Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Σιταριά Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή ο δάσκαλος Δημήτρης Κώτσης

 


Έφυγε από κοντά μας ο δάσκαλος Δημήτρης Κώτσης, μέλος γραμματέας και Πρόεδρος της Αδελφότητας Σιταριάς.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023  και ώρα  12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιταριάς Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ


 Ξεπάγωμα των τριετιών από 1/1/2024

Ο πρωθυπουργός κ.  Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Βελλιδείου, στη ΔΕΘ, ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

Ξεπαγώνουν από 1η Ιανουαρίου 2024 οι «τριετίες» και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρίσκονταν σε αναστολή απ’ το 2012

- Αύξηση των αμοιβών στο Δημόσιο από 01/01/2024 κατά 10,5%. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 660.000 υπάλληλοι αποκτούν έναν πρόσθετο μισθό τον χρόνο

- Σε 1.340.000 δηλώσεις το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για παιδιά

- Σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα

- Νέα μέτρα με στόχο τη διατήρηση σταθερών και μειωμένων τιμών σε βασικά προϊόντα

- Συνέχιση του market pass έως το τέλος του έτους στη Θεσσαλία και στον Έβρο

Πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου

 


Κατά την περίοδο 18 έως 22 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 69,6 εκατ. ευρώ σε 78.761 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 18 έως 22 Σεπτεμβρίου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

Από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 19,8 εκατ. ευρώ σε 880 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 13.113.690 ευρώ σε 26.881 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

Πληρωμές ΔΥΠΑ

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

18 εκατ. ευρώ σε 30.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων

18 εκατ. ευρώ σε 19.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

700.000 ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Σαρωτικές αλλαγές και κατάργηση Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Δήμους και Περιφέρειες

 


Η Υπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την κατάργηση των νομικών προσώπων των δήμων και την παρακολούθηση των επιδόσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η δημόσια διαβούλευση προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ως τις 26 Σεπτεμβρίου, για να ακολουθήσει η κατάθεση και η ψήφισή του από την Βουλή, ώστε από την 1η Ιανουαρίου να τεθεί σε ισχύ.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου:

● Καταργούνται οι Οικονομικές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ποιότητας Ζωής.

● Καταργούνται οι κοινωφελείς επιχειρήσεις μέσω των οποίων οι δήμοι ασκούσαν κοινωνική πολιτική.

● Καταργούνται οι σχολικές επιτροπές, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

● Καταργούνται πάνω από 500 ΝΠΔΔ, μεταξύ των οποίων και τα ΚΑΠΗ, και μεταφέρονται στο οργανόγραμμα των δήμων.

Η Οικονομική και η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής ενοποιούνται στη Δημοτική Επιτροπή, στην οποία μεταφέρονται οι αρμοδιότητες.

Έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ (μέση πανελλαδική τιμή) η αμόλυβδη βενζίνη

 


Ξεπέρασε (ξανά) το φράγμα των 2 ευρώ ανά λίτρο η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

Με ένα ανοδικό σερί 73 ημερών το πολυζήτητο καύσιμο για τον εφοδιασμό και τις μετακινήσεις των Ι.Χ. αυτοκινήτων φτάνει πια σε απλησίαστα επίπεδα για τα οικονομικά των νοικοκυριών και επαγγελματιών. Η συνολική αύξηση στο διάστημα 1ης Ιουλίου – 12 Σεπτεμβρίου είναι της τάξης των 0,139 ευρώ ανά λίτρο.

Έτσι χθες η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ήταν στα 2,002 ευρώ ανά λίτρο και την 1η Ιουλίου ήταν στα 1,863 ευρώ ανά λίτρο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και με βάση αυτά τα στοιχεία οι μέσες τιμές της αμόλυβδης σε νομούς αγγίζουν ακόμα και τα 2,25 ευρώ ανά λίτρο. Για την ακρίβεια στις Κυκλάδες είναι στα 2,49 ευρώ ανά λίτρο και στα Δωδεκάνησα στα 2,164 ευρώ ανά λίτρο.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ.Ε. Πωγωνιανής


 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Δ.Ε. ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)

ΒΥΖΟΥΚΗ ΕΛΠΙΝΙΚΗ (ΝΙΚΗ)

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και κατάγεται από τα χωριά Δρυμάδες και Άνω Παρακάλαμος Πωγωνίου. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ). Είναι απόφοιτη ΤΕΙ Ηπείρου του τμήματος Προσχολικής Αγωγής, καθώς και της σχολής ΑΣ.ΠΑΙ.ΤΕ. Ιωαννίνων. Φέτος, ολοκληρώνει τη φοίτηση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής». Κατέχει τον τίτλο της πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας στην ανίχνευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης, έχει εργαστεί ως Βρεφονηπιοκόμος στο παρελθόν σε Παιδικούς Σταθμούς του Νομού Ιωαννίνων.

ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Γεννήθηκε το 1972 στην Πωγωνιανή, όπου τελείωσε το Λύκειο και σπούδασε μηχανογραφημένη λογιστικη. Υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1998, ως αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Διευρυμένης Κοινότητας Πωγωνιανής και ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου με Δήμαρχο τον Κώστα Καψάλη μέχρι σήμερα με συνεπή αγώνα δίπλα στους μόνιμους κατοίκους και τους απόδημους Πωγωνίσιους Από το 1994 συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση, διατηρώντας κατάστημα παντοπωλείου στο χωριό του. Παρακολούθησε εξειδικευμένα προγράμματα αμπελουργίας – οινοποιίας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης Από το 2000 ασχολείται επαγγελματικά με τη αμπελουργία – οινοποιία και τη μελισσοκομία στο Πωγώνι. Οπαδός της Δια Βίου Εκπαίδευσης φοίτησε στα το τμήμα αμπελουργίας των ΔΙΕΚ Βελλάς. Από το 2000 έως το 2004 διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πωγωνιανής. 

Το 2022 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Πωγωνίου. Παραμένει ενεργό μέλος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Πωγωνιανής και εκτελεί χρέη ταμία στο σύλλογο «Φίλων Γιάννη και Νίκου Κολέφα». 

Είναι παντρεμένος με τη Στάσα Παπαδιαμάντη, στέλεχος στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και έχουν δυο γιους, το Λάμπρο, τελειόφοιτο της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. με δική του επιχείρηση και το Διαμάντη, φοιτητή στο πολυτεχνείο του Α.Π.Θ.

ΡΟΥΚΟΥ ΦΑΝΗ

Γεννημένη το 1976 στην Άρτα με καταγωγή από τα Δερβίζιανα Ιωαννίνων. Από το 2000 ζει στα Ιωάννινα με τον σύζυγό της Δημήτριο Ηλία από Δρυμάδες Πωγωνίου και τα τρία παιδιά τους. 

Εργάζεται στο Κ.Υ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ως φυσικοθεραπεύτρια με σπουδές στη Θεσσαλονίκη και μεταπτυχιακό στην Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβ/μια Φροντ. Υγείας (Π.Φ.Υ) ΗΠΕΙΡΟΥ από το 2013 ως το 2019.Εκλεγμένη αντιπρόσωπος του αντίστοιχου Συλλόγου στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ από το 2013 ως και σήμερα.

ΤΣΙΑΒΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Φοίτησε στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Πωγωνιανής. Σπούδασε στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε φροντιστήρια της πόλης των Ιωαννίνων. 

Εργάζεται από το 2002 έως και σήμερα ως υπεύθυνος Χημικός παραγωγής στην Φαρμακοβιομηχανία HELPS.A. η οποία εδρεύει στα Ιωάννινα.

ΤΣΙΟΥΡΗ ΑΝΤΩΝΙΑ

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στο ακριτικό Σταυροσκιάδι Πωγωνίου από όπου κατάγεται η μητέρα της Τσάμη Σοφία. Είναι 32 ετών και ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σταυροσκιαδίου. 
Αποφοίτησε από τη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. 
Παράλληλα, μαζί με την οικογένειά της, δραστηριοποιείται την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στο Πωγώνι και την εμπορεία των προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι παντρεμένη και έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Ξεπέρασαν φέτος τις 640.000 οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

 


Συνολικά 640.416 οριστικές δηλώσεις ΟΣΔΕ 2023 κατατέθηκαν εμπρόθεσμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του gov.gr, όπως και το 2022.

Ο προβλεπόμενος έλεγχος από τις υπηρεσίες του οργανισμού έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ συνέχεια έχει η αποσφαλμάτωση των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2023 προκειμένου ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρήσει έγκαιρα στις διαδικασίες πληρωμής της προκαταβολής, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ.Ε. Λάβδανης

 


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Δ.Ε. ΛΑΒΔΑΝΗΣ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)

ΚΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Γεννήθηκε στο Καλπάκι το 1965 όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος από το 2010 έως 2019 και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πωγωνίου από το 2010-2019. Αγροτοσυνδικαλιστής – Γεωργοπτηνοκτηνοτρόφος. 

Μέλος του Δ.Σ. Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων ́Πίνδος ́ από το 2000 έως και σήμερα. Επίσης, Αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού για πολλά έτη και σήμερα κατέχει τη θέση του προέδρου της θυγατρικής εταιρίας Αγροζωή ΑΒΕΕ της «Πίνδου», που δραστηριοποιείται στη Ν. Αρτακη Χαλκίδας.

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Γεννήθηκε στο Μοσχάτο Αττικής το 1949 και εργάστηκε ως ναυτικός. Από το 1984 ζει μόνιμα στην Λάβδανη και εργάστηκε ως αγρότης. 

Τώρα είναι συνταξιούχος και διετέλεσε πρόεδρος για 12 έτη στην πρώην διευρυμένη Κοινότητα Λάβδανης.

Ζηκόπουλος Σταύρος: Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου για το τμήμα της Ιονίας, Γιάννενα-Κακαβιά

 


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ

Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, το μέλλον του έργου «Κατασκευή του Οδικού Άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά και Σύνδεσή του με την Ιόνια Οδό», θα δημοπρατηθεί το τμήμα Γιάννενα Καλπάκι.

Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Περιφερειάρχης δυο μέρες πριν έρθει ο πρωθυπουργός στο Καλπάκι. Είχαμε ακούσει πολύ καλά από τους κ. Περιφερειάρχη, τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό ότι το έργο θα δημοπρατηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2022.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν ΕΝΑ χρόνο και σύμφωνα με την απάντηση των συναρμόδιων υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών και Μεταφορών, αποφασίστηκε μια νέα πρόταση για τη σύνταξη νέας μελέτης, σύμφωνα με την οποία η επέκταση της Ιόνιας Οδού θα κατασκευαστεί με τρίιχνη διατομή σε όλο το μήκος της, με σκοπό να προκύψει μικρότερος προϋπολογισμός και ως εκ τούτου πιο ευχερής χρηματοδότηση του έργου. 

Αυτό σημαίνει πως η επέκταση του οδικού άξονα υποβιβάζεται ως η φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, ενός σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, σε έναν εθνικό αν όχι επαρχιακό δρόμο. Και όλα αυτά δρομολογήθηκαν αφού οι μελέτες της επέκτασης έχουν ήδη πληρωθεί. 

Κάτι που σημαίνει πως η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιλέγει να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ώριμες μελέτες αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτές. Άραγε η ηγεσία και ο Υπουργός κ. Καραμανλής εξάντλησαν όλες τις δυνατότητες που τους δίνει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για να βρεθεί λύση έτσι ώστε να έχουμε έναν σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο; 

Σίγουρα όχι, καθώς η επέκταση προς Κακαβιά θα μπορούσε να γίνει με επέκταση της Παραχώρησης της Ιόνιας Οδού, κάτι που ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΝΕ γιατί ο δρόμος της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟ ΚΑΚΑΒΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΡΙΟ.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ.Ε. Καλπακίου

 


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Δ.Ε. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)

 ΘΑΝΑΣΙΑ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε το 1997 στα Ιωάννινα, και τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στα Άνω Ραβένια. Μετά την αποφοίτηση της από το σχολείο, ακολούθησε η φοίτηση της σε ΙΕΚ από όπου και πήρε πτυχίο Αισθητικής. Είναι παντρεμένη με τον Σπύρο Μίχα κι έχουν απόκτηση δυο παιδιά. Σήμερα ασχολείται με την Κτηνοτροφία.

ΜΑΓΗ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Κατάγεται από τα Δολιανά και είναι μόνιμη κάτοικος Δήμου Πωγωνίου. Σπούδασε στο Ι.Ε.Κ Άρτας Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου. Δούλεψε ως βοηθός λογιστή στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Γνωρίζει Αγγλικά και υπολογιστές.

ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μέχρι και σήμερα στον Γεροπλάτανο Πωγωνίου. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος στη Μεταλλουργική Ηπείρου. Είναι παντρεμένη με τον Αποστόλη Λιάπη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Έχει διατελέσει πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γεροπλατάνου για δύο συνεχόμενες θητείες (2010-2014 & 2014-2019). Επίσης, έχει διατελέσει γραμματέας και ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεροπλατάνου για αρκετά χρόνια.

ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1979 στον Παρακάλαμο. Το 1997 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Δολιανών και το 1998 μετά από επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις, εντάχτηκε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το 2000, όταν και αποφοίτησε από την σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών, υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Σήμερα υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, με έδρα το Δελβινάκι. Είναι μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Ελλάδας, μέλος της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών. Από το 2015 είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πωγωνίου. Από το 2019 διετελεί Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου. Είναι έγγαμος.

ΜΠΟΥΤΝΙΟΚ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και κατάγεται από τα Κάτω Ραβένια. Εργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων και διδάσκει τμήματα υποκριτικής σε παιδιά, ενήλικες και σε τμήματα ΑμεΑ. Το 2009 ολοκλήρωσε τις θεατρικές της σπουδές στην Αθήνα έχοντας αποκτήσει πτυχίο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Στη συνέχεια, παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων σχετικά με το θέατρο, την σωματική έκφραση και την ειδική καλλιτεχνική αγωγή. Η συνεχής αναζήτηση στον χώρο της Τέχνης, την οδήγησε στην δημιουργία του “Καλειδοσκόπιου” -Κύτταρο Πολιτισμού Μελέτης και Τεχνών Ηπείρου, όπου είναι καλλιτεχνική διευθύντρια με καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις στην Ήπειρο.

ΝΤΑΓΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Γεννήθηκε στο Καλπάκι το 1977 και είναι μόνιμος κάτοικος. Δραστηριοποιείται στον τόπο έχοντας το περίπτερο στο Καλπάκι. Εκτελεί χρέη ταμία στο Δ.Σ της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου από τον Ιούνιο του 2023. Είναι παντρεμένος με την Τζένη Βλαχοπούλου και πατέρας δύο κοριτσιών.

ΣΙΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Γεννήθηκε το 1967 στο Καλπάκι όπου και διαμένει μόνιμα. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Απόφοιτος της Ε.Π.Α. ΒΕΛΛΑΣ και του Π.Τ.Π. Ιωαννίνων. Δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Καλπακιού. Διατέλεσε μέλος Τοπικού Συμβούλιου Δ.Δ. Καλπακιού {1999-2006}. Πρόεδρος Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Καλπακίου {2008 – 2010}. Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Ν.Ν.Π.Δ. {2010 -2019}. Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου {2016 έως σήμερα}.

Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου: Παραδοσιακό Ηπειρώτικο πανηγύρι το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00, στην πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου διοργανώνει παραδοσιακό Ηπειρώτικο πανηγύρι το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 21:00, στην  πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ.Ε. Δελβινακίου

 


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Δ.Ε. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)

ΒΙΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΤΕΛΗΣ)

Γεννήθηκε στο Δελβινάκι το 1961. Διατελεί διοικητικός υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Δελβινακίου από το 1986 έως και σήμερα. Επί σειρά ετών ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Δελβινακίου. Είναι έγγαμος. Από το 2014 έως και το 2019 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Από το 2019 έως σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου και από 2020 διατελεί Αντιδήμαρχος Υγείας.

ΓΑΛΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Γεννήθηκε στο Τεριάχι. Σπούδασε ηλεκτρολογία και εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος στη Hoover και δραστηριοποιήθηκε ως επιχειρηματίας διατηρώντας καταστήματα ενδυμάτων. Είναι μόνιμος κάτοικος Τεριαχίου από το 2006. Διετέλεσε πρόεδρος στην Κοινότητα Τεριαχίου, Αντιπρόεδρος στο Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου (2010-2014), Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δελβινακίου (2014-2023).

ΓΚΟΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1964 στη Βήσσανη, όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι κτηνοτρόφος και έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την Tοπική Aυτοδιοίκηση. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου ( 2011-2014). Είναι πατέρας 3 παιδιών.

ΔΟΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Άνω Ραβένια. Είναι πτυχιούχος του Ατεί Ηπείρου τμήμα Λογιστικής. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το ΕΑΠ Ανοιχτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης. Φοιτεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη σχολή Δημόσιας Διοίκησης. ‘Εχει διατελέσει προϊστάμενος Λογιστηρίου στην εταιρία Ροδόπη με έδρα την Ξάνθη. Τα τελευταία δώδεκα έτη έχει Λογιστικό γραφείο στα Ιωάννινα.

ΜΑΣΤΟΡΑ ΑΝΙΛΑ

Είναι απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας, ελεύθερος επαγγελματίας και ζει στη Ζαραβίνα.

ΜΠΙΤΣΟΥΝΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

Κατάγεται από τα Κτίσματα Πωγωνίου, είναι διαζευγμένη και μητέρα τριών παιδιών. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα.

ΜΠΟΥΝΤΑΛΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στα Γιάννενα και στην ακριτική πατρίδα της, την Αγία Μαρίνα Πωγωνίου. Είναι απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη γερμανική φιλολογία, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και καθηγήτρια της ελληνικής ως ξένη γλώσσα. Έχει εργαστεί ως διοικητικό προσωπικό στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών και ως καθηγήτρια γερμανικών στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Από το 2019 διατελεί μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου Πωγωνίου.

ΤΣΑΡΑΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε το 1981 στα Ιωάννινα και κατάγεται από το Δελβινάκι. Είναι απόφοιτος γενικού λυκείου Δελβινακίου και απόφοιτος ΙΕΚ Ιωαννίνων του τμήματος ειδικών εφαρμογών πληροφορικής. Από το 2005 έως και σήμερα εργάζεται σε πολυεθνική εταιρία. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην ομάδα ”Πωγωνάτος”. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιείται στην περιοχή του Δήμου μας. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος από το 2019 έως το 2023, μέλος του Ν.Π.Δ.Δ και της Οικονομικής Επιτροπής.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου

 


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Δ.Ε. ΆΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)

ΓΚΕΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο το 1948. Έχει 16ετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Αντιδήμαρχος 1999-2000 και 2007-2010). Διετέλεσε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλοβρύσου και Αντιδήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου (2011 έως και σήμερα).

ΚΙΟΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

Γεννήθηκε το 1994 στα Ιωάννινα όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Το 2014 σπούδασε βρεφονηπιοκόμος στα Ιωάννινα και παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια παιδοψυχολογίας. Σήμερα εργάζεται σε έναν φροντιστηριακό όμιλο ως υπεύθυνη τμημάτων και παρουσιάσεων σεμιναρίων.

ΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1990 στο ΚεφαλόβρυσοΠωγωνίου Ιωαννίνων όπου και μεγάλωσε. Είναι απόφοιτος Τεχνικής Σχολής ως Μηχανικός Συστημάτων Αυτοκίνητου. Υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις από το 2010 έως και σήμερα. Από το 2022 είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πωγωνίου. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πωγωνίου από το 2019-2023 και μέλος του Δ.Σ. του Ν.Ν.Π.Δ. του Δήμου Πωγωνίου (2022 -2023). Είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλοβρύσου (2016-2023) όπου έχει διατελέσει ως Πρόεδρος το 2022-2023. Είναι συνεργάτης της εφημερίδας της ΠΣΕ. Ασχολείται ερασιτεχνικά ως Φωτογράφος Τοπίων (ManisGeo). Είναι υπεύθυνος αρχείου και φωτογραφικού υλικού της Αθλητικής Ένωσης Κεφαλόβρυσου ( Η Αναγέννηση).

ΜΕΝΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1984 στο Κεφαλόβρυσο, όπου μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του. Ειναι παντρεμένος με την Βαρβάρα Σταμάτη-Μεντή και έχουν δύο αγοράκια, τον Βασίλη 8 ετών και τον Λάμπρο 6 ετών. Εργάζεται στην ΗΒΕ Α.Ε. και παράλληλα ασχολείται και με ξυλουργικές εργασίες. Ειναι στο Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Κεφαλόβρυσου. Είναι απόφοιτος Λυκείου και προπτυχιακός φοιτητής στο τέταρτο έτος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών.

ΝΤΟΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Γεννήθηκε το 1989, είναι έγγαμος και κατάγεται από το Κεφαλόβρυσο. Το 2007 εισήχθη στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. Σερρών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2011. Έκτοτε, έχει εργαστεί ως Υπεύθυνος Μηχανικός σε κατασκευαστικές εταιρείες της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ από το 2022 διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων. Από το 2008 έως και σήμερα είναι εν ενεργεία διαιτητής ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Ηπείρου. Τέλος, από το 2020 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλοβρύσου.

ΣΙΔΕΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Γεννήθηκε το 1980 στα Ιωάννινα. Διαμένει μόνιμα στο Κεφαλόβρυσο  Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας. Έχει γνώσεις αγγλικών και υπολογιστών. Εργάστηκε ως Διοικητική Υπάλληλος στον πρώην Δήμο Άνω Πωγωνίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας και στον νυν Δήμο Πωγωνίου. Είναι γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Κεφαλοβρύσου.

ΣΙΔΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κεφαλόβρυσο στις 19/8/1979. Είναι παντρεμένος με τη Μαρίνα Τσίνη και πατέρας δύο έφηβων κοριτσιών. Αποτέλεσε ενεργό μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 10ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων επί έξι συναπτά έτη. Δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερος επαγγελματίας με μεγάλη εμπειρία στον τομέα του εμπορίου και ως επί τω πλείστον στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα στην παροχή υπηρεσιών συσκευασίας και μεταποίησης ιχθύων.

ΣΧΙΖΑ ΜΑΙΡΗ

Kατάγεται από την Καλλιθέα Κονίτσης, έχει απολυτήριο εξατάξιου Γυμνασίου και τα τελευταία χρόνια ζει στο Ωραιόκαστρο. Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Σχίζα κι έχει δύο παιδιά, την Λευκή και τον Μπάμπη και τέσσερα εγγόνια.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Θεία λειτουργία, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

 


Θεία λειτουργία, (Αγίας Σοφίας, Πίστεως και Αγάπης), στην Ιερά Μονη Σωσίνου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 7:30 π.μ..

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ.Ε. Άνω Καλαμά

 


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Δ.Ε. ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)


ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Παρακάλαμο όπου και διαμένει ως μόνιμος κάτοικος. Δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής (Γεωργία-Κτηνοτροφία) και διατηρεί κατάστημα εστίασης. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 2014-2014.

ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Γεννήθηκε στο Μαζαράκι Ιωαννίνων. Είναι πτυχιούχος της Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Βελλάς, του Π.Τ.Δ.Ε Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Διδασκαλείου Ιωαννίνων. Διετέλεσε: Μέλος Δ.Σ. Διδασκαλικού Συλλόγου Αθηνών, Γραμματέας Αδελφότητας Μαζαρακιτών Αθηνών, Πρόεδρος Κοινότητας Μαζαρακίου, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνω Καλαμά (2006-2010), Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Καλαμά (2006-2008), Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος Α/θμιας & β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου (2010-2014), Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου.

ΜΗΤΣΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

Γεννήθηκε το 1957 στη Ρεπετίστη. Κάτοχος πτυχίου Λογιστών και πτυχίου εκτελωνιστού. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως λογίστρια, ως εκτελωνίστρια και ως Διοικητική Υπάλληλος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι έγγαμη με ένα παιδί.

ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Κατάγεται από τη Σιταριά και είναι απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί το δικό του κατάστημα εστίασης. Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς.

ΜΙΧΑ ΑΝΘΟΥΛΑ ΗΛΙΑΝΑ

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1995 και κατάγεται από το Μαζαράκι όπου διαμένει μόνιμα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΙΕΚ Δέλτα. Σπουδάζει στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε λογιστικό γραφείο στο Καλπάκι και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Μαζαράκι στην οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα της εστίασης. Είναι μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πωγωνίου και πρόεδρος του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μαζαρακίου.

ΝΑΣΗ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων(M.B.A), από το Neapolis University Pafos. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει βεβαίωση σπουδών από το Τμήμα Λογιστών Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, του Εργαστηρίου Ελεύθερων Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων Περαντώνη. Διαθέτει εμπειρία στο βιομηχανικό και μηχανολογικό σχέδιο (Autocad 2000). Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη προμηθειών, σε τμήματα εισαγωγών και εξαγωγών, καθώς επίσης και σε τμήμα παραγγελιών –διακίνησης και τιμολόγησης προϊόντων. Το 2007 αποφασίζει να αφήσει την Αθήνα και έρχεται να εγκατασταθεί στους Κουκλιούς, που είναι και ο τόπος καταγωγής της. Την ίδια χρονιά προσλαμβάνεται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Άνω Καλαμά  της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πωγωνίου, όπου εργάζεται έως σήμερα. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουκλιών (2012 – 2013) και από το 2008 έως και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών πρώην Δήμου Άνω Καλαμά. Είναι παντρεμένη με το Μέμο Βασίλειο, ο οποίος διατηρεί στους Κουκλιούς κτηνοτροφική μονάδα και έχουν μια κόρη.

ΣΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεννήθηκε και μένει μόνιμα στον Παρακάλαμο. Τοπικός σύμβουλος Κοινότητας Παρακαλάμου από το 2019 έως το 2023. Μέλος του συμβουλίου σχολικών επιτροπών Δήμου Πωγωνίου. Αντιπρόεδρος ομάδας αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου. Δραστηριοποιείται ως κτηνοτρόφος αγρότης στον Παρακάλαμο.

ΤΑΣΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεννήθηκε στη Βροντισμένη. Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Αυγέρη και έχει δύο παιδιά. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή πολλά χρόνια. Είναι ιδιοκτήτης της γνωστής επιχείρησης «Πηγές Βελλάς».

ΦΩΤΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Γεννήθηκε στο Ριάχοβο. Είναι αγρότης – αμπελουργός και πατέρας δύο κοριτσιών. Διετέλεσε Κοινοτικός Σύμβουλος (1992-1996 ), Πρόεδρος Κοινότητας Ριαχόβου (1996 – 2000 ), Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου, Δημοτικός Σύμβουλος Άνω Καλαμά (2006 – 2010 ), Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά (2008 – 2010), Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου (2010 – 2014), Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου (2012 – 2014), Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου (2014 – 2019), Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου (2014 – 2019), Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου (2019 έως σήμερα).