Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Εργατικό ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών


Σήμερα (16-12-2012) το πρωί 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατά τη διάρκεια εργασιών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, έπεσε από πατάρι ύψους (2,5) μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός για διαρρήξεις οχημάτων

Συνελήφθη σήμερα (16-12-2012) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος υπήκοος Αλγερίας, ο οποίος διαρρήγνυε κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση σταθμευμένα οχήματα, από τα οποία αφαιρούσε χρήματα, τιμαλφή και άλλα μικροαντικείμενα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών περιπολιών για την πρόληψη διαρρήξεων σε οχήματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να έχει διαρρήξει τρία οχήματα στην πόλη των Ιωαννίνων και τον συνέλαβαν.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του ( modus operandi ), o 45χρονος, με τη χρήση κατσαβιδιού, διερρήγνυε σταθμευμένα αυτοκίνητα, σπάζοντας τα τζάμια τους και στη συνέχεια αφαιρούσε ό,τι υπήρχε στο εσωτερικό τους.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ναρκωτικό δισκίο καθώς και ένα κατσαβίδι, ως μέσο διάπραξης των κλοπών.
Σημειώνεται ότι ο 45χρονος έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθεί η εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπές στην περιοχή της Κόνιτσας


Συνελήφθη χθες (15-12-2012) το βράδυ στο Μάζι Κόνιτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διάπραξη κλοπών.
Ειδικότερα, ο 23χρονος, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι μαζί με συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, επιχειρούσαν να διαρρήξουν καφενείο στο Μάζι Κόνιτσας.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε η εμπλοκή του 23χρονου και σε μία περίπτωση κλοπής από ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μπουραζάνι Κόνιτσας, από όπου αφαίρεσε μία φορητή τηλεόραση.
Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Απογραφή συνταξιούχων λόγω θανάτου - Άγαμες θυγατέρες

Σε ειδική απογραφή όλων των συνταξιούχων λόγω θανάτου (χήροι, χήρες και παιδιά άνω των 12 ετών), καθώς και των προσώπων που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των άγαμων θυγατέρων προχωρά ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε προς όλους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου.

Η απογραφή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την περιστολή των δαπανών, τη διασταύρωση στοιχείων και την εκμηδένιση των πλαστών και παράνομων συντάξεων. Σημειώνεται ότι η απογραφή είναι αυτοπρόσωπη και υποχρεωτική και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2013.
«Η απογραφή στις συντάξεις αιτία θανάτου που λαμβάνουν χήρες, άγαμες θυγατέρες και ανήλικα τέκνα μέχρι την ηλικία των 25 ετών, είναι η τελευταία απογραφή που επιχειρείται καθώς από κει και πέρα αναλαμβάνει δράση η συστημική παρέμβαση της «Αριάδνης» που θα καταγράφει κάθε δημογραφική αλλαγή σε πραγματικό χρόνο.
Με τις απογραφές καλύπτουμε κάθε πτυχή παραβατικότητας του παρελθόντος και με το σχέδιο δράσεων της «Αριάδνης» αποτρέπουμε την δημιουργία κάθε μορφής παραβατικότητα στο μέλλον», επισημαίνει ο κ. Βρούτσης.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στην Γ΄ Ερασιτεχνική-Α' Όμιλος – Έχασε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου από τη Ζίτσα

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:
Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΕΤΣΑΛΙ 2 - 3
Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 2 - 3
ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 5 - 3
ΜΠΙΣΔΟΥΝΑΚΙ-ΜΑΡΜΑΡΑ 1 - 9
ΒΟΤΟΝΟΣΙ – ΚΑΡΙΤΣΑ 2 - 1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ- Α.Ο.ΖΙΤΣΑΣ 1 - 4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πετσάλι: 22
2. Καρυές: 20
3. Ανάργυροι: 18
4. Ζίτσα: 17
5. Πανζαγορισιακός: 16*(8)
6. Κεφαλόβρυσο: 15*(8)
7. Μάρμαρα: 11
8. Α.Ε. Γιάννενα: 9
9. ΑΠΟΕΛ: 8* (8)
10. Βοτονόσι: 4
11. Καρίτσα: 2
12.Μπισδουνάκι: 0* (8)

Ο Α.Σ. Καλπακίου «σκότωσε» τον Αετό Μεγάλου Περιστερίου - Διπλό ο Αγροτικός Αστέρας μέσα στην Κόνιτσα - Επιστροφή στις νίκες για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με πεντάρα

*Η ομάδα του Καλπακίου, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, πήρε ακόμα ένα τρίποντο επί της ομάδας του Αετού Μ. Περιστερίου με το ευρύ 7-1.
Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, που από το πρώτο ημίχρονο άρχισαν να σφυροκοπούν την αντίπαλη άμυνα.

Συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου το Καλπάκι προηγούνταν με διαφορά τριών τερμάτων, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Νταλάκας, ο οποίος πέτυχε και χατ-τρικ. Στο 50' ο Κατσαβριάς έγραψε το 4-0, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Μακρής με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0.
Ο Σωκρατόπουλος με δύο προσωπικά του τέρματα στο 73' και 80' αντίστοιχα διαμόρφωσε το 7-0.
Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 7-1.
*Νικηφόρα πέρασε ο Αγροτικός Αστέρας από την Κόνιτσα επικρατώντας του τοπικού ΠΑΟ Κόνιτσας με 2-0.
Τα γκολ των νικητών σημείωσε ο Ζότα, ένα σε κάθε ημίχρονο στο 40΄και στο 80΄ αντίστοιχα.
Ο διαιτητής ακύρωσε κανονικό γκολ του Χαρίση, η μπάλα πέρασε μέσα από τρύπιο δίχτυ.
Κλασική ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι, όταν το σκορ ήταν 0-1.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:
Καλπάκι - Περιστέρι 7 - 1
Ασβεστοχώρι - Πρωτόπαπα 1 - 0
Περίβλεπτος - Αμφιθέα 0 - 0
Αμπελόκηποι - Ζωοδόχος  0 - 0
Αγία Μαρίνα - Θύελλα Ελεούσας  0 - 1
Νησί - Πανφρουριακός  3 - 3
ΠΑΟ Κόνιτσας - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0 - 2
Α.Ε. Καμποχωρίων - Πωγωνάτος 0 -5
Σταυράκι - Δαβάκης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (16η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 44
2. Καλπάκι: 39
3. Περίβλεπτος: 35
4. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 31
5. Ζωοδόχος: 29
6. Ασβεστοχώρι: 27
7. Αμφιθέα: 25
8. Αγία Μαρίνα: 23
9. Δαβάκης: 22 (15)
10. Πωγωνάτος: 22
11. Πρωτόπαπα: 21
12. Σταυράκι: 18 (15)
13. ΠΑΟ Κόνιτσας: 16
14. Πανφρουριακός: 15
15. Αμπελόκηποι: 15
16. Νησί: 14
17. Περιστέρι: 10
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

Έρχεται νομοσχέδιο για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Δεν πρόκειται να περιλαμβάνεται «κούρεμα» χρεών ή σεισάχθεια!

Την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένουν στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να καταθέσουν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς μιλώντας στη Βουλή εξήγησε ότι το νομοσχέδιο είναι έτοιμο, έχει λάβει την έγκριση των ενώσεων καταναλωτών, της ένωσης τραπεζών και άλλων κοινωνικών εταίρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έχει πάρει το «πράσινο φως από ΤτΕ και ΕΚΤ για να έρθει στη Βουλή.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκορδάς ξεκαθάρισε ότι στις διατάξεις του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να περιλαμβάνεται «κούρεμα» χρεών ή σεισάχθεια καθώς θα ανατρεπόταν το σχέδιο κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, μεταδίδει το «Πρώτο Θέμα».
Τόνισε, όμως, ότι θα παρέχει «μια σημαντική ανάσα ανακούφισης σε εκείνους που πραγματικά την έχουν ανάγκη».
Στις ρυθμίσεις θα μπορούν να υπαχθούν μισθωτοί, εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας (δελτίο παροχής υπηρεσιών) και συνταξιούχοι που έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και έχουν υποστεί από την 1η Ιανουαρίου 2010 μείωση των εισοδημάτων τους κατά 35%.
Επίσης θα υπάγονται οι άνεργοι, ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες.
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι για 4 χρόνια οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τους τόκους των δανείων ενώ η δόση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 30% των εισοδημάτων τους.
Ωστόσο εάν το ποσό της τοκοπληρωμής υπερβαίνει το 30% του φορολογητέου εισοδήματος, η μηνιαία καταβολή θα περιορίζεται στο ύψος του 30%.
Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με πρόβλεψη ότι θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 51% των απαιτήσεων της οφειλής (όχι η πλήρης ομοφωνία, 100% που απαιτείτο μέχρι σήμερα).
Επίσης θα προβλέπεται ρύθμιση για καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας.
Τέλος, ο κ. Σκορδάς ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί και η ρύθμιση που αναστέλλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2013.

Στο μικροσκόπιο 104 τμήματα που δεν περνούν τη βάση

Στη χώρα λειτουργούν 36 σχολές με οικονομικό αντικείμενο, 50 τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, 32 Πληροφορικής, κ.λπ


Τμήμα Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ Λαμίας. Εισακτέοι φέτος από τη μεγάλη κατηγορία των αποφοίτων λυκείου (90%): 167. Εάν εφαρμοζόταν ο περιορισμός της βάσης του 10, πόσοι θα ήταν οι εισακτέοι;
Κανείς!
Το τμήμα αυτό, όπως και άλλα, δεν θα είχε ούτε έναν πρωτοετή. Ολοι οι φετινοί φοιτητές εισήχθησαν με βαθμούς που δεν θα τους επέτρεπαν να αποφοιτήσουν απο το λύκειο. Και προφανώς, είναι τώρα υποψήφιο για λουκέτο ή συγχώνευση μαζί με δεκάδες άλλα στα περισσότερα εκ των οποίων δεν θα εισάγονταν ούτε οι μισοί αν εφαρμοζόταν ο περιορισμός της βάσης.
Η επαναφορά ήδη από το ερχόμενο έτος της βάσης του 10 θα είναι εκτός απροόπτου ο βασικός μπούσουλας, μαζί με τα άλλα κριτήρια, για τις επικείμενες συγχωνεύσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο του σχεδίου Αθηνά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», παράλληλα με τις εξαντλητικές συζητήσεις που θα κάνει ο Κων. Αρβανιτόπουλος το επόμενο 20ήμερο με όλους τους πρυτάνεις πανεπιστημίων και προέδρους ΤΕΙ ώστε να εξειδικευθούν οι προτάσεις και να ληφθούν υπ'όψιν οι ιδιαιτερότητες σε κάθε ίδρυμα, επεξεργάζεται και ένα σχέδιο περιορισμού των τμημάτων, ιδίως των ΤΕΙ, βάσει της ζήτησής τους στον φοιτητικό πληθυσμό.
Η ζήτηση, όπως είναι προφανές, συναρτάται τόσο με την εικόνα των εισακτέων που τα δηλώνουν στις πρώτες προτιμήσεις, όσο και με τους υποψηφίους που εισάγονται με βαθμούς κάτω από τη βάση.
Στο στόχαστρο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων, βρίσκονται περίπου 104 τμήματα στα οποία, σύμφωνα με την επεξεργασία στοιχείων του προηγούμενου έτους που έκανε το υπουργείο, δεν θα έμπαιναν ούτε οι μισοί φοιτητές αν εφαρμοζόταν ο περιορισμός της βάσης.
Ωστόσο τα τμήματα αυτά δεν είναι τα μόνα. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται ακόμα τμήματα με μεγάλη εξειδίκευση (κάποια μπορούν να μετεξελιχθούν ίσως σε μεταπτυχικά) και με παρεμφερή γνωστικά αντικείμενα.
Για παράδειγμα, στη χώρα λειτουργούν 36 σχολές με οικονομικό αντικείμενο, 50 τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, 32 Πληροφορικής, κ.λπ. Επίσης θα αξιολογηθούν όσα παράγουν μικρό αριθμό πτυχιούχων, όσα οι απόφοιτοί τους δεν απορροφώνται σύντομα στην αγορά, έχουν κακές αναλογίες διδακτικού προσωπικού/φοιτητών, δεν διαθέτουν δικές τους εγκαταστάσεις, δεν συνδέονται με τις παραγωγικές δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας κ.λπ.

ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

Έρχεται το χαράτσι σε οικόπεδα εκτός σχεδίου και αγροτεμάχια!!!

Νέα απαίτηση του Υπουργείου Οικονομικών έρχεται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς ζητά από ιδιοκτήτες ακινήτων και τις επιχειρήσεις που κατέχουν αγροτεμάχια να τα δηλώσουν ή να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις στο έντυπο Ε9.
Οι διορθώσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2013 , όπως αναγράφεται στο άρθρο 21 παράγραφος 2 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου:
"Φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούνται να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση ηλεκτρονικά, όπως αυτή αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Επίσης, τα νομικά πρόσωπα τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 31.3.2013, στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 31.12.2012".
Σύμφωνα με την "Καθημερινή" η αρμόδια διακομματική επιτροπή εξετάζει τρία σενάρια που προβλέπουν αφορολόγητο όριο στο σύνολο της ατομικής περιουσίας το οποίο κυμαίνεται από 50.000 έως 100.000 ευρώ.
Εφόσον το αφορολόγητο ανέλθει στα 50.000 ευρώ, υπολογίζεται ότι το 50% των ιδιοκτητών ακινήτων θα εξαιρεθεί από νέο φόρο, καθώς κατέχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 50.000 ευρώ.
Με αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ εκτιμάται ότι το 75% των ιδιοκτητών ακινήτων θα εξαιρεθεί αυτομάτως από την επιβολή του νέου φόρου.
Σύμφωνα με τις εισηγήσεις, η κλίμακα υπολογισμού του ενιαίου φόρου θα έχει έξι έως οκτώ κλιμάκια, με τους συντελεστές να ξεκινούν από πολύ χαμηλά, ακόμη και από 0,05% στην περίπτωση που ισχύσει αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ και θα φθάνουν μέχρι 2% ή 2,5% για τις πολύ μεγάλης αξίας περιουσίες.
Όσον αφορά στα αγροτεμάχια, η επιτροπή προτείνει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα αγροτεμάχια της Αττικής τα οποία έχουν πολύ υψηλή αντικειμενική αξία, διευρύνοντας τις επιβαρύνσεις και αποθαρρύνοντας την αγροτική παραγωγή εντός Αττικής.
Γι' αυτόν τον λόγο εξετάζεται για τα αγροτεμάχια της Αττικής και για ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας να υπάρξουν συντελεστές απομείωσης της αντικειμενικής αξίας.