Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΟΑΕΔ: Η ανεργία οφείλεται στην έλλειψη δεξιοτήτων και στις υψηλές εισφορές!

Η έλλειψη δεξιοτήτων τις οποίες ζητά η αγορά εργασίας η διάρθρωση της οικονομίας η κατανομή του εργατικού δυναμικού και το υψηλό κόστος των ασφαλιστικών εισφορών είναι οι βασικοί παράγοντες που δημιουργούν και αναπαράγουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας σύμφωνα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Ηλία Κικίλια.

«Η ανεργία δεν αποτελεί στόχο της ευρωπαϊκής πολιτικής και οι κυβερνήσεις, θεωρούν ότι αποτελεί θέμα που αφορά κυρίως τους πολίτες και στο οποίο δεν μπορούν να παρέμβουν. Η νομισματική πολιτική αφιερώνεται αποκλειστικά στην καταπολέμηση του πληθωρισμού και ορισμένων δημοσιονομικών στόχων όπως είναι το έλλειμμα», επεσήμανε στην παρέμβαση του στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι, ο κ. Κικίλιας.

Public Issue: Κατά του Μνημονίου το 62% των πολιτών- το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανή την χρεωκοπία

Σταθερά κατά του Μνημονίου συνεχίζει να τάσσεται παραπάνω από το μισό της ελληνικής κοινής γνώμης. Συγκεκριμένα, το 62% των ερωτηθέντων που έλαβαν μέρος σε έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπογραφή του μνημονίου, αλλά και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι αντίθετο σε αυτό, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει άκρως αρνητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και στο ερώτημα αν είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου, το 62% τάχθηκε κατά, το 15% υπέρ, το 19% υποστήριξε πως ούτε ωφέλησε αλλά ούτε και έβλαψε, ενώ το 3% δεν εξέφρασε άποψη. Αντίστοιχα, στο ερώτημα πως αξιολογούν το μνημόνιο, το 62% υποστήριξε πως είχε σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα, το 13% πως ωφέλησε, το 18% πως ούτε ωφέλησε αλλά ούτε και έβλαψε, το 1% πως κάπου ωφέλησε ή κάπου έβλαψε, ενώ δεν πήρε θέση το 5%.

Σχετικά με το σενάριο που παρουσιάζει την Ελλάδα να οδηγείται στη χρεωκοπία, το 64% των ερωτηθέντων το θεωρεί πιθανό με το 32% να πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο πιθανό.


Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Φεβρουάριο του 2010 ήταν στο 38% (πιθανή χρεοκοπία) και 59% (όχι χρεοκοπία) αντίστοιχα.

ΔΩΔΩΝΗ: Μπαράζ αντιδράσεων στην Ήπειρο για την πώληση --Παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής


Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η επικείμενη πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» από την ΑΤΕ, σε ολόκληρη την Ήπειρο και κυρίως στους κτηνοτρόφους και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς. Την ίδια στιγμή υπό κατάληψη βρίσκονται για ακόμα μια φορά τα γραφεία της διοίκησης της βιομηχανίας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ιωαννίνων, αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Παράταξης «Ήπειρος - Τόπος να Ζείς» στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ευάγγελος Αργύρης, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών προσερχόμενος στη Βουλή, σχετικά με την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και τη διαφαινόμενη πώλησή της από την ΑΤΕ επεσήμανε:


«Πρόσφατα ο πρωθυπουργός σε μεγάλη ευρωπαϊκή εφημερίδα τόνισε πως είναι «προσβλητικό να μας ζητούν να ξεπουλήσουμε νησιά και δημόσια περιουσία. Για την Ήπειρο, ισχυρό και αδιαπραγμάτευτο περιουσιακό στοιχείο των παραγωγών και των Ηπειρωτών συνολικά είναι η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».
Και συνέχισε:
«Άλλωστε για αυτό έχει δεσμευτεί και προεκλογικά και μετεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου και απορώ πως ορισμένοι στην ΑΤΕ και το υπουργείο Οικονομικών μπορούν να λειτουργούν σε αντιπαράθεση με τις εντολές του πρωθυπουργού.
Όποιος νομίζει ότι μία κερδοφόρα επιχείρηση , δημιούργημα και κτήμα των Ηπειρωτών παραγωγών και βασικό «παίχτη» της αγοράς Γάλακτος, θα μπορέσει να «τη βγάλει από τη μέση», εξυπηρετώντας επιδιώξεις του καρτέλ Γάλακτος και ζημιώνοντας την παραγωγή και την οικονομική δραστηριότητα στην Ήπειρο, ή «ζει σε άλλους κόσμους» και είναι αφελής ή κάνει ζημιά στον τόπο και πρέπει να εξηγήσει με ποιο όφελος».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σε άλλη ερώτηση των δημοσιογράφων, για τα όσα λέγονται τον τελευταίο καιρό για ενεργοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνάντηση όλων των φορέων της Ηπείρου με τον κ. Κάρολο Παπούλια για το θέμα της «Δωδώνης» και αν πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο κ. Αργύρης υπογράμμισε:
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει όσο λίγοι την Ήπειρο, τη «Δωδώνη» και τα συμφέροντα της περιοχής και των παραγωγών της. Δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανέναν μας. Έχει αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά να κάνει το χρέος του και να υπερασπίζει τα συμφέροντα της υγιούς παραγωγής και των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια και για το λόγο αυτό τον τίμησαν και τον τιμούν. Το θέμα της «Δωδώνης» δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επικοινωνιακών χειρισμών».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Επίσκεψη Περιφερειάρχη - Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας στους ναυαγούς μετανάστες


Το πρώην δημαρχείο Ζαλόγγου, στο Κανάλι Πρέβεζας, όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοιάριο που ναυάγησε ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του όρμου Νικοπόλεως, επισκέφτηκε την Τετάρτη το πρωί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, ο οποίος από τα ξημερώματα ήταν σε συνεχή ετοιμότητα για τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών στο έργο της περισυλλογής και φιλοξενίας τους.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των φιλοξενούμενων μεταναστών και ειδικά εκείνων που παρέμειναν για προληπτικούς λόγους για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, καθώς και για τα αίτια που οδήγησαν στο ναυάγιο του πλοιαρίου. που τους μετέφερε. Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασαν επίσης τα συλλυπητήριά τους, στους μετανάστες που έχασαν στο ναυάγιο συγγενικά τους πρόσωπα.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επικοινώνησε με τις Αστυνομικές Αρχές, τις οποίες και ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι στη διάθεσή τους για τη μεταφορά των μεταναστών στην Αθήνα, από όπου ξεκίνησαν το ταξίδι τους, ( ή για όπου αλλού της υποδεχθεί) , καθώς επίσης για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων που τυχόν προκύψουν.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη τραγωδίας με θύματα μετανάστες που στην επιθυμία τους να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες γίνονται αντικείμενα στυγνής εκμετάλλευσης από αδίστακτα και οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων. Η θαλάσσια μεταφορά μεταναστών το τελευταίο καιρό βρίσκεται σε έξαρση και αν δεν ανακοπεί θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Η ίδια επιτακτική ανάγκη υπάρχει και στο ζήτημα της μεταφοράς των μεταναστών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε Κέντρα Φιλοξενίας στην ενδοχώρα, θέμα στο οποίο η Διοίκηση της Περιφέρειας έχει τοποθετηθεί υπεύθυνα και βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές. Τέλος, θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου προς όλους τους φορείς της Πρέβεζας, τους εθελοντές και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την διάσωση αλλά και για τη φιλοξενία που παρέχουν στους μετανάστες».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνεδριάζει εν όψει εθνικής συνδιάσκεψης στους Καλλικρατικούς Δήμους

Στα πλαίσια της Εθνικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που θα διεξαχθεί την 3η Σεπτέμβρη 2011, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις-συνελεύσεις ανά Καλλικρατικό Δήμο σε πέντε θεματικούς κύκλους προς διαβούλευση με την κοινωνία που είναι οι παρακάτω:


1.Το Κράτος και η Δημόσια Διοίκηση
2.Ανάπτυξη και Αλλαγή του Παραγωγικού Μοντέλου
3.Κοινωικό Κράτος
4.Εθνική Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική
5.Η Σοσιαλιστική Προοπτική σήμερα -ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλδημοκρατίας

Παρασκευή 20 Μαΐου


ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
19.00: Δημαρχείο Ασπραγγέλων


ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
19.00: Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Πραμάντων


ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
20.00: Δημαρχείο Κόνιτσας


Κυριακή 22 Μαΐου


ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
11.30: Ταβέρνα ‘’ΚΑΡΒΟΥΝΗ’’- έναντι Λυκείου Ελεούσας


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
18.00: Δημαρχείο Καλπακίου


ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
19.00: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μετσόβου


Δευτέρα 23 Μαΐου


ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
20.00: Λιθαρίτσια
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
20.00: Πνευματικό Κέντρο Κρυφοβού


Το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 19.00 στα Λιθαρίτσια θα πραγματοποιηθεί η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη και θα ακολουθήσει η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη η οποία θα ανακοινωθεί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: Μέσα στον Ιούνιο οι αποφάσεις για τα διόδια

Προανήγγειλε σημαντική μείωση στους σταθμούς, κοντά στα αστικά κέντρα.



Mέσα στον Ιούνιο θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και θα καταστεί δυνατή η μείωση των διοδίων, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Γιάννης Μαγκριώτης.
Διευκρίνισε δε ότι η μείωση θα είναι σημαντική στους σταθμούς διοδίων που βρίσκονται κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Άκαρπες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του 8χρονου

Συνεχίζονται οι έρευνες μετά το ναυάγιο στην Πρέβεζα.


Στην περιοχή Κανάλι της Πρέβεζας συνεχίζονται οι έρευνες του λιμενικού για το 8χρονο αγόρι που αγνοείται μετά το χθεσινό ναυάγιο, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο ένας άντρας και ο δίδυμος αδερφός του μικρού αγνοούμενου.
Η λέμβος, που μετέβαιναν 25 λαθρομετανάστες, ανετράπη ανοικτά της Πρέβεζας και όσοι σώθηκαν μεταφέρθηκαν σε χώρο του δήμου Ζαλόγγου.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Χρειαζόμαστε μια εθνική κινητοποίηση, μια πανστρατιά

«Δεν χρειάζονται έξωθεν άκομψες υποδείξεις για να κατανοήσουμε το αυτονόητο: ότι χρειάζεται ενότητα, υπευθυνότητα, συναίνεση» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τη διαφάνεια και τις συμβάσεις. Όπως συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος «Μακάρι να αρκούσε η πολιτική συναίνεση και η συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων. Δυστυχώς. Ποιος μας λέει ότι συμφωνία των κομμάτων σημαίνει και συμφωνία της κοινωνίας, όταν έχουμε μια τέτοια κρίση αντιπροσωπευτικότητας και νομιμοποίησης; Χρειαζόμαστε και τη συμφωνία και της κοινωνίας, της αγοράς, των παραγωγικών δυνάμεων, της κοινωνίας των πολιτών, της Δικαιοσύνης.
Συμφωνία σε κλαδικό και τοπικό επίπεδο.
Συμφωνία για τον ρόλο των τραπεζών.
Χρειαζόμαστε μια εθνική κινητοποίηση, μια πανστρατιά».

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ για το 2011

Μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ για το 2011, από 3 δισ. ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η “μαύρη τρύπα” των εσόδων προανήγγειλε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η δημοσιονομική προσπάθεια συνεχίζεται λέγοντας κατηγορηματικά πως το 2011 «δεν μπορεί να... υπάρξει καμία χαλάρωση. Είναι απαραίτητο να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα με βάση το στόχο που προβλέπουμε. Οι παρεμβάσεις αυτές για το 2011 θα είναι ύψους 6 δισ. ευρώ και θα αφορούν τόσο τη μείωση των δαπανών όσο και την αύξηση εσόδων. Ωστόσο, ανέφερε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2011 - 2015 παραμένει στα 26 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και δεν θα γίνουν αυξήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει πως τα 6 δισ. ευρώ θα βρεθούν πιθανότατα από έκτακτη φορολόγηση ή από την αύξηση των συντελεστών στους άμεσους φόρους.
Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να υπάρξουν και νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα με την περικοπή επιδομάτων.
«Δεν έχουμε μπροστά μας τον δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα, όμως πάμε προς την σωστή κατεύθυνση και τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται».

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 10,6 εκατ. ευρώ σε αγρότες

Αύριο Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 ο ΕΛΓΑ καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.029 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικού ύψους 10,6 εκατ. ευρώ.


Η καταβολή αφορά μέρος των ζημιών που επήλθαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ) τη χρονική περίοδο Ιουλίου 2010 –Δεκεμβρίου 2010, στους ακόλουθους νομούς:
Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσων, Έβρου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσ/νίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης, Φωκίδος, Χαλκιδικής και Χίου.


Η καταβολή των αποζημιώσεων για τις υπόλοιπες ζημιές του ίδιου χρονικού διαστήματος θα ολοκληρωθεί :
α) για τους πατατοπαραγωγούς έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας,
β) για τα προϊόντα των οποίων δεν έχει ολοκληρωθεί η περίοδος εμπορίας σταδιακά εντός του επόμενου διμήνου.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr

Στον Θ. Πανταλάκη εκπρόσωποι της ΔΩΔΩΝΗ

Μαίνεται η τεταμένη κατάσταση στην ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Ο διευθύνων σύμβουλος, Λευτέρης Κόντος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους παραγωγούς μετά και την εισβολή των ΜΑΤ το περασμένο Σάββατο στα γραφεία της γαλακτοβιομηχανίας.


Στο Δ.Σ., παραγωγοί και εργαζόμενοι έθεσαν θέμα απομάκρυνσης του κ. Κόντου, αίτημα που όμως δεν απορρίφθηκε κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας.
Εν τω μεταξύ μέσω του τεταμένου κλίματος, το Δ.Σ. αποφάσισε τελικά τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής υπό τον πρόεδρο της εταιρείας, Δ. Παλαιοθόδωρο η οποία θα συναντήσει τον κ. Πανταλάκη με στόχο να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις και να βρεθεί μια λύση ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.
Εξάλλου, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι οργανώνουν νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή 20 Μαΐου. Η πορεία θα ξεκινήσει από τις εγκαταστάσεις της Δωδώνη για να καταλήξει στο κατάστημα της ΑΤΕ στα Ιωάννινα το οποίο θα αποκλειστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ: «Δεν έχουμε πλέον καμιά πολιτική συνάφεια με τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτός εκφράζεται»,

«Δεν έχουμε πλέον καμιά πολιτική συνάφεια με τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτός εκφράζεται», τονίζει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση, ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ.


Στη δισέλιδη ανακοίνωσή της κάνει μεταξύ άλλων λόγω για "αγεφύρωτο χάσμα πολιτικής αντίληψης, ιδεών και ιδανικών για τα οποία παλέψαμε και αγωνιστήκαμε". Η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ επισημαίνει ότι "παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να καταργηθεί το «βάρβαρο μνημόνιο» και να ανατραπούν οι πολιτικές που το εκφράζουν".


Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ τονίζουν ότι "με την απόφασή μας αυτή οριοθετούμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας και την τακτική μας απέναντι σε όλους: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Κυρίως όμως απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και αγωνιστικότητας σε όλους του εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση πως θα είμαστε με όλες τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα".


"Η κοινωνία οδηγείται στην φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ η πολιτική «συνταγή» που η Κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζουν, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα. Αποδεδειγμένα πλέον, η πιο σκληρή και απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική που είδε ποτέ ο τόπος δεν οδηγεί στην επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος. Η κυβέρνηση σύρεται σε μια πολιτική που είναι «έξω από την πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ» και μάλιστα χωρίς να έχει αποτελέσματα. Ειδικότερα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την ολομέτωπη επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της, ξεπουλώντας τις υπηρεσίες «φιλέτα» στο ιδιωτικό κεφάλαιο", αναφέρει η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ.


Προσθέτει δε ότι "απροειδοποίητα και με «τροπολογίες εξπρές» μπαίνει πλέον σε αμφισβήτηση η εργασιακή μας υπόσταση αλλά και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης" και τονίζει ότι η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή την βρίσκει αδιαπραγμάτευτα αντίθετη και ότι ουδέποτε συμφώνησε με αυτή και στήριξε κάτι τέτοιο.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Οργανώθηκε σύσκεψη, τη Δευτέρα 16 Μαΐου στα Γιάννενα, με θέμα την προετοιμασία κύκλου εκδηλώσεων για τον Διονύσιο το Φιλόσοφο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 17/5/2011

Με πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος οργανώθηκε σύσκεψη τη Δευτέρα 16 Μαϊου στα Γιάννενα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα την προετοιμασία κύκλου εκδηλώσεων για τα 400 χρόνια από την επανάσταση του Διονυσίου του Φιλοσόφου (1611). Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Ιωαννιτών, Ζίτσας, Σουλίου και Δωδώνης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, η Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ηπείρου, ο Σύλλογος Παλαιών Γιαννιωτών καθώς και ιστορικοί, ερευνητές. Από μέρους της Πανηπειρωτικής συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γιώργος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Ιπποκράτης Κατσένης και ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης που ήταν και ο εισηγητής.



Η Π.Σ.Ε. παρουσίασε πρόταση για τη διοργάνωση κύκλου εκδηλώσεων μνήμης και πολιτισμού για τη φετινή επέτειο που θα συμβάλουν στην ανάδειξη της αξίας και της προσφοράς του επαναστατικού κινήματος του 1611 στην ιστορική διαδρομή του τόπου και του λαού μας καθώς και στην άντληση πολύτιμων, επίκαιρων διδαγμάτων. Η Π.Σ.Ε. απεύθυνε κάλεσμα συνδιοργάνωσης του κύκλου εκδηλώσεων στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους πολιτιστικούς και πνευματικούς φορείς, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.


Στο πλαίσιο της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε αλληλοενημέρωση για την κατά τόπους προετοιμασία σχετικών εκδηλώσεων, υποβλήθηκαν προτάσεις και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για το πρόγραμμα, το συντονισμό και την καλύτερη διοργάνωση των δράσεων και των εκδηλώσεων. Η σύσκεψη κατέληξε στην ανάγκη σύστασης και λειτουργίας ομάδας εργασίας με την εκπροσώπηση όλων των συμμετεχόντων για τη διαμόρφωση αναλυτικού προγράμματος που θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση στις αρχές Ιουνίου.


Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Μείωση τιμών στα φάρμακα από αύριο

Νέο δελτίο τιμών, με μειώσεις στις τιμές όλων των φαρμάκων θα ισχύει από αύριο. Οι μειώσεις στο δελτίο τιμών, το οποίο εκδόθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα κ. Λοβέρδο, προκύπτουν από την ενσωμάτωση της μείωσης του χονδρεμπορικού κέρδους (σύμφωνα με το άρθρο 38 του ν. 3918/2011 και τη σχετική τροποποίηση της ισχύουσας αγορανομικής διάταξης).


Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, από την παρέμβαση αυτή το επτάμηνο του 2011 θα εξοικονομηθούν συνολικά 131 εκατ. ευρώ (τα ποσά αναφέρονται σε μειώσεις τιμών που προήλθαν από τη μείωση του χονδρεμπορικού κέρδους από 7,8% σε 5,4%).
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο θα ακολουθήσει δεύτερο δελτίο, στο οποίο θα γίνει συνολική ανακοστολόγηση όλων των κυκλοφορούντων φαρμάκων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση τις 13-05-2011

 1.ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ Δ.Σ.
2 ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ.
3.ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2011.
4.ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.
5.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ.
6. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤ. 2010 ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ.
7. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤ. 2010 ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΟΛΙΑΝΩΝ.
8. ΨΗΦΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ.
9. ΕΠΙΧ/ΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΨΗΦΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ.
10. ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΑΝΤΙΚ/ΣΗ ΕΣΩΤ. & ΕΞΩΤ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ Τ.Δ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ».
11. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΚΕΦ. ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ Δ.Δ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ [ΦΑΣΗ ΙΙ]».
12. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 & ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΕΝΙΣ Κ.Δ. ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ».
13. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ».
14. ΣΥΝΑΨΗ &ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡ/ΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ – ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ – ΓΕΦΥΡΙ ΜΑΥΡΙΚΑΣ – ΡΟΥΨΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣ.».
15. ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΗΔΗ ΥΠΟΒ/ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜ. ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΗΓΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ –ΚΑΤΩΓΕΦΥΡΟ – ΜΥΛΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΕΣΗ- ΠΗΓΕΣ ΓΚΛΑΒΑΣ».
16. ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΗΔΗ ΥΠΟΒ/ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜ. ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΓΕΦΥΡΙ ΜΕΡΟΠΗΣ –ΓΕΦΥΡΙ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ – ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ».
17. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.
18. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΟΣΟΥ ΩΣ ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΛΩΛΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ – ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ .
19. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ & ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΤΟ 2010.
20. ΕΠΙ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.
21. ΕΠΙ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.
22. ΕΠΙ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣ/ΤΟΣ Τ.Κ. ΒΗΣΣΑΝΗΣ.
23. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜ/ΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ.
24. ΕΠΙ ΑΙΤΗΣΕΩΣ VODAFONΕ – ΠΑΝΑΦΟΝ .
25. ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ Τ.Κ. ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ.

ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: Τις πταίει; Κομματοκρατίας κατάκρισις

Συμπληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του πολυθρύλητου Μνημονίου. Μολονότι η χώρα τέθηκε σε «κατάσταση οικονομικής πολιορκίας», το πολιτικό καθεστώς που εξέθρεψε η μεταπολιτευτική ευδαιμονία εξακολουθεί να παραμένει σε κατάσταση αφασίας, λαϊκίστικο και φοβικό, αδυνατώντας να αντιληφθεί η/ και να δράσει για την ανόρθωση της χώρας.


Η κομματοκρατία, όπως όρισε ο Μουζέλης την τάση των κομμάτων να διεισδύουν σε όλους τους θεσμικούς χώρους της κοινωνίας υποσκάπτοντας μέσω της άκρατης κομματικοποίησης τις αυτόνομες λογικές και αξίες αυτών των χώρων της κοινωνίας πολιτών, κυριάρχησε απόλυτα. Οι ελληνικοί πολιτικοί οργανισμοί απειθάρχησαν στους κανόνες του δημόσιου βίου, επιδίωξαν πρόσκαιρα οφέλη, αδιαφόρησαν για την αναγκαία συναίνεση, διατήρησαν σε υψηλές διοικητικές θέσεις τους προδήλως φαύλους και ανίκανους και αποδέχθηκαν την εφαρμογή μη ορθολογικών κριτηρίων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.


Σε αυτό το τοπίο εκτράφηκαν λαϊκιστές πολιτικάντηδες που κολάκεψαν τα κατώτερα ένστικτα του πόπολου, εκμαύλισαν τα ήθη, πρόσφεραν μέρισμα από τη διαφθορά και απλώς αρκέστηκαν στο ρόλο του τηλε(σχολιαστή) των κακώς κείμενων αντί να επιχειρούν να τα διορθώσουν. Την εικόνα της δυσώδους σήψης ήρθαν να συμπληρώσουν το ρουσφέτι, η δωροληψία, η μίζα, η ψηφοθηρία, η διάβρωση της αυτονομίας των θεσμών, η θέση του κομματικού συμφέροντος άνω τού γενικού, τα πελατειακά δίκτυα, η υπερτροφική διαφθαρμένη δημόσια διοίκηση, ο στραγγαλισμός της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, η αδιαφάνεια, το λάδωμα, το γρηγορόσημο κ.α.


Είναι φανερό ότι καθώς η χώρα ανέρχεται το δικό της Γολγοθά, είναι ευκαιρία να αλλάξει όλα εκείνα που την οδήγησαν στην εποχή των οικονομικών παγετώνων. Παράλληλα με το εγχείρημα οικονομικής πολιτικής, που στοχεύει στη δημιουργική διαχείριση του δημόσιου χρέους και την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων στον προϋπολογισμό, μερικά μόνο μέτρα από αυτά που πρέπει να προωθηθούν - αφού πρωτύτερα εξειδικευτούν κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης- είναι:
• Θέσπιση συνταγματικών «βαλβίδων» για την αποφυγή του εκ νέου εκτροχιασμού του δημόσιου χρέους οποτεδήποτε στο μέλλον.
• Απόσυρση των κομμάτων από κάθε στρεβλωτική παρέμβαση στους δύο πάλαι ποτέ πυλώνες της δημοκρατίας την τοπική αυτοδιοίκηση και το συνδικαλισμό.
• Κατάργηση της απόσπασης κρατικών υπαλλήλων σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία.
• Δραστικός περιορισμός της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και αυστηρός έλεγχος των οικονομικών τους.
• Μείωση αριθμού βουλευτών στους 200.
• Άρση του καθεστώτος της ειδικής ασυλίας των βουλευτών από τη δικαιοσύνη
• Έναρξη δημόσιας συζήτησης για την πιθανότητα εμπλουτισμού των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Τέλος, είναι απαραίτητη η θεμελίωση μηχανισμών θωράκισης της χώρας έναντι της γάγγραινας της κομματοκρατίας, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται εντός των τειχών διαφορετικά η ολική κατάρρευση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα στο εγγύς μέλλον φαντάζει ως ένα πιθανό ενδεχόμενο.


Θεόδωρος Κουτρούκης
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν συναινώ στο λάθος

Την απάντηση του στις "άκομψες παρεμβάσεις" αξιωματούχων της ΕΕ για την επίτευξη συναίνεσης έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φορτώνει σε άλλον την αποτυχία του, τόνισε για να επισημάνει ότι έχει υποχρέωση η αντιπολίτευση να μην συναινεί στο λάθος.
Αναφερόμενος στην πρόταση του κόμματος που παρουσίασε πριν λίγες μέρες στο Ζάππειο ΙΙ, ο κ.Σαμαράς είπε ότι ως υπεύθυνη αντιπολίτευση κατέθεσε μια πρόταση "ολοκληρωμένη, που δικαιούμαι να πω ότι ποτέ αντιπολίτευση δεν έχει, σε τέτοια λεπτομέρεια, παρουσιάσει στο παρελθόν".


Και στο σημείο αυτό, κατά την έναρξη της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο θέμα της συναίνεσης, λέγοντας ότι δεν αποτελεί υποχρέωση.
"Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φορτώνει σε άλλον την αποτυχία του. Διαφωνήσαμε με την κυβερνητική πολιτική από πέρσι. Προειδοποιήσαμε για την αποτυχία της. Και τώρα που αποδείχθηκε ότι η κριτική μας ήταν σωστή, τώρα που ομολογούν την αποτυχία αυτή όλο και περισσότεροι, τώρα θα πούμε «ναι» στην συνέχιση ενός λάθους; Έχω υποχρέωση, ως αντιπολίτευση, να συναινώ στο λάθος; Από πού κι ως πού;" άναρωτήθηκε ο αρχηγός της ΝΔ.
«Η Αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να συναινεί στα λάθη της κυβέρνησης όταν αυτή η τελευταία τα θαλασσώνει. Υπάρχει για να διατυπώνει εναλλακτικές λύσεις όταν η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο».

ΑΓΡΟΤΕΣ: Έγκριση πιστώσεων για πρόωρη συνταξιοδότηση

Ποσό ύψους μέχρι 124 εκατ. ευρώ για το έτος 2011 και μετέπειτα ετών εγκρίνεται για τη συνέχιση των πληρωμών των δικαιούχων καθώς και για τη διαχείριση του προγράμματος της Πρόωρης Συνταξιοδότησης των Αγροτών.


Σχετικά με τις νομικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για το εν λόγω πρόγραμμα στα πλαίσια του Εγγράφου Προγραμματισμού Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.Α.) 2000-2006, Άξονας 1, Μέτρο 1 και σε εκτέλεση της Κ.Υ.Α. αριθμ. 677/258146/338/17-1-2007 Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Οργανισμός που αναλαμβάνει την πληρωμής είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η συνολική δημόσια δαπάνη που προκύπτει από την εφαρμογή του μέτρου για την πληρωμή των δικαιούχων ενταγμένων στο πρόγραμμα, βαρύνει τον Ειδικό Λογαριασμό Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ), ο οποίος χρηματοδοτείται από τον ΚΑΕ 5323 του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το ποσό της δαπάνης με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί ο ΕΛΕΓΕΠ το 2011, ανέρχεται σε ύψος μέχρι 118 εκατ. ευρώ.
Στην παραπάνω συνολική εγκεκριμένη πίστωση της παραγράφου 1 συμπεριλαμβάνεται προς διάθεση: Η αμοιβή της ΑΤΕbank, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σύμβαση «ΑΤΕ - Δημοσίου» και την Κ.Υ.Α. αριθ. 305893/8482/22-11-02 (ΦΕΚ 1491/Β').
Εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις λεπτομέρειες εφαρμογής της παρούσας.
Οι διατάξεις της απόφασης αυτής ισχύουν από 1/1/2011.