Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις για το μήνα Σεπτέμβριο

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έγιναν γνωστές  οι ημερομηνίες που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά οι πληρωμές των συντάξεων θα γίνουν τις εξής ημερομηνίες:
- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017.
- Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017.
- Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017.
- Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την  Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017.
- Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017.
- Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017.
- Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017.

- Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017.

Δήμος Πωγωνίου: Ρύθμιση οφειλών

Ο Δήμος Πωγωνίου σας γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του ν. 4483/2017, οι οφειλέτες του Δήμου μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους που έχουν ήδη βεβαιωθεί, ή που θα βεβαιωθούν έως και 30-9-2017, κατόπιν αιτήσεως η οποία υποβάλλεται εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου, ήτοι από 31-7-2017.
Η ρύθμιση προβλέπει είτε την εφάπαξ καταβολή με απαλλαγή του εκατό τοις εκατό (100%) των προσαυξήσεων, είτε έως εκατό (100) μηνιαίες δόσεις με το ανάλογο ποσοστό απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ήτοι:
1.      με εφάπαξ καταβολή, 100% ποσοστό απαλλαγής
2.      από (2) έως (24) δόσεις, 80% ποσοστό απαλλαγής
3.      από (25) έως (48) δόσεις, 70% ποσοστό απαλλαγής
4.      από (49) έως (72) δόσεις, 60% ποσοστό απαλλαγής
5.      από (72) έως (100) δόσεις, 50% ποσοστό απαλλαγής
Οι δόσεις είναι μηνιαίες με ελάχιστη δόση (20) ευρώ εκτός από την τελευταία που μπορεί να είναι μικρότερη. Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται εντός (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης διαφορετικά θεωρείται ως μη υποβληθείσα. Καθυστέρηση καταβολής δόσεως πέραν της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του αντίστοιχου μήνα, συνεπάγεται επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, τηλ: 2653360106.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Κερνάμε Ήπειρο… σε Πρέβεζα. Έκθεση ηπειρώτικων προϊόντων στην παραλία της Πρέβεζας από 25 έως και 27 Αυγούστου 2017

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών, και στα πλαίσια μιας δυναμικής και εξωστρεφούς πολιτικής ανάδειξης της πλούσιας παραγωγής της Ηπειρωτικής Γης αναλαμβάνει από κοινού με τους παραγωγούς τη διοργάνωση εκθέσεων με τοπικά προϊόντα της Ηπείρου.
Ήδη πραγματοποιήθηκε έκθεση  στα Σύβοτα από 28 έως 30 Ιουλίου 2017 στο χώρο του πάρκινγκ της παραλίας.

Στην παραλία της Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 27 Αυγούστου 2017 και θα ακολουθήσει και στην Άρτα στην πλατεία Σκουφά από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου 2017.


Απώλεια δοντιών: Ποιες είναι οι “κρυφές” επιπτώσεις;

Ιδιαίτερα υψηλός είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τουλάχιστον ένα δόντι κατά τη διάρκεια της ζωής τους και, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Προσθετολόγων, αναμένεται αύξηση των περιστατικών τις προσεχείς δύο δεκαετίες. Αιτίες, στις δυτικές κοινωνίες, είναι κυρίως η αύξηση του ποσοστού των ανθρώπων με διαβήτη, νόσος που αυξάνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη περιοδοντίτιδας που οδηγεί σε απώλεια των δοντιών, αλλά και του υπερτασικού πληθυσμού (Journal of Periodontology), ως αποτέλεσμα της μάστιγας της παχυσαρκίας.
Η απώλεια δοντιών προκύπτει επίσης λόγω τερηδονισμού, ή μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραυματισμού ή καρκίνου. Οι επιπτώσεις, όμως πέρα από την εμφανή, την αισθητική, είναι πολλές και μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω προβλήματα, τόσο στη στοματική κοιλότητα όσο και στο σύνολο του οργανισμού.
«Τα δόντια μας στέκονται σε μια δυναμική ισορροπία μεταξύ τους, μέσω των σημείων επαφής. Η απώλεια ενός ή περισσότερων  δοντιών μεταβάλλει  αυτή την ισορροπία, γιατί χάνονται τα σημεία επαφής, με αποτέλεσμα τα διπλανά δόντια και οι ανταγωνιστές (τα αντίστοιχα δόντια της άλλης γνάθου) σταδιακά να μετακινούνται  σε αναζήτηση της επαφής τους. Επιπλέον, για όσο διάστημα αφήνεται αθεράπευτη η βλάβη, η περιοχή επιβαρύνεται από την άθροιση υπολειμμάτων τροφών, οδηγώντας έτσι σε ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα και σε εμφάνιση τερηδόνας», μας εξηγεί ο χειρουργός οδοντίατρος Βασίλης Ψυχογυιός.
«Η απώλεια ενός δοντιού οδηγεί επίσης σε επιβάρυνση των εναπομεινάντων δοντιών, εμφανίζεται αποτριβή και ενδεχομένως να προκύψουν κατάγματα, η μετακίνηση των δοντιών συνεχίζεται  οδηγώντας σε υπερσύγκλειση και απώλεια της κάθετης διάστασης, δηλαδή το ύψος της άρθρωσης μειώνεται, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο». 

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα καταβληθεί το ποσό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 266.407.
Συγκεκριμένα με απόφαση της υπουργού Εργασίας κας Έφης Αχτσιόγλου εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους 61.738.385,51 ευρώ για την πληρωμή του επιδόματος μηνός Αυγούστου 2017.

Οι λογαριασμοί θα αρχίσουν να πιστώνονται από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.

Με επιτυχία το διήμερο πανηγύρι στην Σιταριά Πωγωνίου

Με το σερβίρισμα του παραδοσιακού κοφτού το βράδυ της Τετάρτης 16 Αυγούστου προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο πανηγύρι στην Σιταριά Πωγωνίου.

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις αγροτών για ζημιές στη φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο

Αποζημιώσεις ύψους 12.468.131,04 ευρώ πρόκειται να καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. σε 7.536 δικαιούχους παραγωγούς σ ολόκληρη τη χώρα των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα ασφαλιστικά καλυπτόμενα αίτια μέσα στο 2016 και το 2017.
Με βάση την κατάταξη των πληρωμών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου θα καταβληθούν συνολικά 43.754 ευρώ. 
Αναλυτικά ανά Π.Ε. στους αγρότες της Ηπείρου θα δοθούν τα παρακάτω ποσά:
Π.Ε. Ιωαννίνων: 1.638,00 ευρώ
Π.Ε. Άρτας: 28.288,58 ευρώ

Π.Ε. Πρέβεζας: 12.092,20 ευρώ.

Ιωάννινα: Συνελήφθη μία 37χρονη υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου

Συνελήφθη, χθες (15-08-2017) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, μία 37χρονη υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου.

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Καλοκαιρινή γιορτή από τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου, στις 17 Αυγούστου, ώρα 19:00

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην καλοκαιρινή γιορτή
που έχουν ετοιμάσει τα παιδιά μας για εσάς και θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου 2017 & ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου,
στην ορεινή και ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να παρευρεθείτε!!!

Με τιμή,

Κιβωτός του Κόσμου