Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Super League: ΠΑΣ Γιάννενα - SKODA Ξάνθη 1-0

Νίκη ανάσα!


Σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στην Ξάνθη, σπάζοντας έτσι μία αρνητική παράδοση που είχε απέναντι στους Ακρίτες στην έδρα του. Ο Ντε Βινσέντι στο 10' πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.
Αν και η Ξάνθη είχε την πρώτη προσπάθεια για γκολ στο παιχνίδι με τον Ονουάτσι, ωστόσο ο ΠΑΣ ήταν αυτός που μπήκε δυνατά και επέβαλλε το ρυθμό του. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 10' με ωραία κεφαλιά του Ντε Βινσέντι από σέντρα του Γεωργίου.
Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει μετά το τέρμα που δέχτηκε, ωστόσο αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Φεγκρούς, ο οποίος σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια δύσκολη απόκρουση προκειμένου να κρατήσει το μηδέν στην εστία του.
Ο Καζούμπα στο αριστερό άκρο της άμυνας της Ξάνθης αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας του Κωστένογλου, καθώς Ντε Βινσέντι και Γεωργίου περνούσαν συνεχώς από τα δεξιά, δημιουργώντας ρήγματα στα μετόπισθεν.
Ο Νίκος Κωστένογλου πραγματοποίησε δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Νάκας και Γούτας πήραν τη θέση των Καζούμπα, Γκατσολάρι. Η εικόνα της Ακριτικής ομάδας βελτιώθηκε και πήρε τα ηνία του αγώνα. Η πίεση στον άξονα είχε φέρει αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους, καθώς οι παίκτες του Χριστόπουλου δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν εύκολα την μπάλα.
Ο ΠΑΣ είχε κλειστεί στην άμυνα του με σκοπό να διαφυλάξει το υπέρ του 1-0 και έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Φεγκρούς.
Ο τελευταίος απειλήθηκε μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία εξουδετέρωνε είτε εύκολα, είτε δύσκολα, όπως αυτό του Νάκα στο 60' και στο 80'.
Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΠΑΣ "κέρδιζε" μέτρα στο γήπεδο και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, με τον Λοντίγκιν να λέει "όχι" σε Ντε Βινσέντι και Μιχαήλ.
Η είσοδος του Κεϊτά στη μεσαία γραμμή βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε οι γηπεδούχοι να σταματήσουν τη δράση των αντιπάλων τους στο χώρο του κέντρου.
Έτσι ο ΠΑΣ κράτησε το υπέρ του 1-0 μέχρι το τέλος και απομακρύνθηκε περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς (70' Κεϊτά), Ντε Βινσέντι (82' Βίλα), Γεωργίου, Κοροβέσης, Ίλιτς (90' Γιάκος).
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Φλίσκας, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι, Κομεσίδης, Καζούμπα (46' Νάκας), Γκατσολάρι (46' Γούτας), Μάνταλος, Τριάδης, Ονουάτσι (72' Κούτεβ).