Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε χωριά του Δήμου Πωγωνίου, την Παρασκευή 29 Ιουνίου


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού την Παρασκευή 29/06  και το Σάββατο 30/06 ως εξής:
Παρασκευή 29 Ιουνίου
Από ώρα 09:00 πμ έως 11:30 πμ στις περιοχές Παλιουρή, Σουλόπουλο, Ραϊκο, Δεσποτικό, Φωτεινό, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Κουρνόραχη, Αετόπετρα, Λάβδανη, Βρίστοβο, Αγία Μαρίνα Πωγωνίου, Καλοχώρι, Εκκλησοχώρι, Βουτσαρά, Κούρεντα, Πετσάλι Κουρέντων, Γιουργάνιστα, Χίνκα, Λάλιζα Χίνκας, Γκρίμποβο, Βρυσούλα, Πολύδωρο, Γρανίτσα, Ραδοβίζι, Σενίκο, Σήραγγα Εγνατίας Οδού Αγ.Νικολάου, Διχούνι, Κερασέα, Λυζανά Κερασέας, Βροσύνα, Λεπτοκαρυά, Ραβενή, Χαραυγή, οικ. Αγ. Βαρβάρας, οικ. Αγ. Μαρίνας, οικ. Αγ. Παρασκευής, οικ.Αγ. Γεώργιος, Καλλιθέα Φιλιατών, Ζάλογγο, Φτέρη, Δοβλά, Βερενίκη.
Από ώρα 11:00 πμ έως 12:00 πμ στον Οικισμό Μαρμάρων και στην ευρύτερη περιοχή πέριξ των επιχειρήσεων Μπετόν Αφοί ΛΕΦΑ, Εργοστάσια Μαρμάρων (Κοτσίνα, Παπαϊωάννου, Τσούρη, Ευθυμίου, Καραμάνη, Τσάγκα, Τάτση, Τσιγκόϊα), πτηνοτροφεία (Κασιούμη, Πρέντζα).
Σάββατο 30 Ιουνίου
Από ώρα 09:00 πμ έως 11:00 πμ στην Κρανούλα πέριξ των επιχειρήσεων Χυτήρια Ηπείρου και ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, Λυκόστομο.
Από ώρα 13:00 πμ έως 14:00 πμ στις περιοχές Πετσάλι, Γαβρισιοί, Λιγοψά, Βλαχάτανο, Χρυσόρραχη, Πρωτόπαππα, Νεοχώρι, πτηνοτροφικές – κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή αυτών, Αντλιοστάσιο Άρδευσης Λαψίστα.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Δείτε αν κερδίσατε στη νέα λοταρία των αποδείξεων


Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η νέα κλήρωση της λοταρίας αποδείξεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τις συναλλαγές του Μαΐου.
Από την κλήρωση αναδείχθηκαν 1.000 τυχεροί, με τον καθένα να λαμβάνει από 1.000 ευρώ.
Κάθε φορολογούμενος μπορεί να ενημερωθεί για τους λαχνούς που κατέχει μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα στο https://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi
Χρησιμοποιώντας κάποιος τους κωδικούς του Taxisnet μπορεί ήδη να μπει στην εφαρμογή και να δει με πόσους λαχνούς θα μετέχει στη κλήρωση.
Οι φορολογούμενοι που κερδίζουν, λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο στον λογαριασμό τους στο Taxisnet.
Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Δήμος Πωγωνίου: Εγκαινιάστηκαν το κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο


Δύο σημαντικές δομές εγκαινίασε χθες ο Δήμος Πωγωνίου θέτοντας έτσι σε επίσημη λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο. Πρόκειται για δομές που εξυπηρετούν συνολικά 240 δημότες, παρέχοντάς τους ουσιαστική βοήθεια στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σιούτης που αναφέρθηκε στο ιστορικό δημιουργίας των δομών τονίζοντας την πάγια εντολή του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη να μην στερείται κανένας δημότης τα απλά και καθημερινά αγαθά. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο θα εξυπηρετούνται όσοι δημότες έχουν ανάγκη. Βασικό μέλημά μας είναι η διαφανής και αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης όλων των αιτημάτων, ακολουθώντας τη σαφή εντολή του Δημάρχου» σημείωσε ο κ. Σιούτης.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των κοινωνικών δομών στην εποχή της οικονομικής κρίσης σημειώνοντας ότι ο Δήμος Πωγωνίου έχει απλώσει ένα μεγάλο δίχτυ κοινωνικής πολιτικής. «Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των δημοτών μας. Οφείλω να επισημάνω τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος, ιδιαίτερα του συσσιτίου, δεδομένου του μεγέθους του Δήμου και των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και διασφαλίσαμε τη σταθερή τροφοδοσία 120 δημοτών μας. Σήμερα στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Για τη δημοτική αρχή, η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε την αλυσίδα συμπαράστασης θέτοντας συγχρόνως βάσεις για αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας» υπογράμμισε.
Η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ηπείρου και εντεταλμένη Π.Σ. σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής κ. Γιούλα Μητροκώστα δήλωσε: «Οι δομές καταδεικνύουν το αλληλέγγυο πρόσωπο του Δήμου Πωγωνίου και η  Περιφέρεια Ηπείρου είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια συμπαράστασης και στήριξης των κοινωνικά αδύναμων συνανθρώπων μας».
Ο εντεταλμένος Π.Σ. και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού κ. Γιάννης Καραμπίνας ευχήθηκε τέτοιου είδους δομές να καταστούν σύντομα μη απαραίτητες σημειώνοντας πως: «Ο εθελοντισμός είναι βίωμα και μόνο η αγάπη μπορεί να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από την κρίση».
Από την πλευρά του ο  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Τόπουλος συνεχάρη το Δήμο Πωγωνίου για τη δημιουργία και λειτουργία των δομών χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή μέρα ως μέρα ικανοποίησης. «Τέτοιες στιγμές οφείλει και η αντιπολίτευση να συγχαρεί τη δημοτική αρχή για την κοινωνική δράση του Δήμου Πωγωνίου. Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση ήταν βασικές αρχές των προγόνων μας και δηλώνουμε κι εμείς συμπαραστάτες σε αυτό το δύσκολο έργο» κατέληξε.
Οι δύο δομές υλοποιήθηκαν  σε σύμπραξη του Δήμου Πωγωνίου με το Φορέα Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.»).
 Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Δ/ντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ιωάννης Νικόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Γκόγκος, οι αντιδήμαρχοι κ. Γαλίτσης Νίκος και Κουκουλάρης Στέλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βίλλης Αριστοτέλης, Γιούνης Αναστάσιος, Μάτσιας Βασίλειος και Μποτίνης Γρηγόρης, και οι πρόεδροι των Τ.Κ. Καλπακίου και Κτισμάτων κ.κ. Καραμπάς  Δημήτριος και Τσιάβος Παύλος αντίστοιχα. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 29 Ιουνίου, ώρα 9:00 π.μ.


Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 20-06-2018 συνεδρίασης.
1. Έγκριση του 2ου/14-06-2018 Πρακτικού (αποσφράγιση και έλεγχος των οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του από 15-02-2018 συνοπτικού διαγωνισμού, για την ανάθεση της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικές αποτυπώσεις περιοχής υπό αναδασμό αγροκτήματος Αηδονοχωρίου», προεκτιμώμενης αμοιβής 35.000,00 € με ΦΠΑ.
2. Έγκριση του από 19-06-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση ποταμού Αχέροντα από πηγές έως γέφυρας Γλυκής», προϋπολογισμού 30.000,00 € με ΦΠΑ.
3. Έγκριση του από 25-06-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την κατασκευή του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αναστύλωση οικίας Πλακίδα στο Τ.Κ. Κουκουλίου (Β΄ φάση)», προϋπολογισμού € 247.340,00 με Φ.Π.Α.
4. Έγκριση χορήγησης 8ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά», αναδόχου «ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕΕ», μέχρι την 30-09-2018.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Ρουψιάς


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΡΟΥΨΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 129/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 85/2018 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.  Περιγραφή ακινήτου:
   Ισόγειο δημοτικό κατάστημα  προ του 1955 συνολικού εμβαδού 80,79 μ2 που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Ρουψιάς. Περιμετρικά συνορεύει με Ιερό Ναό, με κοινοτικές εκτάσεις και με την κεντρική πλατεία. Αποτελείται από ένα ενιαίο  χώρο και τον χώρο των WC. Κατά το μήκος της μπροστινής πλευράς του κτιρίου υφίσταται περιβάλλων χώρος (υπερυψωμένος από την κεντρική πλατεία) με πλάτος 4,4μ. οποίος καλύπτεται από στέγαστρο.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
   Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
   Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
  Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
   Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
 α)Ταυτότητα του φυσικού προσώπου. Εάν συμμετέχει νομικό πρόσωπο οποιασδήποτε εταιρικής μορφής ή κοινοπραξίας πρέπει να προσκομίσει επικυρωμένο καταστατικό, το ΦΕΚ από το οποίο να προκύπτει η κατά νόμο δημοσίευση καθώς και το πρακτικό συμμετοχής στη δημοπρασία με εξουσιοδότηση συγκεκριμένου προσώπου.
  β)Δημοτική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του.
  γ)Φορολογική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του. 
  δ)Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του ίδιου και του εγγυητή του ότι: 1. έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης τους οποίους αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα, 2.έλαβαν γνώση της κατάστασης του ακινήτου, του περιβάλλοντος χώρου, του εξοπλισμού που διαθέτει και την πρόθεσή τους για τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας του ακινήτου λαμβάνοντας υπόψη την θέση του Δήμου για χρήση του ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
   Αποκλείονται από τη δημοπρασία όσοι είναι οφειλέτες του Δήμου Πωγωνίου και όσοι επέδειξαν αντισυμβατική συμπεριφορά σε σχέση με το Δήμο.

4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων, 29, 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου στην Πλατεία Ιωαννίνων, ώρα 21:30

Ο Χ.Ο.Ι. (Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων) στα πλαίσια της πολύχρονης ενασχόλησης του με τον πολιτισμό και την παράδοση με σκοπό την διατήρηση και διάδοση των λαογραφικών στοιχείων του τόπου  μας και μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου 2ου και 3ου  Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ Ιωαννίνων τα τρία  περασμένα χρόνια, διοργανώνει το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ  Ιωαννίνων το διάστημα 29 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2018
Θα προσκληθούν και θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από χώρες του εξωτερικού (Κίνα, Ινδία, Νότια Κορέα, Μεξικό, Ουγγαρία, Σερβία). Για μια ακόμα φορά τα Γιάννενα θα γίνουν ένα σταυροδρόμι πολιτισμικού πλούτου που θα παρουσιαστεί  σε διάφορα σημεία της πόλης μας.
Επίσης θα προσκληθούν περισσότεροι από δέκα χορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της χώρας.
Παράλληλα θα συμμετέχουν συγκροτήματα Συλλόγων της πόλης των Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6:
18:00 Συγκέντρωση όλων των χορευτικών σε κεντρικό σημείο της πόλης (Άλσος) και παρέλαση έως την πλατεία Πάργης, με στάσεις σε διάφορα σημεία στα οποία χορεύουν για πέντε λεπτά.
21:30 Πλατεία Πύρρου. Τελετή έναρξης, ομιλίες, χορευτικές εκδηλώσεις από συγκροτήματα.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6:
11:00 Το πρωί διοργάνωση εκδηλώσεων και παιχνιδιών με την συμμετοχή των συγκροτημάτων το πρωί στη Πλατεία Μαβίλη.
21:30 Παράσταση στη Πλατεία Μαβίλη.
Ακολουθεί πάρτι για τους εθελοντές και τους χορευτές στον ίδιο χώρο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 2/7:
21:30 Παράσταση στο θέατρο ΕΗΜ  και τελετή λήξης.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Χρυσόρραχης


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 129/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 87/2018 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
   Δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου
που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.Περιγραφή ακινήτου:
     Ισόγειο δημοτικό κατάστημα  συνολικού εμβαδού 149,13μ2 που βρίσκεται εντός οικισμού της Τ.Κ. Χρυσόρραχης (πλησίον Δημοτικού Σχολείου). Περιμετρικά περιβάλλεται από κοινοτικούς δρόμους, κοινοτική έκταση και ιδιόκτητες εκτάσεις. και Αποτελείται από ένα μεγάλο χώρο, μία κουζίνα και  WC.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
    Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
   Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
   Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
   Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α) Ταυτότητα του φυσικού προσώπου. Εάν συμμετέχει νομικό πρόσωπο οποιασδήποτε εταιρικής μορφής ή κοινοπραξίας πρέπει να προσκομίσει επικυρωμένο καταστατικό, το ΦΕΚ από το οποίο να προκύπτει η κατά νόμο δημοσίευση καθώς και το πρακτικό συμμετοχής στη δημοπρασία με εξουσιοδότηση συγκεκριμένου προσώπου.
 β) Δημοτική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του.
 γ) Φορολογική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του. 
 δ) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του ίδιου και του εγγυητή του ότι: 1. έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης τους οποίους αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα, 2.έλαβαν γνώση της κατάστασης του ακινήτου, του περιβάλλοντος χώρου, του εξοπλισμού που διαθέτει και την πρόθεσή τους για τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας του ακινήτου λαμβάνοντας υπόψη την θέση του Δήμου για χρήση του ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
   Αποκλείονται από τη δημοπρασία όσοι είναι οφειλέτες του Δήμου Πωγωνίου και όσοι επέδειξαν αντισυμβατική συμπεριφορά σε σχέση με το Δήμο.
    Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληρεί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ' απλού χάρτου.
2.Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας:
   Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 13η Ιουλίου 2018 ημέρα Παρασκευή  και ώρα 10.30π.μ., στο Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα το Καλπάκι.
3. Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς:
   Κατώτατο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσό των είκοσι ευρώ (20,00 €) για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους. 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για 10.000 ανέργους 18-29 ετών


Ξεκίνησε  την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στις 12 το μεσημέρι, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα». 
Οι 6.000 θέσεις εργασίας αφορούν αποκλειστικά εγγεγραμμένους ανέργους, πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα και οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις αφορούν εγγεγραμμένους ανέργους λοιπών εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, σε μείωση του προσωπικού της.
Ωφελούμενοι - με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών -  του προγράμματος είναι:

Θανατηφόρο τροχαίο στο 39ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης



Χθες (27-06-2018) και ώρα 23.40΄, στο 39ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης (περιοχή Άνω Ραβένια), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαπές,
ηλικίας 51 και 49 ετών. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 21χρονου οδηγού του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ενώ τραυματίστηκαν ο οδηγός και οι δύο επιβάτες του Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Παίκτης του Π.Α.Σ. Γιάννινα για τα επόμενα 3 χρόνια ο μέσος Edwin Fabry Castro Barros


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας για τα επόμενα 3 χρόνια, με τον ποδοσφαιριστή Edwin Fabry Castro Barros.
Ο Fabry Castro είναι 26 χρονών ετών, μέσος, από την Κολομβία και έχει αγωνιστεί στις ομάδες της Servette Γενεύης, την Rayo Majadahonda Ισπανίας, τη Guarani Βραζιλίας και τη Deportivo Pasto Κολομβίας.
Στην ομάδα μας θα αγωνιστεί με τη φανέλα νούμερο 21.
O Fabry κατά την άφιξη του στα Ιωάννινα δήλωσε στο www.pasgiannina.gr
«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή μου στην ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ανυπομονώ να δω την πόλη και να παίξω για την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ομάδας κ.Χριστοβασίλη και την οικογένεια του, τον προπονητή μας κ.Πετράκη και το Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ.Νιαρχάκο για την ευκαιρία που μου δίνουν. Ελπίζω να φανώ αντάξιος στις προσδοκίες της ομάδας και του κόσμου».

Αναρτώνται οι βαθμολογίες των Πανελλήνιων 2018 την Παρασκευή 29 Ιουνίου


Την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες, εκτυπωμένες καταστάσεις με τις βαθμολογίες μόνο τους κωδικούς και όχι τα ονόματα των υποψηφίων σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στους διευθυντές των λυκείων.
Η απόφαση λήφθηκε για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως είναι η επίδοση ενός υποψηφίου στις εξετάσεις.
Οι βαθμολογίες θα αποσταλούν την Παρασκευή, ενώ σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, οι διευθυντές θα πρέπει να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.
Ο διευθυντής κάθε λυκείου, μαζί με τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων, μόλις παραλάβουν από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, τις καταστάσεις και τα αποκόμματα, θα πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.
Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης Εφαρμογών του υπουργείου Παιδείας, για τη σχετική διόρθωση.

Συλλήψεις ημεδαπών στην Πρέβεζα


Για κλοπή ιχθύων, απείθεια και αντίσταση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 51 ετών, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΣΚΑΡΑ” Πρέβεζας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, επιβαίνοντες σε ταχύπλοο σκάφος, δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του πληρώματος περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για διενέργεια ελέγχου και προσπάθησαν να διαφύγουν εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς. 
Μετά την ακινητοποίησή του σκάφους διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω είχαν αφαιρέσει περί τα διακόσια κιλά (200kg) αλιεύματα του είδους τσιπούρα και λαβράκι από  μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Εύκολες και προσιτές θεραπείες για λείο δέρμα στην παραλία


Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές πλησιάζουν.  Κατά τη διάρκεια των διακοπών, τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάμε στις παραλίες, χωρίς μακιγιάζ και ρούχα, έχοντας εκτεθειμένες όλες τις ατέλειές μας. Το δέρμα μπαίνει σε… πρώτο πλάνο και η «ανάγλυφη» όψη του συχνά ενοχλεί. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτή, η Αισθητική Χειρουργική, μπορεί να σας προσφέρει λείο δέρμα εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα.
«Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας εύκολες και προσιτές θεραπείες, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα, μέσα σε λίγο χρόνο και χωρίς πόνο. Από τη στιγμή που το άτομο αποφασίσει ότι θέλει να αποκτήσει λείο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα, πριν βγει στην παραλία, μπορεί να το κάνει χωρίς να ταλαιπωρηθεί», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).
Ξεκινώντας από το πρόσωπο, μια πρώτη επιλογή είναι τα μη επεμβατικά λέιζερ και οι ραδιοσυχνότητες, τα οποία κάνουν σύσφιξη χωρίς να προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα, άρα μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια. Οι θεραπείες αυτές ενδείκνυνται για ήπιας μορφής χαλάρωση στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ.
Άλλη επιλογή είναι τα ενέσιμα, με κύριους «εκπροσώπους» την αλλαντική τοξίνη (μπότοξ), τη μεσοθεραπεία και τα υαλουρονικά . Η αλλαντική τοξίνη  χρησιμοποιείται με ασφάλεια και έχει άμεση αποτελεσματικότητα σε ρυτίδες έκφρασης (στο μέτωπο, το μεσόφρυο, τα μάτια και το λαιμό). Η μεσοθεραπεία με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία λειαίνει και φωτίζει το δέρμα και τέλος, το υαλουρονικό οξύ, μόνο του ή σε συνδυασμό με τη μεσοθεραπεία, χρησιμοποιείται για «γέμισμα» των βαθύτερων ρυτίδων ή άλλων σημαδιών.