Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΣ Γιάννινα- Ιωνικός 1-0

 

Με το δεξί ο ΠΑΣ Γιάννινα το νέο έτος

Ο αποδεκατισμένος ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και επικράτησε του Ιωνικού με 1-0 στους «Ζωσιμάδες», στο ματς που άνοιξε την αυλαία στη Super League Interwetten για το 2022.

Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 14΄ με τον Περέα μέσα στην περιοχή να κάνει το σουτ και τον Χουτεσιώτη να αποκρούει τη μπάλα.

Στο 51΄ ωραία κάθετη πάσα του Μορέιρα στον Μιλιντσεάνου που βγήκε τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Έλληνα γκολκίπερ να αποκρούει αλλά ο Περέα που είχε ακολουθήσει τη φάση, πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0 του ΠΑΣ.

Καλή στιγμή για τον Ιωνικό στο 56΄ με τον Ρομαό να αφήνει τη μπάλα εντός περιοχής στον Λένις που ήταν σε καλύτερο σημείο αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω.

Στο 85΄ ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα αλλά το τέρμα που πέτυχε ο Περέα ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς στην αρχή στην πάσα που έγινε και έκανε κίνηση να τη διεκδικήσει ο Μίνα ήταν σε θέση οφσάιντ.

ΠΑΣ Γιάννινα: 

Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ, Σνάιντερ (Μορέιρα 46΄), Περέα (Σιόντης 92΄), Μιλιντσεάνου (Μίνα 82΄).

Ιωνικός: 

Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας, Άοσμαν, Μάναλης (Τουράμ 59΄), Ντάλσιο, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (Κάνιας 75΄), Ρομαό, Κιάκος, (Μάντζης 59΄) Λένις (Καμπράλ 59΄).

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου

 


Οι λοιμωξιολόγοι και η κυβέρνηση κατέληξαν να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με τρεις αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Ν. Κεραμέως, ανακοίνωσε τις τρεις αλλαγές όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα.

Αυτές είναι:

Από 10-15/1 τρία δωρεάν self test την εβδομάδα στα σχολεία. Θα διατεθούν δωρεάν αυτή την εβδομάδα στα φαρμακεία. 

Τα δύο τεστ θα διενεργούνται και από τα εμβολιασμένα παιδιά και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη φεύγουμε από την λογική του σταυρού και επεκτεινόμαστε σε ελέγχους σε όλο το τμήμα. Ολοι Θα κάνουν πέντε τεστ την εβδομάδα. Δύο rapid και ένα self test επιπλέον των δύο self test οι εμβολιασμένοι.

Οι τρεις αλλαγές στα πρωτόκολλα

«Έχουμε πολλές φορές τονίσει τη σημασία της δια ζώσης εκπαίδευσης. Τίποτα δεν μπορεί να την υποκαταστήσει. Έπειτα, για τα παιδιά είναι καίριας σημασίας να λειτουργούν στον φυσικό τους χώρο με τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς τους», σημείωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΕΟΔΥ: Εξήντα ένα θάνατοι σήμερα, 50.126 νέα κρούσματα

 


52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα ένα θάνατοι σήμερα 50.126, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 50.126, εκ των οποίων 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.344.923 (ημερήσια μεταβολή +3.9%), εκ των οποίων 50.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 264 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.203 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 61, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.053 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 619 (59.3% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 525 (84.81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 94 (15.19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.782 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 452 (ημερήσια μεταβολή +3.43%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 429 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, στην ΕΡΤ3 και την ERTWorld την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, στις 08:00

 


Από την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το Φανάρι, η ΕΡΤ3 – και η ERTWorld σε όλον τον κόσμο – θα μεταδώσει απευθείας την Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων.

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, στις 8 το πρωί, θα συνδεθούμε με την καρδιά της Ορθοδοξίας, τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη, για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, και στη συνέχεια τον Αγιασμό των Υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Γιάννενα: Απαγορεύεται για 15 ημέρες η παρουσία συνοδών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

 


Λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που επικρατεί στη περιοχή μας καθώς και την εμφάνιση κρουσμάτων σε συνοδούς ασθενών, απαγορεύεται για διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών η παρουσία συνοδών στο Νοσοκομείο μας.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός εμβολιασμένου συνοδού ο οποίος υποχρεούται πριν την έλευσή του στο Νοσοκομείο να προσκομίσει αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr).

Υπενθυμίζουμε ότι, απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ

Τριάντα ένα παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 80.710 έλεγχοι, από τους οποίους οι 40.522 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 556 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 8 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

493 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 490 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

 139 στην Αττική,

   55 στη Θεσσαλονίκη,

   48 στα Ιόνια Νησιά,

   34 στην Κεντρική Μακεδονία,

   33 στη Δυτική Ελλάδα,

   31 στην Ήπειρο,

   26 στο Βόρειο Αιγαίο,

   26 στην Κρήτη,

   24 στη Στερεά Ελλάδα,

   22 στην Πελοπόννησο,

   21 στη Θεσσαλία,

   20 στο Νότιο Αιγαίο,

     7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

     7 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 84.147 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 80.712 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.435 των 150 ευρώ.

2 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.481 ομοειδείς παραβάσεις.

58 παραβάσεις και 6 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου και ιδιοκτήτριας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και 5.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 10 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας για χρήση μουσικής,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, σε εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες καταστημάτων. Επιπλέον, 5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στην Κρήτη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων. Επιπλέον, 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 3 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από οδηγό και επιβάτες οχημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Αττική, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από προσωρινά υπεύθυνο και εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 28.613 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.859 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 553 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ηλεκτρονικό «μπλόκο» για ανασφάλιστα οχήματα, τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ

 


Η ΑΑΔΕ επιχειρεί να «τσιμπήσει» τα ανασφάλιστα οχήματα, καθώς για όσους ιδιοκτήτες ΙΧ δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου θα είναι στον «αέρα» ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα εντοπίζει ανασφάλιστα ΙΧ, αλλά και όσα δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Πρόκειται για τις ψηφιακές υπηρεσίες με τις ονομασίες «myAuto» και «Audit-Car», οι οποίες θα λειτουργούν μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Στο «myAuto» θα καταχωρούνται πληροφορίες για την άδεια κυκλοφορίας, τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφαλιστική κάλυψη, τα ΚΤΕΟ και την τυχόν ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της ΕΛΑΣ.

Η δεύτερη πλατφόρμα, το «Audit-Car» θα αφορά την άλλη πλευρά, αυτή των ελεγκτικών υπηρεσιών του κράτους, οι οποίες θα έχουν πρόσβαση, όταν απαιτείται στα ίδια στοιχεία.

ΑΑΔΕ: Με SMS η είσοδό μας στο TAXISnet

 


Η ΑΑΔΕ για μεγαλύτερη ασφάλεια, εφαρμόζει ένα ακόμη βήμα για την είσοδό μας στο TAXISnet.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάζουν και έναν κωδικό που θα έρχεται στο κινητό τους με SMS προκειμένου να εισέλθουν στο σύστημα.

Πλέον, εκτός από τα γνωστά βήματα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, δηλαδή να πληκτρολογούμε  το όνομα χρήστη (user name) και τον κωδικό πρόσβασης (password), σύντομα θα απαιτείται και η πληκτρολόγηση ενός έξτρα κωδικού που θα μας έρχεται με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό μας τηλέφωνο, τον αριθμό του οποίου βέβαια θα πρέπει να έχουμε καταχωρήσει στην ΑΑΔΕ.

Η αλλαγή αυτή στο TAXISnet αναμένεται να γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2022. Αποτελεί τμήμα της απόφασης για την εγγραφή νέων χρηστών και την επανεγγραφή χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Αναπροσαρμογή κινήτρων, μπόνους για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, «τζακ ποτ» στη φορολοταρία

 


Σε μια προσπάθεια να αυξήσει ο κόσμος τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το υπουργείο Οικονομικών αναβαθμίζει τα κίνητρα και τα μπόνους της φορολοταρίας.

Στη φορολοταρία από τον τρέχοντα μήνα τα ποσά που θα διανέμονται στους νικητές αλλάζουν.

Τα βραβεία θα φτάνουν κλιμακωτά μέχρι και τις 50.000 ενώ κάθε Χριστούγεννα κάθε χρονιάς ένας υπερτυχερός θα παίρνει 100.000 ευρώ.

Από τον Ιανουάριο και για κάθε μηνιαία κλήρωση:

500 τυχεροί θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

70 φορολογούμενοι θα κερδίζουν από 5.000 ευρώ.

5 φορολογούμενοι θα κερδίζουν από 20.000 ευρώ.

Ένας υπερτυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ.

Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου κάθε έτους, ένας υπερτυχερός θα κερδίζει το ποσό των 100.000 ευρώ.

Αλλαγές όμως έρχονται και στη σημασία των αποδείξεων – λαχνών στη φορολοταρία.

Οι φορολογούμενοι που συγκεντρώνουν αποδείξεις αξίας 40% του εισοδήματός τους θα έχουν περισσότερους λαχνούς σε σχέση με αυτούς που συγκέντρωσαν μικρότερο ποσοστό.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 4 Ιανουαρίου

 


Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας ISO BOX, 09:00-15:00

Άρτα, ISOBOX -Είσοδος Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Σεξουαλική ζωή μετά τον καρκίνο: Όσα φοβάστε να ρωτήσετε

 


Η σεξουαλική υγεία παραμένει μια ανικανοποίητη ανάγκη όσων έχουν θεραπευθεί από τον καρκίνο και αποτελεί σημαντική απειλή για την ποιότητα ζωής τους, επισημαίνουν ερευνητές και ειδικοί. Οι ογκολόγοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι πρόκειται για σημαντικό  πρόβλημα τονίζει ο Don Dizon, MD, διευθυντής του Τμήματος Γυναικείου Καρκίνου στο Lifespan Cancer Institute του Ρόουντ Άιλαντ. Δεν πρέπει τονίζει, να  υποθέτουμε αυθαίρετα ότι η απουσία σεξουαλικής δραστηριότητας στους ασθενείς με καρκίνο, ανεξάρτητα από την ηλικία τους δεν αποτελεί πρόβλημα γι’αυτούς.

«Οι ασθενείς συχνά διστάζουν να πουν, στο γιατρό, ότι η θεραπεία τους έχει προκαλέσει σεξουαλικές παρενέργειες. Από την άλλη πλευρά, οι ογκολόγοι δεν είναι εκπαιδευμένοι στη φροντίδα επιζώντων από καρκίνοκαι συχνά αισθάνονται ανεπαρκώς προετοιμασμένοι να θίξουν το θέμα των σεξουαλικών ανησυχιών με τους ασθενείς» εξηγεί ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Οκτώβριο, ο Brian Lobel και η Joon-Lynn Goh, που θεραπεύθηκαν από τον καρκίνο, συνεργάστηκαν ώστε το Women's Erotic Emporium να ξεκινήσει το sexwithcancer.com, το πρώτο διαδικτυακό κατάστημα σεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο για «άτομα που ζουν με καρκίνο και όχι μόνο». Ο ιστότοπος προσφέρει πρακτικές λύσεις, συμβουλές από ειδικούς, επιμελημένα προϊόντα και σεξουαλικά βοηθήματα με βάση τις συστάσεις ψυχοσεξουαλικών θεραπευτών και άλλων ειδικών που απάντησαν σε μια λίστα με τις κορυφαίες 25 ερωτήσεις των θεραπευμένων από καρκίνο σχετικά με το σεξ. Άλλα προϊόνταστοχεύουν στην έναρξη της συζήτησης όπως ένα σήμα για τους επαγγελματίες υγείας που γράφει, "Sex With Cancer Champion Conversation". Αυτό μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στον ασθενή να κάνει μια ερώτηση και να ξεκινήσει μια συζήτηση.