Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Υπουργείο Παιδείας: Από 20 έως 22 Ιουνίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Από την ερχόμενη Παρασκευή 17 έως την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, τόσο στα σχολεία όσο και στο Διαδίκτυο.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θεωρεί πιθανότερη περίοδο ανακοίνωσης μεταξύ 20-22 Ιουνίου.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητήσουν τις βαθμολογίες και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας με τον οκταψήφιο αριθμό τους, κάνοντας κλικ στο http://results.it.minedu.gov.gr/
Επίσης, το υπουργείο δημιούργησε ειδική εφαρμογή υπολογισμού των μορίων.
Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν κλικ στο  http://markcalc.minedu.gov.gr/
Mετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα γίνει η κατάθεση των μηχανογραφικών, ενώ οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ανακοινωθούν μετά τις 22 Αυγούστου.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Η Κάλυμνος αγκάλιασε το 8ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 8ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορειανατολικού Αιγαίου στην ακριτική Κάλυμνο, εκπληρώνοντας στο μέγιστο βαθμό τους τρεις βασικούς στόχους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, σε ό,τι αφορά τα Περιφερειακά της Συνέδρια, και συγκεκριμένα την ενημέρωση των πολιτών για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων, τη διαρκή επιμόρφωση των Καρδιολόγων και Ιατρών από άλλες ειδικότητες και την εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. 
Η Κάλυμνος ήταν η συνέχεια ενός μακρύ οδοιπορικού της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές και νησιά, με στόχο τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας.
Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου -κατά τους χαιρετισμούς- ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Σ. Φούσας επισήμανε την αναγκαιότητα των Περιφερειακών Συνεδρίων, τόσο για την επιμόρφωση των Ιατρών όσο και την ενημέρωση των Πολιτών για τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα, επισημαίνοντας το πολύπλευρο έργο που πραγματοποιεί η ΕΚΕ σε όλη τη Ελλάδα, ενώ ο τ. Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Ι. Καλλικάζαρος περιέγραψε το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, τους στόχους του και ευρύτερα τις δράσεις της ΕΚΕ σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο. 
Χαιρετισμό πραγματοποίησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και ο Μητροπολίτης Καλύμνου. Πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις Ιατρών του νησιού αλλά και του κ. Ιωάννη Καλλικάζαρου, για τη συνολική προσφορά του στην επιστήμη και το λειτούργημά του καθώς και για την πολύχρονη προσφορά του στους συμπατριώτες του και το νησί που τον γέννησε.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας πραγματοποίησε ομιλία για την πρόληψη και αποφυγή του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου, ενώ καταξιωμένοι επιστήμονες με μακρά προσφορά στην Καρδιολογία, ανάμεσα στους οποίους οι Καθηγητές Π. Τούτουζας, Δ. Κρεμαστινός και Δ. Τούσουλης, σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσίασαν στους πολίτες διαλέξεις σχετικές με την Προληπτική Καρδιολογία, τις Στενώσεις των Στεφανιαίων Αρτηριών, τις νεότερες θεραπείες της Στεφανιαίας Νόσου, το Κάπνισμα και ευρύτερα την υγεία της καρδιάς,  αναδεικνύοντας έτσι την ανάγκη για Πρόληψη Υγείας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΚΚΕ προς τιμή των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ στη Θεσπρωτία, την Κυριακή 26 Ιουνίου

Δόξα και τιμή στους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
- 11:00 π.μ. Συνάντηση των Οργανώσεων στο χωριό Τσαμαντάς της Μουργκάνας. Θα γίνει ιστορικός περίπατος και μουσικοαφηγηματικό δρώμενο.
- 18:00 μ.μ. Συγκέντρωση στο Φιλιάτι.
- 19:30 μ.μ. Πορεία στην Ηγουμενίτσα.
- 20:30 μ.μ. Κεντρική εκδήλωση στη πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας με ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει γλέντι.

Συνάντηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Δέδε

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε την Πέμπτη (9/6) με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Δέδε. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν έργα υποδομών, άμεσης προτεραιότητας και μελετητικής ωριμότητας, προκειμένου αυτά να ενταχτούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 
Και από τις δύο πλευρές επιβεβαιώθηκε η βούληση για συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας, ώστε η υλοποίηση έργων υποδομής αλλά και κτιριακών υποδομών να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τον σχεδιασμό ενός διαφορετικού μέλλοντος για τον Νομό της Άρτας. 

Οι βουλευτές Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουμε την επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τους αυτοδιοικητικούς φορείς, ώστε άμεσα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα υπό ένταξη έργα, και διεκδικούμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων για τον Νομό μας.  

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη, 58χρονη ημεδαπή για μεταφορά λαθρομεταναστών

Συνελήφθη, σήμερα (13-06-2016) μετά τα μεσάνυκτα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, μία 58χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 58χρονη μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό της, δύο υπηκόους Αλβανίας (έναν 29χρονο και μία 25χρονη), μη νόμιμους μετανάστες, με τελικό προορισμό την περιοχή της Μεσσηνίας.
Σημειώνεται ότι, η 58χρονη δεν συμμορφώθηκε σε αστυνομικό σήμα στάσης, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει και συνελήφθη μετά από καταδίωξη.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του 29χρονου μεταφερόμενου, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καθώς δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, στην ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την Αιγοπροβατοτροφία

"Σήμερα δεν έχει κανένας δικαίωμα να κάνει μικροπολιτική με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά, καθώς το πρόβλημα είναι κοινό για όλους".
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη σημερινή εκδήλωση για την αιγοπροβατοτροφία που οργάνωσε στα Ιωάννινα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με κύριο ομιλητή τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συμβολή του Υπουργού στην επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων που αφορούσαν τη  νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και των επιδοτήσεων, στην αποδοχή του αιτήματος της Περιφέρειας για την ασφάλιση με εργόσημο των αλλοδαπών εργατών σε αγροτικές ασχολίες,  στο ζήτημα της φέτας, στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την πιστοποίηση παραδοσιακών-τοπικών προϊόντων και παράλληλα ζήτησε την επίλυση εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου.
"Κοινός στόχος μας είναι να μπει ο κόσμος στην παραγωγή. Έγιναν πολλά πράγματα από κάποιους προκατόχους σας, αλλά την τελική δουλειά πάνω στις αδειοδοτήσεις, για τις επιδοτήσεις του ΟΣΔΕ κ.λ.π, την κάνατε εσείς, δώσατε μεγάλη μάχη και άλλαξαν τα πάντα", είπε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον Υπουργό. Έκανε ειδική αναφορά στα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των βοσκοτόπων, επαναφέροντας την πρότασή του να ενταχθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η αρμοδιότητα των δασών.

Το Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου

Σε δεκάδες ερωτήσεις κλήθηκε να απαντήσει ο Υπαστυνόμος κ. Γάλλιος Ιωάννης που συνοδευόμενος από το Αρχιφύλακα κ. Στεργίου Σπυρίδωνα «ξενάγησαν» λιλιπούτειους μαθητές στον μαγικό κόσμο της οδήγησης. 

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου φιλοξένησε σήμερα το Νηπιαγωγείο Μεταφόρφωσης, με τα παιδιά να δίνουν μία ευχάριστη νότα και να εκπλήσσουν με τις ερωτήσεις τους.
Οι μαθητές απέδειξαν ότι γνωρίζουν πολλά από τα σήματα κυκλοφοριακής αγωγής, διαβεβαίωσαν τον Υπαστυνόμο ότι δεν «βλέπουν κανένα αυτοκίνητο» περνώντας τις διαβάσεις του Πάρκου και με ανυπομονησία έκαναν την πρακτική τους με τα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Πωγωνίου.
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει φιλοξενήσει δεκάδες σχολεία με τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (12-06-2016) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του διωκτικά έγγραφα.
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 26χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Πρωτοδικείου Αθηνών, διάταξη του Προέδρου Εφετών Αθηνών και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με ποινή κάθειρξης πέντε ετών, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, ληστρική κλοπή, πλαστογραφία και αντίσταση.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με επιτυχία το "ΑΝΤΑΜΩΜΑ" της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά

Ακόμα ένα "ΑΝΤΑΜΩΜΑ" της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά πέρασε στην ιστορία.
Τετρακόσιοι (400) περίπου συμπατριώτες, με τα κουμάντα τους απόλαυσαν την δροσιά και την ηρεμία του πάρκου Τρίτση στο Ίλιον. Με τους ήχους απ' το κλαρίνο του Βασίλη Τόλη, όλοι γίνανε μια παρέα, κάποιοι θυμηθήκανε τα παλιά, κάποιοι άλλοι κάνανε καινούργιες παρέες, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι το απόλαυσαν και το καλοκαίρι θα έχουμε πολλές αλληλοεπισκέψεις στα χωριά μας. Στα τοπικά πανηγύρια και στις εκδηλώσεις, που με πολύ μεράκι οργανώνουν οι τοπικοί σύλλογοι, οι Αδελφότητες με την Ομοσπονδία Καλαμά.
Το φετινό μας Αντάμωμα τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, Κώστας Κονής, Κώστας Ζηκόπουλος, Κώστας Μάτσιας, Μαρία Καραγιώργου και Μένια Βαζούκη, η πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου Μαρίκα Γκόνη.
Συμπατριώτες από τα χωριά μας, Αετόπετρα, Βασιλόπουλο, Δαφνότυτο, Δεσποτικό, Δολιανά, Ιερομνήμη, Κουκλιοί, Κούρεντα, Κουρνόραχη, Λίθινο, Μαυρονόρος, Μικρό Σουλόπουλο, Παρακάλαμος, Ράϊκο, Σουλόπουλο, Φωτεινό, Χρυσόραχη. Μας τίμησαν και συμπατριώτες από τα γύρω χωριά όπως το Ριζό και οι Πέντε Εκκλησιές Θεσπρωτίας.

Υπόσχεση της Ομοσπονδίας είναι να είμαστε καλά για το καινούργιο ΑΝΤΑΜΩΜΑ του χρόνου και το σίγουρο είναι ότι μέχρι τότε θα ανταμώνουμε το καλοκαίρι.

Δήμος Πωγωνίου: Το πολυφωνικό συνεχίζει τις πρόβες

Επτά συναντήσεις έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα η Ομάδα Πολυφωνικού Τραγουδιού Δήμου Πωγωνίου.

Οι πρόβες συνεχίζονται κανονικά και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη Παρασκευή.

Το μήνυμα συνεργασίας από το ανοικτό συνέδριο για την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
από το ανοικτό συνέδριο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ»
Στις 10-12 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το ιδρυτικό συνέδριο, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίου χώρου έκφρασης και τη συγκρότηση συλλογικού κοινωνικού υποκειμένου κοινωνικής οικονομίας.
Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των ομοσπονδιών και δικτύων της κοινωνίας πολιτών και των κοινωνικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών στο συνέδριο, επιβεβαίωσε το σκοπό αλλά και την βούληση των συμμετεχόντων να προχωρήσουν άμεσα, σε ένα σύμφωνο θεσμικής συνεργασίας που θα καταλήξει στην οργάνωση μιας συνομοσπονδίας στο χώρο.
Από τα συμπεράσματα του συνεδρίου επίσης προκύπτει: η ανάγκη για κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και συντονισμένη δράση στην καταπολέμηση της ανεργίας και φτώχειας, μέσα από ενεργές πολιτικές παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών στις οποίες εμπλέκονται παραγωγικά οι ίδιες οι κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό.
Η ανάγκη διαμόρφωσης συνθηκών, για τη  σύνθεση των κατακερματισμένων υλικών και ανθρώπινων πόρων, βάσει των  οποίων  μπορούν να δημιουργηθούν νέες κοινωνικές επιχειρήσεις.

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 11,5% στις οικοδομικές άδειες τον Μάρτιο

Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδοµικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, κατά το µήνα Μάρτιο 2016 ανήλθαν σε 1.067 οικοδοµικές άδειες
Κατά 11,5% μειώθηκαν οι οικοδομικές άδειες τον Μάρτιο που μας πέρασε, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Με βάση τα στοιχεία, η συνολική οικοδοµική δραστηριότητα (Ιδιωτική-Δηµόσια) στην Ελλάδα ανήλθε σε 1.078 οικοδοµικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 180,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 722,8 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, µείωση κατά 11,5% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, κατά 27,1% στην επιφάνεια και κατά 32,4% στον όγκο, σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2015.
Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδοµικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, κατά το µήνα Μάρτιο 2016 ανήλθαν σε 1.067 οικοδοµικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 173,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 686,7 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσιάζοντας µείωση κατά 11,6% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, κατά 28,6% στην επιφάνεια και κατά 34,8% στον όγκο, σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2015.

4,2 εκατ. ευρώ στους Δήμους της Ηπείρου για λειτουργικές δαπάνες

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε απόφαση για την απόδοση εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2016 (6η τακτική επιχορήγηση), στους Δήμους της χώρας, για κάλυψη λειτουργικών και άλλων γενικών δαπανών τους.
Στην Δήμους της Ηπείρου αντιστοιχούν τα εξής ποσά:
Π. Ε. Ιωαννίνων
Δήμος Ιωαννιτών:  1.063.667,70 ευρώ
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: 97.508,24 ευρώ
Δήμος Δωδώνης:  142.112,80 ευρώ
Δήμος Ζαγορίου:  79.063,03 ευρώ
Δήμος Ζίτσας:  207.347,95 ευρώ
Δήμος Κόνιτσας:  124.625,24 ευρώ
Δήμος Μετσόβου:  82.251,09 ευρώ
Δήμος Πωγωνίου:  151.895,89 ευρώ
Π.Ε. Πρεβέζης
Δήμος Ζηρού: 163.660,85 ευρώ
Δήμος Πάργας: 153.923,47 ευρώ
Δήμος Πρέβεζας: 392.189,87 ευρώ
Π.Ε. Θεσπρωτίας
Δήμος Ηγουμενίτσας:  430.981,70 ευρώ
Δήμος Σουλίου: 135.485,82 ευρώ
Δήμος Φιλιατών:  146.774,65 ευρώ
Π.Ε. Άρτας
Δήμος Αρταίων: 552.586,30 ευρώ
Δήμος Γ. Καραϊσκάκη:  82.944,67 ευρώ
Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων:  97.276,51 ευρώ

Δήμος Νικολάου Σκουφά: 144.226,35 ευρώ