Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Λήγει τη Δευτέρα 20 Αυγούστου η προθεσμία για τις αιτήσεις πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας


Στις 12.00 το μεσημέρι της 20ης Αυγούστου

Λήγει τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη συμμετοχή ανέργων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
Οι προθεσμίες άνοιξαν την 1η Αυγούστου και η ολοκλήρωση της διαδικασίας έχει οριστεί για τη 12η μεσημβρινή της Δευτέρας 20 Αυγούστου.

Παραμυθιά: Συνελήφθησαν τρία μέλη κυκλώματος που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά (13) αλλοδαπών


Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, χθες (18-08-2018) το πρωί, τρία μέλη κυκλώματος που ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.
Πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας 24, 23 και 29 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τα αδικήματα της μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 31χρονο αλλοδαπό συνεργό τους, που αναζητείται.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο, στην Ηγουμενίτσα, σε Ι.Χ. Φορτηγό με οδηγό τον 24χρονο, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκαν δεκατρείς (13) παράτυποι μετανάστες (ηλικίας από 24 έως 54 ετών), οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να νομιμοποιούν την είσοδο και παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
Παράλληλα, εντοπίστηκαν στον κόμβο Νεοχωρίου της Εγνατίας Οδού, οι άλλοι δύο συλληφθέντες, διότι όπως προέκυψε επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, κατά τη λαθρομεταφορά, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος παρέλαβε τους δεκατρείς αλλοδαπούς στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, κατόπιν προσυνεννόησης με τον 31χρονο συνεργό του, προκειμένου να τους μεταφέρει παράνομα στην Αθήνα.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα ενώ όπως προέκυψε οι λαθρομετανάστες θα κατέβαλαν στους διακινητές το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τα 10 προγράμματα του ΟΑΕΔ που θέλουν να μειώσουν την ανεργία


Την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας σε ποσοστό κάτω από το 20% επιδιώκει η κυβέρνηση, με το υπουργείο Εργασίας να δίνει προτεραιότητα στην ενεργητική παρέμβαση στην αγορά εργασίας μέσω των εφαρμοζόμενων, αλλά και των σχεδιαζόμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για ανέργους.
Πρόκειται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», για νέα ή παλαιότερα προγράμματα του ΟΑΕΔ που παραμένουν ανοιχτά μέχρι να καλυφθούν οι προβλεπόμενες θέσεις, και είναι τα εξής:
1. Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 30.333 ανέργων σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Αυγούστου και ο ΟΑΕΔ θα δέχεται αιτήσεις ένταξης έως τις 20 Αυγούστου. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.
2. «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων νέων ηλικία; 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα». Ξεκίνησε τον προηγούμενο Ιούνιο. Οι 6.000 θέσεις αφορούν αποκλειστικά σε εγγεγραμμένους ανέργους , πτυχιούχους ΑΕΙ, και οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις σε εγγεγραμμένους ανέργους λοιπών εκπαιδευτικών βαθμίδων.
3. Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζομένου από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 34 ετών. Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως.
4. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30 – 49 ετών. Οι 5.000 θέσεις θα αφορούν αποκλειστικά δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες.

Θάνατος γυναίκας στην Πάργα


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ» δήμου Πάργας, 77χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πάργας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Μετά τις 27 Αυγούστου, θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για ΑΕΙ και ΤΕΙ


Μετά τις 27 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι βάσεις εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο.
Συγκεκριμένα, η πλειονότητα των τμημάτων – και πάντως των σχολών υψηλής ζήτησης- θα κινηθεί πτωτικά.
Αντιθέτως, στα περισσότερα τμήματα όπου απαιτείται εξέταση σε ειδικό μάθημα, προβλέπεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 420 χρόνια της Ιεράς Μονής Σωσίνου

 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 420 χρόνια με την συμπλήρωση 420 χρόνων (1598-2018) από την λειτουργία της Ιεράς Μονής Σωσίνου, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Αυγούστου.

Το 9ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ''Θεόδωρος Παπαγιάννης'' στο Ελληνικό Ιωαννίνων,


Το 9ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ''Θεόδωρος Παπαγιάννης'' στο Ελληνικό Ιωαννίνων, που τελεί υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, εγκαινίασε τις εργασίες του, με εκδήλωση ηπειρώτικης μουσικής βραδιάς.
Η ομιλία του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Δόση, κατά την έναρξη του Συμποσίου.
Κύριε Δήμαρχε Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Συντελέ
Τοπικέ ευεργέτη νεοτέρων χρόνων καθηγητή της Σχολής καλών τεχνών κύριε Θόδωρε Παπαγιάννη
Αγαπητοί προσκεκλημένοι
Συμπατριώτες και συμπατριώτισες
Φίλες και φίλοι
Από τη μεριά του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση της Ηπειρώτικης βραδιάς, απαρχή μιας σειράς εκδηλώσεων από σήμερα μέχρι και 7 Σεπτέμβρη του ένατου συμπόσιου Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος η κορυφαία Οργάνωση της Ηπειρωτικής Αποδημίας, έθεσε υπό την αιγίδα της μετά από αίτημα της αδελφότητας Ελληνικού Αθηνών ,όλες τις εκδηλώσεις τιμώντας τον δωρητή καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Θόδωρο Παπαγιάννη για την ευεργεσία του και την προσφορά των έργων του στο γενέθλιο τόπο, κρατώντας τον ζωντανό τη στιγμή κατά την οποία τα περισσότερα χωριά της Ηπείρου εγκαταλείπονται από τους κατοίκους και οδηγούνται σε μαρασμό και ταυτόχρονα με την ενέργεια αυτή να ενισχύσουμε την επισκεψημότητα αναδεικνύοντας τα υπέροχα αυτά γλυπτά και όχι μόνο.
Πέρα από αυτό η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία από συστάσεως σέβεται και εκτιμά τους ανθρώπους του πνεύματος των γραμμάτων και των τεχνών, στέκεται αρωγός στις προσπάθειες τους παρουσιάζοντας και αναδεικνύοντας τα έργα τους ως ανθρώπων της προσφοράς στον πολιτισμό και τη πρόοδο.
Πριν από κάποια χρόνια το σχολείο στο Ελληνικό Ιωαννίνων, ένα ωραίο πέτρινο κτίριο του Μεσοπολέμου, μέσα στα δέντρα, φιλοξενούσε ένα μελίσσι από 150 παιδιά.
Σήμερα οι μαθητές μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών, ωστόσο ορισμένοι άνθρωποι με πείσμα δεν θέλουν να αφήσουν το σχολείο στη φθίνουσα πορεία του. Το μετατρέπουν σε μουσείο σύγχρονης τέχνης που στεγάζει τη δωρεά του γλύπτη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Θεόδωρου Παπαγιάννη, φιλοδοξώντας παράλληλα να αποτελέσει κύτταρο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάδειξη της ηπειρωτικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Περισσότερα από 500 έργα περιλαμβάνει το μουσείο σύγχρονης τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», που το εγκαινίασε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2009 ο Ηπειρώτης τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ρινοπλαστική: Πιο ελκυστικοί όσοι υποβάλλονται σε επιτυχημένες επεμβάσεις


Πιο ελκυστικοί, πιο επιτυχημένοι και πιο υγιείς θεωρούνται οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε ρινοπλαστική, γεγονός που τους δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανθρώπων που δεν τολμούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.
«Οι κοσμητικές επεμβάσεις προσώπου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται την εμφάνισή τους στους ειδικούς πλαστικούς χειρουργούς. Οι ρινοπλαστικές, ειδικότερα, τείνουν να γίνουν το ίδιο συχνές με τις λιποαναρροφήσεις. Οι άνθρωποι που επιλέγουν να αλλάξουν την εμφάνισή τους το κάνουν, είτε για να νοιώθουν καλά με τον εαυτό τους, είτε για να βελτιώσουν τον τρόπο που τους βλέπουν και τους αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται στο φιλικό ή επαγγελματικό περιβάλλον τους. Κι αυτό γιατί ζούμε σε μια εποχή που η ομορφιά, όπως αυτή προβάλλεται και επιβάλλεται, είναι πολλές φορές το κλειδί για την επιτυχία», σημειώνει ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας. «Βέβαια εκτός από τη ρινοπλαστική υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι που μπορούν να βελτιώσουν την εντύπωση που αποκομίζουν οι άνθρωποι που μας συναναστρέφονται, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο επεμβατικές», προσθέτει.
Υπάρχει πλήθος μελετών που τα ευρήματά τους καταδεικνύουν τα οφέλη της ρινοπλαστικής στην κοινωνική ζωή και στη ψυχολογία του ασθενή. Μια απ’ αυτές, που διενεργήθηκε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη, εξέτασε την εντύπωση που αποκόμισαν «περιστασιακοί παρατηρητές» από ανθρώπους που άλλαξαν το σχήμα ή/και το μέγεθος της μύτης τους. Ο «περιστασιακός παρατηρητής» αντιλαμβάνεται ακόμη και τις ελάχιστες παραμορφώσεις του προσώπου, σύμφωνα με τα ευρήματα άλλης μελέτης.