Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Χάνι Δελβινακίου: Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο πάνω από 78 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας ναρκωτικά
Κατασχέθηκαν πάνω από -78- κιλά ακατέργαστης κάνναβης και συνελήφθη ο 30χρονος οδηγός
Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων από το Χάνι Δελβινακίου μέχρι την Επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης - Ασπραγγέλων

Εντοπίστηκε, σήμερα (08-04-2013) το πρωί, κοντά στο Χάνι Δελβινακίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο 30χρονος Έλληνας οδηγός του οποίου μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και συνελήφθη μετά από καταδίωξη.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 9:40΄, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά το ανωτέρω όχημα στο Χάνι Δελβινακίου, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταθμεύσει για τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου. Ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και αφού καταδιώχθηκε για απόσταση 30 περίπου χιλιομέτρων, ακινητοποιήθηκε τελικά στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης – Ασπραγγέλων και συνελήφθη πεζός αφού προηγουμένως επιχείρησε να εγκαταλείψει το όχημα.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο πορτ παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, το οποίο ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, βρέθηκαν τρεις μεγάλοι σάκοι, που περιείχαν συνολικά (73) νάιλον δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (78.650) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του 30χρονου, ο οποίος με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.