Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Επιχειρησιακός Προγραμματισμός της Περιφέρειας Ηπείρου 2015-2019

Τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για την περίοδο 2015-2019 συζήτησε και ψήφισε κατά πλειοψηφία στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, αναπτυξιακής προοπτικής, το οποίο σε εκτιμώμενο προϋπολογισμό ανέρχεται σε 1,742 δισ. ευρώ, πόροι που θα επιδιωχθούν να εξασφαλιστούν από διάφορα χρηματοδοτικά μέσα, με κύριο "βραχίονα" το Σύμφωνο Εταιρικής Συμφωνίας 2014-2020. "Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, με την προσδοκία να βρεθούν πόροι", υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων της Περιφερειακής Αρχής. "Η επιτυχής υλοποίηση του προτεινόμενου σχεδιασμού θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και θα συντελέσει αποτελεσματικά στη δημιουργία γενικού οφέλους", τόνισε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας, αναπτύσσοντας την εισήγηση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, υπογραμμίζοντας την "εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση" την οποία καλείται να διαχειριστεί η Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοψίζοντας τη συζήτηση, υπογράμμισε ότι είναι κοινή η αγωνία για το αύριο: "Υπάρχουν- τόνισε- δύο δρόμοι. Ο ένας χωρίς επιστροφή και ο άλλος ο δύσκολος στο πλαίσιο της Ε.Ε.. Αυτό το πρόγραμμα είναι γενικό, πέρασε από τη σχετική διαβούλευση και τώρα έρχεται για τελική έγκριση. Είναι ένας Σχεδιασμός που αφορά όλη την Ήπειρο, ώστε η περιοχή μας να αλλάξει σελίδα". Σε άλλα σημεία της τοποθέτησής του αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τα οδικά έργα, τη διαχείριση απορριμμάτων κ.α..

Laser και κρουστικά κύματα σπάνε τις πέτρες στα νεφρά

Ενδοσκοπικά και με τη χρήση  laser  και κρουστικών κυμάτων σπάνε και αφαιρούν πλέον οι ουρολόγοι  τις πέτρες στα νεφρά, στον ουρητήρα και στην ουροδόχο κύστη!
Η μέθοδος είναι ασφαλής με ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 80% και τα τελευταία χρόνια  έχει εκτοπίσει το χειρουργικό νυστέρι.
 «Η ενδοσκοπική νεφρολιθοτριψία  έχει πλέον καθιερωθεί  και αποτρέπει την χειρουργική επέμβαση, εκεί που μέχρι χτες το μηχάνημα εξωσωματικής λιθοτριψίας αποτύγχανε να σπάσει την πέτρα» αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός ουρολόγος κ Βασίλης Πρωτογέρου  Επικ. Καθηγητής  της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.
Σύμφωνα με τους ουρολόγους συχνά η ενδοσκοπική  λιθοτριψία είναι πλέον μέθοδος πρώτης  επιλογής καθώς σε πολλές περιπτώσεις η εξωσωματική λιθοτριψία δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται .
«Η εφαρμογή της μεθόδου απαιτεί εξειδίκευση του ουρολόγου και αντιμετωπίζει τις περισσότερες  περιπτώσεις , συνήθως σε μια και μοναδική επέμβαση» προσθέτει ο κ Πρωτογέρου και εξηγεί
 «Ανάλογα  με το μέγεθος αλλά και τη θέση της πέτρας ο ουρολόγος πρέπει να εξηγήσει στον ασθενή το αποτέλεσμα  που μπορεί να περιμένει , ενώ μπορεί να απαιτηθεί να τοποθετηθεί και κάποιο stent (pigtail) για να εξασφαλιστεί η αποβολή των τριμάτων της πέτρας».

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Ευχαριστήριο για την παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση της 22ης Ιουλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα ευχαριστεί πολύ όλους τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι παρευρέθησαν στην μουσική εκδήλωση της 22ης  Ιουλίου, καθώς όλους όσους συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


Από το Δ.Σ.


ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι , το Σάββατο 25 και τη Κυριακή 26 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι  το Σάββατο 25 και τη Κυριακή 26  Ιουλίου εορτή της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Καλπάκι  Πωγωνίου.

Λούρος Πρέβεζας: Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, σήμερα (23-07-2015) μετά τα μεσάνυκτα στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Πρέβεζας, περιοχή Λούρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Πρέβεζας, ένας 23χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο 23χρονος, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μία συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (50,4) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για μεταφορά αλλοδαπών με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα

Διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά 4 αλλοδαπών, οι οποίοι κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη σήμερα (23-07-2015) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα, πλαστογραφία και παραβάσεις του ΚΟΚ.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε όχημα που οδηγούσε ο παραπάνω δράστης, όπου διαπιστώθηκε να μεταφέρει τρεις ομοεθνείς του (δύο άνδρες, ηλικίας 26 και 23 ετών και μία 24χρονη γυναίκα με το ανήλικο παιδί της), οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος παρέλαβε τους αλλοδαπούς από την Αθήνα, με σκοπό να τους μεταφέρει μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στην Ιταλία.
Επιπλέον, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 22χρονος διακινητής κατείχε και επέδειξε πέντε πλαστές ταυτότητες και μία πλαστή άδεια οδήγησης των Βουλγαρικών Αρχών.
Τα πλαστά έγγραφα και έξι ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν ενώ επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσο μεταφοράς.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ένας 21χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (22.07.2015) το βράδυ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος ημεδαπός, για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων, κατά τον έλεγχο χειραποσκευών, διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος μετέφερε, ανάμεσα σε προσωπικά είδη, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο (γκλοπ) και ένα μαχαίρι μήκους (17) εκατοστών.
Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, για το οποίο είχε δηλώσει απώλεια την 25-01-2015 στο Τμήμα Ασφάλειας Λαυρίου.
Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Οι λαχνοί της κλήρωσης της εκδήλωσης της 22ας Ιουλίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα γνωστοποιεί ότι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης  της λαχειοφόρου αγοράς της εκδήλωσης της 22ας Ιουλίου για την ενίσχυση της ομάδας είναι οι εξής:
1.Το 485 κερδίζει την καραμπίνα.
2.Το νούμερο 1243 κερδίζει το Θαμνοκοπτικό.



Από το Δ.Σ.

ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 25 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 25 Ιουλίου παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Βροντισμένη  Πωγωνίου.

Συνελήφθη φυγόποινος αλλοδαπός στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας

Συνελήφθη χθες (22-07-2015) το πρωί στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αργολίδας, με ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.