Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Νέα νίκη για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο της Γ΄ερασιτεχνικής:

ΑΠΟΕΛ – Βοτονόσι: 5 - 2
Ανάργυροι - Πανζαγορισιακός: 1- 1
Καρυές – Ζίτσα: 4 - 1
Μπισδουνάκι – Πετσάλι: 1 - 5
Κεφαλόβρυσο - Μάρμαρα 3 - 2
Καρίτσα - Α.Ε. Γιάννενα 1 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - Α' ΟΜΙΛΟΣ (4η αγωνιστική)
1.Καρυές: 12
2. Κεφαλόβρυσο: 9
3. Πετσάλι: 9
4. Ζίτσα: 7
5. ΑΠΟΕΛ: 6
6. Α.Ε. Γιάννενα: 5
7. Ανάργυροι: 5
8. Πανζαγορισιακός: 4
9. Καρίτσα: 2
10.Μάρμαρα: 2
11.Βοτονόσι: 1
12.Μπισδουνάκι: 0
* ΑΕ Γιάννενα, Καρίτσα και Μάρμαρα ξεκινούν το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: «Δεν ψηφίζω τον προϋπολογισμό»...

Μετά την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Μιχάλης Κασσής προαναγγέλλει ακόμα ένα «ΟΧΙ» αυτή την φορά για τον προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής επισήμανε ότι «Δεν ψηφίζω τον προϋπολογισμό γιατί έχει περικοπές στα χαμηλά εισοδήματα και πρόσθεσε «Σε 4 μήνες και 24 ημέρες ερχόμενος εδώ πίστευα ότι θα μπορώ να μιλώ ελεύθερα και να πράττω κατά συνείδηση. Όπως και έκανα.
Κάποιοι προσπαθούν να φιμώσουν αυτές τις φωνές. Δεν θα μπορέσουν. Και αυτό γιατί ο πολιτικός πρέπει να είναι αξιόπιστος και για να είναι αξιόπιστος πρέπει να τηρεί όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι δεν συμβαίνει και γι αυτό πήρα την απόφαση την περασμένη Τετάρτη να πω το μεγάλο ΟΧΙ. Δεν μπορεί να μας δίνονται 700 σελίδες το πρωί και το βράδυ να καλούμαι να το ψηφίσω.
Αυτοί που με ψήφισαν και με έστειλαν εδώ τους είχα πει ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω 44χρονος ημεδαπός για κλοπή καυσίμου από όχημα

Σε βάρος του εκκρεμεί επιπλέον, ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα!


Συνελήφθη χθες (10.11.2012) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, με την αυτόφωρη διαδικασία, ένας 44χρονος ημεδαπός και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, βρέθηκε στην κατοχή του 44χρονου πλαστικό δοχείο που περιείχε ποσότητα βενζίνης 15 λίτρων, την οποία όπως πρόεκυψε είχε μόλις αφαιρέσει, με τη μέθοδο της αναρρόφησης, από το ρεζερβουάρ Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του Δήμου Ιωαννιτών.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε επίσης ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων για διακεκριμένες κλοπές.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του δράστη και σε άλλες παράνομες πράξεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

«Ταρίφα» η τεσσάρα για τον Α.Σ. Καλπακίου-Ισοπαλία εκτός έδρας για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Τον «πρόδωσε» η άμυνα και έχασε ο Αγροτικός Αστέρας

*Εύκολο απόγευμα είχε ο Α.Σ. Καλπακίου απέναντι στην ομάδα του ΠΑΟ Κόνιτσας, του οποίου επικράτησε 4-0.
Πρωταγωνιστής του ματς ο έμπειρος Νταλάκας, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ.
Με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 17' και στο 34' με πλασέ διπλασίασε το σκορ.
Στο 59', ο Ηλίας Μιχάλης με εύστοχο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Στο 77' ο Νταλάκας με σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Στο πρώτο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 1-0 το Καλπάκι έχασε πέναλτι με τον Ηλία Μιχάλη που σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του ΠΑΟ Κόνιτσας.
*Στο ντέρμπι της Περιβλέπτου έγινε ένα πολύ καλό ματς για γερά νεύρα και με πολλές εναλλαγές στο σκορ.
Ο Αγροτικός Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 2΄ λεπτό για να ισοφαρίσει με την σέντρα ο ΠΑΣ Περιβλέπτου.
Η διακύμανση του σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν 2-1, 2-2, 3-2, 3-3.
Στην επανάληψη ο Αγροτικός Αστέρας πήρε πάλι κεφάλι στο σκορ 3-4, άλλα χάρη στα πολλά «παιδαριώδη» λάθη της αμυντικής γραμμής οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 4-4.
Στη συνέχεια έκαναν το 5-4 και το τελικό 6-4.
Τα γκολ για τον Αστέρα σημείωσαν δύο ο Σαδεδίν και από ένα ο Παντούλας και ο Χασίσης Θ..

*Η Αγία Μαρίνα και η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 2-2 σε ένα παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες, αλλά και δύο αποβολές για τους γηπεδούχους.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με δυνατό σουτ στο «Γ» της εστίας στο 28΄.
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ισοφάρισε σε 1-1 στο 40' με το Μέτση.
Στην επανάληψη η Αγία Μαρίνα, πήρε εκ νέου το προβάδισμα, στο 62'.
Ο Πωγωνάτος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βαρτζιώτη ισοφάρισε σε 2-2.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής έχουν ως εξής: Αμφιθέα - Νησί: 2 - 1
Καλπάκι - ΠΑΟ Κόνιτσας: 4 - 0
Πρωτόπαπα - Ζωοδόχος: 3 - 2
Θύελλα Ελεούσας - Πανφρουριακός: 5 - 1
Αγία Μαρίνα - Πωγωνάτος: 2 - 2
Περίβλεπτος - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 6 - 4
Περιστέρι - Δαβάκης: 0 - 2
Σταυράκι - Αμπελόκηποι: 2 - 2
Ασβεστοχώρι - Α.Ε. Καμποχωρίων: 6 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (11η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 29
2. Καλπάκι: 24
3. Περίβλεπτος: 24
4. Αμφιθέα: 23
5. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 22
6. Πωγωνάτος: 19
7. Ζωοδόχος: 18
8. Αγία Μαρίνα: 17
9. Ασβεστοχώρι: 15
10. Πανφρουριακός: 14
11. Αμπελόκηποι: 13
12. ΠΑΟ Κόνιτσας: 13
13. Σταυράκι: 12
14. Πρωτόπαπα: 11
15. Δαβάκης: 10
16. Νησί: 7
17. Περιστέρι: 3
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 2

Δραστική μείωση δαπανών του υπουργείου Παιδείας

Ο υπουργός ανέφερε πως το 2011 το υπουργείο του δαπάνησε 6.180.000.000 ευρώ, ενώ το 2013 θα διαθέσει 4.900.000.000 ευρώ.

Δραστική μείωση των δαπανών του υπουργείου Παιδείας εκ παραλλήλου με εξορθολογισμό τους, ανήγγειλε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2013.
Έτσι, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως το 2011 το υπουργείο του δαπάνησε 6.180.000.000 ευρώ, ενώ το 2013 θα διαθέσει 4.900.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο μιας «λελογισμένης διαχείρισης των διαθέσιμων κονδυλίων». Παράλληλα, θα υπάρξει μια «ριζική επανατοποθέτηση και αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων» - «χρειάζεται όλοι οι εκπαιδευτικοί να γυρίσουν από τα γραφεία στις τάξεις τους με τους μαθητές τους».
Άλλες επιλογές του υπουργείου Παιδείας, θα είναι η χορήγηση της δυνατότητας μετεγγραφής σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και η εισαγωγή μιας επιπλέον εξεταστικής τον Φεβρουάριο για τους επί πτυχίω φοιτητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους γρηγορότερα.
«Περνάμε στην ουσία της αναβάθμισης του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», ένα σχέδιο που λογοδοτεί και ανταποκρίνεται στο εθνικό όραμα της δημιουργίας ανταγωνιστικών δημόσιων ιδρυμάτων και προχωράμε στην αξιολόγηση μετά από πολλά χρόνια, καταθέτοντας στο τέλος του Νοεμβρίου το Προεδρικό Διάταγμα», ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Στο τέλος δε, του χρόνου, θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου.

Εντοπίστηκε «καβάντζα» με (883) κιλά κάνναβης στην περιοχή Λίστα Θεσπρωτίας

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε χθες (10-11-2012) σε δασώδη – απόκρημνη περιοχή στη Λίστα Θεσπρωτίας, ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα κάνναβης, που ξεπερνά τα (883) κιλά.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ενώ συνέδραμαν και αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν είκοσι πέντε (25) σάκοι, με επτακόσια ενενήντα (790) δέματα κάνναβης συνολικού βάρους (883) κιλών και (445) γραμμαρίων.
Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες, από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση .
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Τρία χαράτσια 600 ευρώ στα ακίνητα από το νέο έτος

Νέα επιβάρυνση συνολικού ύψους 600 ευρώ έρχεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων από το 2013 καθώς θα γίνει υποχρεωτική και η έκδοση πιστοποιητικών θέρμανσης και κλιματισμού.

Ειδικότερα, εκτός από το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης για ακίνητα άνω των 50 τ.μ. η τιμή του οποίου διαπραγματεύεται ελεύθερα με τους ενεργειακούς επιθεωρητές και κυμαίνεται στα 150-200 ευρώ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν και πιστοποιητικό θέρμανσης των κτιρίων αλλά και κλιματισμού, τα οποία ανέρχονται στα 400 ευρώ.
Έτσι η συνολική δαπάνη για τα τρία πιστοποιητικά θα ανέλθει στα 600 ευρώ.
Μάλιστα, αντίθετα με το ΠΕΑ που έχει 10ετή διάρκεια, τα δύο αυτά πιστοποιητικά θα έχουν ισχύ 2 έως 4 ετών ανάλογα με την ισχύ του συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού και ανάλογα με το καύσιμο.
Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων ορίζει πως η ελάχιστη αμοιβή των επιθεωρητών για να εκδώσουν πιστοποιητικά θέρμανσης και κλιματισμού θα καθορίζεται μεν ελεύθερα αλλά με μίνιμουμ:
250 ευρώ για εγκαταστάσεις ως 200 kW
400 ευρώ για εγκαταστάσεις ως 400 kW
800 ευρώ για εγκαταστάσεις άνω των 400 kW
Οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να ζητούν επιθεώρηση κάθε πέντε χρόνια για λέβητες ισχύος από 20kW έως 100 kW και κάθε δύο έτη για λέβητες ονομαστικής ισχύος άνω των 100kW. Στην τελευταία περίπτωση, αν ο λέβητας λειτουργεί με φυσικό αέριο, τότε η επιθεώρηση γίνεται κάθε 4 χρόνια.
Αντίστοιχα, αν το κτίριο έχει συστήματα κλιματισμού ονομαστικής ισχύος άνω των 12kW, τότε η επιθεώρηση είναι υποχρεωτική κάθε πέντε έτη τουλάχιστον

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

O Γιάννης Παπακώστας, η Πρεβεζάνικη υποψηφιότητα στα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία

Ιδιαίτερη τιμή για το Νομό Πρέβεζας, αποτελεί η υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Παπακώστα, για το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο στην κατηγορία «Χρονικό-Μαρτυρία», με το έργο του: «O Emile Legrand και η ελληνική βιβλιογραφία: Αρχειακή μελέτη» (εκδόσεις Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη).
Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία, Διηγήματος-Νουβέλας, Μυθιστορήματος, Ποίησης, Δοκιμίου-Κριτικής, Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, Χρονικού-Μαρτυρίας, καθώς και οι βραχείες λίστες για τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης.
Ο κ. Γιάννης Παπακώστας θα διαγωνιστεί για το βραβείο, μαζί με τους παρακάτω συγγραφείς:
Χρήστος Δανιήλ, «"...Ιούς, Μανιούς, ίσως και Aqua Marina": Μάτση Χατζηλαζάρου, η πρώτη Ελληνίδα υπερρεαλίστρια», Τόπος.
Γιώργος Κοτανίδης, «Όλοι μαζί, τώρα!», Καστανιώτης.
Σπύρος Κουζινόπουλος, «Δράμα 1941: Μια παρεξηγημένη εξέγερση», Καστανιώτης.
Μακρής-Στάικος Πέτρος Στ., «"Ο Άγγλος πρόξενος": Ο υποπλοίαρχος Noël C. Rees και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Ελλάδα - Μέση Ανατολή (1939-1944)», Ωκεανίδα.
Αλέξανδρος Μασσαβέτας, «Κωνσταντινούπολη: Η πόλη των απόντων», Πατάκης.
Λυδία Σαπουνάκη-Δρακάκη και Μαρία Λουΐζα Τζόγια-Μοάτσου, «Η δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου», Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.

Ο Γιάννης Παπακώστας γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρεβέζης το 1939. Είναι Ομότιμος καθηγητής της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε (με υποτροφία) Νέα Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάκτωρ και υφηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει έρευνα σε βιβλιοθήκες της Κωνσταντινούπολης και του Βουκουρεστίου. Κατά το χρονικό διάστημα 2007-2009 δίδαξε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Γρανάδα. Έχει συνεργασθεί με τα περιοδικά «Διαβάζω», «Η Λέξη», «Νέα Εστία», «Κ», «Ποιητικά» και με τις εφημερίδες «Το Βήμα», «Τα Νέα», «Η Ελευθεροτυπία», «Η Καθημερινή».

Αναζητείται λύση - πακέτο στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων»

Καταργείται ο Τειρεσίας.


Αποφασισμένη να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και της πιστωτικής ασφυξίας στις επιχειρήσεις λόγω του «Τειρεσία» είναι η κυβέρνηση.
Και παρά τις αντεγκλήσεις ή τις διαφωνίες με τις τράπεζες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει σαφή εντολή στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να βρει το πλαίσιο εκείνο ώστε και τα νοικοκυριά που πραγματικά βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο να πάρουν «ανάσες» και οι υγιείς επιχειρήσεις να βγουν από το σκόπελο της «μαύρης λίστας» του «Τειρεσία» και οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν το θέμα των επισφαλειών που απειλεί να τινάξει στον αέρα τα προγράμματα κεφαλαιακής αποκατάστασης.
Το σχέδιο που προωθεί εκ νέου η κυβέρνηση, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Τύπου της Κυριακής», κινείται σε τρεις κομβικούς άξονες για να καλύπτει τις ανάγκες επιχειρήσεων και νοικοκυριών: Πρώτον, κατάργηση του «Τειρεσία», όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, και αντικατάστασή του από ένα σύστημα «βαθμολόγησης» των συναλλασσόμενων με τις τράπεζες.

Κάπα Research : 2,7% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ

Oι περισσότεροι προτιμούν συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη NΔ!


Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής».
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 23,1%
ΝΔ: 20,4%
Χρυσή Αυγή: 10,4%
ΠΑΣΟΚ: 7,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,4%
ΚΚΕ: 5,7%
Δημοκρατική Αριστερά: 4,6%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 14,8%.
Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 38,25% έναντι του Αλ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει 33,35%.
Το 35,3% θέλει άμεσα τη διενέργεια εκλογών ενώ το 51,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.
Τέλος, το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 42,5% που δεν το επιθυμεί.
O ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει, δηλώνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς, στη Real News, προσθέτοντας πως «Θα κάνουμε τα πάντα για να πέσει αυτή η κυβέρνηση».
Υποστηρίζει πως «τα μέτρα έχουν ήδη καταρρεύσει και δεν υπάρχει πλειοψηφία εφαρμογής τους», ενώ ταυτόχρονα διαμηνύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει, εδώ και καιρό».
Θεωρεί τις εκλογές αναπόφευκτες και την κυβέρνηση βραχύβια, καλεί τη ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να απορροφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές που καταψήφισαν τα μέτρα.

Super League: ΠΑΣ Γιάννενα - SKODA Ξάνθη 1-0

Νίκη ανάσα!


Σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στην Ξάνθη, σπάζοντας έτσι μία αρνητική παράδοση που είχε απέναντι στους Ακρίτες στην έδρα του. Ο Ντε Βινσέντι στο 10' πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.
Αν και η Ξάνθη είχε την πρώτη προσπάθεια για γκολ στο παιχνίδι με τον Ονουάτσι, ωστόσο ο ΠΑΣ ήταν αυτός που μπήκε δυνατά και επέβαλλε το ρυθμό του. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 10' με ωραία κεφαλιά του Ντε Βινσέντι από σέντρα του Γεωργίου.
Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει μετά το τέρμα που δέχτηκε, ωστόσο αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Φεγκρούς, ο οποίος σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια δύσκολη απόκρουση προκειμένου να κρατήσει το μηδέν στην εστία του.
Ο Καζούμπα στο αριστερό άκρο της άμυνας της Ξάνθης αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας του Κωστένογλου, καθώς Ντε Βινσέντι και Γεωργίου περνούσαν συνεχώς από τα δεξιά, δημιουργώντας ρήγματα στα μετόπισθεν.
Ο Νίκος Κωστένογλου πραγματοποίησε δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Νάκας και Γούτας πήραν τη θέση των Καζούμπα, Γκατσολάρι. Η εικόνα της Ακριτικής ομάδας βελτιώθηκε και πήρε τα ηνία του αγώνα. Η πίεση στον άξονα είχε φέρει αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους, καθώς οι παίκτες του Χριστόπουλου δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν εύκολα την μπάλα.
Ο ΠΑΣ είχε κλειστεί στην άμυνα του με σκοπό να διαφυλάξει το υπέρ του 1-0 και έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Φεγκρούς.
Ο τελευταίος απειλήθηκε μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία εξουδετέρωνε είτε εύκολα, είτε δύσκολα, όπως αυτό του Νάκα στο 60' και στο 80'.
Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΠΑΣ "κέρδιζε" μέτρα στο γήπεδο και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, με τον Λοντίγκιν να λέει "όχι" σε Ντε Βινσέντι και Μιχαήλ.
Η είσοδος του Κεϊτά στη μεσαία γραμμή βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε οι γηπεδούχοι να σταματήσουν τη δράση των αντιπάλων τους στο χώρο του κέντρου.
Έτσι ο ΠΑΣ κράτησε το υπέρ του 1-0 μέχρι το τέλος και απομακρύνθηκε περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς (70' Κεϊτά), Ντε Βινσέντι (82' Βίλα), Γεωργίου, Κοροβέσης, Ίλιτς (90' Γιάκος).
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Φλίσκας, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι, Κομεσίδης, Καζούμπα (46' Νάκας), Γκατσολάρι (46' Γούτας), Μάνταλος, Τριάδης, Ονουάτσι (72' Κούτεβ).