Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το εποχικό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική  υποβολή αιτήσεων για το εποχικό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων.
Η λήξη υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος ορίζεται η 30/11/2016.
Ο Οργανισμός θα καταβάλει προσπάθεια ούτως ώστε η πίστωση να ολοκληρώνεται μετά την πάροδο 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.
Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος, προκειμένου για οικοδόμους, ορίζεται στο 70% του 37πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος σμυριδεργάτη ορίζεται στο 70% του 50πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τα επαγγέλματα των δασεργατών - ρητινοσυλλεκτών, καπνεργατών, αγγειοπλαστών -κεραμοποιών- πλινθοποιών και μισθωτών ναυπηγ/κής ζώνης ορίζεται στο 70% του 35πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.

Νέα φοροκαταιγίδα με τον ερχομό του 2017

Ακριβαίνουν καύσιμα, καφές, τσιγάρα, τέλη Ι.Χ

Μπροστά σε νέα φοροκαταιγίδα θα βρεθούν οι πολίτες με τον ερχομό  και μέσα του 2017, καθώς ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί από την πρώτη αξιολόγηση.
Οι πρόσθετες επιβαρύνσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τα 2,5 δισ. ευρώ.
Τα νέα φορολογικά μέτρα θα αποτυπωθούν και επίσημα στα μεγέθη του νέου κρατικού προϋπολογισμού, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Τα νέα μέτρα για το 2017
•Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποστούν επιβαρύνσεις από τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 9.545 ευρώ σε αφορολόγητο που κυμαίνεται από τα 8.636 έως και τα 9.090 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά και με 1 ή 2 παιδιά.
•Από τις αρχές του χρόνου επεκτείνεται σε όλα τα νησιά το κανονικό καθεστώς του ΦΠΑ, καθώς καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που διατηρείται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους σε ορισμένα νησιά, γεγονός που σημαίνει ότι σε ολόκληρο το Αιγαίο θα ισχύουν οι συντελεστές 13% και 24%.
•Αυξάνονται οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα κατά περίπου 3 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη, κατά 8 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης και κατά 10 λεπτά το λίτρο στο υγραέριο κίνησης.
•Αυξάνεται ο ΕΦΚ που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό, ενώ ο αναλογικός φόρος αυξάνεται από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο.

Σχεδιάζονται αλλαγές για το επίδομα θέρμανσης

Κερδισμένοι αλλά και χαμένοι θα προκύψουν από τις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης που επεξεργάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προκειμένου η χορήγησή του να είναι «καλύτερα στοχευμένη» όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στην εφημερίδα «Τα Νέα».
«Δεν είναι δίκαιο ο κάτοικος του Βόλου να παίρνει το ίδιο επίδομα με τον κάτοικο ενός ορεινού χωριού του Πηλίου» αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, εξηγώντας ότι εάν εγκριθεί η πρόταση θα προκύψει αύξηση του επιδόματος για τον κάτοικο της Τσαγκαράδας για παράδειγμα και μείωση για τον κάτοικο του Βόλου.
Το μέγιστο ύψος του επιδοτούμενου καυσίμου κυμαίνεται από 500 έως και 2.500 λίτρα, ενώ οι δικαιούχοι προσδιορίζονται με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν θα αλλάξουν.
Αυτό σημαίνει ότι και φέτος η επιδότηση των 25 λεπτών ανά λίτρο θα αφορά άγαμους με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ και έγγαμους ή μονογονεϊκές οικογένειες με συνολικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ (με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί).

Αμετάβλητο παραμένει και το κριτήριο της ακίνητης περιουσίας στα 100.000 ευρώ για τους άγαμους και στα 200.000 ευρώ για έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες.

Ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, με θέμα την προστασία των πολιτών και κυρίως ατόμων τρίτης ηλικίας από τηλεφωνικές απάτες

Καταρτισμένοι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής τέτοιων περιστατικών, πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις σε χώρους όπου συχνάζουν ηλικιωμένοι ενώ διανεμήθηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό σε πολίτες με χρήσιμες οδηγίες.
Αναλύθηκε διεξοδικά ο τρόπος δράσης και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές στους ηλικιωμένους
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, πραγματοποίησε το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενημερωτικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με θέμα την προστασία των πολιτών, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, από τηλεφωνικές απάτες και διένειμε έντυπο πληροφοριακό υλικό, με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.
Πιο συγκεκριμένα, καταρτισμένοι αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας μας (Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας) μετέβησαν σε τριάντα εννέα (39) χώρους όπου συχνάζουν ηλικιωμένοι (Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Πολιτιστικά Κέντρα των Δήμων, πολιτιστικούς συλλόγους, καφενεία κτλ.), σε ολόκληρη την Ήπειρο, όπου πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις.
Με αναλυτικό τρόπο παρουσιάστηκε η μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων, που αφορά τόσο σε τηλεφωνικές απάτες, όσο και σε επισκέψεις σε σπίτια, ζητώντας χρήματα για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων ή ακόμα και για υποτιθέμενη άμεση ανάγκη που προέκυψε από δήθεν τροχαίο ατύχημα.
Τονίσθηκε η σπουδαιότητα της άμεσης ενημέρωσης των Αστυνομικών Αρχών ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας εξαπάτησης τους, καθώς και η συγκράτηση των χαρακτηριστικών τόσο των δραστών, όσο και των οχημάτων που τυχόν χρησιμοποίησαν.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερωτικά φυλλάδια που περιέχουν αναλυτικά τον τρόπο δράσης των δραστών, αλλά και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών, διανεμήθηκαν σε πολίτες της περιφέρειάς μας.

Δήμος Πωγωνίου: 34 θέσεις κοινωφελούς εργασίας προβλέπονται στο Πωγώνι


34 θέσεις κοινωφελούς εργασίας προβλέπονται για το Δήμο Πωγωνίου.
Στο Νομό Ιωαννίνων θα κατανεμηθούν συνολικά 656 θέσεις ως εξής:
Δήμος Πωγωνίου: 34
Δήμος Ιωαννιτών: 440
Δήμος Δωδώνης: 38
Δήμος Ζαγορίου: 18
Δήμος Μετσόβου: 23
Δήμος Κόνιτσας: 24            
Δήμος Ζίτσας:  57
Δήμος Β. Τζουμέρκων: 22

Ένα εκπληκτικό βίντεο από τον Up Drones αφιερωμένο στον Άνω Παρακαλάμο από τον Κώστα Τζέγκα

Ένα εκπληκτικό βίντεο από τον Up Drones αφιερωμένο στον Άνω Παρακαλάμο από τον Κώστα Τζέγκα. 

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, σήμερα (03-10-2016) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 31χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, με τελικό προορισμό το Ναύπλιο Αργολίδας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 27, 25, 23 και 29 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων μεταναστών προέκυψε ότι, σε βάρος του 27χρονου και του 23χρονου, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 31χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας.

4ος Πανελλήνιος διαγωνισμός σκακιστικού σκίτσου

Ο Σκακιστικός  Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας διοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. 

Μεγάλη απήχηση από ιατρούς και πολίτες γα το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Αγρίνιο


Δελτίο Τύπου
Επιστημονικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας αποδείχτηκε το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου στο Αγρίνιο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Καρδιολόγων, τόσο στο  επιστημονικό πρόγραμμα όσο και στις εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που αφορούσαν τους πολίτες.
Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του Περιφερειακού Συνεδρίου της ΕΚΕ είχε βασικό στόχο να καλύψει την ανάγκη για σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση των Καρδιολόγων της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και των ιατρών που εμπλέκονται με την Καρδιοαγγειακή Ιατρική.
Η θεματολογία του συνεδρίου, που παρακολούθησε πλήθος ιατρών και επαγγελματιών υγείας, αποτελούνταν από επτά κύριες θεματικές ενότητες, που αφορούσαν τη Στεφανιαία Νόσο, την Πρόληψη των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων, τα Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα, την  Καρδιακή Ανεπάρκεια, τις Αρρυθμίες, τα Ειδικά Καρδιολογικά Προβλήματα και τις Βαλβιδοπάθειες.
Το συντονισμό του επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου είχε ο Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ) κ.  Κωνσταντίνος Τσιούφης.
Παράλληλα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία πραγματοποίησε δράσεις πρόληψης υγείας για τους πολίτες, όπως άλλωστε κάνει σε όλα της τα Περιφερειακά Συνέδρια ανά την Ελλάδα με ιδιαίτερη επιτυχία.
Το Παπαστράτειο Μέγαρο, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, γέμισε ασφυκτικά από πολίτες κάθε ηλικίας, καθώς περίπου 1.000 άτομα -συνολικά- παρακολούθησαν το Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από πολυμελή ομάδα εκπαιδευτών της ΕΚΕ και τις ενημερωτικές ομιλίες από διακεκριμένους Καρδιολόγους για την πρόληψη και αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Νόσων.
Οι πολίτες με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου, την Υπέρταση, τη Χρόνια Στεφανιαία Νόσο και την Επεμβατική Καρδιολογία τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Σ. Φούσα, τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΕ κ. Κ. Τσιούφη, τον Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Δ. Τούσουλη και τον Ομότιμο Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Χρ. Στεφανάδη. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες των παρευρισκομένων.
Την τελετή Έναρξης των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης κα Σταρακά, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου,  Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ.  Ιατρικών και Φαρμακευτικών συλλόγων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι επίσημοι.
Την προηγούμενη του συνεδρίου ημέρα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο για τους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, ενώ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2016) η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Αγρινίου, μοίρασαν ποικίλο ενημερωτικό υλικό σε χιλιάδες πολίτες του Αγρινίου αναδεικνύοντας την αξία της πρόληψης από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αγρινίου και Μεσολογγίου και τις Καρδιολογικές Κλινικές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Δεύτερη ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της Λάκκας Σουλίου προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Δερβιζιάνων

       
Κύριε Πρωθυπουργέ
Στις δεκαπέντε (15) Δεκεμβρίου του 2015, εκατόν πενήντα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Λάκκας Σουλίου με αφορμή τις αναδιαρθρώσεις της Αστυνομίας που αποφάσισε το κλείσιμο του Α.Σ. Δερβιζιάνων όπου λειτουργούσε πάνω από εκατό χρόνια μέχρι το 1966 σαν Υποδιοίκηση Χωροφυλακής. Από το 1966 μέχρι το 2005 σαν Αστυνομικό Τμήμα και από το 2005 μέχρι σήμερα σαν Α.Τ.
          Σας εστείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας και σας ζητούσαμε να μας βοηθήσετε ώστε να μην κλείσει το Α.Σ. Δερβιζιάνων για την προστασία των πολιτών της Λάκκας Σουλίου. Μάλιστα κύριε Πρωθυπουργέ την είχαμε κοινοποιήσει και στην κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη με την ιδιότητα της Περιφερειακής Συμβούλου, τον Υπουργό Προστασίας κ. Τόσκα, τους Βουλευτές και την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ των Ιωαννίνων.
          Κύριε Πρωθυπουργέ
   Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και του συνόλου των Βουλευτών του Κόμματος που μας καθησύχαζαν λέγοντάς μας ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να μην κλείσει το Α.Σ. Δερβιζιάνων. Ξαφνικά, εμείς οι κάτοικοι της Λάκκας Σουλίου απογοητευτήκαμε όταν ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας προωθείτε Προεδρικό Διάταγμα που κλείνει το Α.Σ. Δερβιζιάνων και ταυτόχρονα γίνεται καινούριο Αστυνομικό Τμήμα με την ονομασία Α.Τ. Δωδώνης με έδρα την Τύρια που απέχει μόλις 10 λεπτά από τα Ιωάννινα και εγκαθίσταται κοντά στην Εγνατία και Ιονία Οδό.
    Το νέο Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης για εμάς τους κατοίκους της Λάκκας Σουλίου δεν έχει καμία σχέση με την προστασία μας γιατί τα χωριά της Λάκκας, σε πολλές περιπτώσεις, απέχουν από το νέο Α.Τ. από 70 έως 80 χιλιόμετρα, με δύσβατους δρόμους που κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω των πολλών κατολισθήσεων τα χωριά μας αδυνατούν να έχουν μεταξύ τους πρόσβαση.
           Κύριε Πρωθυπουργέ
    Πιστεύουμε ότι το νέο Α.Τ. Δωδώνης γίνεται καθαρά για τον έλεγχο αυτών που διασχίζουν και περνούν από την Εγνατία και Ιονία Οδό.
     Γνωρίζουμε ότι σαν αρχηγός της χώρας έχετε πολλά προβλήματα να λύσετε, πιο δύσκολα από τα δικά μας, αλλά η ανάγκη μας κάνει γι’ αυτό εξαναγκαζόμαστε να σας στείλουμε μία δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λάκκας Σουλίου με αποδέκτες τους ίδιους της πρώτης επιστολής και σας ζητάμε για μία ακόμη φορά την βοήθειά σας, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να βρεθεί ένας τρόπος να μην κλείσει το Α.Σ. Δερβιζιάνων, πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μας!!! Άλλωστε η προσφορά της Αστυνομίας των Δερβιζιάνων στα 100 έτη λειτουργίας της σας την έχουμε περιγράψει αναλυτικά στην πρώτη μας επιστολή.
          Κύριε Πρωθυπουργέ
    Ακόμη, για την ιστορία, σας ενημερώνουμε  ότι τα πονεμένα χωριά της Λάκκας Σουλίου όπως λέει και το Σουλιώτικο Παραδοσιακό Δημοτικό Τραγούδι, οι κάτοικοί του έχουν πονέσει πολλές φορές έως σήμερα, υπογραμμίζοντας τους πόνους, πίκρες και βάσανα που έχουν περάσει οι Λακκασουλιώτες:
1) Οι κάτοικοι της Λάκκας Σουλίου έχουν πονέσει πολύ κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας για τις θυσίες που κάνανε για να απαλλαγεί ο τόπος από τον τουρκικό ζυγό με εκατοντάδες θύματα.
2) Κατά τον εμφύλιο πόλεμο 1941-1946 όταν στον χωριό Δερβίζιανα είχε εγκαταστήσει το στρατηγείο του ο αείμνηστος πατριώτης σας Αρτινός στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας, λόγω πολιτικής αντιπαλότητας που είχε με τον άλλο πατριώτη σας Τζουμερκιώτη-Μαλτέζος, οι κάτοικοι θρηνούν πάνω από 300 θύματα, 190 θύματα είναι στα διοικητικά όρια Ιωαννίνων-Πρέβεζας στην θέση Νταλαμάνη και άλλα τόσα διασκορπισμένα σε άλλα χωριά της Λάκκας Σουλίου.
3) Πονάνε κύριε Πρωθυπουργέ παρότι τις θυσίες και την προσφορά προς την πατρίδα η περιοχή είναι παραμελημένη από την αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνώντων με αποτέλεσμα να ζούνε στα χωριά μόνο υπερήλικοι. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Λάκκα Σούλι σήμερα είναι η φτωχότερη και η πιο υπανάπτυκτη περιοχή στην Ήπειρο.
4) Πονάνε κύριε Πρωθυπουργέ γιατί με το κλείσιμο του Α.Σ. Δερβιζιάνων θεωρούν τον εαυτό τους απροστάτευτο. Ως παράδειγμα αναφέρουμε την ευαισθησία σας προς τους κατοίκους αυτούς εάν ζούσαν οι γονείς σας σ’ αυτό το μέρος δεν θα προβληματιζόσασταν γι’ αυτούς;
Κύριε Πρωθυπουργέ
Γι’ αυτό σας παρακαλούμε για μία τελευταία φορά να δώσετε λύση και να μην καταργηθεί το Δ.Σ. Δερβιζιάνων. Όσο για τα δήθεν έξοδα που υπάρχουν στα Δερβίζιανα, υπάρχουν αίθουσες Γυμνασίου, Λυκείου, του πρώην Δημαρχείου Λάκκας Σουλίου όπου μπορεί να εγκατασταθεί το Α.Σ.
      Κύριε Πρωθυπουργέ
Σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη αλλά και η δεύτερη επιστολή είναι στην διάθεση σχεδόν του συνόλου των κατοίκων της περιοχής της Λάκκας Σουλίου.

Η Επιτροπή Αγώνα:
Γιάννης Γκουβάς-Δερβίζιανα-6974891321
Δημήτριος Παππάς-πρ. Δήμαρχος Λάκκας Σουλίου-Δικηγόρος

Νικόλαος Νότης-Μηχανικός-Πρόεδρος Αδελφότητος Λακκιωτών Δερβιζιάνων Αθηνών

Τα χειμερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 34χρονος φυγόποινος αλλοδαπός

Συνελήφθη, χθες (02-10-2016) μετά τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών, για κατοχή πλαστού εγγράφου και παραβάσεις του ΚΟΚ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.