Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Τοποθέτηση του Γιάννη Στέφου στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Τοποθέτηση Γιάννη Στέφου στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος τοποθετήθηκε στις 18-4-2019 στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο ρυθμίζει διάφορα θέματα των μονίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), καθώς και θέματα οπλιτών.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής έκανε μια μικρή αναδρομή στα προηγούμενα νομοσχέδια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ρύθμιζαν ζητήματα λειτουργίας του στρατεύματος. Συγκεκριμένα, το 2016 με τους νόμους 4361 και 4407 είχαν ρυθμιστεί θέματα που αφορούσαν τους οπλίτες και θέματα που είχαν σχέση με την εξέλιξη των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Το 2017 με το νόμο 4494 ρυθμίστηκαν οικονομικά ζητήματα και θέματα εξέλιξης, ενώ θεσπίστηκε και το δικαίωμα της συνδικαλιστικής έκφρασης των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.
«Το παρόν νομοσχέδιο, είπε ο βουλευτής, περιλαμβάνει σημαντικές προβλέψεις που έχουν θετικό πρόσημο ως προς την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της ισονομίας ανάμεσα στα στελέχη των ΕΔ. Δεν λύνει όλα τα ζητήματα και δεν εξαφανίζει όλες τις ανισότητες αλλά βρίσκεται προς μια τέτοια κατεύθυνση και εξορθολογίζει σε σημαντικό βαθμό την οργάνωση των Σωμάτων και δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο και λειτουργικό στρατό».

Νέα παράταση στις προθεσμίες δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο μέχρι την 10η Ιουνίου 2019


Ύστερα από απόφαση του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», παρατείνεται, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, μέχρι την 10η Ιουνίου 2019.
Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
Α) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Β) ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
Γ) Από το Δήμο ΑΡΤΑΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ, ΑΜΜΟΤΟΠΟΥ, ΑΝΕΖΗΣ, ΒΙΓΛΑΣ, ΓΡΑΒΙΑΣ (ΓΑΒΡΙΑΣ)*, ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΗΣ, ΓΡΙΜΠΟΒΟΥ, ΔΑΦΝΩΤΗΣ, ΚΑΛΟΒΑΤΟΥ, ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟΥ, ΚΕΡΑΜΑΤΩΝ, ΚΙΡΚΙΖΑΤΩΝ, ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΚΟΡΩΝΗΣΙΑΣ, ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ, ΛΙΜΙΝΗΣ, ΠΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ, ΡΑΧΗΣ, ΡΟΔΑΥΓΗΣ, ΡΟΚΚΑΣ, ΣΚΟΥΠΑΣ (ΚΑΡΥΔΕΑΣ)*, ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ, ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ, ΦΙΛΟΘΕΗΣ, ΨΑΘΟΤΟΠΙΟΥ
Δ) Από το Δήμο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΚΟΜΜΕΝΟΥ, ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΟΤΟΠΟΥ, ΜΑΡΚΙΝΙΑΔΑΣ, ΜΕΓΑΡΧΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΧΥΚΑΛΑΜΟΥ, ΠΕΡΑΝΘΗΣ, ΣΕΛΛΑΔΩΝ, ΣΥΚΕΩΝ, ΦΩΤΕΙΝΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Άρτα: Κρυστάλλη 31, ΤΚ 47131
Αθήνα: Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137)
Τηλέφωνα: 26810 75914 – 26810 77566 – 6972 020479
Φαξ: 26810 27809
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00
και Τετάρτη 8:00 με 20:00
Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Α) ΠΑΡΓΑΣ
Β) Από το Δήμο ΖΗΡΟΥ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΝΩΓΕΙΟΥ, ΑΣΣΟΥ, ΓΑΛΑΤΑ, ΓΟΡΓΟΜΥΛΟΥ, ΓΥΜΝΟΤΟΠΟΥ, ΔΡΥΟΦΥΤΟΥ, ΚΕΡΑΣΩΝΟΣ, ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ, ΚΡΑΝΕΑΣ, ΜΕΛΙΑΝΩΝ, ΝΙΚΟΛΙΤΣΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΠΑΠΠΑΔΑΤΩΝ, ΠΟΛΥΣΤΑΦΥΛΟΥ, ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Γ) Από το Δήμο ΠΡΕΒΕΖΗΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΝΩ ΡΑΧΗΣ, ΒΡΑΧΟΥ, ΒΡΥΣΟΥΛΑΣ, ΚΑΜΑΡΙΝΑΣ (ΖΑΛΟΓΓΟΥ)*, ΚΑΝΑΛΙΟΥ, ΚΟΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΡΥΟΠΗΓΗΣ, ΛΟΥΡΟΥ, ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΟΥ, ΜΥΡΣΙΝΗΣ, ΜΥΤΙΚΑ, ΝΕΑΣ ΣΑΜΨΟΥΝΤΟΣ, ΝΕΑΣ ΣΙΝΩΠΗΣ, ΝΕΟΥ ΣΦΗΝΩΤΟΥ  (ΣΦΗΝΩΤΟΥ)*, ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ (ΣΜΥΡΤΟΥΛΑΣ)*, ΟΡΕΙΝΟΥ, ΡΕΥΜΑΤΙΑΣ, ΡΙΖΩΝ, ΣΚΙΑΔΑ, ΤΡΙΚΑΣΤΡΟΥ, ΦΛΑΜΠΟΥΡΩΝ, ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ, ΩΡΩΠΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Πρέβεζα: Λεωφ. Ιωαννίνων 20, ΤΚ 48100
Αθήνα: Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137)                     
Τηλέφωνα: 26820 28159 – 26820 60208 – 6983 087095
Φαξ: 26820 60235
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00
και Τετάρτη 8:00 με 20:00
Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων
Α) ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
Β) ΔΩΔΩΝΗΣ
Γ) ΚΟΝΙΤΣΑΣ
Δ) ΜΕΤΣΟΒΟΥ
Ε) ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΣΤ) Από τον Δήμο ΖΑΓΟΡΙΟΥ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ, ΑΝΘΡΑΚΙΤΗ, ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΩΝ, ΑΡΙΣΤΗΣ, ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΩΝ, ΒΙΤΣΗΣ, ΒΟΒΟΥΣΗΣ, ΒΡΑΔΕΤΟΥ, ΒΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΓΡΕΒΕΝΙΤΙΟΥ, ΔΕΜΑΤΙΟΥ, ΔΙΚΟΡΥΦΟΥ, ΔΙΛΟΦΟΥ, ΔΙΠΟΤΑΜΟΥ, ΔΟΛΙΑΝΗΣ (Ν. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ)*, ΕΛΑΤΗΣ, ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΛΑΦΟΤΟΠΟΥ, ΗΛΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΙΤΕΑΣ, ΚΑΒΑΛΛΑΡΙΟΥ, ΚΑΛΟΥΤΑ, ΚΑΠΕΣΟΒΟΥ (ΚΕΠΕΣΟΒΟΥ)*, ΚΑΣΤΑΝΩΝΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΩΝ, ΚΗΠΩΝ, ΚΟΥΚΚΟΥΛΙΟΥ, ΛΑΙΣΤΗΣ, ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ΜΑΚΡΙΝΟΥ, ΜΑΝΑΣΣΗ, ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙΟΥ, ΝΕΓΑΔΩΝ, ΠΑΠΙΓΚΟΥ, ΠΕΤΡΑΣ, ΣΚΑΜΝΕΛΛΙΟΥ, ΤΡΙΣΤΕΝΟΥ, ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ, ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΙΟΥ και  ΦΡΑΓΚΑΔΩΝ
Ζ) Από τον Δήμο ΖΙΤΣΑΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΕΤΟΠΕΤΡΑΣ (ΔΩΔΩΝΗΣ), ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΒΑΓΕΝΙΤΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΤΑΤΑΔΩΝ, ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ, ΒΛΑΧΑΤΑΝΟΥ, ΒΟΥΤΣΑΡΑ (ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ)*, ΒΡΥΣΟΥΛΑΣ, ΓΑΒΡΙΣΙΩΝ, ΓΙΟΥΡΓΑΝΙΣΤΑΣ, ΓΡΙΜΠΟΒΟΥ, ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ, ΓΡΑΝΙΤΣΗΣ, ΓΡΑΝΙΤΣΟΠΟΥΛΑΣ, ΔΑΦΝΟΦΥΤΟΥ, ΔΕΣΠΟΤΙΚΟΥ, ΕΚΚΛΗΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΖΙΤΣΗΣ, ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΡΙΤΣΗΣ, ΚΟΥΡΕΝΤΩΝ, ΛΥΓΓΟΥ, ΛΙΓΟΨΑΣ, ΛΙΘΙΝΟΥ, ΛΟΦΙΣΚΟΥ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΕΡΑΤΗ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ, ΠΟΛΥΛΟΦΟΥ, ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΡΑΔΟΒΙΖΙΟΥ, ΡΑΙΚΟΥ, ΡΙΖΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΟΥ και ΧΙΝΚΑΣ
Η) Από τον Δήμο ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ, ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ, ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΞΟΧΗΣ, ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ, ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ, ΚΟΣΜΗΡΑΣ, ΚΡΑΨΗΣ, ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ, ΛΙΓΚΙΑΔΩΝ, ΜΑΖΙΑΣ, ΜΑΝΟΛΙΑΣΗΣ, ΜΟΥΖΑΚΑΙΩΝ και ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Ιωάννινα: Επί των οδών Μαρίκας Κοτοπούλη 68, Σοφούλη, Χρ. Μακρή και 8ης Μεραρχίας 3-5 (Ο.Τ.283) του κτιριακού συγκροτήματος "ΡΙΖΑΡΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ", ΤΚ 45333
Αθήνα: Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137)
Τηλέφωνα: 26510 26082 – 26510 20116
Φαξ: 26510 20551
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00

Δήμος Πωγωνίου: Πολύτιμο «εργαλείο» για τη στήριξη των δημοτών το «Βοήθεια στο σπίτι»


Εξυπηρετεί περισσότερους από 350 ανήμπορους δημότες

Πολύτιμο «εργαλείο» για τη στήριξη ανήμπορων δημοτών αποτελεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Στο Δήμο Πωγωνίου το πρόγραμμα εξυπηρετεί σε μόνιμη βάση περισσότερους από 350 δημότες, με τον αριθμό των περιστατικών να  αυξάνεται σημαντικά κατά τους θερινούς μήνες.
Το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου περιλαμβάνει 5 δομές «Βοήθεια στο σπίτι» και συγκεκριμένα τις δομές Καλπακίου, Άνω Καλαμά, Άνω Πωγωνίου, Κεφαλοβρύσου και Δελβινακίου. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης των περιστατικών, η παραμονή των περιστατικών στο φυσικό περιβάλλον και η αποφυγή της ιδρυματοποίησης.
Σε κάθε πρόγραμμα απασχολούνται:
1)  Κοινωνικός λειτουργός, που ασχολείται με τα κοινωνικοπρονοιακά προβλήματα, προβλήματα κοινωνικής ενσωμάτωσης, εισαγωγή περιστατικών σε ιδρύματα χρονίων παθήσεων, επιτροπές ΚΕΠΑ, συνεργασία με φορείς ΟΑΕΔ, Σωφρονιστικά Ιδρύματα, Νοσοκομεία και διασύνδεση με αυτά, Δικαστική συμπαράσταση περιστατικών με Γεροντική Άνοια, κοινωνικοσυναισθηματική στήριξη, ενημέρωση σε θέματα υγείας, προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους κτλ.
2)  Νοσηλεύτρια, που ασχολείται με τη Νοσηλευτική Φροντίδα των περιστατικών, περιποίηση κατακλίσεων, ενεσοθεραπεία, περιποίηση τραυμάτων, ενημέρωση θεμάτων πρόληψης της υγείας.
3)  Οικογενειακός βοηθός, που ασχολείται με την αγορά φαρμάκων-μεταφορά, καθαριότητα οικίας των περιστατικών, μαγείρεμα κτλ.
«Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Πέρα των εγγεγραμμένων, η δομή εξυπηρετεί και έκτακτες περιπτώσεις ατόμων και οικογενειών που χρήζουν περιστασιακής βοήθειας. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα «εργαλεία» των Δήμων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.
«Περισσότεροι από 350 δημότες μας έχουν στο πλευρό τους το προσωπικό των 5 δομών. Η βοήθεια που τους προσφέρεται είναι σημαντική και τα χαμόγελα που παίρνουμε είναι η καλύτερη ανταμοιβή» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σιούτης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα

Η ΔΕΗ με σχετική ανακοίνωσή της  υπενθυμίζει από 1ης Μαΐου θα αρχίσει η εφαρμογή του θερινού ωραρίου για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, που είναι συνεχές από τις 11.00 το βράδυ τις 7.00 το πρωί.
Το θερινό ωράριο θα ισχύσει ως τις 31 Οκτωβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα καταστήματα της ΔΕΗ καθώς και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ https://www.dei.gr/el  και του ΔΕΔΔΗΕ https://www.deddie.gr

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας θεμάτων που συζητηθήκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 17-4-2019


Πίνακας θεμάτων που συζητηθήκαν στην  τακτική συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  17-4-2019 [Πρακτικό Νο 4/17-4-2019] αριθμός  αποφάσεων  και  περίληψή τους
ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση 4ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2019 Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ 61
2. Έγκριση 2ης κατανομής ΣΑΤΑ 2019.   ΑΠΟΦΑΣΗ  62
  Ανάκληση απόφασης Δ.Σ. 222/2018 – αποδοχή επιχ/σης ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου-αλλαγή τίτλου   υποέργου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  63
  Ανάκληση απόφασης Δ.Σ. 250/2018 – αποδοχή επιχ/σης ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου-αλλαγή τίτλου   υποέργου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  64
4. Επί αιτήσεων για  χορήγηση άδειας νέας παροχής ύδρευσης, εκτός οικισμού.
ΑΠΟΦΑΣΗ  65
5. Διαγραφή τελών ύδρευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  66
6. Ίδρυση τμήματος  ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  67
7. Σύσταση υγειονομικής επιτροπής.  ΑΠΟΦΑΣΗ  68
8. Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Πωγωνίου, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση κόστους λειτουργίας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  69
9. Έγκριση 1ου ανακεφ. πίνακα του έργου: «Ανακαίνιση συν/ση δημοτικών κτιρίων  Δήμου Πωγωνίου  [φάση 1].  ΑΠΟΦΑΣΗ  70
10. Απευθείας ανάθεση εκμίσθωσης του καταστήματος – ξενώνα στον οικισμό Κάτω Λάβδανης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  71
11. Διαγραφή προστίμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  72
12. Διαγραφή μισθώματος καταστήματος στην Τ.Κ. Δελβινακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  73
13. Λύση σύμβασης δημοτικών εκτάσεων [εγκατάσταση τηλ/κων εξοπλισμών] Τ.Κ. Μαυροπούλου & Χρυσόρραχης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  74
14. Έγκριση μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020-2023 Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  75
15. Έγκριση μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020-2023  του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  76
16. Έγκριση αναμόρφωσης Ο.Π.Δ. της 1ης αναμόρφωσης  προϋπολογισμού 2019 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  77
17. Παράνομη βόσκηση στην Τ.Κ. Ωραιοκάστρου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  78
18. Έγκριση πρακτικού επιτροπής προστασίας δημοτικής περιουσίας Δ.Ε. Άνω Καλαμά [Τ.Κ. Παρακαλάμου]. ΑΠΟΦΑΣΗ  79
19. Ενέργειες για την επιστροφή οικοπέδου από την κτηνιατρική υπηρεσία του Δημοσίου στο Δήμο Πωγωνίου [Τ.Κ. Κτισμάτων – πρώην Αστυνομικό τμήμα].  ΑΠΟΦΑΣΗ  80
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ-ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Ένταξη στο πρόγραμμα Ένταξη στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ  του ΥΠ.ΕΣ  «Προμήθεια εξοπλισμού. Κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή αναβάθμιση των στάσεων,  για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  81
2. Ένταξη στο πρόγραμμα Ένταξη στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ  του ΥΠ.ΕΣ   «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  82
3. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου, για την εκτέλεση του έργου: «Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης  και υδραυλικών υλικών για την ύδρευση των κτηνοτροφικών μονάδων ( Παρακαλάμου- Νεγράδων- Βασιλικού-Κ. Μερόπης)  του Δήμου Πωγωνίου»  ΑΠΟΦΑΣΗ  83
4. Κατανομή επιχ/σης ΥΠ.ΕΣ για λειτουργικές δαπάνες σχολικών επιτροπών  [ Β΄ κατανομή ]   ΑΠΟΦΑΣΗ   84
5. Επί αιτήσεως Αδελφότητας Βραστοβητών Τ.Κ. Λάβδανης, για την παραχώρηση της χρήσης του Δ.Σ. του οικισμού Βραστοβάς της Τ.Κ. Λάβδανης – Ανάκληση απόφασης 182/2018.  ΑΠΟΦΑΣΗ  85 
6. Ορισμός εκπροσώπων της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πεζοπορικών Ορειβατικών Δραστηριοτήτων [Σ.Ε.Π.Ο.Δ.]  ΑΠΟΦΑΣΗ  86 
7. Έγκριση εκδήλωσης για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στην Τ.Κ. Νεγράδων-έγκριση δαπανών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  87.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Οι Ορίζοντες Ηπείρου μαζί με τον συνεταιρισμό Πίνδος μπροστάρηδες στην καταπολέμηση της ανεργίας


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 18ης Απριλίου 2019, τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Πίνδος, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό του Ανδρέα Δημητρίου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα έγινε αλληλοενημέρωση. Ο κ. Δημητρίου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Οριζόντων Ηπείρου για την πορεία του συνεταιρισμού, το επενδυτικό του πρόγραμμα και τα γενικότερα ζητήματα για τα οποία χρειάζεται τη συμπαράσταση της Περιφέρειας. Ο Σπύρος Ριζόπουλος ανέπτυξε το πρόγραμμα διακυβέρνησης 2019 -2023 επικεντρωνόμενος ιδιαιτέρως στα ζητήματα της ανάπτυξης, της ενίσχυσης των επιχειρήσεων και της καταπολέμησης της ανεργίας. Επισήμανε μάλιστα ότι η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι πάντοτε ανοιχτή και ο ίδιος αρωγός στις προσπάθειες της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις
Ανδρέας Δημητρίου
«Υποδεχθήκαμε σήμερα στην «Πίνδο» την επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη του κ. Ριζόπουλου μαζί με τους συνεργάτες του, όπου σε μια ουσιαστική, εμπεριστατωμένη και αποτελεσματική συζήτηση τον ενημερώσαμε για τη δομή, τη λειτουργία και την αναπτυξιακή πορεία του συνεταιρισμού εδώ και 61 χρόνια. Καθώς επίσης για τα προβλήματα και τις παρεμβάσεις οι οποίες μπορεί να γίνουν σε επίπεδο Περιφέρειας για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική και ουσιαστική παρέμβαση στα αποτελέσματα αυτά πάνω στον χώρο και στον κλάδο της Πτηνοτροφίας.
Επίσης, για το αναπτυξιακό μας σχέδιο και πλάνο που έχει υλοποιηθεί την τελευταία τριετία σε ένα μέγεθος άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ αλλά καθώς επίσης και το σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μας πλάνο για τη επόμενη πενταετία που έχει να κάνει σε μια σειρά παρεμβάσεων στις εγκαταστάσεις και στις υποδομές, στη δημιουργία και την καθημερινή λειτουργία της Πίνδου που θα την κάνουν πιο αποτελεσματική πιο ανταγωνιστική και πρωτοπόρα -όπως συνηθίζει να είναι εδώ και 61 χρόνια- προς όλες τις κατευθύνσεις και στα νέα προϊόντα τα οποία έχουμε λανσάρει στην αγορά την τελευταία διετία στην κατεύθυνση των αλλαντικών αλλά και της κοτόπιτας καθώς και στο σχεδιασμό που γίνεται για τα επόμενα χρόνια.
Να τον ευχαριστήσουμε για την επίσκεψη. Νομίζω ότι μας άκουσε με μεγάλη προσοχή και έχει ενημερωθεί πλήρως και για τα δρώμενα της πτηνοτροφίας αλλά κυρίως για την πορεία μιας συνεταιριστικής που κοσμεί όχι μόνο την χώρα μας την Ελλάδα αλλά και πολύ περισσότερο έξω και από τα βαλκάνια.»
Σπύρος Ριζόπουλος
 «Ευχαριστώ πάρα πολύ τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης που μας υποδέχθηκαν. Αφιέρωσαν το χρόνο τους να μας κάνουν μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση. Επέλεξα τη συνάντηση στη βιομηχανία -για μένα θα είναι βιομηχανία, άσχετα του συνεταιρισμού που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ύπαρξης- της Πίνδου.
Πιστεύω ότι θα συνεχίσει να είναι πρωτοπόρος. Πιστεύω ότι η τελευταία μεγάλη επένδυση στην έννοια του έτοιμου προϊόντος είναι εκείνο που θα αναδείξει το μέλλον και θα βοηθήσει στην περαιτέρω εξωστρέφεια της βιομηχανίας. Κουμπώνει πλήρως με το πρόγραμμά μας για την πρωτογενή παραγωγή όπου τονίζουμε ότι θέλουμε να αντιστρέψουμε το «από το χωράφι στο ράφι» και να πάμε «από το ράφι στο χωράφι» μπαίνοντας πλέον στον καταναλωτή και όχι μόνο στο σούπερ μάρκετ.
Είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις, ενδεχομένως η μοναδική αυτού του μεγέθους, στην Ήπειρο η οποία μου θυμίζει -όπως εξήγησα χαριτολογώντας- ότι κάπως έτσι ξεκίνησε και η Στάρμπακς από την πολιτεία της Ουάσινγκτον και έγινε μία πολυεθνική. Είναι η μοναδική που δείχνει αυτή τη στιγμή να έχει τη δυνατότητα και τις υποδομές να αναπτυχθεί παγκοσμίως, βοηθώντας συγχρόνως με πολύ σοβαρό τρόπο το βασικό μας σχέδιο τη μείωση της ανεργίας σε μονοψήφιο. Γιατί όπως καταλαβαίνετε η παγκόσμια επέκταση θα οδηγήσει σε πολλές θέσεις εργασίας.
Είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας καταπολέμησης της ανεργίας, το πρόγραμμα του Μητρώου Ανέργων Ηπείρου, το περίφημο ΜΑΗ και ζητήσαμε στήριξη σε αυτή τη διαδικασία. Από την άλλη, εξήγησα ότι ουδέποτε άκουσα εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ή του κεντρικού πολιτικού συστήματος να αντιλαμβάνονται την έννοια της επιχειρηματικότητας. Χαρακτηριστικά λέω ότι μιλάμε πολύ εύκολα για εύλογο κέρδος, εγώ δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλάει για εύλογη χασούρα.
Ελπίζω να είστε συνέχεια κερδοφόροι, να ανοίγετε συνέχεια ορίζοντες, όπως οι Ορίζοντες Ηπείρου. Εύχομαι να μας βοηθήσετε στη μάχη της καταπολέμησης της ανεργίας. Και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε μέσα από το πρόγραμμά μας στο οποίο έχουμε λύσεις σε βασικά ζητήματα όπως το κόστος της ενέργειας και του νερού, να κάνουμε πιο εύκολη τη δική σας δουλειά για να μπορέσετε και εσείς να κάνετε πιο εύκολη τη δουλειά του τόπου.
Η Περιφέρεια στηρίζεται στη δική σας ανάπτυξη, οφείλει να είναι αρωγός, οφείλει να είναι πρωτοπόρος μπροστά από εσάς και οφείλει να είναι πρέσβης σας. Θα μας έχετε ως συμπαραστάτες η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή γιατί είστε μια επιχείρηση η οποία συνέχισε και στα δύσκολα των capital controls. Δεν απέλυσε, δεν μείωσε. Είναι πρότυπο περιβαλλοντικής παρουσίας. Ούτε πρόστιμα της χαρίστηκαν και ούτε δείχνει φειδώ στις επιδοτήσεις τις οποίες οφείλει να κάνει στα ζητήματα περιβάλλοντος.
Συνεπώς θα ήμουν αυτοκτονικός να μην ήμουν εδώ σήμερα και θα ήμουν αυτοκτονικός -τη στιγμή που πιστεύω ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να έρθει μέσα από την εξωστρέφεια- να μη βοηθήσω σε αυτή την εξωστρέφεια διότι αν μη τι άλλο η προϋπηρεσία μου και οι γνώσεις μου στα αντικείμενα αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν ακόμη και σε αντικείμενα στα οποία να έχετε τέτοιες τεράστιες δυνατότητες και να μην μπορείτε να τις δείτε οι ίδιοι. Εκεί λοιπόν θα είμαι αρωγός.
Η πόρτα θα είναι μονίμως ανοιχτή να συζητάμε τα θεσμικά και τα στρατηγικά. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.»

Δήμος Πωγωνίου: Πασχαλινές ευχές!


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, 
το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου Πωγωνίου 
σας εύχονται 
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Γιάννης Καραγιάννης: Ιστορική η απόφαση της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών


Όλος ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα όσοι καταγόμαστε από μαρτυρικά χωριά, νιώθουμε δικαιωμένοι για τη χθεσινή, ιστορική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για την επίσημη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Τον Φλεβάρη του 2016, είχα καταθέσει στον πρόεδρο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, φάκελο με τα εγκλήματα της 1ης Γερμανικής Μεραρχίας Ορεινών Καταδρομών "Εντελβάις" κατά άμαχου πληθυσμού στα χωριά του Νομού Ιωαννίνων την περίοδο 1943 - 1944.
Ο φάκελος, προϊόν μακρόχρονης και εμπεριστατωμένης έρευνας του Γιαννιώτη ιστορικού ερευνητή Αλέκου Ράπτη, αποτέλεσε ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο για τη σύνταξη της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, η οποία στο πόρισμά της κατέληξε πως:
·   το ζήτημα των οφειλών προς την Ελλάδα από τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παραμένει ανοικτό, ως απαράγραπτο χρέος που αναζητά επίμονα την ηθική, ιστορική και νομική του δικαίωση,
·  οι αξιώσεις του Ελληνικού Κράτους και οι οφειλές από τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παραμένουν εκκρεμείς και ενεργές στο σύνολό τους,
·  το Ελληνικό Κράτος ουδέποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποποιήθηκε των αξιώσεών του,
·  δεν τίθεται και δεν δύναται να τεθεί κανένα ζήτημα παραγραφής των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους.

Πασχαλινές δημιουργίες από τον Παιδικό και το Νηπιαγωγείο Καλπακίου

Δεκάδες όμορφες πασχαλινές δημιουργίες κατασκεύασαν με τα χεράκια τους οι μικροί καλλιτέχνες του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού Καλπακίου!
Ευχόμαστε να μην χάσετε ποτέ την αθωότητα και το ταλέντο σας!
Συγχαρητήρια στους μαθητές και στη νηπιαγωγό και βρεφονηπιοκόμο για την πολύτιμη βοήθειά τους!
Καλό Πάσχα, με υγεία και αγάπη!


Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2019/2020 στα πλαίσια του Καν. (ΕΕ) 1308/2013


Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι: 
Έως και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 θα κατατίθενται αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2019/2020 και στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων που είναι εγγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο ή για τη δημιουργία νέων (εφόσον υπάρχουν δικαιώματα φύτευσης), με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, την προστασία των ντόπιων ποικιλιών (Ντεμπίνα, Βλάχικο, Μπεκάρι), την εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον και την εισαγωγή σύγχρονων αμπελουργικών καλλιεργητικών τεχνικών και τη διαφύλαξη παλιών (καλλιέργεια σε αναβαθμίδες).
Τα μέτρα που ενισχύονται είναι:
1.   Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους – αναφύτευση
2.   Φύτευση νέων αμπελώνων
3.   Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα είναι:
1.   Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση
2.   Απόσπασμα Αμπελουργικού μητρώου
3.   Δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών
4.   Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το 2019
5.   Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
6.   Φωτοτυπία φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.
7.   Φωτοτυπία της 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου και IBAN.
8.   Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής για ιδιόκτητα ή ηλεκτρονικά μισθωτήρια (άνω των 9 ετών) για ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια. 
Για τα ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια όταν ο παραγωγός ενταχτεί στο πρόγραμμα θα απαιτηθεί συμβολαιογραφική πράξη μίσθωσης άνω των 9 ετών.
Η αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου  www.php.gov.gr – Ενημέρωση Αγροτών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου - ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο και στο γραφείο στους Στέφο Λ., Βασδέκη Ε. & Δέμκα Β. και στο τηλέφωνο: 2651087114.

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου


Ταυτοποιήθηκαν (9) μέλη της
Εξιχνιάστηκαν συνολικά (22) περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ταυτοποιήθηκαν (9) μέλη της ομάδας, ηλικίας από 20 έως 46 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Ειδικότερα, από την αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2017, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είτε με το πρόσχημα γνωριμίας συγγενικών προσώπων των παθόντων είτε προσποιούμενοι τους πωλητές ή αγοραστές διαφόρων ειδών, εισέρχονταν στο εσωτερικών των οικιών και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά (22) περιπτώσεις κλοπών, (11) τετελεσμένες και ισάριθμες σε απόπειρα, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Ιωαννίνων, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας υπερβαίνει τα (48.000) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της ομάδας στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και η διασύνδεση με άλλους συνεργούς.

Επίσκεψη του Σπύρου Ριζόπουλου στις εγκαταστάσεις του ΑΠΣΙ «Πίνδος», την Πέμπτη 18 Απριλίου


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, θα επισκεφθεί την Πέμπτη στις 11 το πρωί τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ». 
Θα ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα της εταιρείας και για το αναπτυξιακό της πλάνο.
Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ στα κεντρικά γραφεία, στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων.

Άσκηση και σακχαρώδης διαβήτης


Όταν ένα άτομο έχει διαγνωστεί με προδιαβήτη ή διαβήτη τύπου 2, η τυπική σύσταση από την ιατρική κοινότητα είναι να χάσει βάρος και να αυξήσει ή να αρχίσει να παίρνει στα σοβαρά την άσκηση, αλλά σπάνια υποδεικνύεται ο καλύτερος τρόπος και χρόνος για την άσκηση.
 Η άσκηση αποδεδειγμένα συνιστάται για την πρόληψη και τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και των επιπλοκών του.
Μικρής έντασης καθημερινή άσκηση ελάχιστης διάρκειας 30’ με 45’ (πχ. περπάτημα), αποτελεί συνήθη οδηγία από όλες τις ιατρικές εταιρείες παγκοσμίως.
Η θετική επίδραση της σωματικής άσκησης δεν σταματά μόνο στην βελτίωση της ευαισθησίας των ιστών στην ινσουλίνη, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ρύθμιση του σακχάρου, αλλά φαίνεται ότι προλαμβάνει πολλές από τις επιπλοκές και κυρίως μειώνει δραστικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. 
Το ερωτηματικό είναι πόσος χρόνος απαιτείται και πόσος πραγματικά είναι ο χρόνος που αφιερώνει στην καθημερινότητα του ένα άτομο με Διαβήτη, όπως τονίζει ο κ. Αντώνιος Λέπουρας, παθολόγος-διαβητολόγος, διευθυντής Παθολογικής - Διαβητολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Ιατρείου Κλινικής METROPOLITAN GENERAL.
Δεδομένου ότι οι θετικές επιδράσεις της τελευταίας μας σωματικής δραστηριότητας, στην ευαισθησία στην ινσουλίνη μπορεί να διαρκέσουν μόνο 2 έως 72 ώρες, φαίνεται απίθανο ότι τα άτομα με διαβήτη θα αποκτήσουν τα ίδια οφέλη όταν ασκούνται μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα πχ. το Σαββατοκύριακο.