Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Εντοπίστηκε σε παρόχθια περιοχή στην Ντραμπάτοβα Αμφιθέας Ιωαννίνων, ταξιδιωτικός σάκος με οπλισμό και άλλα αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων


Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε σε παρόχθια περιοχή στην Ντραμπάτοβα Αμφιθέας Ιωαννίνων, ταξιδιωτικός σάκος με οπλισμό και άλλα αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν σήμερα (04-11-2019) το πρωί έναν ταξιδιωτικό σάκο, ο οποίος ήταν κρυμμένος, ανάμεσα σε καλαμιές, στην ανωτέρω περιοχή και ο οποίος περιείχε τα παρακάτω:
(11) περίστροφα,
(4) πυροβόλα όπλα χειρός μονής βολής,
(1) εμπροσθογεμές όπλο χειρός, δίκαννο με εξωτερικές σφύρες,
(1) ένα δίκαννο όπλο χειρός λειόκαννο με εξωτερικές σφύρες,
(2) εμπροσθογεμή τρίκαννα όπλα χειρός μαύρης πυρίτιδας,
(1) εμπροσθογεμές εξάκαννο όπλο χειρός μαύρης πυρίτιδας,
(1) εμπροσθογεμές δίκαννο όπλο χειρός μαύρης πυρίτιδας,
(1 ) εμπροσθογεμές δίκαννο τύπου πιστόλας με εξωτερικές σφύρες,
(3) σπάθες,
(9) ξιφολόγχες πολεμικών τυφεκίων,
(4) θήκες ξιφολογχών,
(2) ξιφίδια,
(2) ματσέτες,
Τα παραπάνω κατασχέθηκαν ενώ τα όπλα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Μεταμόρφωση Ιωαννίνων: Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πέντε αλλοδαπούς με σκοπό τη διευκόλυνση παράνομης εξόδου τους από την ελληνική επικράτεια


Το παραπάνω όχημα έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος

Συνελήφθη, προχθές (02-11-2019) αργά το βράδυ, στο 22ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (στο ύψος της Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων), από αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης Ιωαννίνων, αλλοδαπός διακινητής, κατηγορούμενος για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών καθώς και για πλαστογραφία και κλοπή.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών στο εξωτερικό και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο ανωτέρω αλλοδαπός και όπως εξακριβώθηκε αυτός μετέφερε, έναντι συνολικής χρηματικής αμοιβής (2.000) ευρώ, πέντε αλλοδαπούς, προκειμένου να μεθοδεύσει την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω αυτοκίνητο έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος.
Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ, έξι κινητά τηλέφωνα καθώς και το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης 2-2

Άμυνα σουρωτήρι!!!

Ισόπαλη με 2-2 έληξε η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Εργοτέλη στους «Ζωσιμάδες» για την  2-2 για την 3η αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League 2.
Ο Εργοτέλης στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε κατάφερε
να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όταν στο 18΄ ο Τσέλιος έκλεψε και έβγαλε εντυπωσιακή αντεπίθεση με τον Κόατενγκ να δίνει σε κενή εστία στον Έφορντ και αυτός έκανε το 1-0.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ανέβασε το ρυθμό του, όμως και πάλι δεν είχε την μεγάλη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Κατσιμήτρου.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης είδε  πέναλτι σε ανατροπή του Παμλίδη στο 54΄.
Ο Παμλίδης εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-1.
Ο Εργοτέλης δεν το έβαλε κάτω και αυτό τον δικαίωσε αφού σε μια ακόμα ονειρική επίθεση ο Μπούσης μετά από εξαιρετική πάσα του Κόατενγκ, έδωσε σε κενή εστία στον Ροβίθη με τον τελευταίο να δίνει εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 58΄.
Στο 73΄ ο ΠΑΣ ισοφάρισε και πάλι με τον Παμλίδη.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): 
Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Πίτου Γκαρσία (Λεό 46'), Σιόντης (Λιάσος 67'), Νικολιάς (Ξύδας 85'), Καρτάλης, Νάουμετς, Παμλίδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): 
Κατσιμήτρος, Προβυδάκης, Μπούσης, Πέιος, Σπίριακ, Μπρους, Γροντής (Μπουτσάκης 75'), Τσέλιος, Έφορντ (Μπαράτα 83'), Ιατρούδης (Ροβίθης 43' λ.τρ.), Τσαρλς.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται σε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια σε περιοχές των Ιωαννίνων, Άρτας και Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, τέσσερις ημεδαποί, μέλη της συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης & συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κλοπών και ληστειών κατ’ εξακολούθηση
Εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής (2) ληστείες και (1) απόπειρα ληστείας, καθώς και (30) κλοπές - διαρρήξεις, τελεσμένες και σε απόπειρα
Κατασχέθηκαν χρυσαφικά, το χρηματικό ποσό των (630) ευρώ καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας
Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις (80.000) ευρώ
Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε περιπτώσεις ληστειών και κλοπών - διαρρήξεων σε σπίτια, που έλαβαν χώρα το τελευταίο εξάμηνο σε περιοχές των Ιωαννίνων, Άρτας και Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας, κατάφεραν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, έπειτα από επισταμένη έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν, προχθές (02-11-2019) το βράδυ στην περιοχή του Περιβολίου Γρεβενών, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του συνόλου των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, ληστειών και κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων ληστειών και κλοπών που διαπράχθηκαν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων καθώς και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, εντοπίστηκε προχθές (02-11-2019) το απόγευμα στη Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο διενεργούνταν αναζητήσεις από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ως όχημα που εμπλέκεται στις παραπάνω υποθέσεις.
Σε σήμα στάσης των αστυνομικών ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Περιβολίου Γρεβενών, όπου και συνελήφθησαν οι τέσσερις δράστες.
Ειδικότερα, μέσα από την ανάλυση, επεξεργασία και συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων - δεδομένων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προσδιορίστηκε ο τρόπος δράσης και σκιαγραφήθηκε το προφίλ της εγκληματικής τους ομάδας. Ταυτόχρονα διακριβώθηκαν τα περιγραφικά χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων δραστών.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Έχοντας υπόψη:
 Τις διατάξεις του άρθρου 72 & 75 του Ν. 3852/2010.
 Τις διατάξεις του Ν.4555/2018.
 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.
 Την αρ. 972/6899/13-9-19 ορθή επανάληψη (66ΧΤΩ1Ω-20Γ) απόφαση Δημάρχου περί ορισμού μελών Ο.Ε.
 Την αρ.1035/7307/1-10-19 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.972/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.
 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 08η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή & ώρα 11.00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα
της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Εισήγηση Ο.Ε. Δήμου Πωγωνίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την επιβολή τελών, δικαιωμάτων και εισφορών (άρθρο 72 παρ. 1Ζ Ν.3852/10) για το έτος 2020 (ύδρευσης, φωτισμού, καθαριότητας, χρήσης δημοτικών εκτάσεων και κοινόχρηστων χώρων, εμπορίας πόσιμου ύδατος & ΤΑΠ).
2. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση δημοτικών κτιρίων Δ.Ε. Δελβινακίου-ΣΑΤΑ.»

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Αυτογνωσία: Ένα ταξίδι στον ατελείωτο ωκεανό


Η έννοια της αυτογνωσίας, η οποία συνδέεται στενά με εκείνη της σοφίας, δεν αποτελεί έναν ανώτερο στόχο προς επίτευξη διότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φτάσουμε στο σημείο να γνωρίζουμε τα πάντα για τον εαυτό μας – όχι γιατί δεν είμαστε ικανοί, αλλά γιατί η ρευστότητα του εαυτού μας δε θα το επέτρεπε.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει, τι είναι η αυτογνωσία; Θα μπορούσε κανείς να την περιγράψει σαν ένα ταξίδι μέσω του οποίου έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε και να αναπτυχθούμε μέσα από το πέρασμα του χρόνου και τις εμπειρίες που μας προσφέρονται.
Συχνά, τείνουμε να παραμένουμε στην εικόνα που παρουσιάζουμε στους άλλους, εστιάζοντας στις πιο επιφανειακές πλευρές του εαυτού μας και μοιάζει σαν να ξεχνάμε τις βαθύτερες ρίζες μας και να αποφεύγουμε να ανακαλύψουμε το ποιοι πραγματικά είμαστε.
Όπως θα δούμε και παρακάτω, το ταξίδι προς την αυτογνωσία απαιτεί σίγουρα γενναιότητα, υπευθυνότητα και αγάπη προς τον εαυτό καθώς παράλληλα απαιτείται προσπάθεια απελευθέρωσης από τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα, την ενοχή και το μίσος, με μοναδικό σκοπό να πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά τον πυρήνα του εαυτού μας.

Από όλες τις γνώσεις οι σοφοί και οι καλοί αναζητούν περισσότερο τη γνώση του εαυτού.
William Shakespeare
Η αυτογνωσία φέρνει ηρεμία
Ο δρόμος προς την αυτογνωσία δε χωρά βιασύνη, ανυπομονησία και άγχος. Σημασία έχει να μάθουμε να ακούμε τον εαυτό μας και τις ιδιαίτερες ανάγκες του διότι μόνο τότε θα αρχίσουμε να τον γνωρίζουμε καλύτερα και να ωριμάζουμε μέσα από την εμπειρία.
Συνηθίζουμε να ενεργοποιούμε έναν εσωτερικό μηχανισμό που μας επιτρέπει να αποσπούμε την προσοχή από τον εαυτό μας και να εστιάζουμε στους άλλους, λαμβάνοντας μια θέση ειδικού, ο οποίος μπορεί να κρίνει, να αξιολογεί και να δίνει συμβουλές, βλέποντας ουσιαστικά στους άλλους αυτά που αδυνατούμε να δούμε εμείς στον εαυτό μας.
Όμως με αυτό τον τρόπο μοιάζει περισσότερο να κατακερματίζουμε τον εαυτό μας και να είμαστε ανίκανοι να παρατηρήσουμε, να γνωρίσουμε και να συνθέσουμε τις διαφορετικές πτυχές του σε ένα ενιαίο πλαίσιο.

Πρωτοβουλία Οριζόντων Ηπείρου με Κυβέρνηση για την προοπτική ανάπτυξης και θέσεων εργασίας της P&I


Οι Ορίζοντες Ηπείρου έχοντας από την πρώτη στιγμή την πεποίθηση ότι μόνον η ανάπτυξη μπορεί να σώσει την Ήπειρο έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν σε κάθε περίπτωση ότι περνάει από το δικό τους χέρι προκειμένου να βοηθήσουν με βάση τις δυνατότητες και τις σωρευμένες εμπειρίες που υπάρχουν.
Μετά από τη συζήτηση που είχε ο επικεφαλής της παράταξης Σπύρος Ριζόπουλος με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Ιωάννη Τσιλιμπάρη και τα στελέχη της εταιρείας λογισμικού P&I Ελλάς, που είναι θυγατρική εταιρεία της Γερμανικής εταιρείας Λογισμικού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG διέβλεψε τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης σε μια εταιρεία που είναι διατεθειμένη να επενδύσει και να προσλάβει έως και 1.000 εργαζόμενους αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο ακίνητο το οποίο μπορεί να επινοικιαστεί με χρησιδάνειο.
Προκειμένου να μην χαθεί ακόμη μια ευκαιρία για την Ήπειρο, ο Σπύρος Ριζόπουλος ως επικεφαλής της παράταξης έστειλε επιστολές στους:
        Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη: Για τη συνολική ενημέρωση
        Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστο-Γεώργιο Σκέρτσο: Για τον γενικό συντονισμό
        Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα: Για την διάθεση του κτηρίου της Δόμπολης που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ
        Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιοτόπουλο: Για την αξιοποίηση μέρους του Στρατοπέδου Βελισσαρίου
        Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη: Για το ευρύτερο ενδιαφέρον από πλευράς ανάπτυξης της Περιφέρειας
        Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη: Ως επικεφαλής ψηφιακής Πολιτικής που σχετίζεται με τέτοιου είδους εταιρείες
        Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως: Για την ευρύτερη αντίληψη της σύμπνοιας ακαδημαϊκού, ερευνητικού και ιδιωτικού τομέα.
Οι επιστολές είχαν παραληφθεί όλες από τους αποδέκτες τους το μεσημέρι της Παρασκευής και πλέον είναι όλοι ενήμεροι περί του ζητήματος και της προοπτικής που ανοίγεται στην Ήπειρο από την εγκατάσταση και επέκταση της συγκεκριμένης εταιρείας που μπορεί όμως να αποτελέσει παράδειγμα και κίνητρο για παρόμοιες επενδύσεις στο άμεσο μέλλον.

Από το γραφείο Τύπου

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου οι αιτήσεις Α21 για την 5η δόση του Επιδόματος Παιδιού 2019


Με ανακοίνωσή του ο  ΟΠΕΚΑ ενημερώνει τους δικαιούχους του Επιδόματος Παιδιού ότι την ερχόμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 το μεσημέρι θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019, όπως συμβαίνει παγίως πριν από κάθε πληρωμή.
Μετά τις 15:00 της 8ης Νοεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την καταβολή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.
Η πέμπτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο) θα καταβληθεί στις 25-26 Νοεμβρίου 2019.

Παράταση για την υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης έως τις 22 Ιανουαρίου

Παράταση έως τις 22 Ιανουαρίου για την υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε 9 περιοχές ανάμεσά τους και των Ιωαννίνων. 
Η προθεσμία ισχύει και για τη Θεσπρωτία.

Κήλη και εγκυμοσύνη: Πρέπει να χειρουργηθώ και πότε;


Η αποκατάσταση της κήλης του κοιλιακού τοιχώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με πλέγμα, δε φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο μαιευτικών επιπλοκών. Ωστόσο, παρότι φαίνεται ασφαλής, η χειρουργική επέμβαση πρέπει να περιορίζεται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Όσον αφορά δε στις γυναίκες που η εγχείρηση για την αποκατάσταση της κήλης προηγείται της εγκυμοσύνης, ο κίνδυνος επανεμφάνισής της είναι μικρός, αν και τα ράμματα θα πρέπει να αποφεύγονται, δεδομένου του γενικού κινδύνου υποτροπής ακόμα και σε μη έγκυες γυναίκες.
«Η αποκατάσταση της κοιλιακής κήλης είναι μία από τις συχνότερες χειρουργικές επεμβάσεις. Η ανάπτυξη κηλών κοιλιακού τοιχώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιθανή, δεδομένης της αύξησης του σωματικού βάρους της γυναίκας, της αυξημένης ενδοκοιλιακής πίεσης και των ορμονικών αλλαγών που συντελούνται τη συγκεκριμένη περίοδο. Στις περισσότερες ασθενείς τα συμπτώματα εμφανίζονται στο δεύτερο τρίμηνο. Σύμφωνα με στοιχεία, η επίπτωση της ομφαλικής κήλης κατά την εγκυμοσύνη είναι 0,08%. Η συχνότητα της βουβωνοκήλης είναι 1: 1000-3000 και το 75% αυτών εμφανίζεται σε γυναίκες με περισσότερες από μία εγκυμοσύνες», σημειώνει ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Ερευνητής & Διδάσκων στο εργαστήριο Βιοπληροφορικής & ανθρώπινης ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο www.axiarchos.gr

Γιάννενα: Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή μοτοσικλέτας


Συνελήφθη, χθες (03-11-2019) το βράδυ στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο ανήλικους να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από πυλωτή κατοικίας στην πόλη των Ιωαννίνων.
Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ρομποτική χειρουργική στην Ωτορινολαρυγγολογία – Η εξέλιξη και τα οφέλη για τον ασθενή


Τα νέα δεδομένα για τη χρήση της ρομποτικής χειρουργικής στην ωτορινολαρυγγολογία και τα οφέλη της για την υγεία των ασθενών ήταν το αντικείμενο του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ενδοσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ωτορινολαρυγγολογία (4th Congress of International Guild of Robotic & Endoscopic Head & Neck Surgery IGReHNS), που έγινε πριν από λίγες μέρες στην Ινδία.
Διακεκριμένοι επιστήμονες από κάθε γωνιά του πλανήτη παρουσίασαν τις εργασίες τους και τα συμπεράσματά τους από την χρήση της ρομποτικής χειρουργικής στην αντιμετώπιση ιδιαίτερα δύσκολων περιστατικών, που η έκβασή τους ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, χωρίς τις συνήθεις επιπτώσεις των κλασικών χειρουργείων.
«Στις χειρουργικές ειδικότητες, αυτό που πάντα φοβίζει και τρομάζει τους ασθενείς, που πρέπει να αποφασίσουν ένα χειρουργείο, είναι αν θα επιτευχθεί ριζική λύση στο πρόβλημά τους, αλλά είναι και ο πόνος, η ταλαιπωρία, η ασφάλεια στη νάρκωση και στο χειρουργείο και, γενικά, η έκβαση όλης αυτής της διαδικασίας της εγχείρησης», μας είπε η κυρία Ανατολή Παταρίδου, MD, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής & τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ (www.pataridou.gr), η οποία συμμετείχε στο συγκεκριμένο συνέδριο.
«Τα τελευταία χρόνια σε όλες τις χειρουργικές ειδικότητες έχει επικρατήσει η εφαρμογή των μικροχειρουργικών επεμβάσεων (minimally invasive surgery) και η πιο σύγχρονη μορφή αυτής της μικροχειρουργικής είναι η ρομποτική χειρουργική».