Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Πράσινο φως στις πωλήσεις ακινήτων για εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία επιτρέπεται η πώληση ακινήτων για την κάλυψη οφειλών στο Δημόσιο.
Η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη προβλέπει ότι οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορούν να πωλούν ακίνητα ακόμα κι αν το αντίτιμο είναι μικρότερο από το χρέος τους.
Ωστόσο, προϋπόθεση για την έκδοση βεβαίωσης οφειλής από την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση του ακινήτου, είναι το υπόλοιπο της οφειλής να διασφαλίζεται από λοιπά περιουσιακά στοιχεία του φορολογούμενου ή από εγγυήσεις τρίτων.
Στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών διευκρινίζεται ακόμη ότι η βεβαίωση οφειλής θα δίδεται εφόσον δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι μη έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας για τον οφειλέτη.

Δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου 2013

Κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου 2013 , από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, καταγράφηκε η ακόλουθη δραστηριότητα:
 1.Συνελήφθησαν συνολικά (1.040) άτομα.
Ειδικότερα:
Λαθρομετανάστες: 8 24 άτομα
Ανθρωποκτονία από πρόθεση:1 άτομο
Ληστεία :2 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών»: 34 άτομα
Διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων: 26 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων»: 14 άτομα
Πλαστογραφία- χρήση πλαστών εγγράφων: 14 άτομα
Διακίνηση λαθρομεταναστών: 1 9 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί αλλοδαπών» : 35 άτομα
Κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων:2 άτομα
Απειλή - Εξύβριση: 11 άτομα
Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος: 2 άτομα
Σωματικές βλάβες: 7 άτομα
Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας:1 άτομο
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας: 1 άτομο
Απάτες: 3 άτομα

ΕΜΥ: Επιδείνωσης του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, από το απόγευμα της Τετάρτης, αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και πιθανές χαλαζοπτώσεις, ενώ θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά:
Σήμερα Τετάρτη θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία και από τις βραδινές ώρες στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες.
Ειδικά στην Αττική, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Αύριο Πέμπτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στις κεντρικές και νότιες περιοχές κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Με λαμπρότητα ο φετινός εορτασμός του Πάσχα!

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες που ήταν ιδανικές για υπαίθριες εκδηλώσεις και εξορμήσεις, γιόρτασαν και φέτος οι Ηπειρώτες το Πάσχα.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πατρίδα μας έκαναν τους ντόπιους αλλά και τους αποδήμους να είναι αρκετά συγκρατημένοι ως προς τις αγορές τους.

ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΗ
Από την Μεγάλη Πέμπτη τα χωριά του Πωγωνίου άρχισαν σιγά σιγά να γεμίζουν από κόσμο.
Βοηθούντος και του πολύ καλού καιρού το έθιμο του ψησίματος του οβελία στην σούβλα τηρήθηκε φέτος σε μεγαλύτερη έκταση από προηγούμενα χρόνια.

ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗ
Στις αυλές σπιτιών γύρω από το πασχαλινό τραπέζι είχαν στηθεί μικρά «πανηγύρια», με τις ευχές όλων για ένα καλύτερο αύριο.
Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης άρχισε η επιστροφή των εκδρομέων.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Δύο νέοι σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο με δίκυκλο

Η κατάσταση του ενός χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στον περιφερειακό δρόμο του  Παρακαλάμου  τα  ξημερώματα Δευτέρας του Πάσχα.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα δίκυκλο ξέφυγε της πορείας, πέρασε αρδευτικό κανάλι και κατέληξε σε αγρό.
Σοβαρά τραυματίστηκαν ένας νεαρός και πιο ελαφρά η συνοδηγός.
Σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων που έφτασαν στο σημείο να βοηθήσουν, το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο να παραλάβει τους τραυματίες μετά από είκοσι πέντε λεπτά!
Αναφέρουμε ότι η έδρα του ΕΚΑΒ Δολιανών απέχει λίγο περισσότερο από τέσσερα (4) χμ.
Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και η κατάσταση του ενός χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σε δυσχερή θέση οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, καθώς η ΑΒΓΗ ΔΩΔΩΝΗ δεν εμφανίζεται συνεπής στην αποπληρωμή των οφειλών της

Τείνει να παγιωθεί η καθυστέρηση της πληρωμής των κτηνοτρόφων της Ηπείρου από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στον προγραμματισμό της παραγωγής ενόψει της επόμενης γαλακτοκομικής περιόδου.
Από τις αρχές του νέου χρόνου οι καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων προς τους παραγωγούς αγγίζει τους δύο μήνες και η κατάσταση αυτή προβληματίζει σοβαρά τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ζωοτροφές.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί βέβαια πολλά ερωτηματικά για την διοίκηση της επιχείρησης με δεδομένο πως ακόμη και μετά την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας φάνταζε ως η μοναδική λύση για την βιωσιμότητά της.
Όπως τόνισε, ο εκπρόσωπος του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Χρήστος Τσιούρης όσοι επιχειρηματολογούσαν υπέρ της πώλησης της επιχείρησης έλεγαν ότι πρέπει να έρθουν κεφάλαια για να μπορέσει η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί, ωστόσο μέχρι σήμερα τα κεφάλαια αυτά δεν έχουν μπει στα «ταμεία».

Δάνεια: Εκτεταμένους ελέγχους ετοιμάζει η Εφορία

Σαρωτικοί έλεγχοι από το Υπουργείο Οικονομικών κυρίως σε ελεύθερους επαγγελματίες

Εντολή στις ελεγκτικές υπηρεσίες να "φακελώσουν" υπόπτους για φοροδιαφυγή πελάτες τραπεζών με βάση το ύψος των στεγαστικών και καταναλωτικών τους δανείων, το ποσό της τοκοχρεολυτικής δόσης και την πραγματική εμπορική αξία του ακινήτου έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να εντοπιστούν περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος και εικονικού πόθεν έσχες.
Σύμφωνα με το «Έθνος», η Εφορία ετοιμάζει εκτεταμένους ελέγχους στα δάνεια για αγορές μεγάλης αξίας και τα στοιχεία θα αντιπαραβληθούν με το περιεχόμενο των δηλώσεων εισοδήματος.
Και όλα αυτά όπως αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από πρόταση των τεχνοκρατών της τρόικας για νέου τύπου ελέγχους κυρίως στον χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών.

Μηνιαίο επίδομα 35 ευρώ σε στρατιώτες τρίτεκνων οικογενειών

Χορήγηση Μηνιαίου Επιδόματος σε Οπλίτες τρίτεκνων οικογενειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.Onalert.gr  ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης έχει υπογράψει ήδη σχετική απόφαση.
Το ύψος του επιδόματος ασφαλώς δεν είναι μεγάλο: 35 ευρώ το μήνα είναι το ποσό, που περισσότερο έχει συμβολικό χαρακτήρα.
Αλλά τέλος πάντων είναι κάτι σε σχέση με το τίποτα.
Οι πληροφορίες λένε πως για να αποφευχθεί η γραφειοκρατία οι οπλίτες, θα μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα με την κατάθεση στην Υπηρεσία τους ενός πιστοποιητικού της οικογενειακής κατάστασης συνοδευόμενο από ένα πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: www.onalert.gr

9 στους 10 οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο είναι εκτός ρύθμισης

Ρώσικη ρουλέτα παίζουν καθημερινά εκατομμύρια πολίτες που θέλουν να κάνουν ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο.

Οι εξαιρέσεις και οι εξωπραγματικές απαιτήσεις για άμεση εξόφληση σε λίγες δόσεις και με μεγάλα ποσά πληρωμής κάθε μήνα αποθαρρύνουν ή πετάνε έξω από τη ρύθμιση το 90% των οφειλετών. Ακούγεται απίστευτο αλλά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πως από τα 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους που χρωστούν στην Εφορία συνολικά 20,4 δισ. ευρώ, μόλις 210.000 είναι αυτοί που κατάφεραν να μπουν σε ρύθμιση χρεών και να πληρώνουν ως τώρα τα χρέη τους!
Όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια βλέπουν να τους παίρνει η κάτω βόλτα από τα χρέη και τους δυσβάσταχτους φόρους που αυξάνονται, ενώ τα εισοδήματά τους μειώνονται. Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, πολλοί επιλέγουν πλέον να πληρώσουν τα χρέη στην Εφορία παρά στην τράπεζα, καθώς η απειλή για κατασχέσεις έρχεται πλέον από τα call center και τα email των ΔΟΥ. Όλες οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν το πρόβλημα και υπόσχονται να φέρουν «γενναίες ρυθμίσεις» για τα χρέη προς το Δημόσιο, που όμως σκοντάφτουν συνήθως στην τρόικα. Με αυτά τα δεδομένα, στα τέλη Μαρτίου 2.548.071 νοικοκυριά χρωστούσαν το ιλιγγιώδες ποσόν των 20,4 δισ. ευρώ και 148.658 επιχειρήσεις όφειλαν 35,37 δισ. ευρώ. Από τα 55,7 δισ. ευρώ το Δημόσιο είχε καταφέρει να εισπράξει (έως τις 31-12-2012) μόνον 606.395.000 ευρώ, παρά τις απειλές για διώξεις και κατασχέσεις. Την ίδια στιγμή, μέσα στους πρώτους μόλις τρεις μήνες της χρονιάς, περισσότερο από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι χρεώθηκαν άλλα 2,1 δισ. ευρώ.

Έκθεση για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα από την Κομισιόν

Η Ελλάδα έχει καλό αλλά ανεξερεύνητο δυναμικό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Αυτό επισημαίνεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την ενεργειακή εξάρτηση των χωρών - μελών.
Στην έκθεση γίνεται λόγος για τις πρόσφατες... εξελίξεις στον τομέα των ερευνών με την προκήρυξη τριών «οικοπέδων» (Ιωάννινα, Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) σε ζώνες, όπου, όπως αναφέρεται, δεν υπάρχουν γεωπολιτικά ζητήματα όπως η οριοθέτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.
Τονίζεται, ωστόσο, ότι οι αβεβαιότητες (ως προς το μέγεθος των κοιτασμάτων και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους) είναι ακόμη τόσο μεγάλες που δεν επιτρέπουν την αλλαγή των προτεραιοτήτων της ενεργειακής πολιτικής.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση:
- Πάνω από το 50% της ετήσιας ενεργειακής κατανάλωσης καλύπτεται από εισαγόμενο πετρέλαιο, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα μια από τις πιο ευάλωτες ευρωπαϊκές χώρες ως προς την ασφάλεια εφοδιασμού.
- Η εξάρτηση από το εισαγόμενο αργό αντισταθμίζεται εν μέρει από τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού (Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Λιβύη, Ιράκ, Καζακστάν και παλαιότερα Ιράν) και από το γεγονός ότι το υπόλοιπο 50% των ενεργειακών αναγκών της χώρας καλύπτεται από εγχώριες πηγές όπως ο λιγνίτης και οι ανανεώσιμες, ενώ αυξάνεται και η συμμετοχή του φυσικού αερίου στο ενεργειακό ισοζύγιο.

Δημόσιο: Το ερωτηματολόγιο που θα πρέπει να συμπληρώσουν 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Σε υπαλλήλους υπουργείων ένστολους και εκπαιδευτικούς θα σταλεί σε πρώτη φάση ηλεκτρονικά
Με το ερωτηματολόγιο ενεργοποιείται το σχέδιο διαθεσιμότητα του Δημοσίου
Ως και 50% θα μειωθούν οι θέσεις των υπαλλήλων μετά την κατάρτιση των νέων οργανογραμμάτων
Ηλεκτρονικά θα σταλεί το ερωτηματολόγιο στους 206.000 δημόσιους υπαλλήλους μέσα στο επόμενο διάστημα, ανοίγοντας έτσι τις διαδικασίες για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.
Με τη διαδικασία αυτή θα καλυφθεί η απαίτηση της τρόικας για κινητικότητα και διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων ως το τέλος του έτους εκ των οποίων οι 12.500 θα πρέπει να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ως τον Ιούνιο.