Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Χθες (22-06-2012) το απόγευμα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν 42χρονο ημεδαπό για κατοχή κάνναβης. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους (78,5) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
*μία νάιλον συσκευασία με σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους (3) γραμμαρίων.
*ένα πλαστικό φιαλίδιο και ένα κουτί σπίρτων με σπόρους κάνναβης.
*μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κάνναβης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης


Κατασχέθηκαν εβδομήντα έξι (76) δενδρύλλια σε φυτεία.

Συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, χθες (22-6-2012) το μεσημέρι, ένας 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσε ο 46χρονος στον προαύλιο χώρο της οικίας του στο Κουτσελιό Ιωαννίνων και εκρίζωσαν εβδομήντα έξι (76) δενδρύλλια, ύψους από 30 εκατοστά έως 1.10 μέτρα.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε σε παράπηγμα κοντά στη φυτεία και στην οικία του 46χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (64) γραμμαρίων.



Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Ποιοι άνεργοι και πότε θα πάρουν το επίδομα των 500 ευρώ

Από την Δευτέρα 2 έως και την Τρίτη 31 Ιουλίου θα χορηγούνται οι επιταγές κατάρτισης στους ανέργους που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα «Κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ» που θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Πόσοι εγκρίθηκαν
Αν και αρχικά ο προυπολογισμός του προγράμματος ήταν 22 εκατ. ευρώ, λόγω της μεγάλης συμμετοχής ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα, διπλασιάσθηκε σε 44 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη ήταν η αύξηση και του αριθμού των διακιούχων από 18.332 σε 36.664 άτομα. Εκτός από τους δικαιούχους του προγράμματος επιλέχθηκαν και 18.311 άνεργοι, κάποιοι από τους οποίους ενδέχεται να καλύψουν θέσεις ανέργων που τελικά δεν θα εμφανιστούν μέσα στις ημερομηνίες να παραλάβουν την επιταγή τους.
Ο αριθμός των ανέργων που η αίτηση τους δεν εγκρίθηκε λόγω μορίων ανήλθε σε 102.636 άτομα, ενώ δεν αξιολογήθηκαν 3.737 αιτήσεις επειδή δεν τηρούσαν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ( μη ενεργή κάρτα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων 25/5/2012, σύμφωνα με το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ).
Πως και που θα παραλάβετε το voucher
Οι δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης δύνανται να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης (training voucher), από το ΚΠΑ2 που είναι εγγεγραμμένοι. Για την παραλαβή της επιταγής κατάρτισης απαιτείται η επίδειξη εγγράφου πιστοποίησης της ταυτότητας του ωφελούμενου.
Που θα βρείτε αν έχει εγκριθεί η αίτηση σας
 http://www.voucher.gov.gr/index/view-results/

ΠΗΓΗ: www.fpress.gr

Πότε θα παίρνουν σύνταξη όσοι βγαίνουν σε εφεδρεία

Ενημερωτική εγκύκλιο για τη νομοθεσία που προβλέπει, ότι η διαδικασία της συνταξιοδότησης, των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας που οδηγεί σε συνταξιοδότηση, θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε τέσσερις μήνες από την κατάθεση των δικαιολογητικών, εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι περιπτώσεις αυτές εξετάζονται κατά προτεραιότητα, για τον λόγο ότι οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας, «βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση ευρισκόμενοι σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας, καθώς επέρχεται μείωση των εισοδημάτων τους σε σχέση με άλλους υπαλλήλους, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται με την πλήρωση των προϋποθέσεων που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις της γενικής συνταξιοδοτικής νομοθεσίας».

ΠΗΓΗ: www.real.gr

ΙΚΑ: Θα διεκδικήσει με τόκο το χρήματα που δόθηκαν παράνομα!

Εντόκως η διεκδίκηση παροχών που δόθηκαν σε μη δικαιούχους

Εντόκως προς 5%, θα αναζητήσει στο εξής το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΙΚΑ κάθε παροχή (σύνταξη επίδομα κλπ) που καταβλήθηκε αχρεωστήτως, δηλαδή, χωρίς να τη δικαιούται ο ασφαλισμένος.
Το ΙΚΑ θα «ζητήσει πίσω τα χρήματά του», και μάλιστα ανεξάρτητα με το αν διαπιστώνεται ή όχι δόλος από την πλευρά του ασφαλισμένου.
Το έγγραφο που απέστειλε προς τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών Χαρίκλεια Δοντάκη, επικαλείται νεότερη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας «η οποία δεν κάνει διάκριση μεταξύ καλόπιστης ή μη είσπραξης, αλλά αρκείται μόνο στο γεγονός της αχρεώστητης καταβολής προκειμένου να επιβάλει έντοκη αναζήτηση».
Μέχρι τώρα, η διοίκηση του ΙΚΑ βασισμένη, σε παλαιότερες αποφάσεις των δικαστηρίων, αναζητούσε σε βάθος δεκαετίας, μετά την παρέλευση της οποίας παραγράφονται οι απαιτήσεις, παροχές που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως, μόνο στις περιπτώσεις που μπορούσε να αποδειχτεί δόλος.
Σύμφωνα με «το μέγεθος της οικονομικής ζημίας του Ιδρύματος, σε συνδυασμό με το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, υποχρεώνουν τη Διοίκηση να επανεκτιμήσει τα δεδομένα και να προσαρμόσει πλέον οριστικά τη θέση του Ιδρύματος στο ισχύον νομοθετικό και νομολογιακό πλαίσιο».
Έτσι στο εξής, η εκτίμηση, για το εάν η είσπραξη έγινε ή όχι καλόπιστα «θα καθορίζει μόνο την έκταση της παραγραφής και τον χρόνο έναρξης επιβολής του τόκου και όχι το ζήτημα της αναζήτησης».
Η διαφορά είναι ότι όταν δεν διαπιστώνεται δόλος τα ποσά καταβάλλονται από το χρονικό σημείο που ο οφειλέτης λαμβάνει γνώση της οφειλής (με κοινοποίηση της απόφασης καταλογισμού), ενώ στις περιπτώσεις που υφίσταται δόλος, από τον χρόνο καταβολής της αχρεώστητης παροχής.
Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα του συμψηφισμού των παροχών που δόθηκαν παράνομα με ενδεχόμενες οφειλές των ασφαλισμένων.

Η τελευταία αποφοίτηση σπουδαστών του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων

Σε ατμόσφαιρα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 η τελευταία αποφοίτηση σπουδαστών του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός ιστορικού κύκλου 20ετούς εθνικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης του Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας (I.A.O.A.), το οποίο συστάθηκε το 1991 από τον Ιωάννη Σ. Λάτση, συμβάλλοντας καθοριστικά στην τεχνική εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση και την κοινωνική ενσωμάτωση της Ελληνικής ομογένειας. Παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Α.Ο.Α., εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατοίκων της Πωγωνιανής, απονεμήθηκαν πτυχία σε 37 αποφοίτους του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Ι.Α.Ο.Α. το οποίο, από το 1992 μέχρι την ολοκλήρωση της λειτουργίας του το 2012, φιλοξένησε συνολικά 2.280 περίπου ομογενείς σπουδαστές από την Αλβανία, παρέχοντάς τους ολοκληρωμένες τεχνικές γνώσεις σε τομείς όπως η Ηλεκτρολογία, η Υδραυλική, η Φανοποιία, η Μαγειρική, η Κομμωτική, οι Αλουμινοκατασκευές, η Μηχανολογία, η Ξυλουργική και άλλες. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ι.Α.Ο.Α., κ. Βαγγέλης Χρόνης, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην σπάνια συγκυρία κατά την οποία η ωρίμανση των συνθηκών οδηγεί στην ολοκλήρωση του έργου ενός Ιδρύματος.

«ΤΥ και ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 στις 20:30 στον ''Ασύρματο'' Αγίου Δημητρίου

Ηπειρώτικη εκδήλωση παραδοσιακών δρώμενων του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κόύγκι'', με αναβίωση παραδοσιακών ηπειρώτικων επαγγελμάτων και παιγνιδιών. Θα ακολουθήσει γνήσιο ηπειρώτικο γλέντι, όπως ξέρουν οι Ηπειρώτες να γλεντούν με ηπειρώτικη κομπανία που θα παίξει αποκλειστικά ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική.