Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Χαμένοι όλοι από την πτώση στην κατανάλωση του Πετρελαίου θέρμανσης

Και ο κόσμος πάγωσε και το κράτος έχασε έσοδα

Πάγωσαν τα έσοδα του κράτους, αλλά και τα  νοικοκυριά, στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης για ληστρικούς φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η πανελλαδική ζήτηση έχει μειωθεί κατά 80%, ενώ οι συνέπειες από τη φορολογία σχετίζονται με την τρομερή επιβάρυνση του περιβάλλοντος, την αιθαλομίχλη, αλλά και με τη δημόσια υγεία.
Για σχέδιο του Υπουργείου να αφανίσει μικρούς και μικρομεσαίους, χωρίς νʼ αγγίξει το παρεμπόριο, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.
«Παγωμένα» εκτός από τα χιλιάδες σπίτια πολιτών που δεν έχουν χρήματα να βάλουν πετρέλαιο, είναι και τα έσοδα του κράτους, που παρουσιάζουν κάθετη πτώση.
Οι μειώσεις στη ζήτηση του πετρελαίου έχουν ξεπεράσει με βάση τα επίσημα στοιχεία το 80% πανελλαδικά, ρίχνοντας στα Τάρταρα και τα έσοδα του Δημοσίου. Την ίδια στιγμή, οι συνέπειες από την συγκεκριμένη πολιτική δεν είναι αρνητικές μόνο για την κυβέρνηση και τις επιλογές του Δ.Ν.Τ και της Τρόικα, για τις οποίες υπάρχουν πολλαπλές παραδοχές λαθών.
Οι συνέπειες έχουν να κάνουν και με τον παράγοντα άνθρωπο, τη Δημόσια Υγεία, την υγιεινή και την ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών.

Φωστήρας-ΠΑΣ Γιάννινα 2 - 3

"Παρών" στα προημιτελικά του κυπέλλου

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 4' με τον Μπούμπα μετά από φάση διαρκείας.
Η απάντηση των Ηπειρωτών ήταν άμεση αφού ισοφάρισε άμεσα, μόλις στο 8' με κεφαλιά του Τζημόπουλου, επέβαλλε το δικό του νόμο στο ματς και παρά την έντονη βροχόπτωση έβγαλε πολλές φάσεις.
Στο 34' η υπεροχή των Ηπειρωτών καρποφόρησε όταν ο Λίλα έκανε με έξοχο σουτ το 1-2.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ βρήκε τον τρόπο να επεκτείνει το προβάδισμά του με το τέρμα του Βίλα στο 50'.
Το παιχνίδι από εκεί και πέρα έχασε το ενδιαφέρον του.
Ο Φωστήρας πάντως προς τιμήν του πάλεψε να βελτιώσει την εικόνα και δικαιώθηκε για την προσπάθειά του με το γκολ του Βλάχου στο 89' το οποίο μείωσε την έκταση της ήττας του.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Ψυρρόπουλος): Μπότος, Κόπελας, Πεταυράκης, Παραράς, Τσώνης, Μπούμπας (65' Τασουλής), Τσαγκαράκης, Βαβάτσικος (55' Βλάχος), Στάμος, Δωροβίνης, Κάμπας (56' Κετσετζόγλου)
 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Χριστόπουλος): Ταμπάσης (20' Φεγκρούς), Λίλα (65' Αυγενικού), Κεϊτά, Μπέριος, Ρουμπουλάκου, Τζημόπουλος, Βίλα, Γιάκος, Νικλητσιώτης, Ντε Βινσέντι (71' Οικονόμου), Ντάσιος

«Τα έργα στους οδικούς άξονες σηματοδοτούν την επανεκκίνηση της οικονομίας»

Θα δημιουργηθούν 25.000 νέες θέσεις εργασίας

Η επανεκκίνηση των έργων των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης από τις Βρυξέλλες, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιοχάνες Χαν.
Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ο κ. Χατζηδάκης συζήτησε το θέμα της επανεκκίνησης των έργων αυτών με τους Επιτρόπους της ΕΕ Χ. Αλμούνια, αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού, Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Σιμ Κάλας, αρμόδιο για θέματα μεταφορών και Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιο για θέματα εσωτερικής αγοράς.

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν κρύψει σε καβάτζα, 131 κιλά κάνναβης

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (23-01-2013) το πρωί, σε δύσβατη δασική περιοχή στη θέση «Γκλάβα» Ωραιοκάστρου Ιωαννίνων, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 23, 26 και 30 ετών, οι οποίοι είχαν κρύψει σε καβάντζα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, την οποία προόριζαν για εμπορία και περαιτέρω διάθεση.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών για εισαγωγή κάνναβης από την Αλβανία και μετά από συστηματικές έρευνες, εντόπισαν στην παραπάνω περιοχή, υπαίθριο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), με (103) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (131,040) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών είχαν αποκρύψει εκεί οι τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω από τους ενεδρεύοντες αστυνομικούς.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους για τα αδικήματα της εισαγωγής, κατοχής και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεργασία με ΙΓΜΕ- καθαρισμοί τάφρων

Στη συνάντηση με τα στελέχη του ΙΓΜΕ, επανεξετάστηκαν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τα κατολισθητικά φαινόμενα στην Ήπειρο και ειδικότερα για αυτά που έχει αναλάβει την εκπόνηση μελετών το Ινστιτούτο, ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις κατολισθήσεις που σημειώνονται στην Τ.Κ. Μουζακαίων του Δήμου Ιωαννιτών.
Για τη συγκεκριμένη περιοχή είπε ότι το ΙΓΜΕ εκπόνησε τα πρώτα στάδια της μελέτης και έγιναν όσα υπέδειξε να γίνουν άμεσα. «Χωρίς μελέτες δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Ότι μας παραδίνεται, το διαβιβάζουμε στα αρμόδια υπουργεία, που πρέπει να πάρουν αποφάσεις», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις εργασίες καθαρισμού τάφρων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, υπογράμμισε την αδυναμία των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ανέφερε ότι η Περιφέρεια ανέλαβε να βοηθήσει με τα μηχανήματα της στον καθαρισμό δύσκολων σημείων, προσθέτοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τη συνεργασία που υπάρχει με ορισμένες υπηρεσίες, που «αντί να βοηθήσουν, προκαλούν προβλήματα», ως προς τη διαχείριση των αυτοφυών δένδρων των τάφρων.

Με γρήγορους ρυθμούς η αποπληρωμή των εφάπαξ στους δικαιούχους

Ξεπεράστηκαν οι στόχοι του χρονοδιαγράμματος, που είχε τεθεί για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ και την απορρόφηση από το υπουργείο Εργασίας των κονδυλίων, που είχαν οριστεί από την εκταμίευση της δόσης του δανείου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, το Δεκέμβριο απορροφήθηκαν 100 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκαν στους δικαιούχους 2.456 εφάπαξ, περισσότερα δηλαδή από τον στόχο των 2.200 εφάπαξ που είχε τεθεί.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η αποπληρωμή των εφάπαξ θα συνεχισθεί με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι για τον σκοπό αυτόν έχει ήδη υπογράψει την εκταμίευση επιπλέον 80 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμη ότι ο αριθμός των 26 εργαζομένων, που ασχολούνται σήμερα με την εκκαθάριση, θα αυξηθεί και ότι ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι, κατά το επόμενο τρίμηνο, να καταβάλλονται τουλάχιστον 3.200 εφάπαξ τον μήνα.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες

Αρ. Πρωτ.  2246                 Αθήνα 23-1-2013

ΨΗΦΙΣΜΑ
 Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, στη συνεδρίαση της 23/1/2013  με ομόφωνη απόφασή του, συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Είναι ένας αγώνας:
Ø      Ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ø      Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζομένους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.
Ø      Για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπούλιουνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.
Ø      Για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό – κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

 Η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των πολιτών, ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμη φορά  με την κήρυξη και αυτής της απεργίας ως παράνομη ότι είναι μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται ως εχθρό τον λαό και τους αγώνες του.
Η κυβέρνηση υπηρετώντας τις επιταγές της Τρόικας και των εγχώριων κυρίαρχων κύκλων χρησιμοποιεί όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) με στόχο να συντρίψει τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους, Αυτό του καίει όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών»

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

 Το Γραφείο Τύπου της Π.Σ.Ε.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθησαν, χθες (23-01-2013) το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) διακινητές (ένας άνδρας και μία γυναίκα), υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38 και 43 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος με συνοδηγό την 43χρονη, διαπιστώθηκε ότι αυτοί μετέφεραν έναν 25χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το ανωτέρω αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Puls: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσκόπηση της Puls για την εφημερίδα «Το Ποντίκι» την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πολιτών έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεύτερη και τρίτη τη Χρυσή Αυγή.
Σε χαμηλά ποσοστά εξακολουθούν να κινούνται το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατικής Αριστεράς. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται ενισχυμένη κατά μία μονάδα, στα ποσοστά της ίδιας εταιρείας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δύο μονάδες. Την τέταρτη θέση στη δημοσκόπηση κατέχουν οι αναποφάσιστοι με 9%.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:
ΣΥΡΙΖΑ: 21,5%
ΝΔ: 20%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 12%

ΠΑΣΟΚ: 6,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 5%
ΚΚΕ: 5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4%

Ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 13:30 στο ''Στέκι της Γεύσης'', Λ. Κύμης 157 και Σκουφά 30, Καλογρέζα

Φίλες και Φίλοι,

Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 27-01-2013 και ώρα 13.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων "ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ" (Λ. Κύμης 157 & Σκουφά 30, Καλογρέζα θα πραγματοποιηθεί ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ζωντανή παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική και χορό, καλό φαγητό με άφθονο κρασί και πλούσια δώρα!!!
Σας περιμένουμε για να περάσουμε όλοι μαζί ένα Κυριακάτικο μεσημέρι με γνήσιο Ηπειρώτικο γλέντι!!!!

Τιμή πρόσκλησης : 20 Ευρώ

25-26 Μαΐου 2013: Δ' Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης στο Ketsch Γερμανίας. Αφιερωμένο στα 100 χρόνια Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για αγοραπωλησία και κατοχή ηρωίνης στο Καρτέρι Θεσπρωτίας και στο Βράχο Πρέβεζας

Συνελήφθησαν προχθές (22-01-2013) στο Καρτέρι Θεσπρωτίας και στο Βράχο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 48, 34, 50 και 32 ετών, για αγοραπωλησία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν στο Καρτέρι Θεσπρωτίας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν οι τρεις από τους δράστες.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (1,4) γραμμαρίων ενώ ο 48χρονος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, κατάπιε αυτοσχέδια συσκευασία (φιξάκι) που περιείχε ναρκωτική ουσία, ενώ αντιστάθηκε, με χρήση βίας, κατά τη σύλληψή του.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι είχαν προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες, έναντι χρηματικού ποσού από 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε στον Βράχο Πρέβεζας και συνελήφθη ενώ στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα ναρκωτικά χάπια.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.