Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 


Συντρόφισσες /Σύντροφοι, στείλαμε (21-9-2024) στον συντονιστή της Ν.Ε. ένα εκτεταμένο κείμενο με στοιχεία που αποδείκνυαν του λόγου μας το αληθές, σχετικά με την μεθόδευση έκδοσης «ψηφίσματος Ν.Ε.» (20-9-2024), για να το κοινοποιήσει στα μέλη όπως κοινοποίησε το δήθεν ψήφισμα. Ως σήμερα ο συντονιστής δεν το κοινοποίησε, αφήνοντας, αυθαίρετα, τα μέλη χωρίς ενημέρωση. Το πώς «ενέκρινε» η Ν.Ε. το «ψήφισμα» που έδωσε ο συντονιστής στα Μ.Μ.Ε. αποκαλύπτεται από τα γεγονότα, όπως περιγράφονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που μας κοινοποιήθηκαν (αυτά τα e-mails υπογράφονται και από την αναπλ. συντονίστρια).

Οι δύο τους έγραψαν τα παρακάτω:

«Η συνεδρίαση διακόπηκε μετά τα μεσάνυχτα, αφού πρώτα δόθηκε ο λόγος σε όλους και ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της, δηλαδή η διαδικασία διαλόγου.

Σήμερα λοιπόν στις 7-9 μμ καλούμαστε τα μέλη της ΝΕ να ολοκληρώσουμε την διαδικασία ψηφίζοντας την εισήγηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την πρόταση που κατατέθηκε από την συντρόφισσα μέλος της ΝΕ και του συντονιστικού (ακολουθεί όνομα και επώνυμο)». 

Όμως, κατά την συζήτηση, δεν τέθηκε ούτε ψηφίστηκε θέμα συνέχισης της διαδικασίας την επόμενη ημέρα. Η συνεδρίαση της Ν.Ε περατώθηκε (00:30 / 19-9-2024) ελλείψει απαρτίας. Δεν διακόπηκε. Ολοκληρώθηκε ως άγονη.

Λεπτομέρεια: Υπήρξε εισήγηση προς την Ν.Ε. από τον συντονιστή, με δύο διακριτά μέρη, την ψηφισμένη πρόταση του συντονιστικού και την μη-ψηφισμένη από το συντονιστικό (τμήμα προσωπικής εισήγησης συτονιστή). Ο συντονιστής αυθαίρετα και αντικαταστατικά υιοθέτησε τοποθέτηση μέλους της Ν.Ε., ως μη όφειλε, ως πρόταση προς το σώμα, χωρίς να ζητήσει έγκριση από τα παρόντα μέλη της Ν.Ε. Ακόμη, είναι σαφές από το e-mail που έστειλε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση επί τυχόν κατατεθειμένων προτάσεων, ούτε ζητήθηκε να γίνει, ως την ώρα που περατώθηκε η συνεδρίαση της Ν.Ε., ελλείψει απαρτίας. Και προφανώς δεν υπήρχε απαρτία επειδή αν υπήρχε, θα μπορούσε με απόφαση του οργάνου να ζητήσει (ο συντονιστής) την συνέχιση της διαδικασίας την επόμενη ημέρα και όχι αυθαίρετα να την ανακοινώσει. Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά η αλήθεια. Δεν υπήρχε απαρτία. Η συνεδρίαση της Ν.Ε. περατώθηκε ως άγονη. Επομένως, ο συντονιστής φαίνεται να παραβιάζει για δεύτερη φορά το Καταστατικό όταν αυθαίρετα μας καλεί «.. να ολοκληρώσουμε την διαδικασία ψηφίζοντας .. κ.λ.π.», όπως αναφέρεται στο e-mail που έστειλε μαζί με την αναπλ. συντονίστρια.

Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι στη Περιφέρεια με αφορμή τη συναυλία "Συγχορδία Δύναμης"

 

Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στη Περιφέρεια με αφορμή τη συναυλία "Συγχορδία Δύναμης" που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Βαριά σακίδια: Προσοχή στη σπονδυλική στήλη

 


Τα βαριά σακίδια και οι τσάντες χειρός στους ενήλικες επαγγελματίες ή φοιτητές που υποχρεούνται να μεταφέρουν καθημερινά πλήθος εγγράφων και βιβλίων, αλλά και στους μικρούς μαθητές, μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στη σπονδυλική στήλη. Οι γονείς ακούνε αρκετά συχνά τα παιδιά τους να παραπονούνται για το μεγάλο φορτίο που πρέπει να κουβαλούν καθημερινά στην πλάτη τους, γεγονός που μπορεί να επιφέρει, σε βάθος χρόνου, δυσμενείς συνέπειες στην υγεία τους. Σε ένα ποσοστό αυτών θα προκύψουν σκελετικά προβλήματα, είτε στην πλάτη είτε στους ώμους, ενώ οι έφηβοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν σκολίωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η κατ’ εξακολούθηση μεταφορά βαριών σακιδίων, δεν πρέπει να γίνεται μόνο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς αφορά όλους και όχι μόνο τους μαθητές. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν ότι ο τρόπος μεταφοράς τους επηρεάζει, σε μεγάλο βαθμό, τις πιθανότητες αρνητικών επιπτώσεων στη σπονδυλική στήλη.


Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα βαριά σακίδια μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη. Μεταξύ αυτών και μια από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η οποία κατέδειξε ότι η μεταφορά βαριών σακιδίων μπορεί να συμπιέσει τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης και να αυξήσει την καμπυλότητα της κάτω μοίρας της.
Οι ερευνητές, έχοντας στα χέρια τους τις δυνατότητες που προσφέρει η μαγνητική τομογραφία, ήταν σε θέση να αποδείξουν ότι πράγματι τα βαριά σακίδια όχι μόνο μπορεί να προκαλέσουν κυρτότητα, αλλά δύνανται να μειώσουν και το διάστημα μεταξύ των μεσοσπονδύλιων δίσκων, μια βλάβη που είναι μόνιμη.