Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τον υψηλό ΕΝΦΙΑ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δολιανών

Η συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη στη Βουλή, της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σταύρου Καλογιάννη προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη  με θέμα την επιβολή υψηλού φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δολιανών, που καθιστά επισφαλή τη λειτουργία του Συνεταιρισμού αναβλήθηκε!
Η αναβολή ζητήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, λόγω των διαβουλεύσεων που έχει με την τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ για το 2014 που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός καλείται να καταβάλλει το ποσό των 47.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 35.000 ευρώ περίπου είναι συμπληρωματικός φόρος.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παρατείνεται μέχρι 31-12-2014 η προθεσμία για την υποβολή στον Δήμο αίτησης εγγραφής σημείου υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ


Καλπάκι 12/11/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι με την Αριθ. οικ. 146896/2014 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2878/Β'/27-10-2014) παρατείνεται μέχρι 31-12-2014 η προθεσμία για την υποβολή στον Δήμο αίτησης εγγραφής σημείου υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ.
Ακόμη, διευκρινίζεται ότι ο ενδιαφερόμενος χρήστης κάθε ενεργού σημείου υδροληψίας που δεν διαθέτει άδεια χρήσης νερού σε ισχύ ή δεν έχει καταθέσει αίτηση για χορήγηση άδειας χρήσης νερού, υποχρεούται να προβεί στην υποβολή σχετικής αίτησης μέχρι την 30η Απριλίου 2015.
(Πληρ. 26533 60111, Μποζιάρη Μ.)


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Οδηγίες στους φορολογουμένους δίνει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων για την ορθή αναγραφή των ακινήτων τους στο έντυπο Ε9

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να υποβάλετε σωστά το Ε9

Οδηγίες στους φορολογουμένους για την ορθή αναγραφή των ακινήτων τους στο έντυπο Ε9 δίνει με απόφαση της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Οι διευκρινίσεις παρέχονται εν όψει της ενεργοποίησης στο Taxis της εφαρμογής υποβολής του Ε9, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων και να προχωρήσει ομαλά η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, και οι φορολογούμενοι να πληρώσουν λιγότερο φόρο από αυτόν που αρχικά τους βεβαιώθηκε.
Οι οδηγίες της κ. Σαββαϊδου αφορούν στο σύνολο των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δήλωση στοιχείων ακινήτων, όπως αυτά εμφανίζονται στο έντυπο αυτής, ανεξάρτητα αν η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά ή (στις περιπτώσεις, στις οποίες τούτο επιτρέπεται) χειρόγραφα.
Σύμφωνα με τις οδηγίες:

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από τις νυχτερινές ώρες την Τετάρτης

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες την Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Συγκεκριμένα, με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιεί ότι την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου.
Βαθμιαία, μέχρι το τέλος της ημέρας, θα σημειωθούν και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα αρχικά θα επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν, πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Διόρθωση λαθών στο Ε9 που μειώνουν έως 60% τον ΕΝΦΙΑ

Στην διόρθωση λαθών ή και την συμπλήρωση στοιχείων που παρέλειψαν κατά τη συμπλήρωση του Ε9 θα μπορέσουν να προβούν από τις 15 Νοεμβρίου εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να μειώσουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που καλούνται να πληρώσουν εφέτος.
Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και αναλυτική εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, για το πώς θα γίνουν οι διορθώσεις. Αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια μικρή παράταση στην προθεσμία για διόρθωση λαθών που κανονικά λήγει στις 30 Νοεμβρίου, η νέα εκκαθάριση που θα γίνει τον Δεκέμβριο θα οδηγήσει για πολλούς σε μείωση έως 60% ή και 90% του συνολικού φόρου, ενώ θα μειώσει δραστικά το ποσό των δόσεων που απομένουν έως την πλήρη εξόφληση του ΕΝΦΙΑ.
Ωστόσο για να εντοπίσουν αν έχουν λάθη ή όχι, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εξερευνήσουν έως και εννέα «σκοτεινές περιοχές» της δήλωσης Ε9 που θα βρουν καταχωρημένη στην προσωπική τους σελίδα στο Taxisnet. 
Πολλοί θα διαπιστώσουν ότι αν και δεν άλλαξε κάτι στην περιουσιακή τους κατάσταση, δεν είχαν επικαιροποιήσει τα επιπλέον στοιχεία που ζητά πλέον η δήλωση Ε9, προκειμένου να υπολογιστεί σωστά ο ΕΝΦΙΑ.

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθη 35χρονη ημεδαπή, για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ

Συνελήφθη σήμερα (12.11.2014) το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου και της Ομάδας Ειδικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, μία 35χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος της 35χρονης, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το δημόσιο, ύψους 2.090.131,21 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

Μαχαίρι 10% στις επικουρικές συντάξεις το 2015

Νέα μείωση για ένα εκατομμύριο συνταξιούχους
Νέα μείωση κατά 10% αναμένεται το 2015 στις επικουρικές συντάξεις για ένα εκατομμύριο συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).
Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, Θανάσης Καποτάς, τονίζει ότι η επερχόμενη νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις (πέραν του 5,2% που έγινε από 17/1/2014) θα είναι της τάξεως του 10%.
Τα στοιχεία του εννεαμήνου 2014 «φωτογραφίζουν» πιο δυσοίωνη την κατάσταση για το 2015 με τις εισφορές στο 1,5 δισ. ευρώ και τις παροχές στα 2,15 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα εννεαμήνου στο ΕΤΕΑ κλείδωσε στα 305 εκατ. ευρώ και για το 2015 φαίνεται να κλείνει στα 350 εκατ. ευρώ.
Το ΕΤΕΑ λειτουργεί σύμφωνα με διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση για όσους ασφαλίστηκαν από το 2001 (με ατομικές μερίδες). Το ίδιο σύστημα θα ισχύει και για τους ασφαλισμένους πριν από το 2001, για το χρόνο ασφάλισής τους από 1/1/2015 και μετά. 

Νεοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 24χρονος Αλβανός ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Κατασχέθηκαν παραπάνω από (111) κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (11-11-2014) το πρωί στο Νεοχώρι Παραμυθιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης. H σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν συνεργό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός σε άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συνεργός του, με το οποίο μετέφεραν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, στο οποίο ήταν φορτωμένα τα ναρκωτικά, δεν υπάκουσε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας, ενώ ο οδηγός του διέφυγε πεζός.
Μετά από έρευνα στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -105- δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους -111.203- γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Ληξιπρόθεσμες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Παράθυρο εξόφλησης των εκκρεμών δόσεων του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος μέχρι 100 δόσεις ανοίγει η εγκύκλιος για τη ρύθμιση των χρεών προς την εφορία.
Η απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναφέρεται στους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, στη διαδικασία καταβολής των χρεών, αλλά και τις περιπτώσεις απώλειας της ευνοϊκής ρύθμισης προβλέπει πως στη ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των βεβαιωμένων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014, αλλά  και των ληξιπρόθεσμων έως και την ημερομηνία της αίτησης οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών.