Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Επίσκεψη Περιφερειάρχη - Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας στους ναυαγούς μετανάστες


Το πρώην δημαρχείο Ζαλόγγου, στο Κανάλι Πρέβεζας, όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοιάριο που ναυάγησε ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του όρμου Νικοπόλεως, επισκέφτηκε την Τετάρτη το πρωί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, ο οποίος από τα ξημερώματα ήταν σε συνεχή ετοιμότητα για τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών στο έργο της περισυλλογής και φιλοξενίας τους.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των φιλοξενούμενων μεταναστών και ειδικά εκείνων που παρέμειναν για προληπτικούς λόγους για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, καθώς και για τα αίτια που οδήγησαν στο ναυάγιο του πλοιαρίου. που τους μετέφερε. Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασαν επίσης τα συλλυπητήριά τους, στους μετανάστες που έχασαν στο ναυάγιο συγγενικά τους πρόσωπα.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επικοινώνησε με τις Αστυνομικές Αρχές, τις οποίες και ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι στη διάθεσή τους για τη μεταφορά των μεταναστών στην Αθήνα, από όπου ξεκίνησαν το ταξίδι τους, ( ή για όπου αλλού της υποδεχθεί) , καθώς επίσης για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων που τυχόν προκύψουν.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη τραγωδίας με θύματα μετανάστες που στην επιθυμία τους να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες γίνονται αντικείμενα στυγνής εκμετάλλευσης από αδίστακτα και οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων. Η θαλάσσια μεταφορά μεταναστών το τελευταίο καιρό βρίσκεται σε έξαρση και αν δεν ανακοπεί θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Η ίδια επιτακτική ανάγκη υπάρχει και στο ζήτημα της μεταφοράς των μεταναστών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε Κέντρα Φιλοξενίας στην ενδοχώρα, θέμα στο οποίο η Διοίκηση της Περιφέρειας έχει τοποθετηθεί υπεύθυνα και βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές. Τέλος, θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου προς όλους τους φορείς της Πρέβεζας, τους εθελοντές και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την διάσωση αλλά και για τη φιλοξενία που παρέχουν στους μετανάστες».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/