Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία


Παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι  στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού, από το κόμβο Κουβαρά έως την Αμφιλοχία μήκους 26 χιλιομέτρων!
 Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για την Ήπειρο και ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.
Μαζί με το υπάρχον τμήμα, την παράκαμψη του Αγρινίου, δημιουργείται ένας συνεχόμενος αυτοκινητόδρομος 59 συνολικά χιλιόμετρα.
Ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι ότι τα 59 αυτά χιλιόμετρα δεν θα διαθέτουν σταθμό διοδίων, αν και συνηθίζεται σε κάθε τμήμα να υπάρχει τουλάχιστον ένας σταθμός διοδίων. 

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης μίλησε σήμερα "Στο Κόκκινο" και στον Στάθη Σχινά με αφορμή τα εγκαίνια του τμήματος της Ιόνιας Οδού.

Ο κ. Σπίρτζης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πως το νέο τμήμα του οδικού δικτύου θα βγάλει από την απομόνωση την δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο αλλά και στο πόσο ταχύτατα ολοκληρώθηκαν τα έργα καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε «να επιστρέψουμε 4 δισεκατομμύρια συν τις ρήτρες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.