Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Σύλληψη 26χρονου για κατοχή ναρκωτικών στην Εθνική οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων (περιοχή Γέφυρας Καλογήρου)

Συνελήφθη, χθες (23-06-2016) αργά το απόγευμα στην Εθνική οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων, στην περιοχή της Γέφυρας Καλογήρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ο 26χρονος, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντοπίστηκε στην περιοχή της Φιλιππιάδας και σε σήμα στάσης των αστυνομικών δεν
συμμορφώθηκε, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει και ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος λίγο πριν τη σύλληψή του είχε προβεί στην κατάποση μίας αυτοσχέδιας συσκευασίας με ναρκωτική ουσία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Γιάννινα: Σύλληψη 38χρονου ημεδαπού φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες (23-06-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για παράβαση του αγορανομικού κώδικα.

Επίσκεψη των χορευτικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν στο 2ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων στην Περιφέρεια Ηπείρου

Τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο 2ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων- το οποίο συνδιοργανώνεται με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου- επισκέφθηκαν σήμερα εθιμοτυπικά το Διοικητήριο, στο οποίο τους υποδέχθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού κ. Κων. Σιαράβας και Νεολαίας & Άθλησης κ. Περικλής Βασιλάκης και εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παντ. Κολόκας. 
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίστηκε η συμβολή των παραδοσιακών χορευτικών ομίλων στην διάσωση της παράδοσης και στην τόνωση του πολιτισμού, ως επίσης και στην αλληλοκατανόηση των λαών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα, με αγροτικό μηχάνημα, τέσσερις τόνους υλοτομημένης ξυλείας οξιάς

Συνελήφθη, σήμερα (24-06-2016) μετά τα μεσάνυκτα στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Σταθμού Τροχαίας Μετσόβου, ένας  32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα σε αγροτική οδό στη Χρυσοβίτσα, Ιωαννίνων, ο 32χρονος κατελήφθη να οδηγεί αγροτικό μηχάνημα (τρακτέρ) και να μεταφέρει παράνομα σε ρυμουλκούμενη καρότσα, τέσσερις τόνους υλοτομημένης ξυλείας οξειάς.
Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός που αναζητείται και το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Δήμος Πωγωνίου: Το πολυφωνικό συνεχίζει τις πρόβες (24-6-2016)

Πιο "επαγγελματικό" χαρακτήρα είχε η τελευταία πρόβα της ομάδας πολυφωνικού τραγουδιού Δήμου Πωγωνίου.
Κατά την πρόβα, που πραγματοποιήθηκε στο Καλπάκι, ο Σωτήρης Δέσης χρησιμοποίησε τον εξοπλισμό του και κατέγραψε την πρώτη προσπάθεια της ομάδας μπροστά σε  μικρόφωνα.
Και η επόμενη πρόβα θα πραγματοποιηθεί στο Καλπάκι.

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για εργασία στις δομές φιλοξενίας προσφύγων

  
40 θέσεις εργασίας στη δομή φιλοξενίας Δολιανών

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 2.500 προσλήψεις στα 24 Κέντρα Φιλοξενίας της χώρας, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Στην Ήπειρο προβλέπονται 180 θέσεις εργασίας, από τις οποίες οι 40 αφορούν τη δομή φιλοξενίας Δολιανών, 80 τον καταυλισμό του Κατσικά, 20 τη δομή Κόνιτσας και 40 τον καταυλισμό στο στρατόπεδο Φιλιππιάδας. 
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ξεκινούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι και λήγουν στις 4 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι.
Αναλυτικά οι θέσεις έχουν ως εξής:
ΔΟΛΙΑΝΑ (40 θέσεις):
Διοικητικού/Διοικητικού - Οικονομικού/ Διοικητικού-Λογιστικού/ Διοικητικών Γραμματέων ΠΕ/ΤΕ, 2 θέσεις
 Διοικητικού/Διοικητικού - Οικονομικού/ Διοικητικού - Λογιστικού / Διοικητικών Γραμματέων ΔΕ, 2 θέσεις
 Οδηγοί ΔΕ, 2 θέσεις
 Γενικών Καθηκόντων ΔΕ, 18 θέσεις
 Ψυχολόγοι ΠΕ, 2 θέσεις
 Κοινωνικοί λειτουργοί ΠΕ/ΤΕ, 2 θέσεις
 Νοσηλευτές ΤΕ/ΔΕ, 2 θέσεις
 Δάσκαλοι / Νηπιαγωγοί / Βρεφονηπιοκόμοι ΠΕ/ΔΕ/ΤΕ, 2 θέσεις
 Ηλεκτρολόγοι ΔΕ, 1 θέση
 Υδραυλικοί ΔΕ, 1 θέση
 Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας ΥΕ, 5 θέσεις
 Βοηθητικό Φυλακτικό Προσωπικό ΔΕ, 1 θέση
ΓΙΑΝΝΕΝΑ (80 θέσεις):
Διοικητικού/Διοικητικού - Οικονομικού/ Διοικητικού - Λογιστικού / Διοικητικών Γραμματέων ΠΕ/ΤΕ, 3 θέσεις
 Διοικητικού/Διοικητικού - Οικονομικού/ Διοικητικού - Λογιστικού / Διοικητικών Γραμματέων ΔΕ, 3 θέσεις
 Οδηγοί ΔΕ, 2 θέσεις
 Γενικών Καθηκόντων ΔΕ, 45 θέσεις
 Ψυχολόγοι ΠΕ, 3 θέσεις
 Κοινωνικοί λειτουργοί ΠΕ/ΤΕ, 2 θέσεις
 Νοσηλευτές ΤΕ/ΔΕ, 2 θέσεις
 Δάσκαλοι / Νηπιαγωγοί / Βρεφονηπιοκόμοι ΠΕ/ΔΕ/ΤΕ, 2 θέσεις
 Ηλεκτρολόγοι ΔΕ, 2 θέσεις
 Υδραυλικοί ΔΕ, 2 θέσεις
 Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας ΥΕ, 12 θέσεις
 Βοηθητικό Φυλακτικό Προσωπικό ΔΕ, 2 θέσεις
ΚΟΝΙΤΣΑ (20 θέσεις):
Διοικητικού/Διοικητικού - Οικονομικού/ Διοικητικού - Λογιστικού/Διοικητικών Γραμματέων ΠΕ/ΤΕ, 1 θέση
 Διοικητικού/Διοικητικού - Οικονομικού/ Διοικητικού - Λογιστικού / Διοικητικών Γραμματέων ΔΕ, 1 θέση
 Οδηγοί ΔΕ, 1 θέση
 Γενικών Καθηκόντων ΔΕ, 9 θέσεις
 Ψυχολόγοι ΠΕ, 1 θέση
 Κοινωνικοί λειτουργοί ΠΕ/ΤΕ, 1 θέση
 Νοσηλευτές ΤΕ/ΔΕ, 1 θέση
 Δάσκαλοι / Νηπιαγωγοί / Βρεφονηπιοκόμοι ΠΕ/ΔΕ/ΤΕ, 1 θέση
 Ηλεκτρολόγοι ΔΕ, 1 θέση
 Υδραυλικοί ΔΕ, 1 θέση
 Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας ΥΕ, 1 θέση
 Βοηθητικό Φυλακτικό Προσωπικό ΔΕ, 1 θέση
ΖΗΡΟΣ (40 θέσεις):
Διοικητικού/Διοικητικού-Οικονομικού/ Διοικητικού- Λογιστικού/Διοικητικών Γραμματέων ΠΕ/ΤΕ, 2 θέσεις
 Διοικητικού/Διοικητικού-Οικονομικού/ Διοικητικού-Λογιστικού / Διοικητικών Γραμματέων ΔΕ, 2 θέσεις
 Οδηγοί ΔΕ, 2 θέσεις
 Γενικών Καθηκόντων ΔΕ, 18 θέσεις
 Ψυχολόγοι ΠΕ, 2 θέσεις
 Κοινωνικοί λειτουργοί ΠΕ/ΤΕ, 2 θέσεις
 Νοσηλευτές ΤΕ/ΔΕ, 2 θέσεις
 Δάσκαλοι / Νηπιαγωγοί / Βρεφονηπιοκόμοι ΠΕ/ΔΕ/ΤΕ, 2 θέσεις
 Ηλεκτρολόγοι ΔΕ, 1 θέση
 Υδραυλικοί ΔΕ, 1 θέσεις
 Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας ΥΕ, 5 θέσεις

 Βοηθητικό Φυλακτικό Προσωπικό ΔΕ, 1 θέση.

Τα Βόρεια Τζουμέρκα ήταν ο επόμενος σταθμός της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Προέδρου της κ. Στέφανου Γρ. Φούσα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Υγιής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης

Τα Βόρεια Τζουμέρκα ήταν ο επόμενος σταθμός της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Προέδρου της κ. Στέφανου Γρ. Φούσα. Μάλιστα όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές: «Άγγιξε την ψυχή των κατοίκων του Δήμου, με γλώσσα κατανοητή» η προληπτική παρέμβαση στο πλαίσιο ημερίδας που συντόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε άρτια εξοπλισμένη αίθουσα του Δημαρχείου, προλόγισε ο  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, και Βελλαΐτης κ. Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ο οποίος και εκθείασε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Τον πολυθεματικό καμβά της προληπτικής ενημέρωσης των κατοίκων του ορεινού –πλην όμως πλούσιου σε φυσικό κάλλος και προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης- Δήμου Βορείων Τζουμέρκων συναποτελούσαν διεπιστημονικές εισηγήσεις.
Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης η παράδοση -από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανο Φούσα στον Δήμαρχο κ. Σεντελέ- ενός εξωτερικού απινιδιστή που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του Δήμου ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που κάποιος κάτοικος χρειαστεί βοήθεια μετά από καρδιακή ανακοπή.

Στην καθοριστική σημασία των παρεμβάσεων πρόληψης που συντονίζει ο Σ. Διευθυντής-Ε. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, τα τελευταία χρόνια, στο σύνολο της επικράτειας και δη του Νομού Ιωαννίνων αναφέρθηκαν με εγκωμιαστικά λόγια ο κ. Δημήτριος Φλώρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Βελλαϊτών και ο κ. Σωκράτης Μπαλάφας, Γενικός Γραμματέας του αυτού Συλλόγου. Στον σακχαρώδη διαβήτη, στην πρόληψη του προδιαβήτη, στις επιπλοκές του, στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσής του αλλά και στο γεγονός ότι η θεραπεία του απορροφά το 12% των συνολικών δαπανών για την υγεία αναφέρθηκε ο ειδικός καρδιολόγος κ. Γιώργος Βόβας. Μία σύγχρονη απειλή, ο εθισμός στο διαδίκτυο (internet addiction), αποτέλεσε το θεματικό άξονα που ανέλυσε ο κ. Σταύρος Σταύρου, ερευνητής με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση, αναλύοντας τεχνικές αξιολόγησης των πρόδρομων συμπτωμάτων της συγκεκριμένης ψυχικής διαταραχής και δράσεις πρόληψης στην οικογένεια αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα για την αποφυγή της εμφάνισής της. 
Στις ανεξάντλητες προοπτικές του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων αναφέρθηκε ο οικονομολόγος κ. Σπύρος Βασιλείου, δίνοντας έμφαση στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της περιοχής, στους τρόπους μετατροπής των αδυναμιών σε δυνατά σημεία και ευκαιρίες για το Δήμο, στην υιοθέτηση ενός Προτύπου Βιώσιμης Ανάπτυξης, στον στρατηγικό σχεδιασμό του μέλλοντος με την αξιοποίηση των παραδοσιακών προϊόντων, του πρωτογενούς τομέα αλλά και του συνεδριακού τουρισμού. Μετά από προσωπική πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Σεντελέ, προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο –μοναδικό για τις ιδιαιτερότητες του στην Ευρώπη- σπήλαιο, για την αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης του οποίου συμφώνησαν ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας.                

Μερόπη Τζούφη: Συστήνονται Περιφερειακές Διοικήσεις Τομέων Ψυχικής Υγείας

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεταρρυθμίσεις στη διοικητική οργάνωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, τοποθετήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σε ραδιοφωνική συνέντευξη.
Ο χώρος και οι υπηρεσίες της ψυχικής υγείας έχουν πληγεί περισσότερο από άλλους τομείς υγείας με τραγικές συνέπειες για την υγεία και τη φροντίδα των ανθρώπων με ψυχικά προβλήματα αλλά και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτές. Στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε, είναι  ένας αξιοπρεπής στρατηγικός σχεδιασμός του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, αποδοτικός προς όφελος των ασθενών σε βάθος χρόνου.
Η συνεχής μετατόπιση της ψυχιατρικής φροντίδας από τα ψυχιατρικά άσυλα και νοσοκομεία στην παροχή κοινοτικού τύπου περίθαλψης, καθώς έχει καλύτερα αποτελέσματα στην ποιότητα της ζωής των ασθενών, στο σεβασμό των δικαιωμάτων τους, και στη δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς ζωής βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής του υπουργείου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Νέες τοποθετήσεις απινιδωτών την Παρασκευή 24 Ιουνίου

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου, την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα γίνουν  δύο ακόμη τοποθετήσεις αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών:
Συγκεκριμένα:
Στις 10:00 π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει εκδήλωση για την τοποθέτηση απινιδωτή στην Ιερά Μονή Καστρίτσας Ιωαννίνων. Χορηγοί είναι η Βασιλική και ο Βασίλειος Κούργιας (Αρτοποιείο στην Ελεούσα).
Στις 11:00 π.μ. σε ανάλογη εκδήλωση της Π.Ε. Άρτας, θα γίνει τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου, που είναι χορηγία του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

N.E. ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Τα εκλογικά κέντρα για την ανάδειξη νέων αποκεντρωμένων οργάνων του κινήματος

H  N.E  ΠΑΣΟΚ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   ανακοινώνει  ότι  την Κυριακή  26/06/2016  θα  πραγματοποιηθούν   εκλογές  για  την ανάδειξη  νέων   αποκεντρωμένων   οργάνων του κινήματος.
Οι  εκλογές θα  διεξαχθούν  από   την  09:00  π.μ.  έως  την  07:00  μ.μ.. 
Δικαίωμα  συμμετοχής  έχουν  όλα τα μέλη και  οι  φίλοι  του ΠΑΣΟΚ  στο  νομό  Ιωαννίνων, που  είναι εγγεγραμμένα  στο μητρώο  του  κινήματος  ή  είναι εγγεγραμμένοι  στα  δηματολόγια  των  Δήμων  τους.
Τα  σημεία  των δήμων  στα  οποία   θα   στηθούν  τα  εκλογικά κέντρα  είναι τα εξής:
1. ΔΗΜΟΣ  ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ
2. ΔΗΜΟΣ  ΖΙΤΣΑΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  (ΠΑΛΙΟ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)  ΖΙΤΣΑ
3. ΔΗΜΟΣ   ΔΩΔΩΝΗΣ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΔΗΜΟΥ  ΔΩΔΩΝΗΣ- ΚΡΥΦΟΒΟ
4. ΔΗΜΟΣ  ΖΑΓΟΡΙΟΥ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ-ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΙ
5. ΔΗΜΟΣ  ΒΟΡΕΙΩΝ  ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: ΠΡΩΗΝ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΚΑΛΕΝΤΖΙ
6. ΔΗΜΟΣ  ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΠΑΛΙΟ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΚΑΛΠΑΚΙ
7. ΔΗΜΟΣ  ΚΟΝΙΤΣΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΚΟΝΙΤΣΑΣ.

Κάτω Ραβένια Πωγωνίου: Ημερήσιο Πανηγύρι στο ξωκκλήσι Αγίου Ιωάννη, το Σάββατο 25 Ιουνίου

Ημερήσιο Πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί στο ξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη στα Κάτω Ραβένια Πωγωνίου, το Σάββατο 25 Ιουνίου.

Σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των βοοειδών προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου

Αυξήθηκαν τα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας

Με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Πρέβεζας ενημερώνει τους κατόχους βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής ότι τα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών αυξήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
Ενημερώνουμε τους κατόχους βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων της ΠΕ Πρέβεζας ότι τα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών αυξήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα.
Το μήνα Μάιο επιβεβαιώθηκαν νέες εστίες στις ΠΕ Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Καβάλας και Πέλλας. Ως εκ τούτου πρόκειται να ενταχθεί σε καθεστώς υποχρεωτικού εμβολιασμού και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, (Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα).
Η Περιφέρεια Ηπείρου λαμβάνοντας υπόψη τόσο την προστασία του ζωικού κεφαλαίου, όσο και τις σημαντικές κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης του νοσήματος (σοβαρή μόνιμη βλάβη στα δέρματα, μείωση στην αύξηση του σωματικού βάρους, προσωρινή ή οριστική παύση της παραγωγής γάλακτος και προσωρινή ή μόνιμη στειρότητα), προσανατολίζεται στην εφαρμογή προγράμματος ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ εμβολιασμού για την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών.

Αρχίζει την Παρασκευή 24 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για κοινωφελή εργασία στις προσφυγικές δομές


Αρχίζει την Παρασκευή 24 Ιουνίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 2.500 άνεργους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης των προσφύγων.
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευή 24 Ιουνίου και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Το πρόγραμμα είναι 8μηνης διάρκειας με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και θα υλοποιηθεί σε 19 Κέντρα Φιλοξενίας και 5 hot spots συνολικά σε οκτώ περιφέρειες της χώρας.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).
Όσοι εργαζόμενοι απασχοληθούν σε νυχτερινή βάρδια, προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής και, ως εκ τούτου, οι αποδοχές τους θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών.