Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ιερά Μονή Σωσίνου: Αγρυπνία για τα Εισόδια της Θεοτόκου την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου

Τα Εισόδια της Θεοτόκου γιορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου.
Στην Ιερά Μονή Σωσίνου, την παραμονή το βράδυ θα τελεστεί Αγρυπνία, η οποία θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Στα 329,7 εκατ. ευρώ τα φέσια από τις ακάλυπτες επιταγές το 10μηνο

Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα τέλη Οκτωβρίου στα 255,8 εκατ. ευρώ, από 236,9 εκατ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 73,8 εκατ. ευρώ, από 66,7 εκατ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Στα 329,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Οκτωβρίου 2014 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, έναντι 303,6 εκατ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2014.
Στο αντίστοιχο 10μηνο του 2013 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές αθροιζόμενες ανέρχονταν σε 577,9 εκατ. ευρώ.
Τον Οκτώβριο σφραγίσθηκαν 1.192 ακάλυπτες επιταγές αξίας 18,9 εκατ. ευρώ, ενώ αποσύρθηκαν 4.194 απλήρωτες συναλλαγματικές αξίας 7,08 εκατ. ευρώ.

Την επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησε η Γενική Γραμματέας Βίκυ Ευταξά

Την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά.
Ανήμερα της επετείου, το πρωί της Δευτέρας (17/11/14), κατέθεσε λουλούδια στο ηρώο Πολυτεχνείου στη Δομπόλη στα Ιωάννινα, ως φόρο τιμής για τους αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου.
Ενώ σε γραπτό μήνυμά της τονίζει: «Η σημερινή μέρα ταυτίζεται όχι μόνο με την εξέγερση ενάντια στον αυταρχισμό και στο καθεστώς των συνταγματαρχών, αλλά και με την προσπάθεια εδραίωσης της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Η ιστορία, μας έχει διδάξει πως, η ελευθερία και η δημοκρατία απαιτούν νηφαλιότητα και σταθερότητα. Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να προασπίσουμε την ενότητα των Ελλήνων και να διαφυλάξουμε τη δημοκρατίας μας από ακραίες συμπεριφορές και αποκλεισμούς. Μόνο έτσι θα επανακάμψει η χώρα μας και θα ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς· με νέες ιδέες, χωρίς ακρότητες και μισαλλοδοξία».
 

ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση στη λήψη μέτρων υπέρ των κτηνοτρόφων, που υφίστανται τις επώδυνες συνέπειες της έξαρσης ασθενειών (όπως ο καταρροϊκός πυρετός) σε επιδημική μορφή


Αρ. Πρωτ.: 2542      Αθήνα 17-11-2014

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΠΣΕ) παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή τη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, που εκτός από την επέλαση των ιδιωτικοποιήσεων στα μέσα παραγωγής, την υπερφορολόγηση τύπου ΕΝΦΙΑ, την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών με ταυτόχρονη μείωση της τιμής των προϊόντων, την άγρια εκμετάλλευση των μεσαζόντων, τώρα έντρομοι υφίστανται τις επώδυνες συνέπειες της έξαρσης ασθενειών (όπως ο καταρροϊκός πυρετός) σε επιδημική μορφή.
Μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση η ΠΣΕ, θεωρώντας δίκαιη την αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων, καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα. Γι’ αυτό απαιτεί, προκειμένου να υπάρξει προοπτική λύσης:
-Άμεση και έγκαιρη αποζημίωση των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων για τις απώλειες του ζωικού κεφαλαίου τους.
-Στελέχωση των κτηνοτροφικών υπηρεσιών, για καλύτερη καθοδήγηση, ενημέρωση και επιστημονικό έλεγχο των μονάδων, ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της νόσου.
-Χορήγηση δωρεάν φαρμακευτικής αγωγής και δωρεάν ψεκασμό των μονάδων, εγκαταστάσεων, ελών και λιμναζόντων υδάτων. (προκειμένου να καταπολεμηθεί το κουνούπι ,χωρίς θεική παρέμβαση βέβαια).
-Απόδοση στο ακέραιο των επιδοτήσεων και μετά την απώλεια των ζώων, στήριξη για την αναπλήρωση του ζωικού κεφαλαίου με παράλληλη απόδοση των εξισωτικών αποζημιώσεων, με επαναφορά του καθεστώτος των δηλωμένων βοσκοτόπων.
-Επιδότηση ζωοτροφών για όσο διάστημα τα κοπάδια βρίσκονται σε καραντίνα
-Δωρεάν αποτέφρωση για να μην γίνεται ανεξέλεγκτη ταφή των νεκρών ζώων.
-Μείωση του κόστους παραγωγής με παράλληλη αύξηση – επιτέλους- της τιμής των προϊόντων του πρωτογενή τομέα
     Η ΠΣΕ συμπαραστέκεται στους αγώνες και την αγωνία της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων που παλεύουν με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή τους και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες κρίσης, προκειμένου να αποφευχθεί το ξεκλήρισμά τους και να παραμείνουν οι άνθρωποι στις πατρογονικές εστίες τους, ώστε  να ανασταλεί η περαιτέρω ερήμωση της απορφανισμένης Ηπείρου, με παράλληλη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα αλλά και συνολικά της οικονομίας της χώρας προς όφελος όλων.

Το Γραφείο Τύπου

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος παρέστη και κατέθεσε στεφάνι στην ημέρα μνήμης των ηρώων του Πολυτεχνείου

Αριθ. πρωτ.: 2541      Αθήνα 17-11-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Οικονόμου και τους Κώστα Κωνή, Β’ Αντιπρόεδρο, Ελευθερία Σιαμέτη, Ειδική Γραμματέα, Σπύρο Τζίμα, έφορο Τύπου, Βίκυ Αράπη- Καραγιάννη, Μαρίνα Τζάκου, Ηλέκτρα Κίκη Κώστα Μπατσή και Χριστόφορο Ευθυμίου, μέλη του Δ.Σ. με την ευκαιρία του εφετινού εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973, κατέθεσε τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη 2014 στεφάνι απότισης τιμής στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Με την κατάθεση αυτή υλοποιείται ομόφωνη πάγια απόφαση της ΠΣΕ, η οποία δηλώνει ότι με αυτόν τον τρόπο τιμά και χαιρετίζει τις θυσίες και τους αγώνες της σπουδάζουσας νεολαίας και την εξέγερση του Ελληνικού λαού κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου του ’67 για Δημοκρατία και Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, πρόοδο και προκοπή, αγώνες που στοίχισαν ζωές και αντιπάλεψαν βασανιστήρια, διώξεις και απάνθρωπες συμπεριφορές εκ μέρους της ξενοκίνητης Χούντας και των πειθήνιων γραικύλων συνεργών της.
Θεωρεί ότι οι αγώνες τους αυτοί δεν πήγαν χαμένοι, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή ούτε η πλήρης δικαίωσή τους, πράγμα που τους καθιστά καθοδηγητικούς φάρους στους τωρινούς αγώνες για ανατροπή της υπάρχουσας κρίσης που γονατίζει τη χώρα και την πλειοψηφία του λαού μας, αγώνες και πάλι για ψωμί και γράμματα, ανεξαρτησία, δημοκρατία καθώς και για το δίκιο.
Τέλος υπόσχεται πως, ακολουθώντας τις παρακαταθήκες της γενιάς του Πολυτεχνείου, θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη βελτίωση της ζωής των Ηπειρωτών και όλων των Ελλήνων αλλά και κάθε συνανθρώπου που υποφέρει από το άδικο, τον ξενιτεμό, την προσφυγιά, τη φτώχεια, από τυραννικά καθεστώτα και πολέμους, από την άσκηση βίας και γενικά απ’ την κατίσχυση της δυστυχίας. Προ πάντων θα σταθεί στο πλευρό της σύγχρονης νεολαίας για την πραγμάτωση των ονείρων τους.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
 

Με «καπέλο» από 14% έως 53% ο ΕΝΦΙΑ

Τρικ του Οικονομικών υπερχρεώνει εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων

Διάφορα τρικ εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών για να εισπράξει από εκατομμύρια φορολογούμενους παραπάνω ΕΝΦΙΑ από αυτόν που πραγματικά αναλογεί στην αξία της ακίνητης περιουσίας τους.
 Οι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ με «καπέλο» από 14% έως και 53% εξαιτίας των αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλει το φόρο αυτό με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007 που ισχύουν για τα νεόδμητα αστικά ακίνητα, αλλά και να μη συνυπολογίζει καθόλου την παλαιότητα των κτισμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».
Συγκεκριμένα, ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ για όλες τις κατοικίες παλαιότητας άνω του 1 έτους γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν για τα νεόδμητα κτίρια, δηλαδή με βάση τιμές οι οποίες βρίσκονται σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα των πραγματικών αξιών των ακινήτων.

Κεράσοβο Πωγωνίου: Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός, εγγεγραμμένος στον Εθνικό Κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, ο οποίος παραβίασε δικαστική απόφαση απέλασης

Συνελήφθη, χθες (16-11-2014) το πρωί στο Κεράσοβο Δελβινακίου, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 26χρονος φυγόποινος, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος παραβίασε απόφαση δικαστικής απέλασης και εισήλθε λάθρα στην ελληνική επικράτεια.
Ο συλληφθείς είναι εγγεγραμμένος στον Εθνικό Κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, συνεπεία δικαστικής απόφασης απέλασης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με την οποία είχε καταδικαστεί για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».
Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε επιπρόσθετα και καταδικαστική απόφαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γρεβενών, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 19χρονος αλλοδαπός για κλοπή στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας

Συνελήφθη, χθες (16-11-2014) το μεσημέρι στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 19χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 19χρονος απογευματινές ώρες της 15-11-2014, αφαίρεσε από αυλή σπιτιού στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας, μία γυναικεία τσάντα ιδιοκτησίας 54χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

«Φωτιά» πήρε το taxisnet για τις διορθώσεις στο Ε9

Τις 30.000 έφτασαν οι δηλώσεις των φορολογούμενων για αλλαγές στο Ε9 τις πρώτες 24 ώρες που λειτούργησε η σχετική εφαρμογή στο taxisnet.
Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές, οι οποίες φούσκωσαν υπερβολικά τον ΕΝΦΙΑ, γίνονται χωρίς την επιβολή προστίμων.
Όπως αναφέρουν “Τα Νέα της Δευτέρας”, εκτός από τις διορθώσεις του Ε9 του 2014, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και στην εφαρμογή διορθώσεων στο Ε9 του 2010, εξαιτίας του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ.
Τα συνηθέστερα λάθη που έφεραν επιπλέον χρεώσεις στον ΕΝΦΙΑ είναι ο όροφος που βρίσκεται το ακίνητο, οι προσόψεις, τα τετραγωνικά, η συνιδιοκτησία ή η επικαρπία.

Από το ΕΚΑΒ Δολιανών αποσπούν υπαλλήλους σε Πάρο-Νάξο!

Τον Τομέα Δολιανών του ΕΚΑΒ, που εξυπηρετεί  το ακριτικό, παραμεθόριο,  Πωγώνι, τμήματα γειτονικών περιοχών, αλλά και τον πλέον επικίνδυνο εθνικό δρόμο Ιωαννίνων- Κακαβιάς, βρήκε «εύκολο στόχο» η διοίκηση του Κέντρου για να αποσπάσει προσωπικό για τα νησιά Πάρο και Νάξο!
Συγκεκριμένα με απόφαση του Προέδρου του ΕΚΑΒ Δ. Παπαγιαννίδη μετακινούνται δύο υπάλληλοι του Τομέα Δολιανών προς τα δύο νησιά του Αιγαίου. Δεν είναι γνωστά τα κριτήρια με τα οποία ο Πρόεδρος έδωσε τέτοια εντολή, αλλά αν κρίνουμε από την επιστολή – διαμαρτυρίας του Συλλόγου Προσωπικού, ενδέχεται να μέτρησαν κάποια στατιστικά στοιχεία, ως προς τον αριθμό συμβάντων. Αν έτσι είναι, τότε είναι προφανές ότι η απόφαση πάρθηκε από το «γραφείο» και χωρίς την παραμικρή γνώση των συνθηκών που υπάρχουν στην ακριτική και παραμεθόρια περιοχή μας, που ουσιαστικά είναι ανοχύρωτη σε υπηρεσίες προνοσοκομειακής υγείας.

Στα 90 ευρώ οι επικουρικές συντάξεις ως το 2018

Πρόβλεψη που προκαλεί σοκ!!!

Ο Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων κ. Ν. Καλάκος, μιλώντας στην κυριακάτικη πρωινή εκπομπή του Mega, έκανε την πρόβλεψη ότι μέσα στην επόμενη 4ετία, οι επικουρικές θα μοιάζουν με φιλοδώρημα.
Το νέο "ψαλίδι" του 8-10%, που αναμένεται στις επικουρικές συντάξεις λίαν προσεχώς θα είναι μόνο η αρχή, αφού με βάση τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ταμεία, ως το 2018 οι επικουρικές μόλις και μετά βίας θα φτάνουν στα 90 ευρώ.

ΟΑΕΕ: Παρατείνεται η επιλογή ασφαλιστικής κλίμακας με μικρότερα ασφάλιστρα

Για δύο ακόμη χρόνια προτίθεται το υπουργείο Εργασίας να παρατείνει την ισχύ της διάταξης που δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), να επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία με μικρότερα ασφάλιστρα.
Η διάταξη που είχε θεσμοθετηθεί το 2012 προκειμένου να μετριασθούν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω της οικονομικής κρίσης έληγε στο τέλος του 2014 και επομένως από την 1η Ιανουαρίου του 2015, όλοι οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, όφειλαν να επανέλθουν στην αρχική ασφαλιστική κατηγορία, στην οποία είχαν ενταχθεί.
Με νομοθετική ρύθμιση, όμως, που καταθέτει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης η προθεσμία για την επιλογή της κατώτερης ή της δεύτερης κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016.
Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η νέα παράταση δίνεται για να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι να ανταποκριθούν στην καταβολή των εισφορών τους αλλά και να είναι συνεπείς στην εξόφληση των προηγούμενων οφειλών, όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση.

Ανύπαρκτη η Αντιπολίτευση

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Τι έγινε κ. Ντοντη;
Προεκλογικά μιλούσατε για ατράνταχτα στοιχεία, εισαγγελείς προβάλλοντας τον εαυτό σας και νέα φυντάνια στην κλίκα σας... Την επόμενη φορά θα βγάλω ονόματα με στοιχεία...
Τελικά κ. Καψάλη είσαι δύναμη.

Τι να σου πουν τα ... γατάκια!