Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΔΩΔΩΝΗ: Μπαράζ αντιδράσεων στην Ήπειρο για την πώληση --Παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής


Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η επικείμενη πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» από την ΑΤΕ, σε ολόκληρη την Ήπειρο και κυρίως στους κτηνοτρόφους και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς. Την ίδια στιγμή υπό κατάληψη βρίσκονται για ακόμα μια φορά τα γραφεία της διοίκησης της βιομηχανίας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ιωαννίνων, αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Παράταξης «Ήπειρος - Τόπος να Ζείς» στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ευάγγελος Αργύρης, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών προσερχόμενος στη Βουλή, σχετικά με την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και τη διαφαινόμενη πώλησή της από την ΑΤΕ επεσήμανε:


«Πρόσφατα ο πρωθυπουργός σε μεγάλη ευρωπαϊκή εφημερίδα τόνισε πως είναι «προσβλητικό να μας ζητούν να ξεπουλήσουμε νησιά και δημόσια περιουσία. Για την Ήπειρο, ισχυρό και αδιαπραγμάτευτο περιουσιακό στοιχείο των παραγωγών και των Ηπειρωτών συνολικά είναι η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».
Και συνέχισε:
«Άλλωστε για αυτό έχει δεσμευτεί και προεκλογικά και μετεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου και απορώ πως ορισμένοι στην ΑΤΕ και το υπουργείο Οικονομικών μπορούν να λειτουργούν σε αντιπαράθεση με τις εντολές του πρωθυπουργού.
Όποιος νομίζει ότι μία κερδοφόρα επιχείρηση , δημιούργημα και κτήμα των Ηπειρωτών παραγωγών και βασικό «παίχτη» της αγοράς Γάλακτος, θα μπορέσει να «τη βγάλει από τη μέση», εξυπηρετώντας επιδιώξεις του καρτέλ Γάλακτος και ζημιώνοντας την παραγωγή και την οικονομική δραστηριότητα στην Ήπειρο, ή «ζει σε άλλους κόσμους» και είναι αφελής ή κάνει ζημιά στον τόπο και πρέπει να εξηγήσει με ποιο όφελος».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σε άλλη ερώτηση των δημοσιογράφων, για τα όσα λέγονται τον τελευταίο καιρό για ενεργοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνάντηση όλων των φορέων της Ηπείρου με τον κ. Κάρολο Παπούλια για το θέμα της «Δωδώνης» και αν πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο κ. Αργύρης υπογράμμισε:
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει όσο λίγοι την Ήπειρο, τη «Δωδώνη» και τα συμφέροντα της περιοχής και των παραγωγών της. Δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανέναν μας. Έχει αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά να κάνει το χρέος του και να υπερασπίζει τα συμφέροντα της υγιούς παραγωγής και των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια και για το λόγο αυτό τον τίμησαν και τον τιμούν. Το θέμα της «Δωδώνης» δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επικοινωνιακών χειρισμών».