Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Δέκα μέρες οι Αστυνομικοί μας κυνηγούν τους Αλβανούς δραπέτες

Σύσκεψη Δένδια με Αστυνομικούς Διευθυντές της Ηπείρου

Για 10η μέρα συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση οι έρευνες των Αστυνομικών, οι οποίοι κυριολεκτικά χτενίζουν βουνά και κάμπους της Ηπείρου, αναζητώντας τους επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες των Τρικάλων, αφού εκτιμάται ότι ακόμη δεν έχουν περάσει τα σύνορα προς Αλβανία.
Αν και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην περιοχή μας, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποιο ίχνος τους, λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε!
Οι ελπίδες του απλού κόσμου ότι θα συλληφθούν μέρα με τη μέρα λιγοστεύουν, ωστόσο οι Αστυνομικές Αρχές θεωρούν ότι κατά πάσα πιθανότητα οι Αλβανοί κακοποιοί βρίσκονται ακόμη στο ελληνικό έδαφος. Μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο ότι μπορεί να έχουν δικούς τους ανθρώπους κάπου εδώ στην Ήπειρο που καλά τους έχουν κρύψει και που τους ενημερώνουν για τις κινήσεις των αστυνομικών. Γι’ αυτό εξάλλου να περιμένουν ότι ίσως  χαλαρώσει ο αστυνομικός κλοιός, για να περάσουν πιο εύκολα στην Αλβανία. Οι έρευνες πάντως εστιάζονται κυρίως στα όρια των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, απ’ όπου τις τελευταίες ημέρες, δεν περνάει… κουνούπι χωρίς να ελεγχθεί. Συνεχείς και αυξημένες είναι όμως οι περιπολίες αστυνομικών και σε ολόκληρη την Ήπειρο. Αστυνομικοί και άνδρες των ΕΚΑΜ πραγματοποιούν διαρκώς εφόδους και έρευνες σε στάνες, αποθήκες και καταφύγια σε ερημικές περιοχές και χωριά, όπως επίσης και σε σπίτια που είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από κυκλώματα Αλβανών εμπόρων χασίς.

Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο για διάρρηξη σε σπίτι

Σε βάρος ενός εκ των δραστών εκκρεμούσε επιπρόσθετα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για ληστεία και οπλοφορία

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στη γέφυρα Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου, από αστυνομικούς  του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου,  δύο αλλοδαποί,  υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 37 και 16 ετών), οι οποίοι το προηγούμενο βράδυ αφού παραβίασαν με σιδερολοστό την κεντρική είσοδο σπιτιού στην Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου, αφαίρεσαν πλήθος αντικειμένων.
Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, οι δύο δράστες  διέρρηξαν σπίτι 70χρονου ημεδαπού στο χωριό Κάτω Λάβδανη, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν, αφού αναστάτωσαν όλους τους χώρους,  οικιακές συσκευές, γεωργικά εργαλεία, (79) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και διάφορα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα.
Αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου  εντόπισαν τους δράστες τα ξημερώματα της 14-07-2013 να κινούνται σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο ποτάμι «Κοσοβίτικος» και τους συνέλαβαν.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στους δύο δράστες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του 70χρονου.
Επισημαίνεται ότι ο 37χρονος αλλοδαπός κατά τη σύλληψή του έδωσε αρχικά ψευδή στοιχεία ταυτότητας  ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια εκκρεμεί επιπλέον σε βάρος του ένταλμα σύλληψης  του Ανακριτή Αθηνών καθώς και καταδικαστική απόφαση για ληστεία και οπλοφορία.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η επίσκεψη του Ρώσικου Τηλεοπτικού Δικτύου TV Tsentr “TVC” στην Ιερά Μονή Σωσίνου

Η Μονή Σωσίνου στα μνημεία που θα προβληθούν…

Το ρώσικο κρατικό τηλεοπτικό συνεργείο με εκατομμύρια τηλεθεατές,   συνοδευμένο από εξειδικευμένη ομάδα πέντε ατόμων με επικεφαλής τον υπεύθυνο του γραφείου τουριστικής προβολής του Δήμου Ιωαννιτών, η Η. Γκαρτζονίκα, τον Δημήτρη Γκαρτζονίκα και Χρήστο Χαλιγιάννη, ανέβηκαν και στον ιερό βράχο του Σώσινου.
  Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια προώθησης της περιοχής των Ιωαννίνων, με στόχο την διείσδυση στη Ρωσική αγορά, κατάφερε με τις ενέργειές της η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών.
  Αυτή τη φορά ο στόχος ήταν η ανάδειξη της μοναδικότητας των θρησκευτικών θησαυρών που διαθέτει η περιοχή, καθώς και οι ενδεικτικά επισκέψιμες προσκυνηματικές διαδρομές.
Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών το τηλεοπτικό συνεργείο του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TV Tsentr “TVC” της Ρωσίας, υπό την εποπτεία του Ρώσου ακόλουθου της πρεσβείας κ. Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο, κινηματογράφησε ένα μέρος, από τους θησαυρούς της ορθοδοξίας στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Το τηλεοπτικό συνεργείο κινηματογράφησε μεταξύ άλλων, την πόλη των Ιωαννίνων, το Κάστρο, τη Λίμνη και το Νησί, τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Ιωαννίνων (Αγίου Αθανασίου), Αγίου Γεωργίου, Αγίων Αναργύρων Αμφιθέας, Προφήτη Ηλία Ζίτσας, τις Μονές Φιλανθρωπινών, Α. Παντελεήμωνος, Παναγιάς Ελεούσας, Καστρίτσας, Αγίας Παρασκευής - Μονοδένδρι Ζαγορίου , Μολυβδοσκέπαστου, κ.α.
Η ρωσική αποστολή εντυπωσιάστηκε από τα ιδιαίτερα πολιτιστικά - θρησκευτικά στοιχεία , ‘θησαυρούς’ του τόπου της Ηπείρου, καθώς και από την ξεχωριστή φιλοξενία και μοναδικότητα του τοπίου. Κατά την αναχώρησή τους ο κ. Μαϊστρένκο εκ μέρους της αποστολής, ευχαρίστησε τον Δήμο Ιωαννιτών για την φιλοξενία και την αμέριστη βοήθεια που τους παρείχε καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς και παράλληλα δεσμεύτηκε για την άμεση συνέχεια των δράσεων συνεργασίας που ξεκίνησαν με αφορμή το συγκεκριμένο αφιέρωμα, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της περιοχής Ιωαννίνων σαν έναν ιδιαίτερο και σημαντικό προορισμό για την Ελλάδα.

Η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά προσωπικό με έμμισθη απασχόληση, για τη στελέχωση του κέντρου προστασίας παιδιού στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων

Η Κιβωτός του Κόσμου (http://www.kivotostoukosmou.org ) αναζητά για έμμισθη απασχόληση, για τη στελέχωση του κέντρου προστασίας παιδιού στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων.
α)  Κοινωνικό Λειτουργό.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν:
- Πτυχίο αντίστοιχης σχολής πλήρως αναγνωρισμένο στην Ελλάδα.
- Προϋπηρεσία στο αντικείμενο. (Τουλάχιστον 3 χρόνια).
- Επαγγελματισμό και διάθεση προσφοράς.
- Οι ξένες γλώσσες είναι επιθυμητό αλλά όχι αναγκαίο προσόν.
β)  Παιδαγωγό - Ειδικό Παιδαγωγό.
Στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται η διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση, επιτήρηση κι εφαρμογή του καθημερινού προγράμματος παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.
Το ωράριο εργασίας μπορεί να είναι και απογευματινό, 15:00 - 23:00.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν:
- Παιδαγωγικό Πτυχίο Πανεπιστημιακής Σχολής (ΑΕΙ) ή αντίστοιχης σχολής πλήρως αναγνωρισμένο στην Ελλάδα.
- Προϋπηρεσία στο αντικείμενο. (Τουλάχιστον 3 χρόνια).
-Προϋπηρεσία του υποψηφίου σε ξενώνα - σπίτι φιλοξενίας παιδιών θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, ακόμα και αν δεν διαθέτει παιδαγωγικό πτυχίο ΑΕΙ.
- Επαγγελματισμό και διάθεση προσφοράς.
- Οι ξένες γλώσσες είναι επιθυμητό αλλά όχι αναγκαίο προσόν.
Οι υποψήφιοι καλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους καθώς και όποιες συστάσεις αποδεικνύουν την προϋπηρεσία τους , ταχυδρομικά στη διεύθυνση   Πωγωνιανή Ιωαννίνων τκ 44002 παραλήπτης  Σ. Κουκουλάρης  μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 . 
Αν ενδιαφέρεστε και για εθελοντική εργασία παρακαλώ αναζητήστε τις σχετικές αγγελίες ή σημειώστε το στη συνοδευτική σας επιστολή.

Μείωση ακατάσχετου από τα 1.000 στα 600 €

Σήμερα, η εφορία μπορεί να κατάσχει κινητά περιουσιακά στοιχεία, το 20% ημερομισθίων και 25% μισθού ή σύνταξης, εφόσον είναι πάνω από 1.000 ευρώ.
Τη μείωση του ακατάσχετου ορίου για χρέη προς το Δημόσιο από τα 1.000 ευρώ στα 600 ευρώ ρίχνει και πάλι στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι διέψευδε με κάθε τρόπο τα δημοσιεύματα του περασμένου Φεβρουαρίου, που το αποκάλυψαν για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχουν πάρει εντολή να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις ενός τέτοιου μέτρου και να παραδώσουν πόρισμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Εάν το μέτρο προχωρήσει, τότε η σχετική ρύθμιση αναμένεται να ενταχθεί στο νέο φορολογικό, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Σήμερα, η εφορία μπορεί να κατάσχει κινητά περιουσιακά στοιχεία, το 20% ημερομισθίων και 25% μισθού ή σύνταξης, εφόσον είναι πάνω από 1.000 ευρώ.
Ο μισθός ή η σύνταξη δεν μπορεί, μετά την κατάσχεση, να πέσει κάτω από 1.000 ευρώ. Μείωση του ακατάσχετου ορίου στα 600 ευρώ σημαίνει ότι εφορίες θα μπορούν να δεσμεύουν και να κατάσχουν από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθούς και συντάξεις, εφόσον το ποσό, που απομένει, δεν είναι μικρότερο των 600 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.enikos.gr

Τηλεφωνική απόλυση για 2.500 εκπαιδευτικούς

Λίστα με τους 2.500 εκπαιδευτικούς προς απόλυση έστειλε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας και 2.000 τηλεφωνήματα έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", η λίστα εστάλη στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες την ανάρτησαν στο διαδίκτυο και άρχισαν να καλούν τους απολυόμενους εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με το έγγραφο του γενικού γραμματέα του υπουργείου, η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα.
«Πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – φονιάς που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τη διάταξη του υπό ψήφιση νόμου, δημοσιοποιεί τις λίστες της ντροπής και ζητά από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και να συμπληρωθούν οι εξαιρέσεις», τονίζει η ΟΛΜΕ.
«Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.
Υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του!
Αποφασίζουμε – διατάσσουμε – απολύουμε.
Επισημαίνουμε ότι τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η διοίκηση (Υπουργείο και Διευθυντές Δ.Ε.) που υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνουν την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σκύψουμε το κεφάλι», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Δεύτερο κύμα εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έρχεται στο Δημόσιο τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με το «Έθνος», λεπτομερείς προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού εξετάστηκαν την Παρασκευή, σε συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Με στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση έχει καταλήξει για το πρώτο κύμα των 4.260 διαθέσιμων υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οι οποίοι, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών, θα προέρχονται από την κατάργηση 1.976 θέσεων εκπαιδευτικών στην τεχνική εκπαίδευση, από τους σχολικούς φύλακες (2.234) και από 50 οδηγούς και τεχνικούς του υπουργείου  Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν:
350 πολιτικοί μηχανικοί από τις κτιριακές υποδομές
1.000 υπάλληλοι του ΙΓΜΕ και του ΟΕΚ
1.270 αγροφύλακες
1.956 καθηγητές ολυμπιακής εκπαίδευσης
1.000 εργαζόμενοι από τις διευθύνσεις υγείας
700 εκπαιδευτικοί
5.000 ως 6.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ.

Τι είναι και τι δεν είναι τα Ανοικτά Λαϊκά Πανεπιστήμια;


Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχουν διαδοθεί με ταχείς ρυθμούς τα Ανοικτά Λαϊκά Πανεπιστήμια (ΑΛΠ), εκπαιδευτικοί οργανισμοί που κατά κανόνα απευθύνονται σε ενήλικες με προσδοκία να αποκτήσουν πρόσβαση σε άτυπες δράσεις δια βίου μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης. Οι δραστηριότητες αυτές διοργανώνονται από Δήμους, Συλλόγους, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες αλλά και ιδιωτικές εταιρίες και βασίζονται στην πρόσκληση πανεπιστημιακών καθηγητών αλλά και ορισμένων ειδικών επιστημόνων κι ερευνητών που παρέχουν διαλέξεις στα θέματα της ειδίκευσης τους. Η παρακολούθησή των προγραμμάτων σπουδών δεν έχει συγκεκριμένες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και οι διαλέξεις είναι εκλαϊκευμένες και υιοθετούν τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων. Στόχος των ΑΛΠ δεν είναι η παροχή αναγνωρισμένης εκπαίδευσης ή κατάρτισης αλλά η ένταξη και δικτύωση  των σπουδαστών σε ένα περιβάλλον μάθησης.
Ωστόσο, μερικοί διαχωρισμοί είναι αναγκαίοι:
*Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα ΑΛΠ και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ή το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου που προσφέρουν σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τα ΑΛΠ, τα δύο τελευταία ιδρύματα είναι ΑΕΙ -αναγνωρισμένα από το κράτος και την Ε.Ε.- ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που παρέχουν αναγνωρισμένες σπουδές και διαθέτουν ακαδημαϊκή και ερευνητική δομή υψηλού επιπέδου.
*Τα ΑΛΠ χορηγούν μόνο μια απλή βεβαίωση συμμετοχής, δε διαθέτούν κανενός είδους πιστοποίηση των τίτλων σπουδών, ούτε συστήματα εσωτερικής και ιδίως εξωτερικής αξιολόγησης, όπως τα ΑΕΙ/ ΤΕΙ ή και άλλοι φορείς που παρέχούν επαγγελματική κατάρτιση όπως τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).
*Οι «απόφοιτοι» των ΑΛΠ δεν αποκτούν καμία δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε ανώτερο επίπεδο (π.χ. μεταπτυχιακά) σε αντίθεση με τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ που συνήθως αποκτούν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
*Στα Πανεπιστήμια διδάσκουν κατ’ αποκλειστικότητα πανεπιστημιακοί ή πάντως κάτοχοι διδακτορικών διπλωμάτων, σε αντίθεση με τα ΑΛΠ, στα οποία η επιλογή των διδασκόντων δεν ευθυγραμμίζεται κατ΄ ανάγκη με ακαδημαϊκά κριτήρια και μπορεί να διδάσκει οποιοσδήποτε ειδικός ή μη, ανάλογα με τις προδιαγραφές που θέτούν οι οργανωτές.
*Η διοίκηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ ασκείται επίσης από πανεπιστημιακούς υψηλών βαθμίδων κάτι που καθόλου αυτονόητο δεν είναι στα ΑΛΠ.
Κοντολογίς, τα ΑΛΠ είναι ενδιαφέροντες οργανισμοί που προσφέρουν χρήσιμες και ωφέλιμες δραστηριότητες δια βίου εκπαίδευσης στη χώρα μας, ωστόσο απέχούν πολύ από το να συγκριθούν με τα αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια και την προσφορά των τελευταίων στην κοινωνία, την εκπαίδευση, την αγορά εργασίας και την έρευνα. Αυτό είναι και το βαρύνον κριτήριο που πρέπει να συνυπολογίσει κάθε πολίτης όταν επιλέγει να συμμετέχει στην μία ή την άλλη μορφή παροχής εκπαίδευσης.  

* Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νέα ανατροπή με τις αποδείξεις - Κάθε Δεκέμβριο θα ανακοινώνουν ποιες μετράνε!

Για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή...

Πλήρη ανατροπή στο καθεστώς συγκέντρωσης αποδείξεων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος, καθώς και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.
Με βάση το σχέδιο, που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», το Δεκέμβριο κάθε έτους, αρχής γενομένης από το 2014, θα ανακοινώνονται από το υπουργείο ποιες αποδείξεις θα μετράνε στην Εφορία και ποιες όχι, ενώ οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν κατά τη διάρκεια του έτους ποιες είναι αυτές, ώστε να αναγκάζονται να συγκεντρώνουν αποδείξεις απ' όλους τους κλάδους.
Στη συνέχεια, μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να τις αναγράψουν αναλυτικά στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Στο πλαίσιο των κινήτρων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι είτε η επιστροφή μέρους του καταβληθέντος ΦΠΑ για αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών, είτε η επιστροφή μέρους του φόρου εισοδήματος που αναλογεί βάσει του κατώτερου φορολογικού συντελεστή (22%).
Από το 2014 ο τρόπος υπολογισμού του αφορολόγητου ορίου θα συνδέεται αποκλειστικά με το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων και όχι με τιε αποδείξεις.
Έτσι, τα εισοδήματα έως 9.500 ευρώ είναι αφορολόγητα και η μέγιστη έκπτωση των 2.100 ευρώ ισχύει για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα από 21.000 ευρώ και άνω, η έκπτωση περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος, με όριο τα 42.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Φορολογικός παραλογισμός η επιστροφή του φόρου πολυτελείας για τα Ι.Χ.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιστροφή του φόρου πολυτελείας ειδικά στα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Μάλιστα, το "χαράτσι" θα έρθει αναδρομικά για όσους είχαν αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κυβικά το 2012, μέσα στον Αύγουστο.
Παράγοντες της αγοράς λένε ότι αυτός είναι ο ορισμός του παραλόγου και τονίζουν ότι είναι το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά αυτοκινήτου.
Κι αυτό, γιατί μπαίνει ένας μεγάλος φόρος σε αυτοκίνητα, μόνο και μόνο επειδή έχουν μεγάλο κυβισμό αλλά μπορούν να έχουν χαμηλή εργοστασιακή τιμή, ενώ πανάκριβα αυτοκίνητα με μικρό κυβισμό απαλλάσσονται του φόρου.
 

Η Ομοσπονδία Αποδήμων Ραδοβιζινών Άρτας, τελεί Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013, στην Ιερά Μονή Ροβέλιστας Άρτας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ                                
ΡΑΔΟΒΙΖΙΝΩΝ ΑΡΤΑΣ                                                              
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΘΗΝΑ 08-07-2013
Η Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Αρτας
Σας ανακοινώνει ότι την Κυριακή  πρωί  11 Αυγούστου 2013 θα τελεστεί θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας  στην Ιερά Μονή Ροβέλιστας Αρτας.
Η λειτουργία τελείται   με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας στα πλαίσια των καθιερωμένων εκδηλώσεών της στον τομέα του πολιτισμού και της διατήρησης των αρχών και αξιών της κοινωνίας μας.
Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί να  διοργανώνεται  κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου.
Η Παναγία η  «ΡΟΒΕΛΙΣΤΑ» έχει  θεσπιστεί με ομόφωνο ψήφισμα όλων των μελών της Ομοσπονδίας μας ως Προστάτιδα των Ραδοβιζινών.
Παρακαλούνται  όλοι οι  Ραδοβιζινοί να τιμήσουν με τη παρουσία τους την εκδήλωση και να εκφράσουν τη θρησκευτική τους ευλάβεια στη Παναγία, την Θεομήτορα και  Μητέρα όλων μας.
Παρακαλούνται  επίσης η Εκκλησιαστική Αρχή, η  Δημοτική Αρχή του Δήμου μας και των παρακείμενων Δήμων του Νομού Άρτας, οι Κρατικές Αρχές του Νομού,   οι  Πολιτιστικοί  Σύλλογοι και Αδελφότητες των χωριών του Ραδοβιζίου, αλλά και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του Νομού Άρτας που στοχεύουν στην ανάδειξη του πολιτισμού και την διαφύλαξη των χριστιανικών ηθών, να συνδράμουν για την επιτυχία της  εκδήλωσης    και την  ανάδειξή της  ως κεντρικό γεγονός  θρησκευτικής συνάθροισης και λατρείας των Ραδοβιζινών.
Σήμερα που η κοινωνία κλονίζεται όλο και περισσότερο από τα  καθημερινά προβλήματα  και ταλαντεύεται  στο χάος της αβεβαιότητας, η συμπροσευχή μας  στη Παναγία  θα είναι  ανακούφιση, θα είναι ελπίδα, θα είναι ενδυνάμωση.
Όλοι λοιπόν την Κυριακή το πρωί 11 Αυγούστου 2013 να βρεθούμε στη Μονή Ροβέλιστας,
Θα πλημμυρίσουμε  το χώρο και το περίβολο του Ναού, να συμπροσευχηθούμε  για το καλό της πατρίδας μας, των δικών μας,  του εαυτού μας.

 

Ο Πρόεδρος                      Η Γραμματέας

 
Γιώργος  Κουρτέσας          Γεωργία  Βασιλάκη

Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα για τις θερινές εκπτώσεις

Ανοίγει σήμερα Δευτέρα η αυλαία των θερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.
Με την ευκαιρία των θερινών εκπτώσεων η ΕΣΕΕ κάλεσε τους εμπόρους όλης της χώρας να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:
Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 29χρονος που σκόπευε να διοχετεύσει στο εξωτερικό 200.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη, βραδινές ώρες στις 12/7, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 29χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι βρέθηκε εντός του φορτίου, μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, την οποία είχε σκοπό να διοχετεύσει λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα καθώς και η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων.
Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων,  από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, η οποία ανέρχεται στα 198.440 πακέτα τσιγάρα,  διαφόρων επωνυμιών.

Αώος και 'Αραχθος. ( Ίδια η «αρπαγή», ίδιος και ο αγώνας).

Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος,  Αγναντίτης-Τζουμερκιώτης

Τα κοράκια κάτι κράζανε τ’ ανήσυχα
στα κυκλογυρίσματά τους,
και ψηλάθε ξαγνάντεύαν γυπαετοί

 Κ. Παλαμάς

(Τα βάλανε στο μάτι για τα καλά τα ποτάμια μας. Πιστέψαμε ότι τους αποτρέψαμε από το «να φάνε» τον Άραχθο και να τώρα βάλανε στο μάτι  τον Αώο. Και το «παλεύουν» μ’ όλες τις δυνάμεις τους, μ’ όλα τα μέσα που διαθέτουν, «επιστρατεύοντας» γνωστούς και φίλους.
Ο Άραχθος διδάσκει: Χρειάζεται κοινός αγώνας.    
Άμεση και  κοινή πρέπει να είναι η αντίδραση όλων των μαζικών φορέων της αποδημίας (ΠΣΕ,  Ομοσπονδία Αποδήμων Καλαμά. Συλλόγους και Αδελφότητες της περιοχής.)
Μ’ αυτόν τον τρόπο αποτρέψαμε τη φραγματοποίηση του Αράχθου.
Έτσι, θα διώξουμε τους σιαταναρέους από τον Αώο…)
«Μήτε Θεός … μήτε Δαίμονας»
"Οι μεγάλοι επενδυτές μηνάνε πως θέλουν τον Αώο, το ποτάμι μας. Θέλουν να πετύχουν την εκτροπή, να το φραγματοποιήσουν, με λίγα λόγια να ιδιωτικοποιήσουν το νερό.

Κι έβαλαν «λυτούς και δεμένους», ξένους και ντόπιους, άρχοντες και λαϊκούς-με τον τρόπο τους φυσικά-να μας πείσουν ότι η επένδυση είναι προς όφελος των παρακείμενων χωριών του Αώου, γιατί τα αντισταθμιστικά οφέλη είναι πολλαπλάσια. Πριν απ’ αυτό, έπεισαν κάποιους άλλους…

ΒΗΣΣΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Βραζιώτη-Βλαχιώτη την Τρίτη 13 Αυγούστου