Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-0

Με γκολ του Κοροβέση στο 35' και  Γεωργίου στο 39' "σκότωσε" την ΑΕΚ και ετοιμάζεται για Ευρώπη!

Ο ΠΑΣ επικράτησε με άνεση της ΑΕΚ 2-0 στους «Ζωσιμάδες» και έκανε ακόμη ένα βήμα για είσοδο στην πεντάδα και άφησε την «Ένωση» μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησε σωστά και απείλησε δύο φορές την εστία του Κωνσταντόπουλου στο πρώτο τέταρτο με τους Κοροβέση (4') και Ίλιτς (14').
Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο, έδωσε αρκετό χώρο στους γηπεδούχους, ήταν ακίνδυνη επιθετικά.
Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Κοροβέση (26'), Ντε Βινσέντι (28') και Μιχαήλ (35') για να ανοίξουν το σκορ.
Ο ΠΑΣ έλεγχε απόλυτα το ρυθμό του ματς, πίεζε σε όλο το γήπεδο και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ δέκα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Ίλιτς έβγαλε σέντρα από δεξιά, η άμυνα της ΑΕΚ δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα, ο Κοροβέσης έγινε αποδέκτης και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα και έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κοροβέση, ο Γεωργίου βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ένωσης και με πλασέ έγραψε το 2-0.
Ο Ντε Βινσέντι στο 79' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνει το δείκτη του σκορ, αφού το φάουλ που εκτέλεσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι αντί του τραυματία Κωνσταντόπουλου

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Γεωργίου (Βίλα 81'), Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης (Γιάκος 90'+3'), Ιλιτς (Ντάσιος 89')
 ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (Αραμπατζής 75'), Τσουκαλάς, Τσούπρος, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας (Φουρτάδο 46'), Μητρόπουλος, Φέτσης (Β. Βλάχος 46'), Πετρόπουλος, Ρίκκα, Γκερέιρο, Καραλής