Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Έκοψε την φόρα των πρωτοπόρων Σερβιανών ο Α.Σ. Καλπακίου (1-1)

Φωτό: Apostolos Merkouriadis-www.facebook.com-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 2006
Οι πρωτοπόροι της Α' Ερασιτεχνικής, έχασαν πολύτιμους βαθμούς από τον Α.Σ. Καλπακίου, (που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση) αφού έμειναν στο 1-1 στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:
Προοδευτική Περάματος-Θύελλα Κατσικά 2-2
Ροδοτόπι-Κόντσικα 1-0
Ατρόμητος '95-Κουτσελιό 0-0
Α.Ε. Μικρασιατών-Πίνδος Κόνιτσας 1-2
Σερβιανά-Καλπάκι 1-1
....
Χαροκόπι-Α.Ο. Βελισσαρίου 2-1
Θύελλα Ελεούσας-Κρύα 0-0
Πεδινή-Α.Ο. Ανατολής 1-2
....
Κάστρο-Λαψίστα 3-3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (18η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 36 
2. Α.Ο. Βελισσαρίου: 35 
3. ΠΑΟ Κρύας: 35
4. Α.Ο. Ανατολής: 34 
5. Α.Ε. Μικρασιατών: 32  
6. Θύελλα Ελεούσας: 31
7. Προοδευτική Περάματος: 30
8. Θύελλα Κατσικά: 28     
9. Χαροκόπι: 28 
10. Κουτσελιό: 26
11. ΠΑΣ Κάστρο: 25    
12. Ροδοτόπι: 24 
13. Πίνδος Κόνιτσας: 23 
14. Α.Σ. Καλπακίου: 21 
15. Κόντσικα: 11
16. Ατρόμητος '95: 11
17. Λαψίστα: 8  

18. Πεδινή: 7

Ποιοι αγρότες θα πρέπει να τηρούν βιβλία

O Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση αγροτών» κάνει γνωστό στους αγρότες ότι μετά από απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών οι αγρότες οι οποίοι πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο από την πώληση των αγροτικών προϊόντων τους ακαθάριστα έσοδα πάνω από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ ή έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, εντάσσονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν τα προβλεπόμενα στοιχεία από 01.01.2014.
Για το λόγο αυτό πρέπει να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται στα γραφεία του Συνεταιρισμού ( Χαρ. Τρικούπη 38 ) όπου λειτουργεί το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών ( Κ.Ε.Α. ), στο οποίο υπάρχει και γραφείο λογιστικής εξυπηρέτησης αγροτών, καθημερινά τις εργάσιμες ώρες, 
στο τηλ. 2651070961-5 κ. Βασίλειο Μήτσιο.

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-2

Με γκολ των Μπαράλες και Καράσκο ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με  2-0 του προβληματικού ΠΑΣ.

Πολύ κακή ήταν η εικόνα του ΠΑΣ, που χωρίς τον Ντε Βισέντι είναι φανερό ότι έχει χάσει τη μισή του δύναμη.
Οι παίκτες του για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσαν να βγάλουν συνδυασμούς και να δημιουργήσουν φάσεις.
Στο 13΄  ο Αστέρας άνοιξε το σκορ, με τον Τσαμπούρη να σερβίρει με εκτέλεση φάουλ και τον Μπαράλες να «καταπίνει» στον αέρα και τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΣ, Μπέριο και Κολοβέτσιο για το 0-1 με κεφαλιά.
Στο 39` ο Καράσκο, πιθανότατα στην καλύτερή του εμφάνιση με τον Αστέρα, πήρε την μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή και βάζοντας εξωτερικό φάλτσο στο σουτ λίγο έξω από την περιοχή, έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους.

ΠΑΣ Γιάννινα (Τσιώλης): Βελλίδης, Στρούνα (46' Κυβελίδης), Μπέριος (64' Κρητικός), Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Βίλα, Ακόστα, Κοροβέσης (46' Σονγκό), Ίλιτς.
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Ερνάντες, Τσαμπούρης, Γκοϊάν, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Εντό, Ουσέρο, Καράσκο (76' Σέτι), Ντε Μπλάσις (68' Ουρτάδο), Μπαράλες (89' Χουάνμα).

Στον ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει την καριέρα του Tomás Sebastián De Vincenti

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ ανακοινώνει την σύναψη κατ’ αρχήν συμφωνίας με τον ποδοσφαιριστή Tomás Sebastián De Vincenti.
Το συμβόλαιο συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, θα ενεργοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων που είναι προγραμματισμένες για αύριο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολυμπιακός αναφέρει: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τον εξάμηνο δανεισμό του ποδοσφαιριστή Τόμας Ντε Βινσέντι στον ΑΠΟΕΛ».

«Φρένο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις μειώσεις των εφάπαξ

Φρένο σε νέες μειώσεις των εφάπαξ βάζει απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφαση αφορά Ταμεία που δεν έχουν καμία επιχορήγηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή από άλλους κοινωνικούς πόρους παρά στηρίζονται μόνο στις εισφορές των εργαζομένων.
Όπως αναφέρει ο «Τύπος της Κυριακής», το ΣτΕ γνωμοδοτώντας επί του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Αρωγής του Λιμενικού Σώματος έκρινε ότι το βοήθημα που παίρνουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού, της Ακτοφυλακής καθώς και το πολιτικό προσωπικό του Λιμενικού Σώματος θα πρέπει να είναι ευθέως αναλογικό με τις εισφορές που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι του και σε καμία περίπτωση μικρότερο από το ποσό που αναλογεί στις εισφορές που έχουν πληρώσει με βάση τις αποδοχές τους.

Ποιοι θα πάρουν το «επίδομα» αιθαλομίχλης

Περίπου 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα έχουν καθαρή έκπτωση 55% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος τις ημέρες που θα είναι έντονο το πρόβλημα αιθαλομίχλης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η έκπτωση αφορά καταναλώσεις έως 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.
Η ενεργοποίηση του μέτρου θα γίνεται αυτόματα με την ανακοίνωση από την περιφέρεια για συγκέντρωση αιθαλομίχλης πάνω από τα επιτρεπτά όρια (150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα) και θα ισχύει για όσες ημέρες η εκάστοτε περιφέρεια τίθεται σε κατάσταση συναγερμού.
Η παροχή της έκπτωσης δεν προβλέπει εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια και αυτό γιατί η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκτίμησε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν και τα μεσαία νοικοκυριά για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του μέτρου.
Θέμα χρόνου η κοινή υπουργική απόφαση για τα μέτρα

Στόχος είναι να αποτρέψει τη χρήση τζακιών και ξυλόσομπας και να στρέψει τους καταναλωτές στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών για θέρμανση τις κρίσιμες ημέρες που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων χτυπάει "κόκκινο". Όσοι έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, περίπου 470.000 νοικοκυριά, θα έχουν μηδενική χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας για το διπλάσιο των ημερών που η ρύπανση υπερβαίνει τα όρια.

Η Αδελφότητα Ιερομνήμης Ιωαννίνων κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014, ώρα 10:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στην Πλατεία Κοτζιά

Πρώτο Γερομάτικο αντάμωμα για το 2014.

Γερομάτες, Γερομάτισσες και φίλοι της Ιερομνήμης,
Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:30 θα γίνει η πρώτη φετινή μας συνάντηση, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας και η Παιδική Γιορτή, στην μεγάλη αίθουσα της Πανηπειρωτικής στην Αθήνα, οδός Κλεισθένους 15, 7ος όροφος.
Σας περιμένουμε όλους μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια σας.

Καλή χρονιά σε όλους

Κάνοντας κλικ εδώ δείτε το Ημερολόγιο της Αδελφότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Ιερομνήμης Ιωαννίνων

Ξοφλήστε τα χρέη σας στην Εφορία με 15 ευρώ το μήνα!

Να ζητήσουν να πληρώσουν με δόσεις το φόρο τους, πριν ακόμα εκπνεύσει η ημερομηνία πληρωμής του και πριν καταστεί το χρέος τους ληξιπρόθεσμο, μπορούν να ζητούν οι φορολογούμενοι από την εφορία. 
Για να ενταχθεί κάποιος όμως στη ρύθμιση χρεών, η εφορία θα εξετάζει πριν αν έχει ο ενδιαφερόμενος υποβάλει κανονικά τις δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ έως και μία πενταετία πριν.
Με βάση νέες οδηγίες και διευκρινίσεις που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης στους εφόρους για τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών, προβλέπεται ότι:
1. Στη ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν μετά από επιλογή του φορολογούμενου:
α) οι βεβαιωμένες οφειλές που τελούν σε αναστολή είσπραξης, αλλά και
β) οι μη ληξιπρόθεσμες έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλές.