Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Κοπή Πίτας του Συλλόγου των εν Αθήναις Καλλαρυτινών Ιωαννίνων, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10:00, στα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Κοπή Πίτας του Συλλόγου των εν Αθήναις Καλλαρυτινών Ιωαννίνων, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10:00, στα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

18η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 5/6 Ιανουαρίου, με ντέρμπι στο Πωγώνι (Α.Σ. Καλπακίου - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 6/01-15:00), εκτός έδρας αγωνίζεται η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Νησί – Πωγωνάτος 6/01-15:00)







Κυριακή 06 Ιανουαρίου 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΣΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΝΗΣΙ - Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 05 Ιανουαρίου 2013
Θύελλα Ελεούσας – Αμφιθέα (15:00)  
Πρωτόπαπα – Περιστέρι (15:00)  
Ασβεστοχώρι – Πανφρουριακός (15:00)  
Κυριακή  06 Ιανουαρίου 2013
Περίβλεπτος – Δαβάκης (11:00)  
Αγία Μαρίνα – Ζωοδόχος (11:00)  
Καλπάκι - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (15:00)  
Σταυράκι - Α.Ε. Καμποχωρίων (15:00)  
Νησί – Πωγωνάτος (15:00)  
Αμπελόκηποι - ΠΑΟ Κόνιτσας (17:15)  

Tην ''Πίτα του Ηπειρώτη'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, θα ευλογήσει ο νέος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, στις 27 Ιανουαρίου 2013, στο ΣΕΦ

 


"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ": Ανακοίνωση για τη κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και Βιολογικού καθαρισμού Κοινότητας Παρακαλάμου

Με χαρά και ανακούφιση, είδαμε στα κανάλια των Ιωαννίνων, την ανακοίνωση εκτέλεσης ενός έργου που θα ανακουφίσει όχι μόνο την Δημοτική Κοινότητα Παρακαλάμου, αλλά όλη την περιοχή, με τελικό αποδέκτη τον ποταμό Καλαμά.
Το έργο είναι: "Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και Βιολογικού καθαρισμού Κοινότητας Παρακαλάμου" δαπάνης 5.246.000 ΕΥΡΩ, το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και το οποίο με τη μελέτη ανάπλασης της αγοράς Παρακαλάμου [που υπήρχε από τη Δημοτική αρχή Δημαρχίας Κυρίου Στεργίου], θα αλλάξει τα δεδομένα στον Παρακάλαμο. 
Με θλίψη όμως είδαμε τον αγαπητό μας Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Δήμαρχο Πωγωνίου και αργότερα τον επικεφαλή της Αντιπολίτευσης κύριο Ντόντη, να μην πουν μία λέξη για το πρώην Κοινοτικό Συμβούλιο Παρακαλάμου  και τον Πρόεδρό του κ. Ιωάννου, οι οποίοι έκαναν τις πρώτες ενέργειες για το Βιολογικό καθαρισμό, για τον κ. Βιρβίλη, που συνέχισε τις προσπάθειες, αλλά κυρίως για τον τέως Δήμαρχο Κύριο Στεργίου και την Δημοτική Αρχή αυτού, οι οποίοι από τις πρώτες ημέρες της θητείας τους είχαν βάλει στόχο την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και την υλοποίησή του, ετοιμάζοντας τις μελέτες και ερχόμενοι αντιμέτωποι με υπηρεσίες, μελετητές και Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.
Γιατί αυτή η μιζέρια;
 Μόνο ο Δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον Κύριο Στεργίου και τον τέως Περιφερειάρχη κ. Πανοζάχο.
Ο δε Δήμαρχος στις τελευταίες λέξεις της συνέντευξής του, ψέλλισε κάτι για την πρώην Δημοτική Αρχή.
Μία παροιμία λέει: "Καλοχαιρέτα τους πεζούς όντασε καβαλάρης, για να σε χαιρετούν κι αυτοί, όταν πεζό σε βρούνε".
 Ας σκεφθούν μερικοί, πώς θα ένοιωθαν, όταν τελειώσει το έργο και είναι άλλος ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης και δεν αναφέρουν κάτι ουσιαστικό για τους προηγούμενους.
"Φτώχεια" στη χώρα μας έχουμε, αλλά τη μιζέρια δεν την ανεχόμαστε.
Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με στοιχεία.

Για την παράταξη  "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
Φωτίου Αθανάσιος
Πορίκης   Ηλίας