Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Πωγωνίου: Τοποθέτηση απινιδωτή στην Τ.Κ. Βασιλικού

"Θωρακισμένη" είναι από τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 η Τ.Κ. Βασιλικού, με την τοποθέτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Αυτόματος απινιδωτής θα τοποθετηθεί και στην Τ.Κ. Βήσσανης, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, στις 6 μ.μ. στον έξωθεν χώρο του Ιατρείου.

Μεγάλη η παρουσία μικρών και μεγάλων στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Πωγωνίου, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Σε μία γιορτή για μικρούς και μεγάλους μετατράπηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Πωγωνίου, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016.
Το κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου μετατράπηκε σε μία μεγάλη Χριστουγεννιάτικη σκηνή και κατακλύστηκε από χαρούμενα παιδιά και γελαστούς γονείς που απήλαυσαν το ονειρεμένο σκηνικό, που στήθηκε με τη βοήθεια της Αστερούπολης και του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
Ο Άγιος Βασίλης άκουσε τις ευχές των παιδιών, παρέλαβε τα γράμματά τους ενώ ο μάγος τους κατέπληξε με τα μοναδικά του κόλπα. Τα ξωτικά και οι παιδικοί ήρωες χόρεψαν με μικρούς και μεγάλους και όλοι έγιναν μία χαρούμενη παρέα.
Οι καθηγητές και σπουδαστές του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και φέτος έφτιαξαν νόστιμες λιχουδιές, χτένισαν τα παιδιά, ζωγράφισαν τα προσωπάκια τους και δημιούργησαν μοναδικές κατασκευές.
Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα την Αστερούπολη και το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για τη συνδιοργάνωση, καθώς και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης που ήταν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και το βιβλιοπωλείο «ΓΡΑΦΩ ΣΒΗΝΩ».


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


Δήμος Πωγωνίου: Πινάκας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20-12-2016

Πινάκας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  20-12-2016 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  16/20-12-2016]

MONO ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού Δήμου Πωγωνίου έτους 2014.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.


ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στον Παιδικό και το Νηπιαγωγείο Καλπακίου

Υπέροχες χριστουγεννιάτικες κατασκευές έφτιαξαν μικροί και μεγάλοι στο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι του Παιδικού Σταθμού Καλπακίου και του Νηπιαγωγείου Καλπακίου, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016.
Τα παιδιά, μαζί με τις δασκάλες και τις νηπιαγωγούς, προσκάλεσαν τους γονείς για παράδοση "εικαστικών μαθημάτων" και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Ολοι μαζί διασκέδασαν και δημιούργησαν καταπληκτικές κατασκευές και νόστιμα μπισκότα.
Οι γονείς ένιωσαν και πάλι παιδιά, ενώ οι μικροί μαθητές ένιωσαν περήφανοι για το ταλέντο τους!
Το αποτέλεσμα; Χαρούμενα χαμογελαστά πρόσωπα παντού και ένα υπέροχο εικαστικό αποτέλεσμα!

Δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία


Παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι  στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού, από το κόμβο Κουβαρά έως την Αμφιλοχία μήκους 26 χιλιομέτρων!
 Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για την Ήπειρο και ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.
Μαζί με το υπάρχον τμήμα, την παράκαμψη του Αγρινίου, δημιουργείται ένας συνεχόμενος αυτοκινητόδρομος 59 συνολικά χιλιόμετρα.
Ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι ότι τα 59 αυτά χιλιόμετρα δεν θα διαθέτουν σταθμό διοδίων, αν και συνηθίζεται σε κάθε τμήμα να υπάρχει τουλάχιστον ένας σταθμός διοδίων. 

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης μίλησε σήμερα "Στο Κόκκινο" και στον Στάθη Σχινά με αφορμή τα εγκαίνια του τμήματος της Ιόνιας Οδού.

Ο κ. Σπίρτζης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πως το νέο τμήμα του οδικού δικτύου θα βγάλει από την απομόνωση την δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο αλλά και στο πόσο ταχύτατα ολοκληρώθηκαν τα έργα καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε «να επιστρέψουμε 4 δισεκατομμύρια συν τις ρήτρες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων για κλοπή


Συνελήφθη, χθες (26-12-2016) το μεσημέρι στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 24χρονος δράστης, χθες νωρίς το πρωί, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό.
Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου δράστη κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (26-12-2016) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, τέσσερις αλλοδαποί, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. 
Πρόκειται για δύο υπηκόους Ιράν (έναν 28χρονο άνδρα και μία 45χρονη γυναίκα) καθώς και δύο υπηκόους Ιράκ (έναν 27χρονο άνδρα και μία 25χρονη γυναίκα, η οποία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της).
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα πλαστά διαβατήρια Δανίας και πλαστές ταυτότητες Ιταλίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν προμηθευθεί τα πλαστά έγγραφα από περιοχή της Αττικής, έναντι του συνολικού χρηματικού ποσού των (1.600) ευρώ, ενώ είχαν σκοπό να ταξιδέψουν λάθρα στο εξωτερικό μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Έως την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το Επίδομα Εισοδηματικής Ενίσχυσης

Oι αιτήσεις για το επίδομα  έτους 2016 γίνονται σε συγκεκριμένα ΚΕΠ που έχουν καθορίσει οι δήμοι.

Μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όσοι δικαιούνται να τους χορηγηθεί το Επίδομα Εισοδηματικής Ενίσχυσης Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών, ύψους 600 ευρώ.
Δικαίωμα λήψης του επιδόματος έχουν οι οικογένειες (συμπεριλαμβανομένων των μονογονεϊκών) των οποίων τα μέλη είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε., και κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Ως «οικογένεια» θεωρούνται τα παντρεμένα ζευγάρια, χωρίς με ή τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο-αρχηγό οικογένειας.
Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:
-Σε εξακόσια (600,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) και
-Σε τριακόσια (300,00€) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00€).
Ποια δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλονται με την αίτηση
-Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου, από τη οποία προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διανομή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ. Θα γράφεται η συγκεκριμένη κοινότητα κατοικίας.
-Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έτους 2016 για εισοδήματα έτους 2015)
-Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια για το ίδιο έτος.
-Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου όπου αναγράφεται o IBAN του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου ή βεβαίωση της τράπεζας για το IBAN.

-Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου του δικαιούχου.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου τα αναδρομικά σε 20.000 δικαιούχους του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

Το Ταμείο έχει τακτοποιήσει εκκρεμότητες από τον Φεβρουάριο του 2014 έως και τον Μάιο του 2016

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων θα καταβάλλει τα οφειλόμενα αναδρομικά ποσά, συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ, σε 20.000 νέους μερισματούχους, οι οποίοι θα λάβουν και το πρώτο μηνιαίο μέρισμα για το τρίμηνο Οκτωβρίου–Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Ταμείο έχει τακτοποιήσει εκκρεμότητες από τον Φεβρουάριο του 2014 έως και τον Μάιο του 2016.
Έχουν εκκαθαριστεί και θα πληρωθούν όσοι μερισματούχοι υπέβαλλαν παραίτηση και έχει εκδοθεί η πράξη του Γενικού Λογιστηρίου έως τις 11 Μαΐου 2016.

Συνολικά, το Ταμείο έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του στο σύνολό τους έως και τον Μάιο του 2016, συνολικού ύψους 85 εκ. ευρώ περίπου και αφορούν σε 24.500 μερισματούχους.