Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Εκτός συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια

Όπισθεν ολοταχώς κάνει το υπουργείο Οικονομικών στον υπολογισμό της αξίας των αγροτοτεμαχίων στον συνυπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου ακινήτων μπροστά στον κίνδυνο η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ να βγει «τέρας».
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τα αγροτεμάχια δεν θα μετρούν στον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, γεγονός το οποίο αποδίδει σε σωρεία λαθών των φορολογουμένων.
Με την ίδια ανακοίνωση, γίνεται γνωστό άλλωστε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί φέτος σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Τα αγροτεμάχια για πρώτη φορά θα μετρούσαν φέτος στον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου και στην κυβέρνηση, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατεί εκνευρισμός και ανησυχία συνάμα, για τον λογαριασμό που θα βγάλει η εκκαθάριση.

Παρακαλαμος: Η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών (Θε.Ο.Ρα) παρουσιάζει την κοινωνική κωμωδία «Η Διαθήκη» του Μάριου Ποντίκα, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 21:00 στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου


Η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών (Θε.Ο.Ρα) παρουσιάζει την κοινωνική κωμωδία «Η Διαθήκη» του Μάριου Ποντίκα, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 21:00 στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου. 
Την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Γιαννιώτης μουσικός Βασίλης Ζιάκας, ενώ τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύουν οι ίδιοι οι ηθοποιοί.
Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια.
Διαρκεί μία ώρα & είκοσι λεπτά περίπου, ενώ σ’ αυτήν συμμετέχουν συνολικά δεκαοκτώ ηθοποιοί!
Έργο λαϊκό και σύγχρονο, με γρήγορο ρυθμό και απλή γλώσσα ακτινογραφεί το φαύλο κατεστημένο της πατρίδας μας με σαρκασμό και αμεσότητα. 
Παρουσιάζει με ακρίβεια, πάντα όμως με χιούμορ τις δολοπλοκίες, τις συνδιαλλαγές και τους ανταγωνισμούς μεταξύ των τοπικών μηχανισμών εξουσίας στη μικρή πόλη.
Είσοδος ελεύθερη.

Παίζουν: (με σειρά εμφάνισης)
Νοικοκυρά: Λαμπρινή Παπαγιάννη
Τρελός: Γιάννης Χουλιάρας
Δήμαρχος: Χρήστος Γκόγκος
Αστυνόμος: Αθανάσιος Φώτης
Δεσπότης: Νίκος Τάτσης
Αντιγόνη: Πολυνίκη Χουλιάρα
Δέρβης: Μάκης Παπαδόπουλος
Λιαράτος: Κώστας Κούρτης
Γαρίδης: Θεόδωρος Καραδήμας
Γωγούσης: Γιάννης Ντούρος
Νομάρχης: Κώστας Ευθυμίου
Γυναίκα: Θάλεια Οικονόμου
Τραπεζικός: Σπύρος Χαρίση
Σύζυγος: Σπυριδούλα Μπουρνάκα
Διευθυντής: Σωκράτης Διαμάντης
Πρωτοδίκης: Άρης Τσούκης
Γυμνασιάρχης: Θεοδώρα Φώτου
Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κατσάνος
Πρωτότυπη Μουσική: Βασίλης Ζιάκας
Β. Σκηνοθέτη-Ενδυματολόγος: Έλλη Κατσάνου
Χορογραφίες: Πέννυ Παπαϊωάννου
Σκηνικά ΘΕ.Ο.ΡΑ
Φων. Διδασκαλία: Όλγα Μπαλωμένου
Παραγωγή μουσικής: Ισίδωρος Παπαγεωργίου
Μιξάζ τραγουδιών: Κώστας Φωτίου
Διδασκαλία Παντομίμας: Γιώργος Φλώρος
Φωτισμοί: Ευάγγελος Τζοβάρας
Γραφιστικά: Γούσης Αθανάσιος

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Εξιχνιάσθηκαν (12) κλοπές και (4) απόπειρες κλοπών από σπίτια καθώς και (1) κλοπή δικύκλου

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ομοεθνής συνεργός τους
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράνομη είσοδο στη χώρα και αντίσταση
Κατασχέθηκαν χρήματα, κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία, κ.α.
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη συστηματική διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών από σπίτια καθώς και μία κλοπή δικύκλου.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (24-07-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 28 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράνομη είσοδο στη χώρα και αντίσταση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 27χρονο Αλβανό, καθώς και δύο άγνωστους συνεργούς τους.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενέχονται στη συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), οι δράστες, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους και επόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο, εισέρχονταν στους χώρους (μονοκατοικίες ή οικίες 1ου ορόφου) είτε παραβιάζοντας κυρίως μπαλκονόπορτες και παράθυρα είτε θραύοντας τον ομφαλό της πόρτας με διαρρηκτικά εργαλεία, κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.
Μέχρι στιγμής προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ότι οι δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω εγκληματικές ενέργειες και συγκεκριμένα:
δώδεκα κλοπές - διαρρήξεις από σπίτια, που έγιναν κατά το τελευταίο εξάμηνο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων (Ιωάννινα, Ανατολή, Σταυράκι, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Καρδαμίτσια, Κάτω Μάρμαρα), όπου αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, κατά περίπτωση, χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.
τέσσερις διαρρήξεις - απόπειρες κλοπών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα από σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
μια κλοπή δίκυκλου.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αυτοσχέδιο παράπηγμα σε δασώδη περιοχή στα Ιωάννινα, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία (κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα αντικείμενα) καθώς και μέσα τέλεσης κλοπών (διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, κουκούλες) και δύο κινητά τηλέφωνα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των δύο συλληφθέντων εξακριβώθηκε ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους και τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Κερασοβο Πωγωνίου: Πανηγύρι την Κυριακή 21 Αυγούστου, ώρα 12:30, στο χώρο της κεντρικής εκκλησίας του χωριού

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Μουσιωτίτσας

Τους 152 νεκρούς, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στη Μουσιωτίτσα, τίμησε σήμερα ο Δήμος Δωδώνης και οι φορείς της τοπικής κοινότητας. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν, στο κέντρο του χωριού, εκεί όπου βρίσκεται το μνημείο, για να θυμίζει πάντα τη θυσία. Το ολοκαύτωμα.
Ήταν Ιούλιος του 1943. Οι Γερμανοί είχαν ξεκινήσει τις θηριωδίες τους στην Ήπειρο. Κυριακή 25 του μήνα.
 Ξεκίνησε η συντονισμένη επίθεση στη Μουσιωτίτσα με στόχο να αποκλειστεί η έξοδος του χωριού.
Τα Γερμανικά στρατεύματα σκορπούν τη φρίκη και το θάνατο.  
152 νεκροί.  Μάρτυρες για την ελευθερία. Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Νέας Μουσιωτίτσας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων. Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Γιώργος Λαζουράς, ο Ευρωβουλευτής Επαμεινώνδας Μαριάς, οι βουλευτές Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, ο πρώην υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και δεκάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Το ολοκαύτωμα της Μουσιωτίτσας, αποτελεί μία από τις σημαντικές στιγμές στην ιστορία του τόπου, που με τραγικό τρόπο πέρασε στην αιωνιότητα, τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δωδώνης, ο οποίος έθεσε με έμφαση το θέμα των αποζημιώσεων, υπογραμμίζοντας ότι διεκδικούμε όλα όσα οφείλονται. "Πρόκειται για ένα θέμα τεχνικά δύσκολο. 
Είναι όμως πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντος νομικό. Πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός, μέσω της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, ώστε η διεκδίκηση να ξεκινήσει από το κράτος και την κυβέρνηση και να φτάσει στις τοπικές κοινωνίες και τα θύματα. Γιατί μέχρι σήμερα το βάρος, το έχουν επωμιστεί κυρίως οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες, τους οποίους -κάποιες φορές- ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για προσωπικό, πολιτικό, οικονομικό ή άλλο όφελος", τόνισε ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του.  
Για ένα προσκύνημα με διαρκεί μηνύματα κατά του ναζισμού μίλησε  ο δήμαρχος Καλαβρύτων και υπογράμμισε πως τα ολοκαυτώματα σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν μπορούν να ξεχαστούν, αλλά ενώνονται σε μία κοινή πορεία διεκδίκησης και προβολής στους λαούς της Ευρώπης. 
Τις μνήμες από το ολοκαύτωμα της Μουσιωτίτσας ξεδίπλωσε με την ομιλία του ο Δημήτριος Δήμος.

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22-7-2016

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ  22 - 7 - 2016 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  8/22-7-2016] ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση  6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου έτ.  2016.
ΑΠΟΦΑΣΗ  163.
2. Έγκριση  3ης  αναμόρφωσης προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου έτ.  2016.
ΑΠΟΦΑΣΗ  164.
3. Έγκριση απόφασης Δ.Σ. 12/2016 Ν.Π.Δ.Δ. «Περί καταβολής εξόδων παράστασης στον Πρόεδρο & στον Αντιπρ/δρο του Ν.Π.Δ.Δ. ετ. 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  165.
4. Διαγραφή βεβαιωμένων κλίσεων  Τροχαίας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  166. 
5. Περί  Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας &  Αξιοποίησης ποταμού Καλαμά.  ΜΟΝΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
6. Επί αιτήσεως Λυκομάνη Μαριάνας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  167.
7. Επί αιτήματος Δήμου Πρεμετής Αλβανίας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  168.
8. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής  & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων και αντικτάσταση υδρομάστευση στον οικισμό Ψυλοκάστρου Κοινότητας Λάβδανης.  ΑΝΑΒΟΛΗ. 
9. Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Διευθέτηση ομβρίων  Δημοτικού Καταστήματος Παρακαλάμου – Αποκατάσταση ασφάλτου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  169.
10. Έγκριση μελέτη για την κατασκευή του έργου: «Αποκατάσταση οδού προ εξωκλήσι Αγίων Αναργύρων Τ.Κ. Κουκλιών  Δήμου Πωγωνίου [ΣΑΕΠ 530].
ΑΠΟΦΑΣΗ  170. 
11. Έγκριση μελέτης για την κατασκευή του έργου: «Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας Τ.Κ. Κερασόβου – Περιστερίου [ΣΑΕ 055] του  Δήμου Πωγωνίου.
ΑΠΟΦΑΣΗ  171.
12. Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων – Αγροκτημάτων Δ.Ε. Καλπακίου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  172.
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.  Έγκριση Τοπικού Σχεδίου δράσης για την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  173. 
2.  Ρύθμιση ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα κατοίκων του  Δήμου Πωγωνίου.
ΑΠΟΦΑΣΗ  174. 
3.  Οφειλέτες Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  175. 
4.  Έγκριση δημοπράτησης Δημοτικού καταστήματος και ξενώνα Τ.Κ. Ιερομνήμης.
ΑΠΟΦΑΣΗ  176.
5.  Συμμετοχή του Δήμου σε Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής.  ΑΠΟΦΑΣΗ  177.
                                                                               
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.


ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 24χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, χθες  το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, ο 24χρονος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για πλαστογραφία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο βράβευσαν επιφανείς Έλληνες της Ομογένειας

Μια ιδιαιτέρως επιτυχημένη και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο πλαίσιο της 3ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.  
Η παγκόσμια συνάντηση Ομογενών με τίτλο: «Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ 
Ο ΕΛΛΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ» και με φορέα διοργάνωσης τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό -που εδρεύει στο Μόντρεαλ με το όνομα «His Majesty the Greek Immigrant»- ανέδειξε με τις πρωτοβουλίες της τη δύναμη ψυχής που διαχέεται από την ομογένεια, αλλά και από επιφανείς Έλληνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Κατά τη λαμπρή τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο, Έλληνες που έχουν διαγράψει επιτυχημένη καριέρα στο αντικείμενο ενασχόλησής τους, βράβευσαν Έλληνες της Ομογένειας, που έχουν διαπρέψει ανά την Υφήλιο.
Το μήνυμα που αναδείχτηκε από την εκδήλωση και από τους επιφανείς συμμετέχοντες ήταν ότι υπάρχουν παραδείγματα πολλών  Ελλήνων που επιτυγχάνουν και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ότι παρά την πολύχρονη κοινωνικο-οικονομική κρίση και την ανέχεια μεγάλου μέρους του ελληνικού πληθυσμού υπάρχει ελπίδα και η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον με αισιοδοξία αλλά και εθνικό σχέδιο δράσης.
Από τη λαμπρή αυτή εκδήλωση δεν έλειπε το Ηπειρώτικο στοιχείο, με εκπροσώπους της διασποράς που βραβεύτηκαν καθώς και από επιφανείς Έλληνες που τους βράβευσαν. Ανάμεσά τους η παρουσία του διακεκριμένου Ηπειρώτη Καθηγητή της Ιατρικής και Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Κ. Στέφανου Φούσα ο οποίος βράβευσε έναν εξαίρετο Έλληνα Καρδιοχειρούργο που διαπρέπει στην Αμερική με πολλές περγαμηνές και διακρίσεις ανά την υφήλιο, τον κ. Κωνσταντίνο Πλέστη.
Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Φούσας εξήρε τη συνεισφορά στην πατρίδα των Ελλήνων ομογενών, επισημαίνοντας τις πολύπλευρες διακρίσεις των Ελλήνων Ομογενών και αναδεικνύοντας την τεράστια συμβολή της διασποράς στα  εθνικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος. Μάλιστα ο κ. Φούσας ανέδειξε την ανάγκη να υπάρξουν και πολλοί άλλοι Έλληνες Ομογενείς που να συνεισφέρουν στην Ελλάδα, με την υποστήριξη βέβαια της Ελληνικής Πολιτείας και όλων των Ελλήνων.
Τιμώμενο επίσης πρόσωπο, ορμώμενος εξ Ηπείρου, ήταν και ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδος Hellenic News Of America, κ. Παύλος Κοτρότσιος. Επί 30 συναπτά έτη και από τις θέσεις που κατέχει συνέβαλε και εξακολουθεί να συμβάλλει στην ενίσχυση των δεσμών της Ομογένειας με την πατρίδα.
Ανάμεσα στις δραστηριότητές του, είναι και αυτές που έχουν αμιγώς φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ηγείται σήμερα πολυμελών επιτροπών για την ενίσχυση της Ελλάδος της κρίσης. Στην Ήπειρο το φιλανθρωπικό του έργο είναι γνωστό. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας και  η δραστηριότητα του είναι πολυσχιδής σε πολλά θέματα, εθνικά και πολιτιστικά.
Το βραβείο στον κ. Κοτρότσιο απένειμε η αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Νταϊφά, η οποία εξήρε τη συνεισφορά του στην Πατρίδα.
Την εκδήλωση στο Ζάππειο τίμησαν εκτός των Ελλήνων της διασποράς πολλοί Έλληνες επιστήμονες, πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, Πρέσβεις και πολλοί άλλοι.
Την εκδήλωση τίμησε επίσης και ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ κ. Α. Γεωργιάδης καθώς και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης.

Αμφότεροι εξήραν τη συνεισφορά της Ομογένειας σε εθνικά, πολιτιστικά και εθνικά θέματα και διεμήνυσαν την πρόθεσή τους να συμβάλλουν στη διεύρυνση των σχέσεων Ελλάδας και Ομογένειας.

Αράχθειο Θέατρο, στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας. Η Τζουμεριώτισσα ηθοποιός Γεωργία Ζώη, με δωρεάν είσοδο, ανεβάζει την θεατρική παράσταση ''Τα χρόνια του φιδιού-Λιπεσανόρες'', την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, ώρα 21:00

Να είσαι επαγγελματίας ηθοποιός 39 ολόκληρα χρόνια και να παίζεις Θέατρο στην ιδιαίτερη πατρίδα σου πρώτη φορά είναι μεγάλη συγκίνηση!
Έχοντας μάλιστα φυσικό σκηνικό τα Τζουμέρκα!!!
Και με ζωντανή μουσική το αέναο τραγούδι του Αράχθου που ήταν το πρώτο σου νανούρισμα!!!
Και ενώ από τα πρώτα σου Θεατρικά βήματα έχεις αλωνίσει όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με ένα μύθο, το Μάνο Κατράκη!!
Αυτό το όνειρο χρόνων, να παίξω στον τόπο μου, γίνεται πραγματικότητα στις 8 Αυγούστου 2016, στις 9:00 το βράδυ, στο πανέμορφο πέτρινο ΑΡΑΧΘΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο 10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΑΧΘΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ.
Αγαπημένοι, συμπατριώτες, χωριανοί, συγγενείς και συντοπίτες, σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ!!!! 
Σε μία παράσταση που το χειμώνα στην Αθήνα αγαπήθηκε από το κοινό και υμνήθηκε από την κριτική!!!

ΛΙΠΕΣΑΝΟΡΕΣ - ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ, του Δημήτρη Βαρβαρήγου, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαντέλη.
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες, τους ξεριζωμένους όλης της γης!
Εγώ όμως, ερμηνεύοντας το θηριώδη ρόλο της ξεριζωμένης ΕΚΑΒΗΣ, της Μάνας των Μανάδων, την αφιερώνω στους γεννήτορές μου, το μπαμπά (Χρήστο Ζώη) και τη μαμά (Χρυσάνθη Σπύρου Ζώη) - γέννημα θρέμμα του Αράχθου και οι δύο - που θα καμαρώνουν από κει ψηλά!!!!
Να που και η δική τους κρυφή επιθυμία υλοποιείται!!
Κι ας μην πρόλαβαν να τη "ζήσουν" στην υλική - γήινη διάσταση!
Γεωργία Ζώη
Ηθοποιός