Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Στη Μπάφρα του Δήμου Ιωαννιτών το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης


Εξαιρετική υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Μπάφρας του Δήμου Ιωαννιτών ως υποδοχείς του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης, το οποίο φιλοξενήθηκε στο ομώνυμο χωριό με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα. Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σε μία ομολογουμένως κατανυκτική ατμόσφαιρα, παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων. 
Στον καλαίσθητο χώρο εκδηλώσεων του Ναού, στον οποίο ο Ιερολογιώτατος π. Καλλίνικος Ναυρόζογλου, ο αιδεσιμώτατος πρεσβύτερος π. Ιωάννης Γούσης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Αναστάσιος Τσιούρης και οι κάτοικοι του χωριού διευθέτησαν αρμονικά και την παραμικρή οργανωτική λεπτομέρεια,  ο Πρόεδρος του χωριού κ. Γεώργιος Σαββίδης καλωσόρισε το Σεβασμιότατο και τους συμμετέχοντες ως εξής:
 «Ευχαριστούμε τον καθηγητή Καρδιολογίας γιατί ενέταξε και τη Μπάφρα στο πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για θέματα πρόληψης, της οποίας την αξία γνωρίζουμε όλοι μας». Χαιρετισμό απηύθυνε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κέλυ Καραμάνη, τονίζοντας: «Οφείλω να συγχαρώ τον επίκουρο καθηγητή Καρδιολογίας γιατί αυτό που κάνει είναι πραγματικό λειτούργημα, είναι πραγματικά αξιέπαινο το έργο του». 
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική η δραστηριότητα του κ. Φούσα και των συνεργατών του, γιατί επιτελούν το έργο τους επακριβώς. Έχουν αποκτήσει τόσο μεγάλη εμπειρία στα δέκα και πλέον χρόνια που το κάνουν, που καταφέρνουν και δίνουν στους πολίτες πολύτιμες πληροφορίες για την πρόληψη με τρόπο εύληπτο και απολύτως κατανοητό». 
Στην εκδήλωση συμμετείχε στην ενότητα της αλληλεγγύης και ο Επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γεώργιος Μποροδήμος, ο οποίος μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Όσο η πατρίδα μας έχει ανθρώπους όπως ο Σεβασμιότατος και ο κ. Στέφανος Φούσας δεν έχει να φοβηθεί κάτι». 
Στην εννοιολογική προσέγγιση της αλληλεγγύης αλλά και στις εκφάνσεις της στο Οδοιπορικό αναφέρθηκε ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης παιδαγωγός και Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς κ. Κλέανδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε: «Συμπαραστεκόμαστε στην αξιόλογη δράση για τα Γιάννινα αλλά και την Ήπειρο του Βελλαΐτη καθηγητή Καρδιολογίας.
 Οφείλω να σας αποκαλύψω ότι τα πρώτα βήματά μου στη Βελλά τα οφείλω στον αείμνηστο Κώστα Γεωργιάδη». Στην ενότητα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο αιδεσιμότατος Μιχαήλ Χ. Χρυσέλης,  Επιμελητής Β΄ Γυναικολογίας ΕΣΥ («Πρόληψη στη γυναικολογία»), η Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος («Θλίψη και κατάθλιψη»), η Σοφία Ζουρούδη, Νευρολόγος («Άνοια: Νόσος ή φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης;»), ο Απόστολος Καλοφύρης, Γενικός ιατρός Κ.Υ. Δελβινακίου («Εκτίμηση και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών»), η Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος («Στοματική υγεία - Οδοντιατρική πρόληψη»), ο Ιωάννης Μπίγγος, Παθολόγος Κ.Υ. Ιωαννίνων («Η σημασία των εμβολίων»), 
ο δρ. Αθανάσιος Μαργαρίτης, Αναισθησιολόγος - Εντατικολόγος E.K.A.B. («Ορισμοί και προβληματισμοί στην πρόληψη»), η Βάια Θ. Ρούντου - Υφαντή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος («Μέτρα προστασίας και βελτίωσης της όρασης»), ο Αθανάσιος Σιώλος, Ενδοκρινολόγος, Επικουρικός Ιατρός ΠΓΝΙ («Σακχαρώδης διαβήτης και άσκηση»), η Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδική Γαστρεντερολόγος-Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου πεπτικού σωλήνα»), ο Κίμων Τσουκανέλης, Χειρουργός Ουρολόγος («Παθήσεις κύστεως και νεφρών - Υπερπλασία του προστάτη»), ο Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, («Γιατί να κόψεις το κάπνισμα;»), ο Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος («Νομική προστασία στην υγεία») και ο Σταύρος  Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Χρήση και κατάχρηση του διαδικτύου-internet»).     

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων εισοδήματος φορολογικού έτους 2018

Άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαρτίου η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος φορολογικού έτους 2018.
Το χρονικό περιθώριο που έχουν οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τη δήλωσή τους είναι έως τις 30 Ιουνίου.
Για πρώτη φορά, ο κάθε σύζυγος, ανεξάρτητα εάν το ζευγάρι επιλέξει να υποβάλει κοινή ή χωριστή φορολογική δήλωση, θα μπορέσει να λάβει χωριστό δικό του εκκαθαριστικό σημείωμα.
Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν θα συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά ποσά του άλλου και στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά, τότε αυτά θα επιστρέφονται στον κάθε ένα δικαιούχο χωριστά.
Το έντυπο Ε1 που θα υποβάλουν φέτος πάνω από 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι εκδόθηκε χωρίς ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με το περσινό έντυπο.
Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα καταβληθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη καταβάλλεται στο τέλος Ιουλίου.

Δείτε αν κερδίσατε στη κλήρωση της φορολοταρίας των αποδείξεων του Μαρτίου


Το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε από την  ΑΑΔΕ η κλήρωση των αποδείξεων για τις δαπάνες του Φεβρουαρίου που έγιναν μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Οι 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα  μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα www.aade.gr  της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Δείτε εδώ αν έχετε κερδίσει: https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε Εμπορική Λειτουργία η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου


Η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώνει ότι από σήμερα τίθεται σε εμπορική λειτουργία μια από της πιο σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων (Μ.Ε.Α) της Ευρώπης, η Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου, στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης.  Ολοκληρώνεται έτσι με επιτυχία το εγχείρημα της αυτοδιοίκησης να εκμεταλλευτεί τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και να αδράξει σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες ώστε να υλοποιήσει, προς το συμφέρον των πολιτών της Περιφέρειας, υποδομές οι οποίες απαλλάσσουν οριστικά την Ήπειρο από το ακανθώδες πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων.
Το έργο υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Αειφορική Ηπείρου, εταιρεία μέλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με την πολύτιμη συμβολή της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και αποτελεί υπόδειγμα σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καθώς ολοκληρώθηκε με πρωτοφανείς χρόνους αδειοδότησης και κατασκευής, ενώ ήδη έχει λάβει το πρώτο του βραβείο ως έργο της χρονιάς 2018.
Με τη ΜΕΑ Ηπείρου, υλοποιείται ένα σημαντικό μέρος του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Ηπείρου, σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, διασφαλίζοντας οριστικά την αποφυγή επιβολής προστίμων.
Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται συνολικά στα 52,6 εκ. ευρώ ενώ η εγχώρια προστιθέμενη αξία προσέγγισε το 70%.

Σύνδεσμος συνταξιούχων εκπαιδευτικών Ιωαννίνων: Επίσκεψη προσκύνημα στο Σούλι


Φωτό: Κατερίνα Σταρίδα

Ο Σύνδεσμος συνταξιούχων εκπαιδευτικών Ιωαννίνων πραγματοποίησε προσκυνηματική  επίσκεψη στο Σούλι.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου καταδικάζει την επίθεση κατά ανήλικων Αφγανών στην Κόνιτσα


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της 22 Μαρτίου 2019, μετά από συζήτηση που έγινε, έλαβε απόφαση καταδίκης του περιστατικού επίθεσης εναντίον ασυνόδευτων ανηλίκων Αφγανών στην Κόνιτσα.
Η απόφαση έχει ως εξής:
«Το Π.Σ. Ηπείρου, ομόφωνα, έλαβε απόφαση με την οποία καταδικάζει  το περιστατικό επίθεσης  που σημειώθηκε από κουκουλοφόρους σε ανήλικους Αφγανούς, που φιλοξενούνται σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Κόνιτσα, και ειδικότερα:
Διακηρύσσει την αταλάντευτη προσήλωση του στις αρχές της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού, καθώς επίσης και στις παραδόσεις της φιλόξενης και πληγωμένης από τον ξενιτεμό περιοχής της Ηπείρου
Τέτοιες πράξεις ρατσιστικής βίας είναι παντελώς ξένες προς το ήθος των Ηπειρωτών».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Προεκλογική δραστηριότητα του υποψηφίου δημάρχου Σουλίου και επικεφαλής της παράταξης "Τόπος Αξιών" Νικόλα Κάτσιου



Το Σάββατο 30 Μαρτίου η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Τόπος Αξιών» του Νικόλα Κάτσιου

Στην Παραμυθιά στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι» στις 11:30
Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 σε ανοιχτή εκδήλωση στην Παραμυθιά θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Τόπος Αξιών» του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου, Νικόλα Κάτσιου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι» στις 11:30.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Τόπος Αξιών» Νικόλας Κάτσιος: «Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας είναι ενεργοί συμπολίτες μας από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι που με βάση ένα κοινό σχέδιο τοπικής ανάπτυξης δεσμεύτηκαν να πάμε το δήμο Σουλίου μπροστά! 
Πρόκειται για συνδημότισσες και συνδημότες μας, που ως άτομα διακρίνονται στο χώρο στον οποίο δραστηροποιούνται επαγγελματικά και κοινωνικά, ενώ έχοντας διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, ηλικίες, επαγγέλματα και περιοχές από τις οποίες προέρχονται, ως ομάδα συγκροτούν ένα αντιπροσωπευτικό και δυναμικό ψηφοδέλτιο νίκης!»

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο άτομα, τα οποία μετέφεραν και επιχείρησαν να διακινήσουν στη χώρα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -110- κιλών και -330- γραμμαρίων, που βρέθηκε στο εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδήγησαν σήμερα (28-03-2019) νωρίς το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 57χρονου ημεδαπού και ενός 48χρονου αλλοδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 57χρονος και ο 48χρονος, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.
Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (107) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (110) κιλών και (330) γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
·         -110- κιλά και -330- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
·         το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων,
·         τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δήμος Πωγωνίου: Προσωρινά αποτελέσματα της υπ’ αριθμ. 1/2019 ΣΟΧ


ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 1/2019 ΣΟΧ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 1/2019 ΣΟΧ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: KOINΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ (ΚΩΔ. ΟΠΣ 5002474)  

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 36χρονος ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τρεις μη νόμιμους αλλοδαπούς



Συνελήφθη, χτες (27-03-2019) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά τριών μη νόμιμων αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής (800) ευρώ, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, τρεις αλλοδαπούς (δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 30 και μία 40χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 36χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Οδηγίες για τη συμπλήρωσή της δήλωσης ιδιοκτησίας του Κτηματολογίου



Στο γραφείο Κτηματογράφησης Γαλατσίου, που ξεκίνησε την λειτουργία του στη διεύθυνση Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Λεωφόρος Βεϊκου 137, Γαλάτσι, Αττικη, τ.κ. 11146, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ιδιοκτησίας όλοι οι πολίτες που κατοικούν στην Αθήνα και έχουν δικαιώματα στο Δήμο Πωγωνίου.
Παρακαλούνται οι πολίτες που προσέρχονται στο Γραφείο Κτηματογράφησης Γαλατσίου να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι ώστε να αποφύγουν ταλαιπωρία και αναμονή.
  Για την κατάθεση απαιτούνται:
 1.   Συμπληρωμένο έντυπο Δ1 της δήλωσης ιδιοκτησίας (επισυνάπτονται έντυπο και οδηγίες)
2.   Απλό φωτοαντίγραφο των τίτλου
3.   Απλό φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού μεταγραφής του τίτλου στο Υποθηκοφυλακείο
4.   Απλό φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
5.   Απλό φωτοαντίγραφο εγγράφου που να αποδεικνύει τον ΑΦΜ
6.   Στοιχεία εντοπισμού (τοπογραφικό διάγραμμα ή δωρεάν υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών της ΕΛΛ. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ή gps χειρός).

Έρχεται νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» για 20.000 νοικοκυριά


Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.  Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου προανήγγειλε την προκήρυξη νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» για την ενεργειακή αναβάθμιση 20.000 κατοικιών τον επόμενο μήνα.
Το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί μόλις υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες, ενώ τόνισε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια αποτελεί βασική συνιστώσα του εθνικού σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα, που περιλαμβάνει τους στόχους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου καθώς και αύξησης της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως το 2030.
Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» θα έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και οι όροι του θα είναι πανομοιότυποι με αυτούς του προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Θα ισχύουν τα ίδια κριτήρια για τις επιλέξιμες κατοικίες, ενώ ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα μπορούν να γίνουν θα είναι και πάλι η αντικατάσταση κουφωμάτων, η θερμομόνωση του κελύφους του κτηρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αλλά και η αναβάθμιση του συστήματος ζεστού νερού χρήσης.

Κατάθεση του Δελτίου Απογραφής Στρατευσίμων έως την 1 Απριλίου 2019


Όσοι άρρενες είναι γεννημένοι το έτος 2001 και δεν έχουν προβεί σε κατάθεση του Δελτίου Απογραφής Στρατευσίμων να το πράξουν άμεσα, διότι η προθεσμία εκπνέει στις 1-4-2019 και σε περίπτωση εκπρόθεσμης κατάθεσης υπόκεινται σε ποινές.

Βελτιώνει ή επιδεινώνει η σαρακοστιανή νηστεία τις αιμορροΐδες;


Ευκαιρία για αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και αντικατάστασή τους με υγιεινότερες αποτελεί η περίοδος της Σαρακοστής. Σύμφωνα με τη θρησκεία, η υιοθέτηση της συγκεκριμένης διατροφής επιδρά με ευεργετικό τρόπο στην ψυχή, ενώ κατά την επιστήμη έχει θετικές επιδράσεις στο σώμα, δεδομένου ότι προάγει την υγεία του συνόλου του οργανισμού και ειδικά του εντέρου.
«Η νηστεία είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση. 
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τη βελτιστοποίηση της υγείας του εντέρου και την προαγωγή ενός υγιούς μικροβιώματος, που συμβάλλει στη πρόληψη των ασθενειών καθώς και στη μακροζωία. Η αύξηση της ποικιλίας των βακτηριδίων στο έντερο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα που παρέχει προστασία από τα επιβλαβή μικρόβια, τις τοξίνες και άλλες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ανοσολογικές αντιδράσεις», μας εξηγεί ο γενικός χειρουργός  Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr). 
Η αποχή από τα προϊόντα ζωικής προέλευσης και τα παράγωγά τους και η αντικατάστασή τους με οστρακοειδή, όσπρια, φρούτα και λαχανικά έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην αποφυγή δυσλειτουργιών αλλά και σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος. 
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα κόκκινου κρέατος στη διατροφή έχουν καταστροφικές συνέπειες στο DNA του παχέος εντέρου και επομένως είναι επιβλαβή για την υγεία του.