Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Μηνιαία φορολογική ενημερότητα από το Taxisnet

Ειδική εφαρμογή για τη χορήγηση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας διάρκειας ενός μήνα, για οφειλέτες που έχουν χρέη προς το Δημόσιο και τα έχουν ρυθμίσει τίθεται από σήμερα Δευτέρα σε λειτουργία.
Πρόκειται κυρίως για οφειλέτες που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς την εφορία και είναι συνεπείς στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, οπότε δικαιούνται και το μηνιαίο πιστοποιητικό.
Μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι αυτοί θα έπρεπε να προμηθευτούν το πιστοποιητικό αυτό από την Εφορία.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η ισχύς του αποδεικτικού ενημερότητας ορίζεται σε δύο μήνες, στην περίπτωση που δεν υφίστανται βεβαιωμένες οφειλές, ανεξαρτήτως της πράξης ή συναλλαγής για την οποία ζητείται, ενώ ο χρόνος ισχύος του αποδεικτικού ορίζεται σε ένα μήνα, σε περίπτωση ύπαρξης μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλών που τελούν σε αναστολή ή έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής.

Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων από το ποτάμι της Κακαβιάς

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στα ελληνοαλβανικά σύνορα, για την απομάκρυνση των Σύρων προσφύγων από το ποτάμι της Κακαβιάς.
Οι πρόσφυγες συγκεντρώνονται εκεί για να περάσουν παράνομα στην Αλβανία και στη συνέχεια σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. 
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα είχαν δημιουργήσει έναν πρόχειρο καταυλισμό με σκηνές και καλύβες από κορμούς δένδρων και κλαδιά στην περιοχή, προκειμένου να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Σύροι θα κρατηθούν προσωρινά προκειμένου να γίνει έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων τους.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, την 8 και 9-11-2014 στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21, 25 και 33 ετών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων, οι τρεις αλλοδαποί επέδειξαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Θέσεις στα προγράμματα σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Ιωάννινα 4 Νοεμβρίου 2014
Σας ενημερώνουμε ότι από την 1η Νοεμβρίου 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 6 Προπτυχιακά και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (γενική κατηγορία) και για 6 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (κατηγορία ΑΜΕΑ) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και η έναρξη των σπουδών για τα παραπάνω προγράμματα θα γίνει το Φθινόπωρο του 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. στο διαδίκτυο www.eap.gr, για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες. και στη συνέχεια να υποβάλουν την αίτησή τους, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, από την 1η Νοεμβρίου 2014 έως τη 10η Δεκεμβρίου 2014. Καλούνται, επίσης, προτού υποβάλουν αίτηση, να βεβαιωθούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.
Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για την απόκτηση των απαραίτητων πληροφοριών και οδηγιών αλλά και για την υποβολή της αίτησης, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά 10.00π.μ.-18.00μ.μ., με την Πύλη-Πόλο Περιφέρειας Ηπείρου του Ε.Α.Π. στα Ιωάννινα, στο τηλέφωνο 26510-09129, ή να επισκέπτονται το γραφείο υποδοχής της Πύλης-Πόλου, στο ισόγειο του κτιρίου ΔΙΚΕΠΠΕΕ «Σταύρος Νιάρχος», Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.
Τέλος, σημειώνεται ότι η δημόσια κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ., στα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, στην Πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών (κτίριο Διοίκησης).

Με εκτίμηση
Άννα Αποστολίδου
Υπεύθυνη Πύλης-Πόλου Περιφέρειας Ηπείρου του ΕΑΠ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση αποφάσεων της 35ης/06-11-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 06-11-2014, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
 Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 29-10-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 35/06-11-2014
Αρ. Απόφασης / Θέμα:
1472. Κατάρτιση του πίνακα οικονομικής στοχοθεσίας Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 στα πλαίσια έγκρισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
1473. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων οικ. έτους 2014, όπως διαμορφώθηκε μετά την 4η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 και έγκριση δαπανών.
1474. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 30-09-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ Αρίστης του Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 52.000,00 με ΦΠΑ.

Ράγιο Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε δύο παράνομους αλλοδαπούς στο εσωτερικό της χώρας

Συνελήφθη χθες (09.11.2014) το πρωί στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 47χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο ομοεθνής του, έναν 27χρονο άνδρα και μία 24χρονη γυναίκα, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, με τελικό προορισμό την Πάτρα.
Κατά την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 47χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 37χρονη ομογενής η οποία μετέφερε με αυτοκίνητο μία μη νόμιμη μετανάστρια

Συνελήφθη, χθες (09-11-2014) το απόγευμα, στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 37χρονη ομογενής, κατηγορούμενη για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε η 37χρονη, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, μία 44χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Στη Διαύγεια η εγκύκλιος για τη ρύθμιση μέχρι και 100 δόσεων των χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η ερμηνευτική εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε μέχρι και 100 δόσεις (Νόμος 4305/2014). 
 Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, η εγκύκλιος φτάνει σήμερα στα ασφαλιστικά ταμεία και αμέσως ξεκινά η υποβολή. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι οφειλές δύνανται να ρυθμιστούν μέχρι και 100 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο 4,5%. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου. Εκτός ρύθμισης θα βγαίνουν όσοι καθυστερήσουν να πληρώσουν δύο δόσεις. 
 Ο υπουργός έκανε γνωστό πως οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στα ασφαλιστικά ταμεία για να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται με την συγκεκριμένη ρύθμιση.
 Το ποσοστό της έκπτωσης επί των νομίμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων, (όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στις 31/12/12), κυμαίνεται από 100% στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής των οφειλών και φθάνει έως 20% στην περίπτωση που η οφειλή ρυθμιστεί στις 100 δόσεις. 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων ΤΕΙ/ΑΕΙ στην καινοτομία, και την καινοτομική επιχειρηματικότητα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων ΤΕΙ/ΑΕΙ στην καινοτομία, και την καινοτομική επιχειρηματικότητα»

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου διακηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό με προβλεπόμενη συνολική δαπάνη εικοσιέξι χιλιάδων ευρώ (26.000,00€) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και εικοσιένα χιλιάδων εκατόν πενήντα εννέα ευρώ και τριάντα πέντε λεπτών (21.159,35 €) χωρίς το ΦΠΑ, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, στα πλαίσια του έργου “Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την υποστήριξη υλοποίησης του έργου:
«Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων ΤΕΙ/ΑΕΙ στην καινοτομία, και την καινοτομική επιχειρηματικότητα»” που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στο Καλπάκι την 14-11-2014 με ώρα έναρξης υποβολής προσφορών την 11:30 π.μ. και ώρα λήξης 12:30 π.μ. ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.
Η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό θα είναι 5% επί του ενδεικτικού προϋπολογισμού και ορίζεται στο ποσό των 1.300,00€.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, στο τηλέφωνο 2653360108.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν ένας διακινητής και εννέα παράνομοι μετανάστες

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ένας διακινητής και εννέα παράνομοι μετανάστες στη πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Ειδικότερα, ύστερα από διενεργούμενο έλεγχο σε φορτηγό όχημα (τράκτορας-επικαθήμενο), διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος αλλοδαπός οδηγός του, μετέφερε στο χώρο του φορτίου, τους ανωτέρω μετανάστες, οι  οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.