Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 30%


Επτακοµµατική Βουλή, πτώση για "Ανεξάρτητους Έλληνες", ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τη VPRC για το περιοδικό "Επίκαιρα", ανατρέπει και πάλι το πολιτικό και εκλογικό σκηνικό, καθώς μετά τις πρωτιές που είχε καταγράψει η ΝΔ σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αυτή τη φορά τη σκυτάλη την παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επτακοµµατική Βουλή µε πρώτο κόµµα τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δηµοσκόπηση της VPRC.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίµηση εκλογικής επιρροής και διατηρεί σαφές προβάδισµα έναντι της Νέας Δηµοκρατίας, που ακολουθεί µε 26,5%.
Και σε αυτή τη δηµοσκόπηση επιβεβαιώνεται το εκλογικό ρεύµα και η δυναµική του ΣΥΡΙΖΑ µε την αύξηση των ποσοστών του.
Η Νέα Δηµοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της μετά τη µερική επανένωση της κεντροδεξιάς παράταξης, ωστόσο, το "αντιµνηµονιακό τμήμα" που άνηκε στη ΝΔ δεν δείχνει διατεθειµένο να επιστρέψει σ’ αυτή τουλάχιστον στις προσεχείς εκλογές.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προσωρινά δικαιώματα για το 2012


Σε εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) 73/2009 ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει τον υπολογισμό των νέων προσωρινών δικαιωμάτων για το έτος 2012 για τους δικαιούχους των καθεστώτων :
που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εγκατάλειψης αμπελώνων την αμπελουργική περίοδο 2010/2011
που αφορούν σε μεταποιημένες χορτονομές το καθεστώς των οποίων εντάσσεται στο καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης από το έτος 2012, δυνάμει του άρθρου 64, Καν (ΕΚ) 73/2009. Ως περίοδος αναφοράς για την ένταξη του καθεστώτος ορίζονται τα έτη 2006 (περίοδος 2006/2007), 2007 (περίοδος 2007/2008), ενώ το ποσό αναφοράς υπολογίζεται ως ο μέσος όρος των ποσών που έλαβαν οι γεωργοί μετά την παράδοση για μεταποίηση των αποξηραμένων χορτονομών τα ίδια έτη. Στην περίπτωση που ο γεωργός έλαβε ενίσχυση για αποξηραμένες χορτονομές μόνο για το έτος 2008 (περίοδος 2008/2009 ) και δεν είχε λάβει ενίσχυση κατά τα έτη της περιόδου αναφοράς 2006-2007 λαμβάνεται υπόψη το εν λόγω έτος στα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2012.
Οι δικαιούχοι στους οποίους κατανεμήθηκαν νέα προσωρινά δικαιώματα για το 2012 μπορούν να λάβουν γνώση των δικαιωμάτων που τους κατανεμήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας το ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/ ) με την εισαγωγή του ΑΦΜ τους. Οι δικαιούχοι επίσης από την ιστοσελίδα ενημερώνονται και για τις λεπτομέρειες των στοιχείων με βάση τις οποίες έγινε ο υπολογισμός των νέων δικαιωμάτων και ως εκ τούτου εάν υπάρχει αντίρρηση για κάποιο από τα στοιχεία μπορούν να υποβάλλουν τις προβλεπόμενες ενστάσεις- αιτήσεις αναθεώρησης. Οι αιτήσεις αναθεώρησης υποβάλλονται από τους δικαιούχους ή τους εξουσιοδοτημένους για τον λόγο αυτό εκπροσώπους τους, στις αρμόδιες Περιφερειακές Δ/νσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ της περιοχής τους.

ΟΓΑ: Πληρωμές συντάξεων την Παρασκευή 1 Ιουνίου

Η σύνταξη του μηνός Ιουνίου 2012 θα καταβληθεί σε 795.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, με πίστωση Τραπεζικού Λογαριασμού ή Λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή συντάξεων, τη Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιουνίου 2012 ανέρχεται στο ποσό των 353.000.000 ευρώ.

Ηπειρωτικό πολυθέαμα ''η 'Ηπειρος του Αγώνα'', από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στο θέατρο ΠΕΤΡΑ της Πετρούπολης, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012, ώρα 20:30


Η πιο μεγάλη πολυφωνική σύναξη αυτή τη χρονιά στην Αθήνα!
Ο επόμενος μεγάλος σταθμός του μεγάλου ταξιδιού των φωνών, του Πολυφωνικού Καραβανιού.

Η πιο υποσχετική, η πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας στο δεκατετράχρονο ταξίδι μας...
Ανάμεσά μας, οι ΚΥΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩ ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ, μετά από τρία χρόνια μαζί μας στη ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ 2012.
Ένας από τους τελευταίους αυθεντικούς πολυφωνικούς ομίλους στην εποχή μας.
Μες στις φωνές τους ακούς πουλιά...
το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Ιουνίου 2012, στις 21.00' στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη ένας (1) διακινητής, ο οποίος μετέφερε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (30-05-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νομίμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 19χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις (4) αλλοδαπούς μη νόμιμους μετανάστες (τρεις υπηκόους Ιράκ και έναν υπήκοο Αφγανιστάν), από τα Ιωάννινα με προορισμό την Ηγουμενίτσα.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε επίσης, ότι οι λαθρομετανάστες είχαν καταβάλει για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ ο καθένας.
Σημειώνεται, ότι ο 19χρονος είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν, τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Παράσυρση πεζής.


Χθες (29-05-2012) το απόγευμα στα Ιωάννινα, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (μπετονιέρα) οδηγούμενο από 59χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 74χρονη πεζή ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Θύμα των περικοπών τώρα και το Δασαρχείο Δελβινακίου!

Ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα για το ακριτικό Πωγώνι


Συνεχίζεται, δυστυχώς, η αποδυνάμωση του ακριτικού Πωγωνίου από υπηρεσίες, αφού τελευταίο θύμα των περικοπών ήταν και το Δασαρχείο Δελβινακίου! Σαν να μην έφθαναν όλα τα άλλα «λουκέτα» σε δημόσιες υπηρεσίες, Στρατό, Αστυνομία, η υποβάθμιση αγροτικών ιατρείων κ.α., η ακριτική Ηπειρωτική ύπαιθρος τώρα χάνει ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι της.

Και βέβαια, δεν μιλάμε για μια απλή υπηρεσία, αλλά για ένα Δασαρχείο, το οποίο καλύπτει το Πωγώνι, που στο μεγαλύτερο μέρος του (σχεδόν στο 70%!) είναι καλυμμένο από πυκνά δάση υψηλής βλάστησης, που κυριαρχούνται από βελανιδιές (Μπούνας Ποντικατών, Τούρβο Πωγωνιανής, Κουτσόκρανο Δολού, Ρονίτσα Δελβινακίου, Μερόπης, Βήσσανης, Αγίου Κοσμά, κ.α.).
Δυστυχώς όμως, στον καιρό της κρίσης, αυτός ο ανεκτίμητος φυσικός θησαυρός για κάποιους εξακολουθεί να είναι… ασήμαντος.
Έπρεπε να δοθεί βάρος…
Όπως σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής, το εν λόγω Δασαρχείο, όχι μόνο δεν έπρεπε να κλείσει, αλλά ειδικά τώρα, έπρεπε να στελεχωθεί με επαρκές προσωπικό, για να αναλάβει ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση λαθροϋλοτομίας, λαθροθηρίας και λαθρομετανάστευσης. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά παρόμοια περιστατικά και είναι μεγίστη η ανάγκη να προστατευθούν τα δάση μας, όπως και η πανίδα σε αυτά.
Δυστυχώς, το Δασαρχείο όχι μόνο δεν στελεχώθηκε, αλλά δόθηκε εντολή και μεταφέρθηκαν αλλού και τα αρχεία του (!), χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό το σκεπτικό. «Αλήθεια, για ποιο λόγο… ξήλωσαν μια τέτοια υπηρεσία από εδώ. Δηλαδή, θα πρέπει να αφήσουμε εντελώς απροστάτευτα και τα δάση μας;» διερωτώνται αγανακτισμένοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πωγωνίου.
«Εισαγόμενες» πυρκαγιές…
Μάλιστα, τονίζουν, ότι το εν λόγω Δασαρχείο έπρεπε να ήταν ακόμη ενεργό, αφού η περιοχή του Πωγωνίου συνορεύει με την Αλβανία, από την οποία κάθε καλοκαίρι «εισέρχονται» δεκάδες πυρκαγιές, καταστρέφοντας πολλά και πολύτιμα στρέμματα δασών μας.
Υπενθυμίζεται, ότι η μεγαλύτερη απ’ όλες τις «εισαγόμενες» πυρκαγιές ήταν αυτή του καλοκαιριού του 2000, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου ως γνωστόν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, ενώ οι ζημιές σε χλωρίδα και πανίδα ήταν τεράστιες.
«Το κόστος από το κλείσιμο του Δασαρχείου είναι ανυπολόγιστο, αν σκεφθεί κανείς ότι τώρα όλη σχεδόν η περιοχή του Πωγωνίου έχει ερημώσει. Ποιοι πήραν μια ακόμη εξοργιστική απόφαση για την περιοχή μας;» λένε αγανακτισμένοι οι κάτοικοι…


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Εργαλεία ανάπτυξης για την Ελλάδα οι Ε.Ο.Ζ.

Αισιόδοξος, παρά τις δυσκολίες, δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ε.Ε. στην Αθήνα.

«Ως υπεύθυνη παράταξη, πρέπει να είμαστε σε επαφή με μια Ευρώπη, που αλλάζει. Ενημέρωσα τους Πρέσβεις της Ε.Ε. για την πορεία της οικονομίας μας, για τα αποτελέσματα της Συνόδου στις Βρυξέλλες και, βεβαίως, για τη διασφάλιση της παραμονής μας στο ευρώ. Πρέπει να πω ότι είμαι αισιόδοξος, παρά τις δυσκολίες. Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς, μετά το τέλος της συνάντησης.
‘Όπως μετέδωσε το MEGA o Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των «εργαλείων» που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, στο πρότυπο της Πολωνίας, μία εκ των οποίων, όπως είναι γνωστό επιδιώκεται να δημιουργηθεί στο Πωγώνι.

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr

Ν.Δ: Οι λίστες στην Ήπειρο


Ανακοινώθηκαν οι λίστες των υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ στην Ήπειρο για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
1. ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
4. ΣΙΜΟΥ-ΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
5. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ


ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1. ΜΠΕΖΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
2. ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
3. ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1. ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
3. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
4. ΣΙΑΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
5. ΤΣΙΑΛΙΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
6. ΤΥΡΟΥ - ΟΥΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ)
7. ΚΟΛΟΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ


ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
3. ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
4. ΠΗΛΙΟΥ ΑΝΝΑ

GPO: Προβάδισμα ΝΔ

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, δίνει η νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO για την εκπομπή του Mega Ανατροπή.
Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά εντός Βουλής που καταγράφει η έρευνα είναι:
ΝΔ: 23,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,1%
ΠΑΣΟΚ: 13,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,4%
ΚΚΕ: 5,9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,1%
Χρυσή Αυγή: 4,2%
Τα υπόλοιπα κόμματα είναι κάτω του ορίου του 3%, με τους Φιλελεύθερους της Δημιουργίας τώρα! και της Δράσης να φτάνουν το 2,6%, όταν η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,4%.
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται σαφώς, με 56,6% έναντι 33,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Βραδιά ιστορικής Μνήμης για το Μαρτυρικό Κομμένο Άρτας, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κομμένου Άρτας, στα πλαίσια του μήνα Λαογραφίας του Δήμου Ελευσίνας-Μαγούλας, διοργανώνουν μια βραδιά μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Μαρτυρικού χωριού Κομμένο της Άρτας στο Πολιτιστικό Κέντρο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στην Ελευσίνα, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00.

Στο μικρό χωριό Κομμένο του νομού Άρτας διαπράχτηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής ένα απερίγραπτο έγκλημα πολέμου εναντίον αμάχων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων.
Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 1943, 120 στρατιώτες του 12ου λόχου του 98ου συντάγματος πεζικού της 1ης ορεινής μεραρχίας ορεινών καταδρομών του γερμανικού στρατού έκαναν στάχτη ολόκληρο το χωριό και δολοφόνησαν εν ψυχρώ 317 κατοίκους, μεταξύ των οποίων 72 παιδιά ηλικίας 4 μηνών έως 10 χρονών.
Η βραδιά περιλαμβάνει μαρτυρίες επιζώντων του Ολοκαυτώματος.
Ο Δημήτρης Βλαχοπάνος-φιλόλογος, παρουσιάζει το ολοκαύτωμα του Κομμένου.
Η συγκέντρωση και παραχώρηση του ιστορικού υλικού έγινε από τον κύριο Ηλία Λάμπρη.


Συμμετέχουν:
Η ομάδα κρουστών του Νίκου Τουλιάτου.
Η χορωδιακή ομάδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου.

Ηπειρώτικο αντάμωμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηπειρωτών Ασπροπύργου, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012, ώρα 21:00

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή από οικία ηλικιωμένης

Συνελήφθησαν χθες (28-05-2012) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μία 21χρονη ημεδαπή Ρομά και ένας 17χρονος ημεδαπός Ρομά, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την οικία 87χρονης ημεδαπής στην Πρέβεζα, το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
Για την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.