Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Διπλό χρυσάφι για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-4)-Έχασε ο Α.Σ. Καλπακίου (2-0)

*Μία σημαντική νίκη και το πρώτο τρίποντο στη μεγάλη κατηγορία πήρε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος, αφού νίκησε με 1-4 τον ΠΑΣ Κάστρο.
Στο 19'  η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος άνοιξε το σκορ με τον Σιώτα.
Στο 37' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1.
Στο 48' ο Ζενέλης έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με 1-2 στον Πωγωνάτο.
Στο 57' ο Σιώτα έκανε 1-3.
Στο 85' ο Μπάγιας διαμόρφωσε το τελικό 1-4.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 
Πέτρου, Μυριούνης, Καλές, Ναθαναήλ, Τσαραώσης, Καπρινιώτης, Δήμου (Μπάγιας 76'), Πότσης, Σιώτας, Παπάζης (Δήμος 67'), Ζενέλης (Κώστας 81')
*Σε ένα παιχνίδι που είχε πολύ καλό ρυθμό στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ ανάμεσα στους Χουλιαράδες και τον Α.Σ.  Καλπακίου οι γηπεδούχου κέρδισαν με  2-0.
Οι Χουλιαράδες άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10'.
Στο 20' σουτ του Μπονόβα η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 90' ο Καρβούνης στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
 Α.Σ. Καλπακίου:
Κρανάς, Ηλίας (Μακρής 46'), Γκόνης, Κατσάνος, Γόγολος, Τσουμάνης (Ντέλλας 60'), Μπονόβας, Ζώτος (Καρβούνης 86'), Κατσαβριάς, Διαμάντης, Κοττίκας.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής:
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 2-0
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 2-1
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 3-4
Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1-1
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 2-2
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΡΟΔΟΤΟΠΙ 2-2
***
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ 2-0
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-4
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 2-0 


Βαθμολογία (9η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 23 
2. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 20
3. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 20    
4. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 18
5.  Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 17 
6. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 17    
7.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 15
8.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 13  
9.  Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 12    
10. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 11 
11. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 10   
12. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 9 
13. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 9  
14. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 8   
15. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 8 
16.  ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 8 
17.  Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 5 
18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 1

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η αξιολόγηση των Διευθυντών των σχολείων

Προχωρά τις διαδικασίες της αξιολόγησης το Υπουργείο Παιδείας.

Με έγγραφό που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας γνωστοποιείται ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Περιφερειακών Δ/ντών Εκπαίδευσης, των Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, των Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, των Σχολικών ΣυμβούλωνΠ/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και των Δ/ντών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης έπεται η αξιολόγηση των ακόλουθων στελεχών:
- Των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (πρώην Σ.Ε.Κ.), των προϊσταμένων ολιγοθεσίων Δ.Σ., των προϊσταμένων Νηπιαγωγείων και
- Των προϊσταμένων και υπευθύνων, όπως αυτοί ορίζονται από το άρθρο 1 του Π.Δ. 152/2013(περιπτώσεις ι΄έως ιθ’, κ’ και κα’).
Η αξιολόγηση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (πρώην Σ.Ε.Κ.), των προϊσταμένων ολιγοθεσίων Δ.Σ. και των προϊσταμένων Νηπιαγωγείων αφορά, σε πρώτη φάση, τις προβλεπόμενες κατηγορίες:

«Πολυβόλο» ο Αγροτικός Αστέρας (9-1) – Νίκησε εντός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (4-3)

*Ο Αγροτικός Αστέρας πιάνοντας πολύ καλή απόδοση σημείωσε μια ευρεία νίκη το απόγευμα της Κυριακής στο Παρακάλαμο συντρίβοντας την  ομάδα της Λαψίστας με 9-1.
Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν ο Άμρο Χρήστος στο 7΄ στο 22΄ στο 53΄ και στο 60΄, ο Ζόta Αρσέν στο 17΄, ο Χαρίσης Αλέξανδρος  στο 38΄ και στο 67΄ και ο Χαρίσης Θεόδωρος στο 44΄.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 6-1 στο 54΄ και στο 75΄ με αυτογκόλ έγινε το τελικό 9-1.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Τσεκούρας Παναγιώτης Σκόρδος Κων/νος, Μήτσης Πέτρος, Νάτσης Σταύρος, Ζόta Αρσέν, Χαλιγιάννης Βασίλειος Χαρίσης Αλέξανδρος, Χαρίσης Θεόδωρος  (Μπίκας Νικόλαος 46΄), Ντρουμπάλης Αναστάσιος (Δρίβας Λάζαρος 46΄), Άμρο Χρήστος 


*Μεγάλη νίκη στο  Κεφαλόβρυσο επί της Αμφιθέας με το αγγλικό 4-3 πέτυχε η τοπική  Αναγέννηση.
Χαν-τρικ για τους νικητές πέτυχε ο Γιάτσε Gerti με γκολ στο 5', στο 28΄ και στο 47΄ (πέναλτι).
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 12΄ (1-1) στο 38΄ (2-2) και πήραν κεφάλι στο σκορ στο 43΄ (2-3).
Ο Κούρος Γιώργος έκανε το τελικό 4-3 στο 56΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πότσης Κίμων, Πότσης Ανδρέας, Τάσιος Αλέξανδρος, Γκορίτσας Παναγιώτης, Κούρος Ερμής, MEYNTI ΔΙΜΟ-Κωσταντίνος, Γιάτσε Gerti, Νούσης Χρήστος (Τσιαμάτης Χρήστος 16΄), Κούρος Γιώργος, Μακολλάρι  ΜΑΡΙΝΓΚΛΕΝ, Μπάσιος Χρήστος

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 0-3 α.α.  
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ 2-3
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 2-2
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 3-0
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4-1
Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 2-2
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ 9-1
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 1-1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 4-3


Βαθμολογία (9η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 27
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  23
3.  Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 23
4.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 21 
5.  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 21
6.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 15
7. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 15 
8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 14 
9.  Α.Π.Ο.Ε.Λ. 13
10. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 12
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 11    
12. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 10 
13. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 7
14.  ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 6 
15.  Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 5
16. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 4 
17. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  3 
18.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 -3 

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαπές, υπήκοοι Νιγηρίας, για πλαστογραφία

Συνελήφθησαν, χθες (25.10.2014) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις γυναίκες υπήκοοι Νιγηρίας, ηλικίας 34, 24 και 28 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, σε γενόμενους αστυνομικούς ελέγχους, οι τρεις γυναίκες επέδειξαν δελτία αιτήσαντος ασύλου, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν πλαστά.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθείσες, με τη σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι διακινητές, οι οποίοι οργανωμένα από κοινού, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέφεραν τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας

Συνελήφθησαν, χθες (25-10-2014) τα ξημερώματα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, τρεις διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 39, 28 και 34 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Συνελήφθησαν επίσης και τέσσερις αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Αφγανιστάν (δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 52, 50, 27 και 21 ετών).
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες τα ξημερώματα, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα τα οποία ακινητοποίησαν για έλεγχο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στο πρώτο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο Βούλγαροι διακινητές και δύο λαθρομετανάστες ενώ στο άλλο αυτοκίνητο, επέβαινε ο τρίτος διακινητής και ένα ζευγάρι λαθρομεταναστών με το ανήλικο μωρό τους.
Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ο κατώτατος μισθός του ιδιωτικού τομέα από την 1/01/15 και για τους νεοεισερχομένους στο Δημόσιο

Ο κατώτατος μισθός του ιδιωτικού τομέα από την 1η Ιανουαρίου 2015 και για τους νεοεισερχομένους στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», αυτό σημαίνει ότι ο εισαγωγικός μισθός για τον απόφοιτο υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα είναι 680 ευρώ τον μήνα (από 780 σήμερα).
Το ποσό αυτό, που καταβάλλεται για 12 μήνες, αντιστοιχεί στις αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη που είναι 586 ευρώ τον μήνα, αλλά καταβάλλεται επί 14 φορές, συμπεριλαμβανομένων των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.
Ο κατώτατος μισθός που ισχύει εδώ και δύο χρόνια στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2015 για τους νεοεισερχομένους στο Δημόσιο, υπό τον όρο ότι θα συμφωνήσει και το ΠΑΣΟΚ στις επιλογές που προκρίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν δικαιούνται ούτε απαλλαγής ούτε έκπτωσης οι άνεργοι και όσοι απολύθηκαν από τον ΕΝΦΙΑ!

Το αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ και ειδικότερα τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις που στηλιτεύθηκαν από ιστότοπους, εφημερίδες και άλλα μέσα ενημέρωσης, υποχρέωσαν το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα της Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να προχωρήσει σε διευκρινίσεις με τις οποίες επιχειρεί να διορθώσει την προηγούμενη κατάσταση.
Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γενική γραμματέας κ. Κατερίνα Σαββαϊδου για τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις αναφέρεται ότι:
1. Πλήρης είναι η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για φορολογούμενους που οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 80%, με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τετραγωνικά μέτρα.

Δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία της Ηπείρου

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης υπέγραψε απόφαση για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων, μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία», για το σχολικό έτος 2014-2015.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 4.483.600 ευρώ εκ των οποίων 3.143.600 ευρώ προέρχονται από ενωσιακούς πόρους και 1.340.000 ευρώ από εθνικές πιστώσεις.
Η δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών θα γίνει στους μαθητές των Δημοσίων και των Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.
Τα προϊόντα που θα διατεθούν εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνουν μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, ντομάτα τύπου cherry, αγγουράκια, φυσικός χυμός πορτοκάλι, φυσικός χυμός ροδάκινο, και φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό φρούτου.

Η επιλογή των προϊόντων που θα διανέμονται κάθε φορά, θα γίνεται με βάση την εποχικότητά τους και τη διαθεσιμότητά τους κατά τη χρονική περίοδο υλοποίησης του σχεδίου.