Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Ο. Νεοχωρόπουλου 3-0

 


*Η Αναγέννηση επικράτησε στο γήπεδο «Γεώργιος Πρίσκας» του Α.Ο. Νεοχωρόπουλου με 3-0 για την 27η αγωνιστική της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας.

Ο Νίτας Άγγελος άνοιξε το σκορ στο 29΄ για την Αναγέννηση.

Το 2-0 έκανε ο Γότσης Γεώργιος στο 48΄.

Το τελικό 3-0 έκανε ο Ταχιάς Γεώργιος, στο 90΄.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Γιώργος Πότσης):

Γεωλδάσης  Γεώργιος, Λάμπρος Μάριος Σταμάτης, Τερζής Μάριος, Λιαμπότης Μηνάς (Καραμάνης Αλέξανδρος 81΄), Ταχιάς Γεώργιος, Κούτρας Απόστολος, Τσάγκας Ιωάννης Ραφαήλ, Καμονάς Ιωάννης (Γότσης Γεώργιος 46΄), Νίτας Άγγελος, Αλεξίου Άγγελος (Μακολλάρι Ντοριάν 64΄), Γκορίτσας Παναγιώτης

Α.Ο. Νεοχωρόπουλου:

Καρατζενής Κωνσταντίνος, Χάιδας Κωνσταντίνος Παναγιώτης, Γεωργούλας Ιωάννης Παναγιώτης,  Φώτος Γεώργιος, Γαραφάς Επαμεινώνδας, Λαλάι Τζουλιάν, Νάτσιας Εμμανουήλ (Καράκουλας Ζήσης 63΄), Πεπόνης Θωμάς (Αναστασιάδης Ευθύμιος  77΄), Γιαννέτας Παύλος (Οικονόμου Αλέξιος 54΄), Μπουκουβάλας Νικόλαος, Ναθαναήλ Νικήτας


Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής 

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023  

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-3 α.α.            

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ   1-2          

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ   1-0                

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 3-0

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ- ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 2-3 

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 0-5

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ  2-4

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ  1-4     

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 

Βαθμολογία  της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 77

2.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 75

3.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 74

4.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 59

5.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 56

6. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 53

7. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 43 

8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 42 

9. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 37 

10. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 33

11. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 33

12. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  28 (26)

13. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 27 

14. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 23

15. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 21

16. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 15  (26)

17. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 15

18. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 10

ΕΜΥ: Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές, δυνατό αέρα και πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας

 


Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αναμένεται για την  Πέμπτη 6 Απριλίου, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, ενισχυμένους ανέμους έως 6 μποφόρ, κυρίως στα πελάγη και πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου αναμένεται νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τα δυτικά.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα το βράδυ θα περιοριστούν στην Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα να πέσει και χαλάζι σε νησιωτικά κυρίως τμήματα.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1500 μέτρα στα κεντρικά και νότια και πάνω από τα 1100 μέτρα στα βόρεια, ενώ στη Δυτική Μακεδονία παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14, στη Θεσσαλία από 5 έως 15 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ, στρεφόμενοι προοδευτικά μετά το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Αντίθετα, στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, στρεφόμενοι προοδευτικά σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Τέσσερις συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών στην Ήπειρο

 


Από υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνελήφθησαν το τελευταίο 5ήμερο συνολικά (4) άτομα, που κατηγορούνται για παραβάσεις σχετικές με τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

• Από υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ημεδαπός, που κατείχε στο αυτοκίνητό του μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ημεδαπός, που απέρριψε από το αυτοκίνητό του προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου συσκευασία με μικροποσότητα ακαταέργαστης κάνναβης και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη.

• Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, που κατείχε ναρκωτικά χάπια.

• Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, παράτυπος μετανάστης που κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σημειώνεται ότι στοχευμένες δράσεις και έλεγχοι για την πάταξη της διάδοσης και διακίνησης ναρκωτικών διενεργούνται καθημερινά σε όλη την Ήπειρο.

Δήμος Ζίτσας: Δημοπρατείται το κλειστό γυμναστήριο Ελεούσας

 


Ο Δήμος Ζίτσας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό  επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «Κατασκευή Μεταλλικού Κτιρίου – Κερκίδων Κλειστού Γυμναστηρίου Δ.Κ. Ελεούσας».

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.558.000,00 € χρηματοδοτείται από Πιστώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζίτσας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού στον ειδικό δημόσια προσβάσιμο χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr  και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζίτσας www.zitsa.gov.gr

Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

Την Πέμπτη 6 Απριλίου πληρώνεται το δώρο στους οικοδόμους

 


Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο Πάσχα 2023, σε 69.783 εργατοτεχνίτες οικοδόμους, ποσό ύψους 30.512.257,21 ευρώ.

Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, μπορούν να τα δηλώσουν αποκλειστικά, μέσω διαδικτύου είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr ) (επιλογή-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-> Μισθωτοί-> Ατομικά Στοιχεία) είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης (www.gov.gr ).

Συνελήφθησαν σε χωριό της Πρέβεζας δύο άνδρες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

 


Συνελήφθησαν χθες (4-04-2023) το μεσημέρι σε χωριό της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού δύο άνδρες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από υπαλλήλους αρμόδιας υπηρεσίας που διενεργούσε φορολογικό έλεγχο σε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκε όπλο.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για πιστόλι διαμετρήματος 8mm, με γεμιστήρα με έξι φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα παραπάνω ανήκαν σε έναν από τους ημεδαπούς, υπάλληλο του καταστήματος, ενώ η ύπαρξή τους τελούσε σε γνώση του έτερου συλληφθέντα, υπεύθυνου της επιχείρησης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αρετή Πωγωνίου: Ζητείται υπάλληλος για μόνιμη απασχόληση σε θερμοκηπιακή μονάδα

 


Ζητείται υπάλληλος για μόνιμη απασχόληση σε θερμοκηπιακή μονάδα στην Αρετή Πωγωνίου.

Πληροφορίες στο τηλ.: 6945156037

Γιαννακός Σπύρος

Αλλαγές σε γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές

 


Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο για τις μεταβιβάσεις ακινήτων προκειμένου να διευκολύνονται οι φορολογούμενοι στη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Αναλυτικά:

 Καταργείται η υποχρέωση των συμβολαιογράφων για επισύναψη του πιστοποιητικού του άρθρου 105 του ν. 2961/2001 στα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων με επαχθή αιτία.

Καταργείται η διαδικασία παρακράτησης από τον συμβολαιογράφο του επιμεριστικά αναλογούντος φόρου κληρονομιάς και δωρεάς κατά τη μεταβίβαση ακινήτων με επαχθή αιτία.

Καταργείται η ευθύνη του τελευταίου κατόχου κληρονομιαίου ακινήτου, στον οποίο έχει περιέλθει το ακίνητο με σύμβαση εξ επαχθούς αιτίας.

Διευρύνονται οι περιπτώσεις απόδοσης κινητών περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες, εταιρείες, λοιπές νομικές οντότητες κ.ά. με παρακράτηση του φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών από τα πρόσωπα αυτά και απόδοσή του στη φορολογική διοίκηση.

Πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα

 


Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Το πρωί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί παραγωγικές και τεχνολογικές μονάδες στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Στις 13:30 ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Ήπειρο του 2030.

Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο Du Lac.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 5 Απριλίου

 


Την Τετάρτη 5 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-12:00.

Ρομποτική χειρουργική τεχνική για καρκίνο του πνεύμονα στο Metropolitan General

 


Οι πνεύμονες αποτελούνται από τμήματα τα οποία ονομάζονται λοβοί. Ο δεξιός πνεύμονας έχει 3 λοβούς (άνω, μέσο και κάτω) και ο αριστερός 2 (άνω και κάτω). Σε περιπτώσεις αρχικού σταδίου καρκίνου πνεύμονα η θεραπευτική χειρουργική επέμβαση που ενδείκνυται είναι η αφαίρεση του λοβού του πνεύμονα που περιέχει τον όγκο (λοβεκτομή). Οι λοβοί των πνευμόνων λαμβάνουν τον αναπνεόμενο αέρα μέσω της τραχείας, των βρόγχων και των διακλαδώσεών τους.

«Σε περιπτώσεις όπου ένας όγκος βρίσκεται μέσα σε έναν κεντρικό βρόγχο τότε συχνά χρειάζεται να γίνει ολική αφαίρεση του πνεύμονα (πνευμονεκτομή) ώστε να εξασφαλίζονται υγιή όρια εκτομής. Όμως η πνευμονεκτομή επηρεάζει σημαντικά την αναπνευστική και καρδιακή λειτουργία», επισημαίνει ο κος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης MD, MSc, FEBTS Χειρουργός Θώρακα, Διευθυντής Β΄ Θωρακοχειρουργικής /Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Θώρακα Metropolitan General.

Sleeve Λοβεκτομή

Προς αποφυγή της πνευμονεκτομής και διατήρηση πνευμονικού ιστού, η επέμβαση που συστήνεται να γίνεται, εάν είναι δυνατόν, είναι η λεγόμενη λοβεκτομή δίκην μανικίου (sleeve λοβεκτομή). Κατά την επέμβαση αυτή διενεργείται (μετά την απολίνωση των αγγείων του πνεύμονα και της μεσολοβίου), εκτομή του αντίστοιχου βρόγχου και αναστόμωση του βρόγχου του εναπομείναντα λοβού με τον κεντρικό βρόγχο του πνεύμονα.

Πλεονεκτήματα ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη Θωρακοχειρουργική και ιδιαίτερα στα χειρουργεία του πνεύμονα. Η χρήση της Ρομποτικής Χειρουργικής με το σύστημα Da Vinci Xi που διαθέτει το Metropolitan General δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης τέτοιων πολύπλοκων επεμβάσεων με σημαντικά οφέλη για τους ασθενείς.