Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Εφημερεύει το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» την Κυριακή 15 Μαρτίου


Σε συνέχεια απόφασης της 6ης ΥΠΕ, λόγω υπηρεσιακών αναγκών, το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» θα εφημερεύσει εκτάκτως στις 15/3/2020 αντί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Το Πανεπιστημιακό έχει ξεκινήσει απολυμάνσεις (γίνονται από σήμερα σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες) από τις κλινικές και η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.
Το νοσοκομείο υπενθυμίζει στο κοινό ότι θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προσέλευση του στα Νοσηλευτικά ιδρύματα.

Πως θα λειτουργούν οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών της Νέας Οδού


Η εταιρεία «Νέα Οδός», ενημερώνει τους οδηγούς ότι όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, σε όλους τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α), στους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργεί συντηρεί και διαχειρίζεται, έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις σχετικές οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και θα προσφέρουν, από σήμερα και μέχρι νεωτέρας, αποκλειστικά υπηρεσίες όρθιου ταχυφαγείου (take away).
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα για λίγα λεπτά, προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα και να κάνουν χρήση του συνόλου των υπηρεσιών, μην έχοντας τη δυνατότητα παραμονής σε τραπεζοκαθίσματα τα οποία και έχουν απομακρυνθεί.
Η «Νέα Οδός», τονίζει σε ανακοίνωση της ότι υποστηρίζει εξαρχής την προσπάθεια της Πολιτείας για ενημέρωση του κοινού και περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι της υγείας και ασφάλειας του συνόλου των εργαζομένων της και των διερχόμενων οδηγών, ακολουθεί και υιοθετεί άμεσα όλα τα μέτρα που εξαγγέλλονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ενώ υλοποιει και πλήθος επιπλέον προληπτικών ενεργειών.
Η εταιρεία ενημερώνει επίσης τους οδηγούς ότι σε όλους τους σταθμούς διοδίων που διαχειρίζεται έχουν στη διάθεση τους, πέραν των λωρίδων με εισπράκτορα για πληρωμή με μετρητά η και χρεωστική/πιστωτική κάρτα, βρίσκονται:
- Μηχανήματα Αυτόματης Πληρωμής, τα οποία δέχονται κέρματα (εκτός του 1 και 2 λεπτών) & χαρτονομίσματα των 5 €, 10 € και 20 € και δίνουν ρέστα.
- Ηλεκτρονικές λωρίδες για τους κατόχους πομποδέκτη Fast Pass ή και Kentriki Pass.
Η εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής πληρωμής διοδίων Fast Pass μπορεί να πραγματοποιηθεί και τηλεφωνικά ή διαδικτυακά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.fastpass.gr  ή καλέστε την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας μας στο 22950 26900 για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια Φθιώτιδας), καθώς και στο 2641 306 306 για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα).

Με απόλυτο σεβασμό αντιδρούν στα μέτρα της πολιτείας οι κάτοικοι του Παρακαλάμου



Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα οι κάτοικοι του Παρακαλάμου ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της πολιτείας για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορονοϊού.
Δρόμοι έρημοι, κλειστά τα καφενεία και τα καταστήματα εστίασης, μικρός αριθμός αυτοκινήτων, δείχνουν πως οι  συγχωριανοί αντιμετωπίζουν με ευλάβεια τις οδηγίες.
Οι περισσότεροι επισήμαναν την ανάγκη ΟΛΟΙ να ακολουθήσουν τις οδηγίες από την πολιτεία, ενώ δείχνουν αισιόδοξοι δεδομένου ότι τα μέτρα που λήφθηκαν όπως είπαν, ήταν άμεσα καθολικά, σε μία περίοδο όπου η άνοιξη φέρνει τις θερμοκρασίες που μπορεί να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού.

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή κινητού τηλεφώνου από αυλή σπιτιού στην Άρτα


Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ημεδαπού συνεργού του
Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου που έγινε το απόγευμα της 12-03-2020 στην πόλη της Άρτας.
Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (13-03-2020) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της προαναφερθείσας υπηρεσίας, ένας ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ημεδαπού συνεργού του και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι, το απόγευμα της 12-03-2020, εισήλθαν σε αυλή σπιτιού στην πόλη της Άρτας, από όπου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο ημεδαπής.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Σύλληψη γυναίκας σε περιοχή της Ηπείρου επειδή λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την απαγόρευση


Συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή της Ηπείρου, μία γυναίκα, κατηγορούμενη για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε η κατηγορούμενη να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτρια, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.
Η συλληφθείσα με τη σε βάρος της δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου προτείνουν ειδικό ταμείο κορωναϊoύ με 10 εκατ. ευρώ


Το βράδυ της Παρασκευής 13 Μαρτίου στις 23:40 μ.μ. μετά την αποδοχή της πρότασης  των Οριζόντων Ηπείρου στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, για οικονομική στήριξη όλων των νοσοκομείων της Ηπείρου για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωναϊoύ στείλαμε την παρακάτω επιστολική πρόταση στην Περιφερειακή Αρχή.

Προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Κ. Περιφερειάρχα,
Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από επερώτηση μας, είχαμε τη δυνατότητα να προτείνουμε εγκαίρως, την απελευθέρωση κονδυλίων ζητώντας την διαμόρφωση ειδικού προϋπολογισμού για τον κορωναϊο.
Δεν εισακουστήκαμε.
Σήμερα, ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ όπως επίσης προτείναμε πρέπει να γίνει στην πιθανότητα μη λειτουργίας, εγκρίναμε έκτακτα κονδύλια.
Εκ πείρας μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι με αυτή τη τακτική απλά «κυνηγάμε το πρόβλημα».
Για να βρεθούμε μπροστά από τις εξελίξεις, στο βαθμό φυσικά που είναι ανθρωπίνως εφικτό, ζητώ άμεσα πάλι ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ τη ριζική τροποποίηση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος για το 2020 απελευθερώνοντας ποσό ύψους 10 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης του τον κορωναϊού.
Προτείνω επίσης να μας εξηγηθεί ποια έργα θα επιλέξετε να  αφαιρεθούν από το πρόγραμμα.
Ο κορωναϊός δεν θα εξαφανιστεί σε δέκα ημέρες, αυτό είναι σαφές.
Η αντιμετώπιση του χρειάζεται οικονομική υποστήριξη. Συνεπώς, τεχνικές ανάγκες που είχαν προβλεφτεί για το 2020 μπορούν να περιμένουν.

Με εκτίμηση,
Σπύρος Ριζόπουλος
Επικεφαλής της Παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου

Οι επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές από το Σάββατο 14 έως και την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020


Δημοσιεύθηκε το πρωί της 14ης Μαρτίου το ΦΕΚ για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων για το χρονικό διάστημα από 14-3-2020 έως και 27-3-2020.
Με την απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020 αποφασίστηκε από σήμερα 14.3.2020,  η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας  των:
1.Τα εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering), παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.λπ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κ.λπ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away), στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά. Από τη διάταξη του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται τα εστιατόρια, τα αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά, καθώς και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού.
2. Των αιθουσών θεαμάτων και χώρων συναφών δραστηριοτήτων.
3. Tων δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε), των αναγνωστηρίων των Γενικών Αρχείων του Κράτους και των αρχειοφυλακείων. Στις δημόσιες βιβλιοθήκες λειτουργούν οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες με την παρουσία (1) ενός τουλάχιστον υπαλλήλου και με την επιφύλαξη της ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης, ιατρείων και των υπηρεσιών πολιτικής σχεδίασης εκτάκτου ανάγκης.
4. Των μουσείων, των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων και κτιρίων, καθώς και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών.
5. Των ιδιωτικών επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων (καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών, πρακτορείων κ.λπ.) με εξαίρεση των δραστηριοτήτων των πλανόδιων πωλητών, καθώς και των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων σε διαδικτυακή (on-line) σύνδεση.
6. Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους.
7. Των θεματικών πάρκων (πάρκα ψυχαγωγίας, λούνα παρκ, πανηγύρια, εκθέσεις εμπορικού χαρακτήρα κ.λπ.), με εξαίρεση τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους αναψυχής και τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους άθλησης για μεμονωμένη άθληση.
8. Των ακόλουθων χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας: ντισκοτέκ, σφαιριστηρίου, χώρων συναφών ψυχαγωγικών παιχνιδιών (ποδοσφαιράκια κ.λπ.), καθώς και χώρων όπου προσφέρονται άλλες υπηρεσίες θεάματος.
9. Των κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων αισθητικής, καθώς και των χώρων παροχής υπηρεσιών φυσικής ευεξίας.
10. Των χώρων παροχής προσωπικών υπηρεσιών, ήτοι υπηρεσιών δερματοστιξίας (τατουάζ) και υπηρεσιών τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).
11. Της παροχής προσωπικών υπηρεσιών ιερόδουλων.
12. Των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop-in-a-shop), που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), καθώς και των εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών.
Στις επιχειρήσεις του παρόντος άρθρου δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού.
Σε κάθε σημείο εξυπηρέτησης κοινού λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο, ώστε να μην σχηματίζονται ουρές άνω των πέντε (5) ατόμων.

Η Aλβανική κυβέρνηση κλείνει από σήμερα τα σύνορα με την Ελλάδα


Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 14 Μαρτίου, ώρα 10:00 κλείνει τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι απαγορεύεται η μετακίνηση ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα εναέρια και χερσαία μέσα μεταφοράς, από και προς την Ελλάδα.
Η διακίνηση προϊόντων θα γίνεται κανονικά.

Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των καταστημάτων των τραπεζών


Οι πολίτες να προτιμούν τα ΑΤΜ και όχι τα καταστήματα

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοινώνει ότι συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων, όπως και το σύνολο των δραστηριοτήτων του τραπεζικού τομέα, και μεταξύ αυτών και η τροφοδοσία των ΑΤΜ.
Στο πλαίσιο ωστόσο των μέτρων πρόληψης η ΕΕΤ ενθαρρύνει το συναλλακτικό κοινό να περιορίσει τη διενέργεια συναλλαγών με φυσικό τρόπο, όπως επίσης και τη χρήση μετρητών και να επιλέξει ένα από τα πολλά σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ιδίως δε τις ανέπαφες συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.
Για όσους επιλέξουν, παρά την παραπάνω σύσταση, την εξυπηρέτηση με φυσικό τρόπο στο υποκατάστημα εντός του ισχύοντος ωραρίου, η ΕΕΤ σημειώνει ότι θα υπάρξει προσαρμογή στις κρατούσες συνθήκες, ιδίως στη ροή εξυπηρέτησης, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία και ασφάλεια του συναλλακτικού κοινού και των εργαζομένων.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 16-03-2020 έως 22-03-2020 )


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 16 έως 22 Μαρτίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (16-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι
Τρίτη (17-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
Τετάρτη (18-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (19-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι- Πάδες – Άρματα - Δίστρατο
Παρασκευή (20-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (22-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (16-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά - Άγιος Κοσμάς - Ωραιόκαστρο - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος -Δολό
Τρίτη (17-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Τετάρτη (18-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη
Πέμπτη (19-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο
Παρασκευή (20-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο – Καλαρρύτες - Ματσούκι
Σάββατο (21-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (16-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος
Τρίτη (17-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα
Τετάρτη (18-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή
Πέμπτη (19-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή
Παρασκευή (20-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές
 Σάββατο (21-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
 Δευτέρα (16-03-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα –Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά
 Τρίτη (17-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά
 Τετάρτη (18-03-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα-Σφηνωτό-Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα
 Πέμπτη (19-03-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη
Παρασκευή (20-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα
 Σάββατο (21-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (16-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου
Τρίτη (17-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (18-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (19-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
 Παρασκευή (20-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (21-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά.

ΟΑΕΔ: Μέτρα διευκόλυνσης για τους ανέργους λόγω κορονοϊού


Μέτρα διευκόλυνσης για τους ανέργους αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού στις υπηρεσίες.
Πρόκειται για τα εξής:
- Η τακτική επιδότηση των ανέργων, που θα υποβάλουν αίτηση από σήμερα έως την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, θα ξεκινάει αναδρομικά από την 7η ημέρα, μετά την ημερομηνία απόλυσής τους (από σήμερα και μετά), ανεξάρτητα από την ημερομηνία της αίτησης. Συνεπώς, οι άνεργοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) εντός του εξαημέρου, μετά τη λύση της εργασιακής σχέσης τους, αρκεί να προσέρχονται οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020.
- Όλες οι συνεντεύξεις ανέργων με εργασιακούς συμβούλους- είτε είναι προγραμματισμένες είτε πρόκειται να προγραμματιστούν -θα διεξάγονται, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία. Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα ενημερώσουν άμεσα όλους τους ανέργους που έχουν ραντεβού, ώστε να μην προσέλθουν στα ΚΠΑ2.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, στόχος των νέων μέτρων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας με την ταυτόχρονη εξασφάλιση της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των πολιτών και της άσκησης των δικαιωμάτων τους.

Υπουργείο Οικονομικών: Δέσμη από 8 μέτρα για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας από τις παρενέργειες της πανδημίας


Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας  ανακοίνωσε τις παρεμβάσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας για την αντιμετώπιση των παρενεργειών της πανδημίας του κορονοϊού.
Τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έλαβαν «Συνεκτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να αμβλυνθούν οι σημαντικές συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού στην πραγματική οικονομία και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή».
Η παγκόσμια κοινότητα, η Ευρώπη και η χώρα μας βιώνουμε μια μεγάλη δοκιμασία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και επισημαίνει:
Η ελληνική κοινωνία την αντιμετωπίζει με αγωνία, και η Κυβέρνηση, με τους ειδικούς επιστήμονες, κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να ελαχιστοποιήσουν το ανθρώπινο, το κοινωνικό και το οικονομικό κόστος.
Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με μεθοδικότητα και προνοητικότητα, σε απόλυτη συνοχή και συνεργασία, αναλαμβάνουμε συνεχώς συνεκτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να αμβλυνθούν οι σημαντικές συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού στην πραγματική οικονομία και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.
Ειδικότερα:
1ον. Ενισχύουμε το σύστημα δημόσιας υγείας.
Από την πρώτη στιγμή, υπάρχει πλήρης υποστήριξη του συστήματος υγείας σε έκτακτες δαπάνες που απαιτούνται, αναφορικά με έξοδα μισθοδοσίας, προσλήψεις νέου προσωπικού, εξοπλισμό ΜΕΘ, φάρμακα, υγειονομικό υλικό, δαπάνες για καθαριότητα και φύλαξη, μεταφορά και ανάλυση δειγμάτων, και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί.
Επειδή είμαστε στους πρώτους μήνες του έτους, το Υπουργείο Υγείας χρησιμοποιεί – σε μεγαλύτερη έκταση – τους διαθέσιμους πόρους του προϋπολογισμού του, ενώ επιπλέον χρηματοδοτείται και εκτάκτως.
Ήδη ενισχύθηκε με 15 εκατ. ευρώ για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού.       

Γυναικομαστία: Απαντήσεις σε οκτώ βασικές ερωτήσεις


Η γυναικομαστία είναι αρκετά συχνή μεταξύ των ανδρών. Μπορεί να εμφανιστεί από την περίοδο της εφηβείας και να συνεχίσει να υπάρχει, προκαλώντας αμηχανία, ντροπή και κοινωνική αποξένωση. 
Ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), απαντά στις πιο βασικές ερωτήσεις για το θέμα.
Τι σημαίνει και τι προκαλεί το πρόβλημα της γυναικομαστίας;
Η γυναικομαστία είναι ένας ιατρικός όρος, που σημαίνει την αύξηση του μεγέθους των μαστών, που συναντάται στους άνδρες. 
Η γυναικομαστία παρουσιάζεται με αυξημένο όγκο μαστού, που μπορεί να αφορά σε αυξημένη ποσότητα λίπους ή μαζικού αδένα ή και τα δύο μαζί. 
Η εκδήλωσή της εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως οι ορμονικές διαταραχές, ορισμένα φάρμακα που είναι ικανά να διαταράξουν την αναλογία μεταξύ οιστρογόνων και τεστοστερόνης, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η χρήση στεροειδών και η παχυσαρκία. Επίσης μπορεί να υπάρχει και κάποια γενετική προδιάθεση, που επηρεάζει με τη σειρά της στην εκδήλωση της γυναικομαστίας.
Ποια είναι τα συμπτώματα της γυναικομαστίας;
Εκτός από την αισθητικά ενοχλητική αύξηση του μεγέθους του στήθους στους άνδρες, ασθενείς με γυναικομαστία μπορεί να αισθανθούν κάποια ευαισθησία στο στήθος ή ακόμα και πόνο.
Μπορεί να προληφθεί η γυναικομαστία;
Σαφής τρόπος για την πρόληψη της γυναικομαστίας δεν υπάρχει, αλλά ο γιατρός συστήνει να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και οι καταχρήσεις γενικότερα, να αποφεύγονται τα στεροειδή και να συζητούνται εκείνα τα φάρμακα, που φαίνεται στις παρενέργειες ότι μπορεί να προκαλέσουν γυναικομαστία.
Πόσο συχνά εμφανίζεται;
Εμφανίζεται σε μικρότερο ή σε μεγαλύτερο βαθμό περίπου στο 40% των ανδρών. Πολλοί άνδρες, που εμφανίζουν αυτό το πρόβλημα, αντιμετωπίζουν θέμα με την εμφάνισή τους και αισθάνονται μειωμένη αυτοπεποίθηση. Μπορεί να τους επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό, που να επιλέξουν την αποστασιοποίηση από την εργασία ή διάφορες κυρίως αθλητικές δραστηριότητες, που συνήθως απολαμβάνουν.
Πώς αντιμετωπίζεται η γυναικομαστία;