Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας ηλικιωμένος από την θαλάσσια περιοχή της Κυανής Ακτής Πρέβεζας

 


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας ηλικιωμένος από την θαλάσσια περιοχή της Κυανής ακτής, στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ναυαγοσώστης εντόπισε τον ηλικιωμένο και τον έβγαλε στην ακτή όπου του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες με φορητό απινιδωτή.

Ο άτυχος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Μερόπη Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή η συνδημότισσα Ευθυμιάδου Αντωνία

 


«Έφυγε»  από την ζωή σε ηλικία 92 ετών,  η συνδημότισσα  Ευθυμιάδου Αντωνία.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022  και ώρα 12:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Μερόπης Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 22-26 Αυγούστου

 


Την έναρξη της καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου, (με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται τη μεθεπόμενη εβδομάδα), περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την εβδομάδα 22-26  Αυγούστου.

Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 646,3 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια δικαιούχους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν, την περίοδο 22-26 Αυγούστου, οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– Την Πέμπτη 25 Αυγούστου θα καταβληθούν 39 εκατ. ευρώ σε 189.000 δικαιούχους για επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου.

– Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα καταβληθούν 555 εκατ. ευρώ για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου 975.000 συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

– Την επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθούν επίσης 13,5 εκατ. ευρώ σε 46.715 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

– Τέλος, 17 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 730 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για απονομή εφάπαξ.

2. Από τη ΔΥΠΑ  θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 11 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 28.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 9 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 15.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 800.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 900 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

– 1 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί σε 2.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Πρέβεζας

 


Κατασχέθηκαν -34- δενδρύλλια κάνναβης

 


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας εντόπισαν φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Πρέβεζας.



Ειδικότερα, η φυτεία αποτελούνταν συνολικά από -34- δενδρύλλια με ύψος που κυμαίνονταν από 1 έως 3,5 μέτρα, τα οποία ήταν φυτεμένα στο έδαφος και σε γλάστρες.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ οι έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων στην υπόθεση προσώπων είναι σε εξέλιξη.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους πίνακες της Γ΄ εθνικής ο Θωμάς Χρ. Γκέλης

 


Από τη νεόδμητη Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας παραβρέθηκαν οι Zoao Capela, Σταύρος Μάνταλος, Αντώνης Καρατζίκας, Ιωάννης Σπυρόπουλος και Ελένη Λαμπαδαρίου

Στα fifa testτης διαιτησιας στο γήπεδο της Νάουσας

Συμμετείχε  και ο Παρακαλαμιώτης Θωμάς Χρ. Γκέλης, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τόσο τις αθλητικές, όσο και τις γραπτές εξετάσεις.  

Συνεχίζοντας έτσι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Γ εθνική! Ευχόμαστε τα καλύτερα στην αθλητική  του  καριέρα.

Προκρίσεις για τους αθλητές του Ν.Ο.Ι. για Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -23 και Βαλκανικούς Αγώνες

 


Με 4 αθλητές να στελεχώνουν την Εθνική Ομάδα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα under23 που θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στο Βέλγιο και ακόμη 8 να έχουν πάρει το «πράσινο φως» για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, επέστρεψε το Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων από το Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Ο Ν.Ο.Ι., με μία δυνατή ομάδα 16 αθλητών που αγωνίστηκαν υπό αντίξοες συνθήκες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή, δήλωσε για μία ακόμη φορά τη δυναμική του παρουσία στο άθλημα της κωπηλασίας και στις τελευταίες προκρίσεις για το 2022.

Το «εισιτήριο» της πρόκρισης για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα under23 πήραν μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις στους προκριματικούς και τους τελικούς των αγωνισμάτων τους οι: οι Φαϊτάς Παύλος, Γκόγκου Αικατερίνη, Παπαϊωάννου Χριστίνα, και Παπαϊωάννου Δήμητρα.

Στην αποστολή έλαβαν μέρος, αξιολογήθηκαν και προκρίθηκαν οι εξής:

Φαϊτάς Παύλος Σκιφ under 23

Γκόγκου Αικατερίνη Σκιφ under 23

Παπαιωάννου Χριστίνα- Παπαιωάννου Δήμητρα 2- under 23, Nεανίδων

Kούτρας Δημήτρης-Κωστούλας Βασίλης  2- Εφήβων  (Βαλκανικό Πρωτάθλημα)

Δημητρίου Στέφανος-Λάππας Αριστοτέλης  (Βαλκανικό Πρωτάθλημα)

Κοπίδης Λεωνίδας Σκιφ Εφήβων   (Βαλκανικό Πρωτάθλημα)

Γκρέμος Νίκος    Σκιφ Εφήβων     (Βαλκανικό Πρωτάθλημα)

Ντάρα Νεφέλη Σκιφ Κορασίδων   (Βαλκανικό Πρωτάθλημα)

Καραγιάννης Κωσταντίνος Σκιφ Παίδων  (Βαλκανικό Πρωτάθλημα)

Ο Ν.Ο.Ι δε μπορεί να μην αναφέρει και τέσσερις πολλά υποσχόμενους αθλητές και συγκεκριμένα τους Ζάρρα Αλέξανδρο, Μπριασούλη Χριστόφορο, Τζοβάρα Κωσταντίνο και Δημητρίου Χρήστο, οι οποίοι στις πρόσφατες αξιολογήσεις στον Σχοινιά, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έδειξαν ότι θα έχουν σημαντικές διακρίσεις στο μέλλον.

Τέλος, στο προπονητικό κοινόβιο που ξεκίνησε ήδη στο Σχοινιά δηλώνει την παρουσία του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του σωματείου Παλαιοπάνος Θανάσης μέχρι τις 13-09-2022, με στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Racice της Τσεχίας από 18 έως 25 Σεπτεμβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων δηλώνει για ακόμη μια φορά περήφανο για την εξαιρετική παρουσία της ομάδας στις συγκεκριμένες προκρίσεις και εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές του και στις επόμενες διοργανώσεις.

Ιωάννινα: Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός που κατηγορείται για κλοπή μοτοσικλέτας

 


Ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε την 29-07-2022 δίκυκλη μοτοσικλέτα από περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων όπου ήταν σταθμευμένη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκαν κλοπές από αυτοκίνητα στα Ιωάννινα

 


Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του σε τρεις υποθέσεις

 

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων τρεις περιπτώσεις κλοπών, που έλαβαν χώρα τη νύχτα της 01 και 02/07/2022 στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε από τρία ανασφάλιστα σταθμευμένα αυτοκίνητα το συνολικό χρηματικό ποσό των -85- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ένωση Βασιλικιωτών Πωγωνίου «Η Υπαπαντή»: Παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Π. Χρήστου με τίτλο «Μαύρα μου χελιδόνια», την Κυριακή 21 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ.

 

Η Ένωση Βασιλικιωτών Πωγωνίου «Η Υπαπαντή» παρουσίαζει το βιβλίο της Αναστασίας Π. Χρήστου με τίτλο «Μαύρα μου χελιδόνια», την Κυριακή 21 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 21 Αυγούστου

 


Την Κυριακή 21 Αυγούστου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κατσικάς, Αίθουσα Δημαρχείου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Νέο Διαγνωστικό Κέντρο HealthSpot by HHG στη Σαντορίνη

 


Σε μια νέα, σημαντική επένδυση για την υγεία και την εξυπηρέτηση των πολιτών προχώρησε το Hellenic Healthcare Group, αυτή τη φορά στη Σαντορίνη, όπου δημιούργησε ένα νέο HealthSpot. Ένα υπερσύγχρονο Διαγνωστικό Κέντρο, το οποίο παρέχει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες διάγνωσης και εξατομικευμένης αντιμετώπισης σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Τo HealthSpot βρίσκεται στην καρδιά της Σαντορίνης, στη Μεσαριά και διαθέτει Βιοπαθολογικό Τμήμα (Αιματολογικό, Ανοσολογικό, Μικροβιολογικό, Βιοχημικό, Ορμονολογικό), Τμήμα Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Υπερήχων, test COVID-19, Τμήμα Γενικής Ιατρικής, Καρδιολογικό, Ουρολογικό και Τμήμα Αισθητικής Ιατρικής.

Το νέο HealthSpot είναι μια δομή υγείας στελεχωμένη από εξειδικευμένους ιατρούς, έμπειρο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και εξοπλισμένο με σύγχρονη τεχνολογία, προκειμένου να λειτουργήσει ως ένας κορυφαίων προδιαγραφών χώρος υγείας στο νησί.

Το Κέντρο βρίσκεται σε διαρκή ανοιχτή επικοινωνία με τα θεραπευτήρια του Ομίλου (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ, Creta Interclinic) και με τις άλλες δομές υγείας του Hellenic Healthcare Group, του μεγαλύτερου ιδιωτικού Ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Το HealthSpot της Σαντορίνης είναι το πρώτο που δημιουργείται εκτός Αττικής, και το πέμπτο στο διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο των διαγνωστικών κέντρων του HHG, με τα άλλα τέσσερα να βρίσκονται σε Κηφισιά, Γλυφάδα, Περιστέρι και Πειραιά.

Διαγνωστικό Κέντρο HealthSpot: Μεσαριά, 847 00 Σαντορίνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 8086500

https://healthspot.hhg.gr/

santorini@healthspot.hhg.gr