Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός, δράστης της ένοπλης ληστείας που έγινε την περασμένη Δευτέρα (05-08-2019), σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Πάργα Πρέβεζας


Εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Πρέβεζας, ο οποίος ήταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς
Πρόκειται για δραπέτη φυλακών, καθώς είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί από Κατάστημα Κράτησης της χώρας, ενώ επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούν και δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα
Η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζεται
Συνελήφθη, χθες (07-08-2019) το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας, 35χρονος αλλοδαπός, δράστης της ένοπλης ληστείας που έγινε την περασμένη Δευτέρα (05-08-2019), σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Πάργα Πρέβεζας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία, απόδραση κρατουμένου, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζεται.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης ο 35χρονος από κοινού με συνεργό του, πρωινές ώρες της 05-08-2019, εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα, με καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (26.630) ευρώ και (200) δολαρίων ΗΠΑ. Ακολούθως, αφού πυροβόλησαν μία φορά στην οροφή της τράπεζας για εκφοβισμό, διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Το προαναφερόμενο όχημα διαφυγής εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκαταλελειμμένο, σε περιοχή του Καρτερίου Θεσπρωτίας και κατασχέθηκε. Είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Πρέβεζας ενώ είχε δηλωθεί κλοπή του, πρωινές ώρες της (05-08-2019) στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας που διενεργήθηκε από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η συμμετοχή του 35χρονου στη ληστεία, ο οποίος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Πρέβεζας, ο οποίος ήταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε σε οικία όπου διέμενε προσωρινά και χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των -8.240- ευρώ και -100- δολάρια Η.Π.Α., ως προερχόμενα από τη ληστεία,
πιστόλι διαμετρήματος 9 mm ,
πλαστή ταυτότητα ιταλικών Αρχών και
τρία κινητά τηλέφωνα.
Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκαν επιπλέον για τον 35χρονο τα παρακάτω:
είναι δραπέτης φυλακών, καθόσον από την 25-01-2012, δεν είχε επιστρέψει από τακτική άδεια στην Κλειστή Φυλακή Πατρών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης (12) ετών, για ληστεία, οπλοφορία, κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα,
 εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -19- ετών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων,
 εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης -6- μηνών, για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση και οι έρευνες ενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Άνω Ραβένια Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Τετάρτη 14 Αυγούστου


Παραδοσιακό  πανηγύρι  το βράδυ της Τετάρτης 14   Αυγούστου στα Άνω  Ραβένια Πωγωνίου.  

Ηγουμενίτσα: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου αλλοδαπού

Ο δράστης μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας σχετικά με υποτιθέμενη ενοικίαση τουριστικού καταλύματος κατάφερε να εξαπατήσει δύο αλλοδαπούς και να τους αποσπάσει χρηματικό ποσό ως προπληρωμή για το υποτιθέμενο κατάλυμα
Εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος δύο αλλοδαπών, ενός 47χρονου άνδρα και μίας 60χρονης γυναίκας.
Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης 43χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 43χρονος έπειτα από ανάρτηση ηλεκτρονικής αγγελίας σχετικά με υποτιθέμενη ενοικίαση τουριστικού καταλύματος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, κατάφερε να εξαπατήσει τους παραπάνω παθόντες και να τους αποσπάσει χρηματικό ποσό, το οποίο κατέθεσαν, ως προπληρωμή για το υποτιθέμενο κατάλυμα.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ο Christofer King παρουσιάζει στην Πωγωνιανή το «Ηπειρώτικο μοιρολόι», την Κυριακή 11 Αυγούστου, στις 9:00 μ.μ.


Στην ακριτική Πωγωνιανή θα παρουσιάσει ο Christofer King το βιβλίο «Ηπειρώτικο μοιρολόι», σε μία βραδιά υπό τους ήχους του κλαρίνου του Κώστα Βέρδη.
 Ο συγγραφέας παρουσιάζει ένα έργο – έρευνα για την ηπειρωτική μουσική την οποία θεωρεί ως την παλαιότερη λαϊκή μουσική της Ευρώπης, μουσική που ξεκινάει από τις προ-ομηρικές κουλτούρες. Παράλληλα, μέσα από τις σελίδες του εξιστορεί τα προσωπικά του βιώματα από τις εμπειρίες του με τους κατοίκους των χωριών της Ηπείρου.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Αυγούστου, στις 9:00 μ.μ., στο Σεράι του Μπέη στην Πωγωνιανή και διοργανώνεται από τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Πωγωνιανής, υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ομιλία της Μαρίας Κεφάλα για το διυπουργικό νομοσχέδιο

Για το διυπουργικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, μίλησε πριν λίγο στην πρώτη της ομιλία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.
Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες των Ιωαννίνων για την εκλογή της τόνισε «ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε στις εκλογές του Ιουλίου το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας περίτρανα και αυτοδύναμα και τώρα διαπιστώνει την εντυπωσιακή αντιστοιχία εξαγγελιών και μέτρων που ακολουθούν τον παλμό της κοινωνίας».
Για την κατάργηση του ασύλου ανέφερε ότι «ο ελεύθερος πολίτης δεν έχει ανάγκη από άσυλο και τα Πανεπιστήμια θα πρέπει επιτέλους να γίνουν ακαδημαϊκά ελεύθερα!». Και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο χώρο της υγείας. Τόνισε την ανακούφιση των ασθενών από τα μέτρα του Υπ.Υγείας ωστόσο «θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη στο χώρο της υγείας συνολικά αλλά και στα Ιωάννινα», ανέφερε. «Θα πρέπει για παράδειγμα γρήγορα να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με προσλήψεις νοσηλευτών και ιατρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων των δύσβατων κυρίως περιοχών της Ηπείρου και των Ιωαννίνων. Σύγχρονο σύστημα υγείας, αποτελεσματικό και ανθρωποκεντρικό με γνώμονα τον άνθρωπο και ιδίως τον ασθενή».
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε,
Είναι η πρώτη μου ομιλία ως βουλευτής Ιωαννίνων και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τόσο τον Πρωθυπουργό για την ευκαιρία που μου έδωσε συμπεριλαμβάνοντάς με στα ψηφοδέλτια της ΝΔ όσο και τους Γιαννιώτες συμπολίτες μου για την τιμή που μου έκαναν να τους εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Οι Έλληνες πολίτες, στις 7 Ιουλίου δώσανε ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υλοποιήσουν όλα αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά.
Ένα μήνα μόλις μετά τις εθνικές εκλογές, με ικανοποίηση ο ελληνικός λαός,
διαπιστώνει την εντυπωσιακή αντιστοιχία εξαγγελιών και μέτρων που ακολουθούν τον παλμό της κοινωνίας,
διαπιστώνει ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις,
άμεσα και αποτελεσματικά,
διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη προς όφελος των πολλών.
Η νέα κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει ότι είναι έτοιμη για σκληρή δουλειά με πρόγραμμα, μεθοδικότητα και ήθος,
ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει γρήγορα σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Κατηγορηθήκαμε, κύριοι συνάδελφοι, από τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή προεκλογική ατζέντα.

Μαζαράκι Πωγωνίου: Δημοτική βραδιά, την Τρίτη 13 Αυγούστου

Ο  Πολιτιστικός  και  Λαογραφικός  Σύλλογος διοργανώνει  δημοτική  βραδιά, την Τρίτη 13  Αυγούστου  στο Μαζαράκι Πωγωνίου.

Αγία Μαρίνα Πωγωνίου: Βραδινό παραδοσιακό πανηγύρι-αντάμωμα την Τρίτη 13 Αυγούστου



Βραδινό  παραδοσιακό  πανηγύρι-αντάμωμα την Τρίτη 13  Αυγούστου  στην Αγία  Μαρίνα Πωγωνίου.

Κλαρίνα: Χρήστος Χαλιγιάννης, Χρήστος Ζέκιος

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση διαχείρισης κτηνοτροφικών αποβλήτων


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων πληροφορεί τους κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και βοοειδών ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν  για την αποθήκευση στερεών κτηνοτροφικών αποβλήτων/διαχείριση (κοπριά).
 Η διαχείριση μπορεί κατά περίπτωση να γίνει με τους παρακάτω τρόπους: 
1.Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αποθήκευσης και χειρισμού, όπου σχηματίζουν απλές κοπροσωρούς ( Τσιμεντένια πλατφόρμα, ώστε να αποφεύγεται η διαφυγή στο έδαφος των ρυπογόνων ουσιών / κλίση του επιπέδου του κοπροσωρού 5-6%, ώστε να επιτυγχάνεται η στράγγιση των υγρών αποβλήτων, με κατεύθυνση προς κανάλι συλλογής υγρών/ προστατευτικά τοιχία κατά μήκος των δύο ή τριών πλευρών της, ύψους τουλάχιστον 1,50 m. Κατά μήκος της μιας μεγάλης πλευράς του, πρέπει να φέρει κάθετες ‘σχισμές’ πλάτους 3-5 εκατοστών μέχρι ύψος ενός μέτρου, για διευκόλυνση της στράγγισης της κοπροσωρού / εξασφάλιση δυνατότητας κάλυψης της κοπροσωρού ώστε να αποφεύγεται κάθε προσθήκη νερού (πχ. βροχής /δυνατότητα παραμονής της κοπριάς στην κοπροσωρό 180 ημέρες για να μπορέσει να επιτευχθεί η ζύμωση).

Ξεκινά την Τρίτη 20 Αυγούστου η νέα κυνηγετική περίοδος


Στο διάστημα 20 Αυγούστου 2019 έως 29 Φεβρουαρίου 2020, καθορίζεται η νέα κυνηγετική περίοδος, σύμφωνα με αποφάσεις για τη ρύθμιση της θήρας στη χώρα, τις οποίες υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, ύστερα από συναντήσεις και αξιολόγηση των προτάσεων που είχαν υποβάλει περιβαλλοντικοί φορείς, κυνηγετικές οργανώσεις, οι καθ' ύλην αρμόδιες δασικές υπηρεσίες των αποκεντρωμένων διοικήσεων και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ.
Η νέα Ρυθμιστική Απόφαση διαφοροποιείται στα ακόλουθα σημεία σε σχέση με την περσινή:
α) Αυξήθηκε οριζόντια, σε όλη τη χώρα, η κάρπωση του αγριόχοιρου και πλέον η κάρπωση θα γίνεται χωρίς περιορισμό ανά ομάδα και ημερήσια έξοδο.
Το μέτρο λαμβάνεται προληπτικά και επικουρικά των λοιπών μέτρων που λαμβάνονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εισόδου στη χώρα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, που έχει πλήξει γειτονικές βαλκανικές χώρες και αποτελεί εν δυνάμει πρόβλημα και για την Ελλάδα.
β) Μειώνεται το ημερήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι, από τα 10 στα 8 θηρευόμενα πτηνά ανά κυνηγό.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα έχουν εκφραστεί διαφορετικές θέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τις κυνηγετικές ομοσπονδίες και τις αρμόδιες υπηρεσίες, που ξεκινούν από τη διατήρηση του αριθμού και φτάνουν έως την πλήρη απαγόρευση. «Η μείωση του ημερήσιου ορίου κάρπωσης κατά δύο τρυγόνια είναι ένα πρώτο βήμα της πολιτείας μέχρι τη διεξαγωγή οριστικής μελέτης για το θέμα» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΝ. Το υπουργείο θα προχωρήσει στην περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση του θέματος με ανάθεση σχετικής ερευνητικής μελέτης.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούλιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (595) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -393- (εκ των οποίων -9- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -11-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -61-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -7-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -16-
Για παράβαση της νομοθεσίας «περί Αρχαιοτήτων»: -1-
Για πλαστογραφίες: -7-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Τελωνειακού Κώδικα» : -1-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Προστασίας του Περιβάλλοντος» -1-
Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί Παιγνίων»: -6-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -38-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -2-
Για ενδοοικογενειακή βία: -8-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -15-
Για απόπειρα απόδρασης κρατουμένου: -4-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -1-
Για ψευδή καταμήνυση: -4-

Αϋπνίες: Πως να τις καταπολεμήσετε


Αντικείμενο επιστημονικής μελέτης έχει αποτελέσει μια κοινή -στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων- συμπεριφορά, η οποία σχετίζεται με τις συνήθειες του ύπνου μας. Πρόκειται για την τάση μας, τόσο να καθυστερούμε την έναρξη του ύπνου μας, όσο και να παρατείνουμε το πρωινό μας ξύπνημα. Η μελέτη μέσω της επιστήμης της βιοψυχολογίας κατέληξε σε ασφαλή συμπεράσματα.
Ποιες βιολογικές διεργασίες πυροδοτούν, λοιπόν, αυτή η συνήθεια, αλλά και πόσο αυτή μπορεί να διαταράξει την ομαλή ροή του κύκλου του ύπνου μας;
Ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Bsc (Psychology) University of London, MSc (Health Psychology) University of Central Lancashire, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP) – ΗΠΑ, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (psychikifrontida.gr) απαντά:
“Όποιος λέει με αυστηρότητα “αυτή είναι η ώρα που κοιμάμαι!”, ας πληροφορηθεί ότι μπορεί εύκολα να την καθυστερήσει κατά μία ώρα το βράδυ, ενώ κάθε πρωί θα θέλει να κοιμηθεί “μια ωρίτσα παραπάνω”. Υπάρχει μια διαπιστωμένη προδιάθεση στους ανθρώπους να καθυστερούν τον ύπνο τους και μάλιστα, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη διάθεση ή την ψυχική τους κατάσταση αρνητικά. Η Ψυχολογία, όμως, ΔΕΝ είναι ανεξάρτητη των βιολογικών παραμέτρων”, τονίζει ο κύριος Παπαγεωργίου.
Γιατί οι αστροναύτες δεν έχουν αϋπνίες;
Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, η συμπεριφορά του ύπνου μας βασίζεται σε μια βιολογική ρύθμιση που διαταράσσει τoν 24ωρο ημερήσιο κύκλο δραστηριοτήτων και μας προκαλεί μια μόνιμη προδιάθεση “καθυστέρησης της έναρξης του ύπνου”, δηλαδή αϋπνίες.