Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Μασκέ πάρτι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 9:00 μ.μ.


Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Παρακαλάμου σας καλούν στο μασκέ πάρτι στο Café bar «Plegma» στον Παρακάλαμο, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 9:00 μ.μ..

Από την 1η Μαρτίου η μείωση του κατώτατου μισθού

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει εξειδίκευση των διατάξεων του νέου μνημονίου, με ερμηνευτικές εγκυκλίους που θα εκδώσει το υπουργείο Εργασίας.

Εντός της επόμενης εβδομάδος, στη Βουλή αναμένεται ότι θα ψηφιστούν δύο εφαρμοστικοί του μνημονίου νόμοι που αφορούν την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων καθώς και τις νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Οι αλλαγές που θα γίνουν στις συλλογικές συμβάσεις θα οριστούν με εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας.
Για τον κατώτατο μισθό
Πάντως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διευκρινίζει ότι η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου. Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι η μείωση είναι «δικαίωμα και όχι υποχρέωση του εργοδότη», ο οποίος μπορεί και να μην την εφαρμόσει.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τις 20 παροχές, το ύψος των οποίων συνδέεται με τον κατώτατο μισθό, μεταξύ των οποίων είναι και το επίδομα ανεργίας. Μέχρι στιγμής, έχει εξαιρεθεί από τη μείωση το επίδομα απόλυτης αναπηρίας και το εξωιδρυματικό.
Για τις συμβάσεις εργασίας
Πάντως, κι ενώ οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας αναμένεται ότι θα καταργηθούν οριστικά, η μείωση του χρόνου της μετενέργειας στους τρεις μήνες αναμένεται ότι θα προκαλέσει μειώσεις μισθών που θα ξεπεράσουν το 40%.
Το μνημόνιο προβλέπει την λήξη των κλαδικών συμβάσεων το αργότερο σε ένα έτος από την ψήφισή του, ενώ η μετενέργεια τους περιορίζεται σε τρεις μήνες, ενώ η δράση της στις ατομικές συμβάσεις αφορά συγκεκριμένες αμοιβές.
Εφόσον παρέλθει τρίμηνο από τη μετενέργεια, οι εργαζόμενοι επανέρχονται στο βασικό μισθό της κλαδικής σύμβασης και του κλιμακίου που είναι ενταγμένος ο μισθωτός, ενώ διατηρούν τα εξής τέσσερα επιδόματα: ωρίμανση, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων.
Επίσης καταργείται και η τυχόν επιπλέον αμοιβή που έχει συμφωνηθεί μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου.
Για τις επικουρικές συντάξεις
Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης δεν απέκλεισε νέες μειώσεις στις επικουρικές. Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι οι μειώσεις που αποφασίστηκαν είναι της τάξεως του 13,6% στις κύριες συντάξεις.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Απαράδεκτα όσα συνέβησαν στην παρέλαση»

Η υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή τα όσα συνέβησαν στα Ιωάννινα κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 99η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν.
Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις, που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά. Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που πραγματικά οργίζονται και θυμώνουν περισσότερο από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Οι νέοι άνθρωποι, όμως, είναι αυτοί που εκφράζουν και το ήθος της Ελλάδας».
Η υπουργός ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή στους διευθυντές και έχει, ήδη, ξεκινήσει έρευνα, για το πώς έγιναν αυτά τα επεισόδια ώστε να καταλογιστούν ευθύνες όπου υπάρχουν, σε όλα τα επίπεδα.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Φιλιώ Νόκα- Ζαράχη καταδικάζει τις συμπεριφορές διαμαρτυρίας μαθητών λυκείων στην παρέλαση για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Φιλιώ Νόκα- Ζαράχη με δήλωσή της, καταδικάζει τις συμπεριφορές διαμαρτυρίας (μούντζες, συνθήματα κλπ) που εκφράστηκαν από μαθητές λυκείων στην παρέλαση της Τρίτης.


«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ανέδειξε μέσα από μια σειρά επιτυχών εκδηλώσεων τη σημασία της εθνικής επετείου για τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων.
Όμως σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα συγκυρία δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτές που σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή παρέλαση και μάλιστα όταν πηγάζουν από μαθητές, γιατί αλλοιώνουν το νόημα της παρουσίας τους σε αυτή.
Οι οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες θα πρέπει να έχουν άλλο χώρο, χρόνο και τρόπο έκφρασης.
Είναι λυπηρό να χρησιμοποιούνται μαθητές για λάθη ή και παραλείψεις των μεγάλων.
Ο ρόλος του σχολείου είναι ο σεβασμός προς την άλλη άποψη γι' αυτό και πρέπει οι ηγεσίες των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί, μέσα από μια παιδαγωγική προσέγγιση, να ενθαρρύνουν μια δημιουργική και υγιή στάση ζωής των μαθητών μας.
Αυτό πρέπει να κρατήσουμε σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές».

ΟΓΑ: Ανακοίνωσε τις νέες ασφαλιστικές εισφορές για το 2012



 Ο ΟΓΑ ανακοίνωσε τις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές για το 2012, τόσο για τους αυτοτελώς απασχολούμενους αγρότες του κλάδου κυρίας ασφάλισης, όσο και για τους ανειδίκευτους εργάτες και μετακλητούς πολίτες τρίτων χωρών.

ΠΗΓΗ: www.oga.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν, σήμερα (22-02-2012) τα ξημερώματα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, δύο (2) ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ηλικίας 35 και 31 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα οι δύο δράστες επιχείρησαν από κοινού να διαρρήξουν περίπτερο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Εγκρίθηκαν τα Προγράμματα Ανάπτυξης της Δασοπονίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 22/2/2012

Η έγκριση του Προγράμματος Ανάπτυξης της Δασοπονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για το οικονομικό έτος 2012, την οποία υπέγραψε η Γενική Γραμματέας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, αποτελεί μια απόφαση που προωθεί την προστασία, την ανάπτυξη, καθώς και την αειφορική και ορθολογική διαχείρισή των δασών της περιοχής.
Το πρόγραμμα συνολικού ύψους 13.240.950,00 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον Ειδικό Φορέα Δασών - Πράσινο Ταμείο, συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα προγράμματα που υπέβαλαν οι διευθύνσεις δασών των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορά μελέτες, έργα, εργασίες και δραστηριότητες στους τομείς:
 των δασικών κτιρίων,
 της διαχείρισης δημόσιων δασών διενέργειας αναδασώσεων, ανόρθωσης υποβαθμισμένων δασών, δασικών φυτωρίων και σποροσυλλογής,
 της αντιπυρικής προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων,
 της αντιδιαβρωτικής και αντιχειμαρρικής προστασίας των δασικών εδαφών,
 της διάνοιξης, βελτίωσης και συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου,
 της βελτίωσης ορεινών βοσκοτόπων,
 της ίδρυσης χώρων δασικής αναψυχής και εξωραϊσμού δασικών τοπίων,
 της προστασίας και ανάδειξης εθνικών δρυμών, αισθητικών δασών και μνημείων της φύσης,
 της ίδρυσης και λειτουργίας εκτροφείων και καταφυγίων άγριας ζωής και ελεγχόμενων κυνηγετικών περιοχών,
 της διοργάνωσης ημερίδων, συνεδρίων και έκδοσης εντύπων,
 της κατάρτισης δασικών χαρτών και δασολογίου και
 της υποστήριξης του αντικειμένου της δασοπροστασίας.
Η κατανομή της χρηματοδότησης για τη δημόσια δασοπονία κατά περιφερειακή Ενότητα στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, αναλυτικά περιλαμβάνει τα εξής ποσά:
• Π.Ε. Άρτας: 5.775.000,00 ευρώ
• Π.Ε. Ιωαννίνων: 4.611.650,00 ευρώ
• Π.Ε. Πρέβεζας: 189.300,00 ευρώ
• Π.Ε. Θεσπρωτίας: 140.000,00 ευρώ
• Π.Ε. Καστοριάς: 1.968.000,00 ευρώ
• Π.Ε. Γρεβενών: 360.000,00 ευρώ
• Π.Ε. Κοζάνης: 147.000,00 ευρώ
• Π.Ε. Φλώρινας: 50.000,00 ευρώ
Επίσης, με άλλη απόφαση που υπέγραψε η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Δασοπονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για το οικονομικό έτος 2012, συνολικού ύψους 20.487.362,73 ευρώ.
Το πρόγραμμα που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα προγράμματα που υπέβαλαν οι διευθύνσεις δασών των Περιφερειακών Ενοτήτων θα χρηματοδοτηθεί από οποιαδήποτε πηγή και αφορά μελέτες, έργα, εργασίες και δραστηριότητες στους ως άνω προαναφερόμενους τομείς.
Η κατανομή της χρηματοδότησης για τη δημόσια δασοπονία ανέρχεται στο ποσό των 17.952.370,00 ευρώ και αναλυτικά κατά περιφερειακή Ενότητα στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, περιλαμβάνει τα εξής ποσά:
• Π.Ε. Άρτας: 5.775.000,00 ευρώ
• Π.Ε. Πρέβεζας: 189.300,00 ευρώ
• Π.Ε. Θεσπρωτίας: 140.000,00 ευρώ
• Π.Ε. Γρεβενών: 7.769.620,00 ευρώ
• Π.Ε. Καστοριάς: 3.472.000,00 ευρώ
• Π.Ε. Φλώρινας: 440.000,00 ευρώ
• Π.Ε. Κοζάνης: 166.450,00 ευρώ
Αντίστοιχα, η κατανομή της χρηματοδότησης για τη μη δημόσια δασοπονία ανέρχεται στο ποσό των 2.534.992,73 ευρώ και αναλυτικά κατά περιφερειακή Ενότητα στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, περιλαμβάνει τα εξής ποσά:
• Π.Ε. Καστοριάς: 1.298.500,00 ευρώ
• Π.Ε. Κοζάνης: 1.236.492,73 ευρώ
Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τα δάση της περιοχής, με τη μοναδικότητα που τα χαρακτηρίζει, αποτελούν μια ανεκτίμητη κληρονομιά αλλά και έναν πολύτιμο αναπτυξιακό πόρο, που θα πρέπει αφενός να διαφυλάξουμε και αφετέρου να αναδείξουμε, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής αλλά και εν γένει το μέγιστο κοινωνικό όφελος.

Πλούσιο το θέαμα και το ακρόαμα στη Eκδήλωση-Αφιέρωμα στον Μητς Μήτση και τα τελευταία βιβλία του

Πλούσια ήταν η πολιτιστική βραδιά, αφιερωμένη στην πολιτιστική παρουσία και τη σπουδαία λογοτεχνική προσφορά του εκλεκτού φίλου, συνεργάτη και προγονολάτρη Μητς Μήτση, που οργάνωσαν από κοινού η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, η Ομοσπονδία Μουργκάνας και το Περιοδικό ‘‘Ήπειρος Άπειρος Χώρα’’, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου. Ο Μητς Μήτσης είναι πασίγνωστος στους Ηπειρώτες και στον Ηπειρωτικό πνευματικό κόσμο και στον Ηπειρωτικό πολιτιστικό χώρο.
Διακονεί με ανιδιοτέλεια, επί δεκαετίες, το πνεύμα και τον πολιτισμό, την παράδοση και την πρόοδο, την κοινωνία και την πατρίδα.
Η διακονία του Μητς Μήτση, είναι πρωτόγνωρη, είναι πληθωρική, είναι άνευ προηγουμένου και άνευ ανταλλαγμάτων. Συνίσταται σε ένα πολυποίκιλο πνευματικό και πολιτιστικό έργο, που ξεκινάει από τη Συλλογή του σπάνιου λαογραφικού υλικού, περνάει στη Συλλογή εικαστικών έργων τέχνης, επεκτείνεται στη δημιουργία στίχων της αγάπης και του πόνου, της πατρίδας και της ξενητιάς, διαβαίνει τη γέφυρα και περνάει στα λογοτεχνικά κείμενα, που ηθογραφούν τον γενέθλιο τόπο και τον κόσμο της γενιάς του, και προχωράει στη δραματουργική απεικόνιση της ζωής, εκεί στα πάτρια χώματα, για να ακουμπήσει και να ξαποστάσει, προσωρινά, με τη δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου, της Πινακοθήκης και της Βιβλιοθήκης.
Κοντολογίς ο Μητς Μήτσης είναι ένας άνθρωπος με πάθος για δημιουργία και πάθος για προσφορά. Μέριμνά του, φροντίδα του και σκοπός της ζωής του, να κάνει τις δημιουργίες του κτήμα της κοινωνίας, απόκτημα του λαού.
Στα δέκα οχτώ λογοτεχνικά του έργα, έχει κλείσει την απέραντη αγάπη για τον δικό του στενό κόσμο αλλά και για τον απέραντο Ελληνισμό.
Στο πλούσιο και υψηλού επιπέδου πολιτιστικό Αφιέρωμα στην Μητς Μήτση συμμετείχαν:
Η Αγγελική Καραγεώργου, στέλεχος του Λυκείου των Ελληνίδων, που με πολύ γλαφυρότητα και μαεστρία, ξενάγησε το κοινό στα μονοπάτια στους δρόμους και στις λεωφόρους, που ευτύχησε να περπατήσει στη ζωή ο δημιουργός Μητς Μήτσης.
Η Στέιση Βεντούρα, Μουσειολόγος και Μουσειοπαιδαγωγός, που με ενάργεια και πληρότητα, παρουσίασε το βιβλίο του ‘‘Ο Δάσκαλος του Δευκαλίωνα’’.
Η Κλεοπάτρα Σβανά, Σκηνοθέτις, που απέδωσε έξοχα το ήθος και το πνεύμα του βιβλίου ‘‘Λουλούδια Αγριομυγδαλιάς’’.
Η Αλεξάνδρα Τράντα, Μουσειολόγος και Αρχαιολόγος, που ανέλυσε διεξοδικά τα βαθιά και πανανθρώπινα νοήματα του βιβλίου ‘‘Όταν μιλούν τα όπλα δακρύζουν και τα κρίνα’’.
Ο Σωκράτης Βασιλείου, Εκπ/κός- συγγραφέας και Σύμβουλος των Εκδόσεων ‘‘Άπειρος Χώρα’’, αναφέρθηκε στη συνάντηση γνωριμίας με τον τιμώμενο δημιουργό τον Ιούλιο του 2001, μια γνωριμία, που αποτέλεσε την απαρχή της συνεργασίας τους στο περιοδικό‘‘Ήπειρος Άπειρος Χώρα’’ και την αφετηρία ενός ισχυρού και άρρηκτου πνευματικού και οικογενειακού δεσμού.
Ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης, σκηνοθέτης και Έφορος Πολιτισμού της Π.Σ.Ε., που προσδιόρισε με σαφήνεια τα όρια και τις συντεταγμένες του πνευματικού έργου και της πολιτιστικής προσφοράς του Μητς Μήτση, αποκαλύπτοντας και την αμοιβαία πρόθεσή τους για μια σπουδαία συνεργασία, που μελετούν με τον τιμώμενο δημιουργό.
Κλείνοντας το μέρος των ομιλιών, ο ίδιος ο τιμώμενος δημιουργός, παρουσίασε άγνωστες στιγμές της ζωής του και άγνωστες πτυχές του έργου του, διαβεβαιώνοντας τους πάντες, ότι έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται στον υπόλοιπο της ζωής του χρόνο, που έχει κανονίσει γι’ αυτόν ο Δημιουργός.
Σύντομες ευχαριστήριες παρεμβάσεις έκαναν η Ζωή Ντρούκα, πρόεδρος της ΟΜΟ Μουργκάνας και η εκπρόσωπος του ‘‘Χαμόγελου του Παιδιού’’.
Η Εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά:
Από το Ηπειρωτικό μουσικό συγκρότημα ‘‘Λαλητάδες’’, που ερμήνευσαν τα τραγούδια: ‘‘Μοιρολόϊ της Μάνας’’, και ‘‘Αντάμωμα στην ορεινή Πίνδο’’.
Από τη Χορωδία Μουργκάνας, που ερμήνευσε το ‘‘Τραγούδι της νύφης’’ και από τη Χορωδία της Πανηπειρωτικής, που υπό τη δ/νση του Βαγγέλη Κώτσου, ερμήνευσε το τραγούδι ‘‘Τα περιστερια της Μάνας’’.
Τέλος να σημειώσουμε ότι την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης είχε αναλάβει η εταιρεία συσκευών μαγειρικής ‘‘ΑΜC’’, και όλα τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων του δημιουργού Μητς Μήτση, διατέθηκαν στο ‘‘Χαμόγελο του Παιδιού’’.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ειλικρινείς και, από καρδιάς ευχές όλων, θα τον βοηθήσουν να συνεχίσει την δημιουργική του παρουσία.
Τον δημιουργό τίμησαν με την παρουσία τους, γεμίζοντας την αίθουσα της Πανηπειρωτικής, πολλοί εκπρόσωποι Οργανώσεων αποδήμων και φίλοι Ηπειρώτες.


Σωκράτης Βασιλείου

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: Παράταση έως τις 30 Ιουνίου

Με τροπολογία στον εφαρμοστικό νόμο η κυβέρνηση έδωσε παράταση στην προθεσμία για την τακτοποίηση των αυθαίρετων έληγε στις 28 Φεβρουαρίου.
Η παράταση έως τις 30 Ιουνίου δόθηκε σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η παρακράτηση των αναδρομικών στους υπαλλήλους που δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη το νέο μισθολόγιο

Από τη μισθοδοσία του Απριλίου θα ξεκινήσει η παρακράτηση των αναδρομικών για τις μειώσεις μισθών που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο σε υπαλλήλους του δημοσίου για τους οποίους δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη το νέο μισθολογικό καθεστώς.
Οι μειώσεις αφορούν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτών από την 1η Νοεμβρίου 2011 και θα παρακρατηθούν ισόποσα από τους μισθούς των επόμενων μηνών έως και τον Ιούνιο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Εξ αναβολής


ΔΑΒΑΚΗΣ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 5 - 1



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (19η αγωνιστική)
1. Περιστέρι: 45
2. Δαβάκης: 42
3. Κόνιτσα: 41 (18)
4. Πανζαγορισιακός: 33 (18)
5. Πετσάλι: 32
6. Ζίτσα: 31
7. Μηλιά: 28
8. Κεφαλόβρυσο: 26
9. Ανάργυροι: 24
10. ΠΑΣ Γραμμένο: 23 (18)
11. Καρίτσα: 19
12. Μάρμαρα: 10 (18)
13. Βοτονόσι: 7
14. Μπισδουνάκι: 0

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Εξ αναβολής




ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ – ΖΩΟΔΟΧΟΣ 2 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (23η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 59
2. Ραφταναίοι 55
3. Α.Ε. Καμποχωρίων: 52
4. Σταυράκι: 46 (22)
5. Πρωτόπαπα: 42
6. Ζωοδόχος: 40
7. Πωγωνάτος: 36
8. Ασβεστοχώρι: 33
9. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 29
10. Αγία Μαρίνα: 28
11. Αμπελόκηποι: 28
12. Καρυές: 27
13. Αμφιθέα: 26
14. Περίβλεπτος: 26
15. Πανφρουριακός: 21
16. Νησί: 19 (22)
17. Α.Ε. Ρίζα: 14
18. Πεντέλη: 4

Απεργούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρώντας στη μείωση κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, η σχετική διάταξη προστέθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή.

Προσθέτει ότι επιλέχθηκε η «διαχρονική περικοπή, φροντίζοντας με την αλλαγή συντελεστή να παγιώσουν πως οι εφημερίες θα μένουν πάντοτε κατά 17% φτηνότερες, ώστε να προκύψει περικοπή του συνολικού κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατ. ευρώ».
Οι γιατροί κάνουν λόγο για «διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, με στόχο την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο».