Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Ηγουμενίτσα: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου αλλοδαπού

Ο δράστης μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας σχετικά με υποτιθέμενη ενοικίαση τουριστικού καταλύματος κατάφερε να εξαπατήσει δύο αλλοδαπούς και να τους αποσπάσει χρηματικό ποσό ως προπληρωμή για το υποτιθέμενο κατάλυμα
Εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος δύο αλλοδαπών, ενός 47χρονου άνδρα και μίας 60χρονης γυναίκας.
Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης 43χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 43χρονος έπειτα από ανάρτηση ηλεκτρονικής αγγελίας σχετικά με υποτιθέμενη ενοικίαση τουριστικού καταλύματος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, κατάφερε να εξαπατήσει τους παραπάνω παθόντες και να τους αποσπάσει χρηματικό ποσό, το οποίο κατέθεσαν, ως προπληρωμή για το υποτιθέμενο κατάλυμα.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.