Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Απογραφή συνταξιούχων λόγω θανάτου - Άγαμες θυγατέρες

Σε ειδική απογραφή όλων των συνταξιούχων λόγω θανάτου (χήροι, χήρες και παιδιά άνω των 12 ετών), καθώς και των προσώπων που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των άγαμων θυγατέρων προχωρά ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε προς όλους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου.

Η απογραφή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την περιστολή των δαπανών, τη διασταύρωση στοιχείων και την εκμηδένιση των πλαστών και παράνομων συντάξεων. Σημειώνεται ότι η απογραφή είναι αυτοπρόσωπη και υποχρεωτική και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2013.
«Η απογραφή στις συντάξεις αιτία θανάτου που λαμβάνουν χήρες, άγαμες θυγατέρες και ανήλικα τέκνα μέχρι την ηλικία των 25 ετών, είναι η τελευταία απογραφή που επιχειρείται καθώς από κει και πέρα αναλαμβάνει δράση η συστημική παρέμβαση της «Αριάδνης» που θα καταγράφει κάθε δημογραφική αλλαγή σε πραγματικό χρόνο.
Με τις απογραφές καλύπτουμε κάθε πτυχή παραβατικότητας του παρελθόντος και με το σχέδιο δράσεων της «Αριάδνης» αποτρέπουμε την δημιουργία κάθε μορφής παραβατικότητα στο μέλλον», επισημαίνει ο κ. Βρούτσης.