Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της, καταγγέλει τις δηλώσεις Μπερίσα και κάθε εθνικιστικού Αλβανικού κύκλου και καλεί όλους τους Ηπειρώτες, τους Βορειοηπειρώτες και τους Αλβανούς να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές ,έτσι ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανόρθωση του τόπου μας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον

Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το ΔΣ της ΠΣΕ συζήτησε στη συνεδρίαση της 20-12-12 τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος, αναφερόμενος σε ομιλία του στην Αυλώνα επ΄ ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυση της γειτονικής χώρας, ανέφερε:
"Θα διαβάσω εδώ, ενώπιον σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας!
Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο".
Οι Ηπειρώτες της αποδημίας, παρακολουθούν με έκδηλη ανησυχία εδώ και χρόνια τα εθνικιστικά ξεσπάσματα φορέων του Αλβανικού κράτους, επίσημων και ανεπίσημων όσο και τη χαλκευμένη απογραφή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Πρώτη φορά όμως από το ανώτατο κρατικό επίπεδο, δια στόματος του πρωθυπουργού της χώρας εκφράζεται μια τέτοια εθνικιστική αντίληψη περί της Μεγάλης Αλβανίας. Αυτή η αντίληψη δε κρύβει τίποτε άλλο από την επιθυμία για αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια για άλλη μια φορά.
Και αυτήν τη φορά ευθέως αναφέρεται και η επιθυμία για αλλαγή των συνόρων μέχρι την Πρέβεζα.
Και υπενθυμίζουμε! Οι αλλαγές των συνόρων στάζουν αίμα!
Οι μικροί επίδοξοι ιμπεριαλιστές δε θα είχαν το θάρρος να προβούν σε τέτοιες δηλώσεις αν δεν ένιωθαν τη βεβαιότητα ότι στηρίζονται σε ισχυρές πλάτες.
Τις πλάτες εκείνων που αποζητούν με το «διαίρει και βασίλευε» να ματοκυλίσουν άλλη μια φορά την περιοχή για τους δρόμους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, για τα υπό έρευνα ενεργειακά κοιτάσματα του Ιονίου.
Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ το 1999 διαμέλισαν την Γιουγκοσλαβία, κατάσφαξαν τους λαούς της, κατασκεύασαν ανύπαρκτα κράτη-προτεκτοράτα και σήμερα επιθυμούν, την ένταση, του μεταξύ τους ανταγωνισμού και με άλλους επίδοξους «προστάτες» της περιοχής , για να διαφεντέψουν τον πλούτο του τόπου μας.
Τα συμφέροντα αυτών υπηρετεί ο κ. Μπερίσα. Του επιστρέφουμε τον εθνικισμό του και τον μεγαλοϊδεατισμό του.
Εμείς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη φιλία και τη συνεργασία με τον Αλβανικό λαό,
Γιατί εμείς οι Ηπειρώτες έχουμε συγγενείς στην Αλβανία, την Εθνική Ελληνική μειονότητα.
Και με τις άλλες εθνότητες της Αλβανίας, με το λαό της δε μας χωρίζει τίποτε.
Γιατί έχουμε επίγνωση ότι και τα συμφέροντα του αλβανικού λαού δεν υπηρετούνται με τον εθνικισμό, με την αρπαγή για λογαριασμό άλλων συμφερόντων, αλλά από την ειρηνική συνεργασία.
Το μεροκάματο δε θα μεγαλώσει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Αλβανία, αν αλλάξουν τα σύνορα.
Οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι,  Έλληνες, Βορειοηπειρώτες  και Αλβανοί δε θα λιγοστέψουν.
Η φοροληστεία, δε θα σβύσει.
Οι συντάξεις δε θα μεγαλώσουν.
Στα νοσοκομεία οι λαϊκές οικογένειες, Ελληνικές και Αλβανικές,  θα συνεχίσουν να πληρώνουν.
Η παιδεία όλο και περισσότερο μόνο κατ΄ όνομα θα είναι δωρεάν.
Τα χαράτσια θα ξεζουμίζουν τους κόπους μας.
Καλούμε λοιπόν όλους τους Ηπειρώτες, τους Βορειοηπειρώτες και τους Αλβανούς  να αντισταθούν, να αντιπαλέψουν αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές ,έτσι ώστε  να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανόρθωση του τόπου μας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον.

 Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.

Rass: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 0,7% από τη ΝΔ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση, ωστόσο καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς.

Στη δημοσκόπηση της Rass, για τον «Τύπο της Κυριακής» έχουμε αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,5%
ΝΔ: 24,8%
Χρυσή Αυγή: 9,1%
ΠΑΣΟΚ: 5,7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5%
ΚΚΕ: 4,8%
Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την αποχώρηση του κ. Μαρκόπουλου και άλλων κορυφαίων στελεχών, το κόμμα των Ανεξάρτητων φαίνεται να συγκεντρώνει το ποσοστό του 2,8%.  Ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4% και η Δημιουργία Ξανά με 1,2%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 3,8% και 3,2% λευκό - άκυρο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,7%.Σε ποσοστό 49,6%, θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 28,8% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 20,6% που δηλώνει κανένας.Το 63,3% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, πάση θυσία. Το 45% δηλώνει πως για την αντιμετώπιση της κρίσης θα εμπιστευόταν τη σημερινή κυβέρνηση, το 23,75% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 28,4% καμία κυβέρνηση.
Ακόμη, το 43,7% πιστεύει πως αν ήταν στη θέση της σημερινής κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα θα ήταν χειρότερο, το 32,4% το ίδιο και μόλις το 19,8% καλύτερο.
Το 73,8% θεωρεί επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει έναντι 24,7% που πιστεύει το αντίθετο.Τέλος, το 47,7% αξιολογεί θετικά το έργο του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, έναντι 47,1% που το αξιολογεί αρνητικά.

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υπό τους ήχους της Ηπειρώτικης κομπανίας του Θοδωρή Γεωργόπουλου, έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, στην Βουλή των Ελλήνων την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Tην χορωδία της ΠΣΕ, συνόδευαν, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, Γιώργος Οικονόμου, Κώστας Κωνής και Κώστας Ζηκόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. Λάμπρος Ψυλιάς, Σπύρος Τζίμας, Χριστόφορος Τζαρτζούλης και Κώστας Γαβριήλ.
Η Χορωδία έψαλε τα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παρουσία του Α΄Αντιπροέδρου Γιάννη Τραγάκη και των Ηπειρωτών Βουλευτών Αντώνη Μπέζα, Χρήστου Γκόγκα, Άννας Ασημακοπούλου, Γιώργου Στύλιου και Κώστα Τασούλα.
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, Γιώργος Οικονόμου, στο σύντομο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Βουλής ,από τον οποίο ζήτησε να προωθούν νομοσχέδια που να ζεσταίνουν τις παγωμένες καρδιές των Ελλήνων , ανέλυσε την ηγετική θέση που έχει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ως μοναδική τριτοβάθμια οργάνωση στην παραγωγή πολιτισμού στον Ελλαδικό χώρο , που εμπνέει , ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί και άλλους μεγάλους πολιτιστικούς φορείς της Πατρίδας μας , από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα , τους οποίους εμφανίζει στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρωτικής Αποδημίας στην ''Πίτα του Ηπειρώτη'' και με τους οποίους έχει αγαστή συνεργασία σε ζητήματα Πολιτισμού και διεκδίκησης ζητημάτων, που άπτονται με την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ελληνικής Επαρχίας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναγνώρισε την προσφορά της Πανηπειρωτικής στον Πολιτισμό , ευχαρίστησε και συγχάρηκε την χορωδία και υποσχέθηκε ότι στα πλαίσια της οικονομικής συγκυρίας θα μιλήσει με το Υπουργείο Πολιτισμού για ανάλογη χρηματοδότηση της ΠΣΕ.
Η Εκδήλωση, μετά τα Ηπειρώτικα Κάλαντα, συνεχίστηκε κατ' επιθυμία του Προέδρου της Βουλής, με παραδοσιακά Ηπειρώτικα τραγούδια που τραγούδησαν, η Χορωδία, αλλά και οι δεκάδες παρευρισκόμενοι στην Αίθουσα Τροπαίων της Βουλής των Ελλήνων, υπό τους ήχους φυσικά της κομπανίας του εξαίρετου κλαρινίστα, Ηπειρώτη, Θοδωρή Γεωργόπουλου.
Αθήνα 22-12-2012
Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Επίδομα τοκετού για γέννες εκτός μαιευτηρίου

Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ δίνει επιδόματα τοκετού σε όσες γυναίκες γεννήσουν εκτός μαιευτηρίου, ήτοι σε σπίτι ή οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κανονισμός, "ο ΕΟΠΥΥ παρέχει στις άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένες του μαιευτική περίθαλψη, μέσω των συμβεβλημένων παρόχων υγείας, στα πλαίσια της ισχύουσας κάθε φορά νομοθεσίας και των όρων των συμβάσεων με αυτούς (...)"
"Σε περίπτωση τοκετού εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, καταβάλλεται αντί μαιευτικής περίθαλψης εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ, 1200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1600 ευρώ για τρίδυμη κύηση".
Ακόμη, η τεχνητή γονιμοποίηση θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ έως την ηλικία των 50 ετών και μέχρι 4 προσπάθειες.
Όπως σημειώνεται:
"Χορηγούνται δαπάνες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στις άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένες ασφαλιστικών οργανισμών ηλικίας έως 50 ετών και μέχρι 4 ολοκληρωμένες προσπάθειες, αφού συμπληρωθεί τετράμηνο από την τελευταία προσπάθεια".

O Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας ''Η Πίνδος'', συμμετέχει σε φιλανθρωπικές δράσεις της περιοχής Γλυφάδας

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας « Η ΠΙΝΔΟΣ » συμμετέχει στη δράση που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας, η Εθελοντική Δασοπροστασία Πυρόσβεση Γλυφάδας και το Συμβούλιο Νέων Γλυφάδας : « ΧΑΡΙΣΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ Ή ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ!!! ».

Την Τετάρτη 26-12-2012 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα βρεθεί στο χώρο των εκδηλώσεων επί των οδών Παπανδρέου και Μπότσαρη στη Γλυφάδα (12:00-18:00) μοιράζοντας δωράκια στους μικρούς μας φίλους που προσέφεραν με όλη τους την αγάπη τα μέλη του Συλλόγου.
Χρόνια πολλά & καλές γιορτές!!!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΠΟΥΛΟΥ     ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ

Ευχές από την Ένωση Βασιλικιωτών Πωγωνίου Ηπείρου ''Η Υπαπαντή''

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Χρόνο από τον Αντιπροέδρο της ΠΣΕ Κώστα Κωνή

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ανθούσα Πρέβεζας για ναρκωτικά

Κατά την αστυνομική έρευνα στην οικία του, κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (846) γραμμαρίων

Αστυνομικοί της Ομάδας Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν σήμερα (21.12.2012) το πρωί έναν 36χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας στην Ανθούσα Πρέβεζας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι αλλοδαπός κατέχει και διακινεί ποσότητες κάνναβης σε τοξικομανείς της ευρύτερης περιοχής της Πάργας και της Πρέβεζας , σε αστυνομική έρευνα της οικίας του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (846,4) γραμμαρίων.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε ο 36χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, εσχάτως ανακάλυψε το δίκτυο Πράσινων Πόλεων για να καλύψει το περιβαλλοντικό του έλλειμμα

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας


Έκπληξη προκάλεσε η είδηση ότι ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετείχε ως ιδρυτικός εταίρος, στο Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου Θωμά Μπέγκα, καθώς η προώθηση της αστικής βιωσιμότητας και τα ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά κεκτημένα δεν ήταν ποτέ στην αυτοδιοικητική του ατζέντα! Χωρίς καμμία διάθεση κριτικής, στο καθ’ όλα αξιέπαινο εγχείρημα, μείζονος ενδιαφέροντος, για την βελτίωση συνθηκών διαβίωσης και ποιότητα ζωής, οι αειφόρες πρωτοβουλίες, με στοχευμένες δράσεις πρέπει ν’ αποτελούν θέματα ημερήσιας διάταξης, για τις επιβαρυμένες με ατμοσφαιρικούς ελληνικές πόλεις.
Η αντίφαση και η παραδοξολογία έγκειται στο γεγονός, ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επικαλείται ένα δίκτυο με πράσινο προσανατολισμό και οικολογοποιημένη εμπειρία, την στιγμή που ο Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον οποίο εκπροσωπεί, ουδέποτε εκπόνησε τον ελάχιστο περιβαλλοντικό σχεδιασμό ή φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση ή διαβούλευση για το υγρό οικοσύστημα της «ανοξικής» Παμβώτιδας…
Η απουσία οικολογικού πράσινου προφίλ, αποτυπώνεται στην μόνιμη διάθεση κατάργηση, της ζώνης των 300 μέτρων, ενθαρρύνοντας τις αδειοδοτήσεις των παραλίμνιων ξενοδοχείων και των Μεγάρων Μουσικής, στην συνηγορία αύξησης του στόλου των πλωτών «ταξί» της Λίμνης, στην «συνενοχή» τσιμεντοποίησης των κατακλυζόμενων εκτάσεων και ενάντια στην συστοίχιση των κόκκινων γραμμών.