Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις, οι δρόμοι στο Πωγώνι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκε από το πρωί ο αποχιονισμός σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πωγωνίου.
Ο αποχιονισμός συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στο σύνολο των τοπικών κοινοτήτων.
Η κίνηση σε όλη την έκταση του Δήμου να γίνεται με μεγάλη προσοχή και τα οχήματα να φέρουν αλυσίδες.
Τα μηχανήματα του δήμου και πολλοί ιδιώτες εργάστηκαν πυρετωδώς όλη την ημέρα για να ανοίξουν οι δρόμοι.
Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το χιόνι παγώνει αμέσως και μετατρέπεται σε πάγο.
Φωτό: Giannoula-Bolosi Skordou
Η Τ.Κ. Παρακαλάμου σε συνεργασία με το Δήμο έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανοίξουν οι δρόμοι και εφιστούν την προσοχή των συνδημοτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί είτε μετακινούνται με τα πόδια είτε με κάποιο όχημα.
Παράλληλα καλούνται οι κάτοικοι να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κυρίως τις βραδινές ώρες.

Δήμος Πωγωνίου: Κλειστά τα σχολεία αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Κλειστά θα μείνουν, με απόφαση του Δημάρχου κ. Κώστα Καψάλη και αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πωγωνίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα, παρακαλούνται οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ολική απαγόρευση του κυνηγίου έως 18 Ιανουαρίου

Με απόφαση του ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σωκράτης  Φάμελος απαγορεύει  όλων των ειδών θηραμάτων σε ολόκληρη την επικράτεια έως  18 Ιανουαρίου 2017 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με την ίδια απόφαση διευκρινίζεται ότι η ολική απαγόρευση είναι ανεξάρτητη από τις τοπικές απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει τα τοπικά δασαρχεία σύμφωνα με τα άρθρα 258 παράγραφος 3 του Δασικού Κώδικα και οι οποίες ισχύουν μέχρι τέλους της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου

Ανακοινώνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου έχει ως εξής, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.
Σημειώνεται ότι στις παραπάνω Οδούς δεν επιτρέπεται η κίνηση για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.
Σημειώνεται ότι στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού από το 49ο χιλιόμετρο Α/Κ Τύριας, έως και το 0 χιλιόμετρο Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας δεν επιτρέπεται η κίνηση για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού , διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:
Στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου από την χ.θ. 58 + 500 (διασταύρωση στρατοπέδου Φιλιππιάδας) έως τη χ.θ. 39 + 500 (σήραγγα Κλεισούρας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
Επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας – Πέντε Πηγαδιών (από διασταύρωση Αμμότοπου – έως Πέντε Πηγάδια)
Επαρχιακή Οδό από διασταύρωση Στεφάνης έως Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσπρωτικού και από Θεσπρωτικό έως Πολυστάφυλο και από Θεσπρωτικό έως Μελιανά.
Στο λοιπό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά στα εξής σημεία:
Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων (Πέτα – Σκαρπάρη όρια δικαιοδοσίας μας)
επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων
επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη
επαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου – Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποχιονισμός του οδικού δικτύου της Ηπείρου από την ισχυρή- καθολική χιονόπτωση

Από τα  μεσάνυχτα οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων, βρίσκονται "επί ποδός" προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την ισχυρή χιονόπτωση που έχει καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα της Ηπείρου με πυκνό στρώμα χιονιού. 
Για τον καθαρισμό του Εθνικού οδικού δικτύου και του κύριου επαρχιακού οδικού δικτύου,  έχει τεθεί σε συνεχή λειτουργία το σύνολο του διαθέσιμου μηχανολογικού εξοπλισμού Περιφέρειας και Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ σε συνεργασία με κατά τόπους Δήμους έγινε καθαρισμός και οδικών αρτηριών που οδηγούν σε υπηρεσίες, ιδρύματα κ.α.  
Επίσης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, έγινε μεταφορά σε νοσοκομεία πολιτών που έχρηζαν άμεσης φροντίδα υγείας (αιμοκαθάρσεις κ.α.).
Παράλληλα με τον αποχιονισμό, συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων συνέχισαν τη ρίψη δεκάδων τόνων αλατιού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που προκαλούνται από τον παγετό. Πρόσκαιρη διακοπή της κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3, 5 τόνων έγινε με απόφαση της Τροχαίας στις Εθνικές Οδούς Ιωαννίνων- Άρτας και Ιωαννίνων- Κακαβιάς και στην Εγνατία Οδό (στα όρια της Π.Ε. Ιωαννίνων) καθώς επίσης και ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας  όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Άρτας (από το 1ο μέχρι το 39ο  χλμ) εξαιτίας παγετού. Λίγο πριν το μεσημέρι η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως.
Μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες δεν υπήρχε κανένα αποκλεισμένο χωριό, η κίνηση ωστόσο προς τα περισσότερα των ημιορεινών- ορεινών περιοχών γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.  Προβλήματα εντοπίζονται εντός οικισμών και σε δημοτικούς οδούς, για την αντιμετώπιση των οποίων οι πολίτες πρέπει να καταφεύγουν στους οικείους Δήμους.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, για το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, επισημαίνοντας ότι για μια ακόμη φορά υπερέβαλλαν εαυτούς, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες μετακίνησης των πολιτών.
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, επισημαίνεται ότι τις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα στη διάρκεια της νύχτας, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα δημιουργήσουν παγετό. Για το λόγο αυτό συστήνεται σε οδηγούς, αλλά και σε πεζούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ο Παρακάλαμος φόρεσε το λευκό του κουστούμι

Φωτό: Εύη Φωτίου
Ο Παρακάλαμος μετά από αρκετά χρόνια, ξύπνησε ντυμένος στα λευκά, με το χιόνι να ξεπερνά τα τριάντα εκατοστά.
Στα λευκά ντύθηκε ο Νομός Ιωαννίνων και το Πωγώνι αφού η «Αριάδνη» έστω και με καθυστέρηση μιας περίπου εβδομάδας, "κτύπησε" κι εδώ, προσφέροντα ένα υπέροχο λευκό τοπίο, αλλά και πλήθος προβλημάτων στις μετακινήσεις και τις συγκοινωνίες.

Καρδαμίτσια Ιωαννίνων: Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε ποσότητα κάνναβης, βάρους περίπου (89) κιλών, στο πορτ – παγκάζ Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση
Κατασχέθηκαν επιπλέον το προαναφερόμενο όχημα, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθη σήμερα (11-01-2017) τα ξημερώματα, στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή στη χώρα, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο συλληφθείς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο πορτ - παγκάζ του οχήματος, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιέχουν (85) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (89.250) γραμμαρίων.

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα, ιδιοκτησίας υπηκόου Ρουμανίας, που αναζητείται καθώς και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου: Απαγορεύεται το κυνήγι παντός θηράματος λόγω χιονοπτώσεων μεγάλης διάρκειας και έντασης και όπου υπάρχει πλήρης κάλυψη του εδάφους με χιόνι


Ανακοίνωση

Σύμφωνα με την υπ αριθμ. 179270/18-11-2016 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και Γενικής Διεύθυνσης Δασών Ιωαννίνων απαγορεύεται το κυνήγι παντός θηράματος στην περιοχή αρμοδιότητας μας και γενικότερα λόγω χιονοπτώσεων μεγάλης διάρκειας και έντασης και όπου υπάρχει πλήρης κάλυψη του εδάφους με χιόνι!

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε Οδικά σημεία στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, λόγω χιονόπτωσης-παγετού

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης - παγετού, από σήμερα (11-01-2017), με απόφαση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων ως ακολούθως:
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:
στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού από την 48,800 χθ έως και την 120,800 χθ
στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας
στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης
στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Καλπακίου – Κακαβιάς
σε όλο το λοιπό επαρχιακό εθνικό δίκτυο
στην πόλη των Ιωαννίνων
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού από το 49ο χιλιόμετρο Α/Κ Τύριας, έως και το 0 χιλιόμετρο Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Επιπλέον, υπενθυμίζεται στους οδηγούς και στους χρήστες του οδικού δικτύου, οι παρακάτω χρηστικές συμβουλές:
Φροντίζω το όχημά μου να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
Χρησιμοποιώ πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
Φορώ πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
Ενημερώνομαι για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν ξεκινήσω.
Ελέγχω την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου μου.
Φροντίζω ώστε να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο με αρκετά καύσιμα.
Μειώνω ταχύτητα και να αφήνω αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορώ να σταματήσω με ασφάλεια.
Δε φρενάρω απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπώ της πορείας μου. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργώ και όταν πρόκειται να επιταχύνω ή να στρίψω.
Έχω αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνομαι πιο εύκολα αντιληπτός, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
Διατηρώ τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός μου πάντα καθαρούς.
Οδηγώ με χαμηλή ταχύτητα για να έχω τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός μου.
Είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν διασχίζω γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
Αν οδηγώ σε επαρχιακό δρόμο, αποφεύγω τους χιονισμένους χωματόδρομους.
Έχω στο νου μου ότι ενδεχομένως χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσω το όχημά μου όταν οδηγώ σε παγωμένο δρόμο.
Αποφεύγω τις άσκοπες μετακινήσεις.
Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά μου:
Δεν προσπαθώ να «γκαζώσω» για να απεγκλωβιστώ, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
Μετακινώ δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξω το χιόνι από τους τροχούς.
Ειδοποιώ αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
Παραμένω στο αυτοκίνητό μου και να ανάβω τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ότι η εξάτμιση είναι καθαρή από χιόνι.
Σε περίπτωση που μετακινούμαι μέσα στην πόλη:
Προτιμώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Κινούμαι με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθώ τις υποδείξεις των Τροχονόμων.

Αποφεύγω τις άσκοπες μετακινήσεις

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου

Ανακοινώνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου έχει ως εξής, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:
Φωτό: Arsenio Zota
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, δεν διεξάγεται προσωρινά:
Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας, από την 1,00 χθ έως την 39,00 χθ.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.
Σημειώνεται ότι στις παραπάνω Οδούς δεν επιτρέπεται η κίνηση για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
Φωτό: Arsenio Zota
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.
Σημειώνεται ότι στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού από το 49ο χιλιόμετρο Α/Κ Τύριας, έως και το 0 χιλιόμετρο Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας δεν επιτρέπεται η κίνηση για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
Φωτό: Dimitris Ntotis

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, δεν διεξάγεται προσωρινά:
Στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου από την χ.θ. 58 + 500 (διασταύρωση στρατοπέδου Φιλιππιάδας) έως τη χ.θ. 39 + 500 (σήραγγα Κλεισούρας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:
Επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας – Πέντε Πηγαδιών (από διασταύρωση Αμμότοπου – έως Πέντε Πηγάδια)
Επαρχιακή Οδό από διασταύρωση Στεφάνης έως Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσπρωτικού και από Θεσπρωτικό έως Πολυστάφυλο και από Θεσπρωτικό έως Μελιανά.
Στο λοιπό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Φωτό: Dimitris Ntotis
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά στα εξής σημεία:
Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων (Πέτα – Σκαρπάρη όρια δικαιοδοσίας μας)
επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων
επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη
επαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου – Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (10-01-2017), στα Ιωάννινα και στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 36 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε βάρος του 22χρονου εκκρεμούσε Διάταξη του Προέδρου Εφετών Ιωαννίνων και ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Ιωαννίνων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
Σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μυκόνου, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, με ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σε λευκό κλοιό ολόκληρος ο Νομός Ιωαννίνων

Φωτό: Μελίνα Δήμου
Σιταριά Πωγωνίου 11-01-2017
Πυκνό χιόνι εξακολουθεί να πέφτει σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων αλλά και σε ορεινές  περιοχές των άλλων νομών της Ηπείρου έχει ως αποτέλεσμα η κίνηση των πεζών να γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία και των αυτοκινήτων να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Το ύψος του χιονιού σε πολλές περιπτώσεις φτάνει και ξεπερνά τα τριάντα εκατοστά.
Φωτό: Arsenio Zota
Παρακάλαμος 11-01-2017
Αλυσίδες χρειάζονται και στην Εγνατία Οδό.
Μάχη για τον αποχιονισμό δίνουν τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων.
Φωτό: ismini tsianou
Παρακάλαμος: Χιονισμένα τα αλώνια τα ξημερώματα 11-01-2017
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πεζοί καθώς τα πεζοδρόμια είναι στην κυριολεξία αδιάβατα, ενώ ο πάγος τα κάνει και πολύ επικίνδυνα.
Φωτό: Dimitris Ntotis
Γήπεδο Παρακαλάμου 11-01-2017

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων, ενώ αναστέλλεται τη λειτουργία του και το Πανεπιστήμιο.
Φωτό: Μελίνα Δήμου
Σιταριά Πωγωνίου 11-01-2017

Μεγαλειώδης και πανηγυρική η κοπή πίτας της Πανπωγωνισιακής Ομοσπονδίας, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο HILTON

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, οι Πωγωνίσιοι Απόδημοι, μέλη των Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Επαρχίας μας, έκοψαν τη Βασιλόπιττα μαζί με την Δημοτική Αρχή του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είχε οργανώσει άψογα την όλη εκδήλωση και οι Πωγωνίσιοι της Αττικής, καθώς και άλλοι Ηπειρώτες που συμμετείχαν σε αυτήν πραγματικά την απόλαυσαν. 
Η αίθουσα ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ αποδείχθηκε μικρή, μετά δυσκολίας χώρεσε το μεγάλο πλήθος των προσελθόντων.
Παραβρέθηκαν Προσωπικότητες της Ηπειρωτικής Αποδημίας. Αρχικά, την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της διοργανώτριας Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος της κ. Γρηγόρης Άρμπυρος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους παραβρισκόμενους Χρόνια Πολλά, υγεία και κάθε οικογενειακή ευτυχία και έστειλε τις ευχές σε κάθε, όπου Γης, Πωγωνίσιο. 
Στη συνέχεια, ευχές απηύθυνε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γ. Δόσης, της κορυφαίας Οργάνωσης των Ηπειρωτών, ο οποίος παραβρέθηκε με όλο το Προεδρείο του. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη ο αντιπεριφεριάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, όπως και ο Πωγωνήσιος τέως Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας. 
Τέλος, ο Δήμαρχός μας κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ως συνδιοργανωτής, αφού ευχήθηκε σε όλους τους συνδημότες ετεροδημότες τα καλύτερα, ενημέρωσε για τα τρέχοντα προβλήματα του Δήμου και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.
Η Ομοσπονδία, δια του προέδρου της επιστημονικής επιτροπής κ. Οικονομόπουλο Χρήστο, ετοίμασε μία αξιόλογη και με χειροπιαστά επιχειρήματα, μελέτη με τους άξονες-βάσεις πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη.
Η Ομοσπονδία ως όφειλε μετά το χαμό του καταξιωμένου και μεγάλου πνευματικού τέκνου του ΠΩΓΩΝΊΟΥ Χριστόφορου Μηλιώνη από το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Μέγγουλη), κάλεσε όλους τους παραβρισκόμενους να εγερθούν και να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή. Ακολούθησε τιμητικά ένα Πωγωνίσιο μοιρολόι.
Στη συνέχεια το Δ.Σ. υλοποίησε Ομόφωνη Απόφασή του και διά του Προέδρου του απένειμε τιμητική διάκριση στον Ευπατρίδη Ηπειρώτη κ. Ελευθέριο Γείτονα, τον Αγωνιστή για την πνευματική, πολιτιστική και οικονομική πρόοδο των Ηπειρωτών και ιδιαίτερα των Πωγωνισίων και του ενιαίου Πωγωνίου. Συγκινημένος απεδέχθη την τιμή και απευθύνθηκε ευχαριστώντας, επαναφέροντας στην επικαιρότητα δύο σημαντικότατες προτάσεις για την περιοχή μας.
  Ακολούθως, το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Αδελφότητας Δρυμάδων Βασίλης Νεάνθης, μίλησε για την Πωγωνίσια φορεσιά και τις μικρές παραλλαγές της. Πολύτιμη και η βοήθεια της κ. Αγάθης Γούμενου, η οποία παρουσίασε τα κομμάτια της φορεσιάς και φακιόλησε την κόρη της όπως διδάχθηκε την τέχνη από την Βησσανιώτισσα γιαγιά της.
Τέλος, με τις Ευλογίες του Πατέρα Χριστόδουλου από το Δελβινάκι και του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Αιμιλιανού του Λόφου Σκουζέ Πατέρας Νικόλαος Αργυρόπουλος με βοήθεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου κ. Βασιλείου Μάτσια, έγινε το κόψιμο της Βασιλόπιττας όπως αρμόζει σε Ορθόδοξους Χριστιανούς. Η καλλίφωνος χορωδία της Πανηπειρωτικής, υπό τη διεύθυνση του αγαπητού μας Πωγωνίσιου Βαγγέλη Κώτσιου έψαλλε τα κάλαντα και μαζί με την Πωγωνίσια ζυγιά συνόδεψαν τα κορίτσια στο χορό. 
Έλαβαν μέρος στη χαρούμενη αυτή γιορτή, εκτός από την χορωδία που ευγενικά προσφέρθηκαν για να συμμετάσχουν, το χορευτικό συγκρότημα των Ηπειρωτών ΑΧΑΡΝΩΝ και το χορευτικό των Ηπειρωτών ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ τους οποίους ευχαριστούμε πολύ. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Κώστα Μάτσια, συμπατριώτη μας και έφορο πολιτιστικών της Πανηπειρωτικής Σ.Ε. για την συμβολή του στην επιτυχία του καλλιτεχνικού μέρους της εκδήλωσης.
Τέλος γίνεται γνωστό ότι κατά την κλήρωση της λαχειοφόρου, τυχερή υπήρξε η κ. Μαρίκα Γκόνη. Κέρδισε την κρεβατοκάμαρα ευγενική προσφορά του κ. Σταύρου Μπούνταλη, Αντιπροέδρου της Αδελφότητας Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου, χωρίς την χορηγία του οποίου αλλά και την αγάπη των συμπατριωτών μας που εξάντλησαν τους λαχνούς δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της εκδήλωσης με δωρεάν κέρασμα και είσοδο στο ΧΙΛΤΟΝ.
Όπως στο καλοκαιρινό μας συνέδριο, έτσι και σε αυτή την εκδήλωση η Ομοσπονδία έδωσε σε όποιον παραγωγό Πωγωνισίων προϊόντων επιθυμούσε, την ευκαιρία να εκθέσει και να πωλήσει τα προϊόντα του. 
Έτσι στο πολυτελές ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ εμφανίστηκαν προϊόντα της Πωγωνίσιας Γης και αυτό ας αξιολογηθεί ανάλογα.  
                                                                                                                        
Εκ της Γραμματείας της Ομοσπονδίας