υπηρεσιών για τα «φθηνά» αμνοερίφια

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις τιμές πώλησης αρνιών κάτω του κόστους, που διαφημίζονται αυτή την περίοδο, μεταξύ άλλων, είπε:
 «Την περίοδο αυτή ζωντανά τα αμνοερίφια αγοράζονται στην Ήπειρο 3,5 ευρώ το κιλό, το οποίο μεταφράζεται πάνω από 6,5 ευρώ το κιλό μετά τη σφαγή. Άρα αυτό είναι το κόστος χονδρικής. Οι υπηρεσίες μας ζήτησαν και έκαναν έλεγχο σε καταστήματα που διαφημίζουν χαμηλές τιμές σε ελληνικά αρνιά και τα οποία δεν έχουν άδεια πώλησης νωπών προϊόντων. 

Κλείδωσαν τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Από τη Μεγάλη Πέμπτη οι αιτήσεις για το  "κοινωνικό μέρισμα".

Έως τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει το site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους για το επίδομα του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα. Όσοι υποβάλουν τη σχετική αίτηση έως το τέλος Απριλίου αναμένεται να λάβουν το εφάπαξ επίδομα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους έως τις 10 Μαΐου.
Αυτό προέκυψε από τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη, Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη. Παράλληλα, έως αύριο το αργότερο αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών.

Στα Γιάννενα τις ημέρες του Πάσχα ο Κάρολος Παπούλιας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα στα Γιάννενα.
 Ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει την περιφορά των Επιταφίων στην πλατεία.

Για την Αναστάσιμη Ακολουθία αναμένεται να μεταβεί στους Φραγκάδες, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα μεταβεί στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα για να γιορτάσει μαζί με αξιωματικούς και στρατιώτες.

Από τις ΔΟΥ η επιστροφή κατασχεθέντων μισθών και συντάξεων

Σε εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, αναφέρει ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν πίσω την επιστροφή των χρημάτων τους από στην αρμόδια εφορία στους οποίους έχει γίνει κατάσχεση μισθού ή σύνταξης κάτω των 1.500 ευρώ, καθώς και αυτοί που τους κατεσχέθη ο μισθός για ληξιπρόθεσμες οφειλές χαμηλότερες των 500 ευρώ.

Λόγω των νέων διατάξεων της νομοθεσίας που ψηφίσθηκε πρόσφατα, αυξήθηκε από 1.000 ευρώ σε 1.500 ευρώ το ακατάσχετο όριο μισθών και συντάξεων και από 300 σε 500 ευρώ του ορίου των οφειλών για τις οποίες δεν θα γίνεται κατάσχεση.