Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θέματα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής τις 30 Ιανουαρίου 2012

Σας καλούμε την 30-01-2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16.00 μ.μ. στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 20-01-2012 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 27-12-2011 δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση οδού από 14η επαρχιακή οδό προς Τ.Κ. Λιθίνου», προϋπολογισμού € 55.000,00 με ΦΠΑ, όπου δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος για επίδοση προσφοράς και ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής νέας δημοπράτησης, βάσει των διατάξεων του Ν. 3669/2008.
2. Έγκριση του από 13-12-2011 Πρακτικού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του 1ου Υποέργου με τίτλο: «Κατασκευή προσθήκης πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων στο ΠΓΝΙ», προϋπολογισμού € 21.233.000,00 με ΦΠΑ, του έργου του Ε.Π. «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος», με κωδικό MIS 341290 και τίτλο «Προσθήκη Πενταόροφου Κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο ΠΓΝΙ».

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα- Παναιτωλικός 1-0

Νίκη μετά από 11 αγωνιστικές!!!

Στο «ντέρμπι» των Ζωσιμάδων ο ΠΑΣ ήταν ο νικητής.

 Η χρυσή αλλαγή του Αναστασιάδη, ο Βίλα, σκόραρε στο 71' και ο "Αγιαξ της Ηπείρου" επικράτησε του Παναιτωλικού 1-0.
Με τον αγωνιστικό χώρο στους "Ζωσιμάδες" να είναι σε άθλια κατάσταση, το έργο των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, ήταν πολύ δύσκολο. Τόσο ο ΠΑΣ, όσο και ο Παναιτωλικός έψαχναν το τρίποντο, όμως κανείς δεν έδειξε πως το ήθελε περισσότερο και το παιχνίδι που είδαμε στο πρώτο μέρος δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο.
Ως γηπεδούχος, ο ΠΑΣ ξεκίνησε πιο δυνατά και είχε μια καλή φάση στο 8' με τον Γεωργίου, αλλά και στο 11' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι.
Παρόλα αυτά το 0-0 έμεινε και οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ, κατάφεραν να ισορροπήσουν το ρυθμό και να βγουν κι αυτοί με την σειρά τους στην επίθεση.
Όχι πως οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες, απλά δεν απειλήθηκαν από τους Γιαννιώτες.
Αποτέλεσμα να τελειώσει ένα κακό πρώτο ημίχρονο, σ' ένα ακόμη χειρότερο αγωνιστικό χώρο, που θύμιζε βάλτο.
Στην επανάληψη, τα πράγματα δεν άλλαξαν.
Ο ΠΑΣ έψαχνε περισσότερο το γκολ και πίεσε για να το πετύχει, ενώ ο Παναιτωλικός έδινε προσοχή στην άμυνα και κοιτούσε να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις.
Κάπως έτσι περνούσαν τα λεπτά, με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι, δίχως όμως να απειλούν την εστία του Τσενάμο.
Παρόλα αυτά, το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, έπειτα από φάουλ του Ντε Βινσέντι που βρήκε στο δοκάρι και τελικά με σουτ του Βίλα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (69' Μιχαήλ), Λίλα, Ντε Βινσέντι, Σκούφαλης, Γεωργίου, Μπακαγιόκο (46' Βίλα), Βάντερσον.
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Παλαιολόγος, Ετζενγκουέλε, Άντι, Σιόντης, Μητρόπουλος, Γκόλιας, Ρότσα (78' Μπουμάλ), Ονουάτσι, , Θεοδωρίδης (56' Χαριστέας), Καμαρά.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΜΦΙΘΕΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 3 - 1


ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΠΕΝΤΕΛΗ 4 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (21η αγωνιστική)

1. Κόντσικα: 57
2. Α.Ε. Καμποχωρίων: 52
3. Ραφταναίοι 51
4. Σταυράκι: 42
5. Πρωτόπαπα: 41
6. Ζωοδόχος: 37
7. Πωγωνάτος: 32
8. Ασβεστοχώρι: 30
9. Αγία Μαρίνα: 27
10. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 26
11. Καρυές: 26
12. Αμπελόκηποι: 25
13. Αμφιθέα: 23
14. Περίβλεπτος: 20
15. Πανφρουριακός: 18
16. Νησί: 13
17. Α.Ε. Ρίζα: 11
18. Πεντέλη: 4

Σε συνεχείς αξιολογήσεις οι δημόσιοι υπάλληλοι


Γνώσεις, δεξιότητες, απόδοση στην εργασία είναι τα κριτήρια που θα προσδιορίζουν τον καλό υπάλληλο
Από συνεχή τεστ αξιολόγησης με προφορικές και γραπτές εξετάσεις βάσει των οποίων θα προάγονται και θα αμείβονται θα περνάνε πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή".

Γνώσεις, δεξιότητες, απόδοση στην εργασία είναι τα κριτήρια που θα προσδιορίζουν τον καλό υπάλληλο, ενώ η πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο θα ανοίγει σε όσους κριθούν ανεπαρκείς.
Στη ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκονται υπάλληλοι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν είτε σε τμήματα που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν είτε σε θέσεις χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο.
Από τις εξετάσεις δεν εξαιρούνται ούτε οι περίπου 160.000 εκπαιδευτικοί. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί διαδικασία αξιολόγησης υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Παράλληλα, αυστηρές ποινές προβλέπονται με το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο που εισάγεται στο Δημόσιο.
Πλέον, ένας υπάλληλος τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όχι μόνον όταν καταδικάζεται, αλλά ακόμα και όταν παραπέμπεται για σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως δωροδοκία και υπεξαίρεση.

ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Στις 21 Mάη η πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου.


Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την επομένη, Τρίτη 22 Μαΐου με το ίδιο μάθημα.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.
Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν στις 11 Ιουνίου 2012.
Σύμφωνα εξάλλου με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).
Σε κοινή προθεσμία, που θα ανακοινωθεί έγκαιρα, θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 10-28 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.
Όσοι μαθητές της Γ' τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο ίδιο διάστημα 10-28 Φεβρουαρίου υποβάλλουν στο Γενικό Λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.
Στις 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία εξεταστικά κέντρα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εντοπίστηκε φορτηγό γεμάτο λαθραία τσιγάρα

Από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας ένας άνδρας 31 ετών αλλοδαπός, οδηγός φορτηγού οχήματος και ο 42χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα τοιχώματα της καρότσας του φορτηγού ποσότητα τσιγάρων, την οποία σκόπευαν να μεταφέρουν λαθραία στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα και η ποσότητα των τσιγάρων, η οποία πρόκειται να καταμετρηθεί σήμερα παρουσία Τελωνειακών υπαλλήλων.

«Ξεκλειδώνουν» τα έργα τέλη Μαρτίου για τους αυτοκινητόδρομους σε όλη την Ελλάδα


Περί τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να «ξεκλειδώσει» το θέμα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της περιφέρειας που βρίσκονται εδώ και μήνες «παγωμένοι», καθώς οι τράπεζες έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση.
Οι αυτοκινητόδρομοι αποτέλεσαν ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν χθες κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας και του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη.
Εγινε εκτενής περιγραφή των προβλημάτων, των τρόπων κάλυψης των χρηματοδοτικών κενών και του ρόλου που καλείται να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ο κ. Βορίδης δεν θέλησε χθες να επεκταθεί πάνω στο θέμα, τόνισε όμως πως γίνεται εντατική προσπάθεια από πλευράς υπουργείου για να υπάρξει λύση και κάθε έργο αντιμετωπίζεται βήμα βήμα.
Έκανε λόγο για σύνθετο πρόβλημα που επηρεάζεται ιδιαίτερα από την κατάληξη του PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ακόμα πως μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες θα υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η σύμβαση σηματοδότησης των επεκτάσεων του Μετρό προς τα νότια και τα δυτικά προάστια και η λειτουργία των επτά νέων σταθμών.
Αμέσως μετά η σύμβαση θα υπογραφεί.

ΚΚΕ: «Το έγκλημα είναι προαποφασισμένο»

Για «προαποφασισμένο έγκλημα σε βάρος του λαού» έκανε λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί τοποθέτησης επιτρόπου, αρμόδιου για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας.
«Αν ο επίτροπος γίνει αναγκαίος για την πλουτοκρατία, θα τον δεχτούν. Όμως, με ή χωρίς επίτροπο, το έγκλημα σε βάρος του λαού είναι προαποφασισμένο από τη συγκυβέρνηση, την ΕΕ, τον ΣΕΒ και γενικά την πλουτοκρατία. Ο λαός θα γίνει κυρίαρχος μόνο αν πάρει στα χέρια του τις μεγάλες επιχειρήσεις και αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ με τη δική του εξουσία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Έργα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων σχεδιάζει η εταιρεία

Λίφτινγκ, λόγω χιονοπτώσεων.

Ένα λίφτινγκ, που αποσκοπεί στην αύξηση του επιπέδου προστασίας του κλειστού αυτοκινητόδρομου ξεκινά η «Εγνατία Οδός Α.Ε.».
Χιονοφράχτες για την αντιμετώπιση της χιονοθύελλας, ανεμοθώρακες, αντιπλημμυρικά έργα και μια ειδική μελέτη για την αντιμετώπιση κατάκλυσης των ομβρίων στην περιοχή Ιωαννίνων συμπεριλαμβάνονται στα έργα που σχεδιάζει η εταιρεία.
Η περιπέτεια στα χιόνια λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εκατοντάδων οδηγών και επιβατών έξω από την Κοζάνη ανάγκασε την εταιρεία να επανεξετάσει τις λύσεις που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν οι χιονοπτώσεις στα 12 χιλιόμετρα του τμήματος Κοίλα - Καλαμιά Κοζάνης.
Το πρόβλημα δεν είναι το χιόνι, αλλά οι χιονοθύελλες που επικρατούν συχνά σε ανοιχτά σημεία, όπως το λεκανοπέδιο της Πτολεμαΐδας, με αποτέλεσμα τη μείωση της ορατότητας των οδηγών και τη δημιουργία έκτακτων καταστάσεων.
Οι αρμόδιοι της Εγνατίας υποστηρίζουν ότι από μόνο του το ύψος του χιονιού δεν μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον μεγάλο αυτοκινητόδορμο, γιατί υπάρχει ο κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός για την αντιμετώπισή του.
Στο Μέτσοβο και στο Μαλακάσι Ιωαννίνων, άλλωστε, πέφτει τρεις φορές περισσότερο χιόνι, αλλά το πρόβλημα στην Κοζάνη δημιουργείται από τους δυνατούς άνεμοστρόβιλους του χιονιού που το συσσωρεύουν στο οδόστρωμα (ανεμοσούρια), μειώνουν την ορατότητα των οδηγών και μπλοκάρουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου μήκους 670 χλμ. που διασχίζει Ηπειρο, Μακεδονία και Θράκη, τα «προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν», όπως λένε οι αρμόδιοι της εταιρείας, «τοπικές αστοχίες που δεν μελετήθηκαν όπως έπρεπε», όπως λένε φορείς κι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Εγνατία Οδός Α.Ε. επιχειρεί παρεμβάσεις με μικρά έργα σε τουλάχιστον 8 σημεία.
Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, σχεδιάζει να τοποθετήσει ειδικούς χιονοφράχτες στο τμήμα του δρόμου έξω από την Κοζάνη σε μια προσπάθεια να ανακόψει τα προβλήματα που δημιουργούνται εκεί από τους ανεμοστρόβιλους. Πρόκειται για πλαστικά πλέγματα που εισάγονται από τη Γερμανία και τοποθετούνται κατά μήκος του δρόμου σε απόσταση 25 μέτρων από το οδόστρωμα. Στις περιπτώσεις που αυτά πρέπει να τοποθετηθούν σε καλλιεργήσιμα χωράφια απαιτείται η έγκριση των ιδιοκτητών, αλλά δεν πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση, καθώς τοποθετούνται Νοέμβριο και απομακρύνονται Μάρτιο.
Η εταιρεία τοποθέτησε πιλοτικά χιονοφράχτες στο τμήμα Αρδάνιο - Κήποι Εβρου το 2006 και ένα χιλιόμετρο χιονοφρακτών μεταξύ Κοίλων - Καλαμιάς Κοζάνης, αλλά σχεδιάζει να επεκτείνει την εγκατάστασή τους σε όλο το μέτωπο του αυτοκινητόδρομου που διασχίζει το λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας και εκτίθεται στους ισχυρούς ΒΔ ανέμους.
 
Όπως ανέφερε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Εγνατίας Α.Ε. κ. Τάσος Μουρατίδης, σε άλλα τρία σημεία (Αρδάνιο Εβρου, Ιασμο Ροδόπης, Στρυμώνα) θα τοποθετηθούν επίσης χιονοφράχτες. Η εταιρεία εξετάζει και το ενδεχόμενο μιας μόνιμης λύσης με την τοποθέτηση ανεμοφρακτών που θα τοποθετηθούν όμως πιο κοντά στο στηθαίο του δρόμου.
Τρία υδραυλικά έργα στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας, στο Μαλακάσι Ιωαννίνων και στη Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης (πλημμύρισε πέρυσι) αναμένεται να συμβάλουν στη μεγαλύτερη αντιπλημμυρική προστασία του αυτοκινητόδρομου εφόσον εγκριθούν τα απαραίτητα κονδύλια. Η έλλειψη των κονδυλίων (ένεκα της κρίσης) είναι και ο λόγος που αυτά, αν και αναγκαία δεν κατασκευάστηκαν έως τώρα. Σύμφωνα με τον κ. Μουρατίδη το κόστος τους είναι 10-12 εκατ. ευρώ και ο χρόνος ολοκλήρωσης το εξάμηνο.
Ξεχωριστή περίπτωση, στην οποία αναζητήθηκε διαφορετική λύση είναι το τμήμα της Πεδινής Ιωαννίνων (κόμβος) που πλημμύρισε αρχές Δεκεμβρίου του 2010. Οι μελετητές της Εγνατίας σχεδιάζουν μια ειδική κατασκευή με μεταλλικά ή πλαστικά στοιχεία που θα τοποθετηθεί στα ερείσματα του κόμβου, έτσι ώστε να συγκρατούνται τα όμβρια μακριά από το οδόστρωμα.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

Financial Times: Πρόταση σοκ για επίτροπο στην Αθήνα με δικαίωμα βέτο

Η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να εκχωρήσει την κυριαρχία της στη δημοσιονομική της πολιτική, σε έναν Ευρωπαίο επίτροπο πριν επωφεληθεί από ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης, γράφει η εφημερίδα Financial Times, στην κατοχή της οποίας περιήλθε αντίγραφο της γερμανικής πρότασης. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ένας επίτροπος που θα οριστεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορεί να ασκεί βέτο σε αποφάσεις επί των δημοσιονομικών που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.
"Η ενίσχυση του προϋπολογισμού πρέπει να συνοδεύεται από μια αυστηρή διοίκηση και ένα σύστημα ελέγχου", αναφέρει το κείμενο που επικαλείται η εφημερίδα και το οποίο εστάλη από το Βερολίνο στις πρωτεύουσες των άλλων χωρών της ευρωζώνης. "Ενώπιον της απογοητευτικής μέχρι σήμερα προσαρμογής της, η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μια εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ένα ευρωπαϊκό κλιμάκιο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα", εκτιμά η γερμανική κυβέρνηση.
Ορισμένες χώρες της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, θέλουν έναν μόνιμο ευρωπαϊκό έλεγχο των δημοσιονομικών της Ελλάδας, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή, στη Φραγκφούρτη. "Υπάρχουν συνομιλίες και προτάσεις στους κόλπους της ευρωζώνης, εκ των οποίων μια της Γερμανίας για την ενίσχυση του ελέγχου των προγραμμάτων και των μέτρων στην Ελλάδα", τόνισε η ίδια πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται, επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times.
"Ομάδα ξένων εμπειρογνωμόνων (στην Ελλάδα) θα μπορούσε να καθοδηγείται από ευρωπαϊκούς θεσμούς και να έχει επίσης ορισμένες εξουσίες για τη λήψη αποφάσεων", πρόσθεσε η ίδια πηγή. "Ήδη, αντιπρόσωποι της τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) βρίσκονται στην Ελλάδα και βοηθούν στην εφαρμογή (των μέτρων) και στον έλεγχό τους", υπενθύμισε η ευρωπαϊκή πηγή.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας»


«Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας» δηλώνει στη «Real news» ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, αν και διευκρινίζει ότι εξακολουθεί να στηρίζει την απόφαση για εκλογή αρχηγού στο κόμμα στα μέσα Μαρτίου.
Ο υπουργός Υγείας δηλώνει αντίθετος σε εξεταστική για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, τονίζει πως δεν θα αλλάξει η στάση του μετά τις εκλογές για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ προσθέτει ότι:
«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι ανοικτό ενδεχόμενο και μετά τις εκλογές.
Η έλλειψη αυτοδυναμίας θα τις επιβάλλει».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη 41χρονου μεταφορέα και λαθρομεταναστών

Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πρωί του Σαββάτου, συνέλαβαν ένα 41χρονο οδηγό φορτηγού, όταν διαπιστώθηκε πως μετέφερε 66 αλλοδαπούς σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του επικαθήμενου του οχήματος, οι οποίοι στερούνταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ξεκινάνε διακοπές ηλεκτροδότησης

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ στα Γιάννινα εφάρμοσαν τις πρώτες εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης σε επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν το ειδικό τέλος ακινήτων Ξεκίνησαν οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε επιχειρήσεις του Νομού Ιωαννίνων που δεν κατέβαλαν το ειδικό τέλος ακινήτων, που είχε συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Οι πρώτες εντολές για διακοπή της ηλεκτροδότησης, τόσο σε οικιακούς καταναλωτές, όσο και σε εκμεταλλεύσεις (καταστήματα, επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες) έχουν φτάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ στα Γιάννινα. Ειδικότερα, από 16/01 μέχρι 26/01 εκδόθηκαν εντολές για 1576 διακοπές σε οικιακούς καταναλωτές, οι οφειλές των οποίων ανέρχονται σε 981.195 ευρώ, και 141 διακοπές σε εκμεταλλεύσεις με συνολικές οφειλές στις 200.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ και γραμματέα του περιφερειακού γραφείου της ΓΕΝΟΠ Βασίλη Γούκο, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 40 διακοπές σε επιχειρήσεις και καταστήματα, με βάση και τις εντολές που έχουν λάβει.
Βέβαια, ο κ. Γούκος διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται το προσωπικό να ξεκινήσει τις διακοπές σε οικιακούς καταναλωτές, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους καταναλωτές που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και δεν πρέπει να γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Ακόμη, υπογράμμισε πως οι τεχνικοί της ΔΕΗ που θα προχωρήσουν σε διακοπές ηλεκτροδότησης δεν πρόκειται να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους καταναλωτές. «Από εκεί και πέρα θα μεριμνήσει η υπηρεσία. Εμείς έχουμε αποφασίσει να μην έρθουμε σε σύγκρουση με τους καταναλωτές», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πάντως, διευκρίνισε πως σε όσες διακοπές έγιναν μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκαν προβλήματα με τους καταναλωτές. Στην πλειοψηφία τους οι επιχειρήσεις ήταν σε λειτουργία, ενώ ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών πλήρωσε τελικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και του τέλος ακινήτων, για να μην προχωρήσει η διακοπή. Όπως σημείωσε ο κ. Γούκος, δεν έλειψαν και οι ιδιοκτήτες που άφησαν τους τεχνικούς της ΔΕΗ να διακόψουν την ηλεκτροδότηση, καθώς ούτως ή άλλως είχαν σκοπό να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.
«Δεν είναι θέμα μονοπωλίου, αλλά διαχείρισης»
Ο κ. Γούκος αναφέρθηκε ακόμη στις τελευταίες εξελίξεις με τη μεταφορά 200.000 πελατών δύο ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρισμού προς τη ΔΕΗ, εξαιτίας των χρεών των εταιρειών που ανέρχονται σε περίπου 190 εκ. ευρώ.
Όπως σημείωσε, η ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της για το συγκεκριμένο ζήτημα, όμως είχε κατηγορηθεί πως αντιδρά γιατί χάνεται το μονοπώλιο. «Δεν είναι θέμα μονοπωλίου, αλλά διαχείρισης», σημείωσε, όπως τελικά διαφάνηκε.
Πλέον οι καταναλωτές των δύο εταιρειών έχουν ένα περιθώριο τριών μηνών για να επιλέξουν δίκτυο. Βέβαια, ο κ. Γούκος διευκρίνισε πως σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν οι οφειλές των δύο εταιρειών (120 εκ. ευρώ προς τον ΔΕΣΜΗΕ και 70 εκ. ευρώ προς τη ΔΕΗ), δεν αποκλείεται η ΔΕΗ να προχωρήσει και σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Μαριάννα Λάζου από τον Ανεξάρτητο


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr