Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-0

Με γκολ του Κοροβέση στο 35' και  Γεωργίου στο 39' "σκότωσε" την ΑΕΚ και ετοιμάζεται για Ευρώπη!

Ο ΠΑΣ επικράτησε με άνεση της ΑΕΚ 2-0 στους «Ζωσιμάδες» και έκανε ακόμη ένα βήμα για είσοδο στην πεντάδα και άφησε την «Ένωση» μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησε σωστά και απείλησε δύο φορές την εστία του Κωνσταντόπουλου στο πρώτο τέταρτο με τους Κοροβέση (4') και Ίλιτς (14').
Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο, έδωσε αρκετό χώρο στους γηπεδούχους, ήταν ακίνδυνη επιθετικά.
Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Κοροβέση (26'), Ντε Βινσέντι (28') και Μιχαήλ (35') για να ανοίξουν το σκορ.
Ο ΠΑΣ έλεγχε απόλυτα το ρυθμό του ματς, πίεζε σε όλο το γήπεδο και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ δέκα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Ίλιτς έβγαλε σέντρα από δεξιά, η άμυνα της ΑΕΚ δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα, ο Κοροβέσης έγινε αποδέκτης και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα και έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κοροβέση, ο Γεωργίου βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ένωσης και με πλασέ έγραψε το 2-0.
Ο Ντε Βινσέντι στο 79' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνει το δείκτη του σκορ, αφού το φάουλ που εκτέλεσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι αντί του τραυματία Κωνσταντόπουλου

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Γεωργίου (Βίλα 81'), Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης (Γιάκος 90'+3'), Ιλιτς (Ντάσιος 89')
 ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (Αραμπατζής 75'), Τσουκαλάς, Τσούπρος, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας (Φουρτάδο 46'), Μητρόπουλος, Φέτσης (Β. Βλάχος 46'), Πετρόπουλος, Ρίκκα, Γκερέιρο, Καραλής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Παράταση προθεσμίας για τον έλεγχο του μοτοσυκλετών μέχρι την 30η Απριλίου 2013

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης παρατείνεται η προθεσμία τεχνικού ελέγχου των δικύκλων μοτοσικλετών στα Ι.ΚΤΕΟ μέχρι την 30η Απριλίου 2013.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας για την εκμίσθωση του Δημοτικού Σφαγείου Παρακαλάμου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 Προκηρύσσει δημοπρασία για την εκμίσθωση του Δημοτικού Σφαγείου Παρακαλάμου που περιγράφεται παρακάτω:
Έκταση: 4.500 τμ
To μίσθιο είναι ισόγειο κτίριο με τον σχετικό εξοπλισμό των σφαγείων.
Πόλη: Παρακάλαμος
Δήμος: Πωγωνίου
Οδός: Περιοχή «Ντερέδες»
 Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18/04/2013, ώρα 12:00 ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής που ορίσθηκε με την αριθμ. 9/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και θα είναι πλειοδοτική , φανερή και προφορική, στα γραφεία της Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α. του Δήμου Πωγωνίου Καλπάκι-παλαιό Δημαρχείο.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα) ορίζεται το ποσό των 1.000,00 ευρώ.
Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο πόσο 1.200,00 ευρώ .
Ειδικοί όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό: αναφέρονται αναλυτικά στο αρ.21(EIΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ) της διακήρυξης.
Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00-14:00,από το γραφείο της Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α. του Δήμου Πωγωνίου Αρμόδιος Κάκος Ευθύμιος Διεύθυνση Καλπάκι-παλαιό Δημαρχείο.
Τηλέφωνο: 2653360126.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας για την εκμίσθωση του Δημοτικού Σφαγείου Κεφαλοβρύσου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Προκηρύσσει δημοπρασία για την εκμίσθωση του Δημοτικού Σφαγείου Κεφαλοβρύσου που περιγράφεται παρακάτω:
Έκταση: 4.796,02 τ.μ.
To μίσθιο είναι ισόγειο κτίριο με τον σχετικό εξοπλισμό των σφαγείων.
Πόλη: Κεφαλόβρυσο
Δήμος: Πωγωνίου
Οδός: Περιοχή «Καλοκαιρινά»
Είδος: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ
 Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18/04/2013, ώρα 10:00 ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής που ορίσθηκε με την αριθμ. 9/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και θα είναι πλειοδοτική , φανερή και προφορική,  στα γραφεία της Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α. του Δήμου Πωγωνίου Καλπάκι-παλαιό Δημαρχείο.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα) ορίζεται το ποσό των 800,00 ευρώ.
Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο πόσο 960,00 ευρώ
Ειδικοί όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό: αναφέρονται αναλυτικά στο αρ.21(ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ) της διακήρυξης.
Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00-14:00,από το γραφείο της Κ.Ε.Π.Π.Ν.Α. του Δήμου Πωγωνίου Αρμόδιος Κάκος Ευθύμιος Διεύθυνση Καλπάκι-παλαιό Δημαρχείο.
Τηλέφωνο: 2653360126.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Χάνι Δελβινακίου: Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο πάνω από 78 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας ναρκωτικά
Κατασχέθηκαν πάνω από -78- κιλά ακατέργαστης κάνναβης και συνελήφθη ο 30χρονος οδηγός
Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων από το Χάνι Δελβινακίου μέχρι την Επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης - Ασπραγγέλων

Εντοπίστηκε, σήμερα (08-04-2013) το πρωί, κοντά στο Χάνι Δελβινακίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο 30χρονος Έλληνας οδηγός του οποίου μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και συνελήφθη μετά από καταδίωξη.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 9:40΄, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά το ανωτέρω όχημα στο Χάνι Δελβινακίου, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταθμεύσει για τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου. Ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και αφού καταδιώχθηκε για απόσταση 30 περίπου χιλιομέτρων, ακινητοποιήθηκε τελικά στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης – Ασπραγγέλων και συνελήφθη πεζός αφού προηγουμένως επιχείρησε να εγκαταλείψει το όχημα.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο πορτ παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, το οποίο ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, βρέθηκαν τρεις μεγάλοι σάκοι, που περιείχαν συνολικά (73) νάιλον δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (78.650) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του 30χρονου, ο οποίος με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Συνελήφθησαν τέσσερις (4) διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά δεκατεσσάρων (14) παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, για μεταφορά δεκατεσσάρων παράνομων μεταναστών.

 ******
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (06-04-2013) το μεσημέρι στο 8ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 22, 15 και 26 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 26χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
(3.050) ευρώ.
(3.000) λεκ Αλβανίας.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
******
Στην δεύτερη περίπτωση , συνελήφθη χθες (06-04-2013) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
(800) ευρώ.
(4.000) λεκ Αλβανίας.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.
******
Στην τρίτη περίπτωση , συνελήφθη χθες (06-04-2013) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με αυτοκίνητό του, προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος των δύο παράνομων μεταναστών εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
(400) ευρώ.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
******
Στην τέταρτη περίπτωση , συνελήφθη χθες (06-04-2013) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος επιχείρησε να διευκολύνει την έξοδο τριών (3) μη νόμιμων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις (3) υπηκόους Αφγανιστάν (δύο άντρες και μία γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ιταλία μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας.
Οι λαθρομετανάστες κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μη νόμιμοι μετανάστες θα κατέβαλαν για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ ο καθένας.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
Ένα πλαστό διαβατήριο και δύο πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Αυξάνεται η αγωνία για την ασφάλεια των κατοίκων

Εξαιτίας της τρόϊκας ο δήμαρχος Κ. Καψάλης δεν συναντήθηκε τελικά με τον Ν. Δένδια για τα θέματα των διαρρήξεων στα χωριά και του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών

Με ... άδεια χέρια και με τα προβλήματα να ταλανίζουν την περιοχή γύρισε χθες από την Αθήνα ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και οι συνεργάτες του, που ενώ είχαν προγραμματίσει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, αυτή δεν έγινε ποτέ λόγω... τρόϊκας.
Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο η παρουσία των στελεχών της τρόϊκας στην Αθήνα, ανάγκασε τον υπουργό να συναντηθεί μαζί τους, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Πωγωνίου και οι συνεργάτες του να συναντήσουν τελικά υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Έστω λοιπόν, και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και στον κ. Κεδίκογλου ο κ. Καψάλης παρέδωσε υπόμνημα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, υπόμνημα το οποίο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εκτός από τον κ. Δένδια, θα παραδοθεί και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος Πωγωνίου και οι κάτοικοί του, όπως αυτό αναφέρθηκε στον κ. Κεδίκογλου, είναι οι τεράστιες ελλείψεις στις αστυνομικές υπηρεσίες  της περιοχής, με αποτέλεσμα τους τελευταίους τουλάχιστον τρεις μήνες, οι διαρρήκτες να «οργιάζουν» στα χωριά και να έχουν ρημάξει δεκάδες σπίτια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περισσότερα από 50.
Σε δηλώσεις του χθες στον «Α» ο κ. Καψάλης τόνισε, πως το τελευταίο χρονικό διάστημα πολύ συχνά άγνωστοι διαρρήκτες κάνουν κυριολεκτικά επιδρομές στα χωριά, εισβάλλοντας κυρίως σε ακατοίκητα σπίτια από τα οποία παίρνουν ασημικά και αντικείμενα αξίας που πιθανώς να βρουν σε αυτά, όπως επίσης συχνά παίρνουν και τρόφιμα.
Ήδη, πολλές φορές έχουν διαρρήξει σπίτια στα Κτίσματα, στο Κρυονέρι, στους Ποντικάτες, στο Μαυρόπουλο και πολύ πρόσφατα εισέβαλαν μέρα-μεσημέρι στο σπίτι ενός 85χρονου στον Άνω Παρακάλαμο, τον οποίο χτύπησαν και στη συνέχεια του πήραν περίπου 10.000 ευρώ.
Ο κ. Καψάλης εξέφρασε την ανησυχία του για το φαινόμενο αυτό,  την οποία και μετέφερε προς τον κ. Κεδίκογλου, τονίζοντας πως πρέπει άμεσα να ενισχυθούν με προσωπικό τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής.
Ακόμη στις δηλώσεις του στον «Α» ανέφερε, πως παρά την άριστη συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Ανδρέα Παπιγκιώτη, και παρά το φιλότιμο των ελάχιστων αστυνομικών που υπηρετούν στην περιοχή, οι περιουσίες των κατοίκων δεν μπορούν να προστατευτούν, σημειώνοντας με έμφαση, πως η Αστυνομία δε διαθέτει πλέον ούτε τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Καψάλης υπόψιν του κυβερνητικού εκπροσώπου και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν αυτό της δημιουργίας Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Κακαβιά.
Ο κ. Καψάλης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του δήμου Πωγωνίου λέγοντας, πως ενώ ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε δύο φορές το νομό Ιωαννίνων το τελευταίο διάστημα, δεν συναντήθηκε μαζί του για να τον ενημερώσει για το Κέντρο, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να ενημερωθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Παράλληλα, τόνισε, πως ανέφερε προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ότι ο χώρος για τη δημιουργία Κέντρου Κράτησης δεν ενδείκνυται, ωστόσο η δημοτική αρχή βρίσκεται στη διάθεση του υπουργού για να συζητήσει μαζί του οποιαδήποτε πιθανή λύση που αφορά το θέμα αυτό.
Τέλος, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Πωγωνίου, δεν αποκλείεται τη Δευτέρα ή μέσα στην εβδομάδα που έρχεται να γίνει τελικά η συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

ΠΗΓΗ: www.anex.gr

Καμία φορολογική επιβάρυνση για τους φορολογουμένους των 18 ετών

Λύση στο θέμα που είχε ανακύψει σχετικά με τις δηλώσεις εισοδήματος για τους υπόχρεους άνω των 18 ετών προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο Οικονομικών μετά από παρεμβάσεις λογιστών και φοροτεχνικών επέφερε αλλαγές στη νομοθεσία με το Ν.4141/2013, (τροποποιήθηκε το άρθρο 28 του ν.4110/2013) και αποσαφήνισε πως στους υπόχρεος άνω των 18 ετών που υποβάλλουν εφέτος για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος (οι οποίοι δεν έχουν τεκμαρτό ούτε πραγματικό εισόδημα) δεν θα εφαρμοστεί η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη.
Σημειώνεται πως με τον τελευταίο φορολογικό νόμο (4110/2013) κάθε φυσικό πρόσωπο ανεξάρτητα από το αν υπόκειται ή όχι σε φόρο έχει υποχρέωση να υποβάλει δήλωση εφόσον έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Η δε υποχρέωση ισχύει για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) και επόμενα. Δηλαδή, για πρώτη φορά φέτος (και μέχρι την 30η Ιουνίου) θα πρέπει να υποβάλλουν φορολογική δήλωση όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη 33χρονης ημεδαπής για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων

Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 5-04-13, στο κέντρο της Άρτας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν μία 33χρονη γυναίκα, για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων.
Συγκεκριμένα, η 33χρονη συνελήφθη γιατί διέθετε προς πώληση κροτίδες χωρίς να είναι εφοδιασμένη με την απαιτούμενη από το νόμο άδεια εμπορίας πώλησης βεγγαλικών-κροτίδων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Από σήμερα το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες

Αρχίζει από σήμερα η καταβολή επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένους, ασφαλισμένους στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάζονται αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού προκειμένου να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις.
Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, εφόσον διέκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1.1.2012 και εφεξής.
Το βοήθημα ανέρχεται σε 360 ευρώ το μήνα και η διάρκεια καταβολής του εξαρτάται από το συνολικό αριθμό των ετών ασφάλισης στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα με ελάχιστο χρονικό διάστημα καταβολής τους τρεις μήνες και ανώτατο τους εννέα.

ΠΗΓΗ:
www.newpost.gr

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας ενάντια στην ΕΟΖ στο Πωγώνι διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου στη στοά Σάρκα

Εκδήλωση  ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. Πωγωνίου

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) στο Πωγώνι διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου στη στοά Σάρκα με θέμα "ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΟΖ ΠΩΓΩΝΙΟΥ" Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φορείς και όλους τους πολίτες της Ηπείρου να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας για να αποτρέψουμε το κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που πάει να συντελεστεί στον τόπο μας.
Θα μιλήσουν:
Τέρενς Κουϊκ, Δημοσιογράφος
Γιάννης Καραγιάννης, Οικονομολόγος
Μίλτος Μπούκας, Επιχειρηματίας
Παναγιώτης (Τσούνης) Βοστινιώτης, Εκπρόσωπος Ομάδας Πρωτοβουλίας

ΟΧΙ ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ
ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΕΡΓΟ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ζωή - Δουλειά - Αξιοπρέπεια ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ανέδειξαν οι σημερινές αρχαιρεσίες, του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου

Σε κλίμα συναίνεσης , σύμπνοιας και συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου για την ανάδειξη νέας διοίκησης και εποπτικού οργάνου.
Μετά από την παρουσίαση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού από το απερχόμενο Δ.Σ., που εγκρίθηκαν ομόφωνα, έγινε με απόλυτη τάξη και ηρεμία η ψηφοφορία από την οποία εξελέγει το νέο 11μελες Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο αντιπροσωπεύεται αναλογικά η Ήπειρος.
Το νεοεκλεγέν συμβούλιο είναι το εξής:
Από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων  (εκλέχθηκαν 5, με  τη σειρά εκλογής)
Εύα Χαλατσά
Βάσω Αποστόλου
Ελένη Σιάφη
Μαρία  Κιτσάκη
Κωνσταντίνα  Σακελαρίου
Από την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας (εκλέχθηκαν 3, με σειρά εκλογής)
Ρόη  Καλαμάκη
Σοφία  Μιχέλη
Ελευθερία  Τσακάλου-Τάουϊλ
Από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας (εκλέχθηκε 1)
 Γκέρκου Κλεοπάτρα
 Από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ( εκλέχθηκαν 2, με σειρά εκλογής)
Ευάγγελου Αγγελική 
Φωτόπουλου Ηλέκτρα 
Ελεγκτική επιτροπή: (με σειρά εκλογής)
 Μιχοπουλου Σουλα
 Ξηρογιάννη Μαρια
 Λέλε Κωνσταντίνα
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου θα συνέρθει την ερχόμενη Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, στα γραφεία του, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Πακιστάν, για παράνομη κατοχή και διάθεση κλεψίτυπων ψηφιακών

Κατασχέθηκαν συνολικά –1.068– κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι
(DVD’s, CD’s ) και εννέα πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη, προχθές (05-04-2013) το πρωί στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και διάθεση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων και λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 25χρονο να κινείται πεζός και βρήκαν στην κατοχή του και στο σπίτι του, πλαστούς ψηφιακούς δίσκους και λαθραία τσιγάρα.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
(1.068) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, που προορίζονταν για πώληση από το δράστη, χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
(9) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Συνελήφθη  προχθές (05-04-2013) το απόγευμα στην Επαρχιακή Οδό Άρτας – Κορωνησίας (περιοχή Τοπ Αλτί), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 50χρονος υπήκοος Τσεχίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνιακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 50χρονο να μεταφέρει σε τσάντα πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.
Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (150) πακέτα τσιγάρων, τα οποία θα αποσταλούν στο Τελωνείο Άρτας
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.