Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Επανεξετάζεται ο φόρος ακινήτων – αγροτεμαχίων

Από μηδενική βάση επανεξετάζεται ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, που θα εφαρμοστεί από το 2014, με στόχο την είσπραξη περίπου 3,2 δισ. ευρώ, καθώς συγκροτήθηκε επταμελής επιτροπή, με αντικείμενο τη δημιουργία νέου πλαισίου και το σχεδιασμό των απαιτούμενων δράσεων για την είσπραξη του φόρου.
Έως τις 15 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, η συγκεκριμένη ομάδα θα πρέπει να έχει παραδώσει το πόρισμά της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, προκειμένου η κυβέρνηση να είναι σε θέση κατά τις νέες διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν με την τρόικα το Σεπτέμβριο να παρουσιάσει ένα οριστικό και αξιόπιστο σχέδιο εφαρμογής του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.
Βασική επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να αποφύγει την οποιαδήποτε εμπλοκή για το θέμα με τους εκπροσώπους των δανειστών, ειδικά όσον αφορά την απόδοση του μέτρου, προκειμένου να μην υπάρξουν κενά στους δημοσιονομικούς στόχους του 2014, που μπορεί να εγείρουν νέες απαιτήσεις από την τρόικα.
Μέχρι τότε, εξάλλου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν ολοκληρωμένη εικόνα της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων με τη φετινή υποβολή των εντύπων Ε9.
Επισημαίνεται ότι έργο της ανωτέρω 7μελούς επιτροπής, η οποία συγκροτείται με την υπ’ αριθμ. Δ6Α/1114155ΕΞ/17.7.2013 απόφαση του κ. Θεοχάρη, είναι:
α) Η δημιουργία πλαισίου πολιτικής για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
β) Η ανάλυση και η οριστικοποίηση των παραμέτρων του νέου φόρου.
γ) Ο σχεδιασμός δράσεων που είναι αναγκαίες για την εισπραξιμότητα του φόρου αυτού.

Σε ποιες περιπτώσεις μειώνονται τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Στόχος του υπουργείου είναι το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα να γίνει νόμος του κράτους μέσα στον Αύγουστο, αν όχι στις αρχές Αυγούστου

Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα κτίσματα, που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, εν όψει της κατάθεσής του απόψε στη Βουλή. Στόχος του υπουργείου είναι το νομοσχέδιο να γίνει νόμος του κράτους μέσα στον Αύγουστο, αν όχι στις αρχές Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, για την καταβολή των προστίμων, στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι άτομα με ποσοστά αναπηρίας 80% και άνω καθώς και πρόσωπα που επιβαρύνονται φορολογικά από πρόσωπα με τις παραπάνω ιδιότητες θα καταβάλουν ποσοστό 15% του ενιαίου ειδικού προστίμου.
Επίσης, άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, καθώς και πρόσωπα που επιβαρύνονται φορολογικά από πρόσωπα με τις παραπάνω ιδιότητες, με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ ή οικογενειακό 18.000 ευρώ θα καταβάλουν 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου.
Επιπλέον, οι παλινοστούντες ομογενείς θα καταβάλουν το 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου και οι πολύτεκνοι θα καταβάλουν το 20% του ειδικού προστίμου για την κύρια κατοικία.
Οι τρίτεκνοι με ατομικό εισόδημα έως 25.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ, για την υπαγωγή τους στο άρθρο 8 (ρύθμιση αναστολής και εξαίρεσης από την κατεδάφιση) της κύριας κατοικίας θα καταβάλουν το 30% του ειδικού προστίμου. Για τους μακροχρόνια άνεργους προτείνεται να καταβάλουν το 70% του ενιαίου ειδικού προστίμου. Καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση ορίστηκε η πάροδος των 18 μηνών από τη δημοσίευση του νόμου (ΦΕΚ).
Σε ό,τι αφορά την καταβολή του ενιαίου ειδικού προστίμου και τις προθεσμίες τονίζονται τα εξής:
◾Το πρόστιμο καταβάλλεται εντός προθεσμίας 102 μηνών ή 17 εξαμήνων από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου.
◾Σε περίπτωση υπαγωγής έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του δεύτερου εξαμήνου από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, το πρόστιμο καταβάλλεται εντός προθεσμίας 84 μηνών ή 14 εξαμήνων από την πρώτη εργάσιμη ημέρα του δευτέρου εξαμήνου.
◾Σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστη μηνιαία δόση ορίζεται το ποσό των 50 ευρώ και ως ελάχιστη εξαμηνιαία δόση ορίζεται το ποσό των 300 ευρώ.
◾Σε περίπτωση καταβολής εφάπαξ του ποσού έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου εξαμήνου, παρέχεται έκπτωση 20%. Σε αντίστοιχη περίπτωση καταβολής εφάπαξ του 30% του συνολικού ποσού, παρέχεται έκπτωση 10%.
Ερωτηθείς για αυτούς που θα εισέλθουν στη νέα ρύθμιση, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι και όσοι υπήχθησαν στις ρυθμίσεις του νόμου 3843 (ημιυπαίθριοι) και στον 4014 (νόμος Παπακωνσταντίνου) θα μεταφερθούν στις διατάξεις του νέου νόμου χωρίς κανένα πρόβλημα, με ηλεκτρονική αίτηση. Σημειώνεται ότι στον προηγούμενο νόμο είχαν κατατεθεί 380.000 δηλώσεις για ρύθμιση.

ΠΗΓΗ: www.voria.gr

Ιόνια Οδός: Έργα στην Ε.Ο. Αντίρριο-Ιωάννινα και στο μέλλον ο αυτοκινητόδρομος

Ολοκλήρωση σημαντικών οδικών έργων μέσα στο 2013 για την ανάπτυξη της Ηπείρου

Στο εθνικό οδικό δίκτυο Ιωαννίνων - Αντιρρίου θα στηθούν τις επόμενες ημέρες εργοτάξια προκειμένου να αποκατασταθούν τα δεκάδες τμήματα του οδοστρώματος που παρουσιάζουν τεράστιες φθορές - Ολοκλήρωση σημαντικών οδικών έργων μέσα στο 2013 για την ανάπτυξη της Ηπείρου.
Μία ακόμη μεγάλη προσπάθεια φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών με στόχο αφενός να συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και αφετέρου να βελτιώσει οδικούς άξονες που παρουσιάζουν σήμερα μεγάλη και αυξημένη κυκλοφορία.

Ηγουμενίτσα: Κατάσχεση 27,5 κιλών χασίς και μικροποσότητας κοκαΐνης

Στην κατάσχεση 27,5 κιλών χασίς και μικροποσότητας κοκαΐνης, προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης οι άνδρες του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι λιμενικοί κατόπιν ένδειξης του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διαπίστωσαν πως ένας 54χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ., είχε κρυμμένη εντός των αποσκευών του στο χώρο του πορτμπαγκάζ, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από τα καθίσματα των συνεπιβατών, ποσότητα χασίς συνολικού μικτού βάρους 27 κιλών και 480 γραμμαρίων, συσκευασμένη σε 25 πακέτα.
Επίσης, μετά από σωματική έρευνα στον συλληφθέντα οι λιμενικοί βρήκαν και μια  νάιλον συσκευασία σε μπουκάλι, με ποσότητα ναρκωτική ουσίας, πιθανόν κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 0,5 γραμμαρίων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Ι.Χ. και οι ποσότητες των ναρκωτικών.

Με βεβαίωση από τους Δήμους η απαλλαγή κοινόχρηστων χώρων από τέλος ακινήτων

Βεβαίωση από το Δήμο θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία οι φορολογούμενοι για τους κοινόχρηστους χώρους στους οποίους από λάθος έχει υπολογισθεί έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.
Στη συνέχει η εφορία θα προχωρήσει στην απαλλαγή των χώρων αυτών από το φόρο που επιβλήθηκε, όπως προβλέπεται σε απόφαση του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Στην απόφαση σημειώνεται ότι για την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών, για τους οποίους δεν υπάρχει καταχώριση στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αφορά ηλεκτροδότηση κοινόχρηστου χώρου, απαιτείται βεβαίωση του οικείου δήμου στην οποία θα αναγράφεται ότι η παροχή αυτή αφορά κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας που απαλλάσσονται από το ΤΑΠ, συνοδευόμενη από φωτοαντίγραφο της πράξης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Σε ποια προϊόντα πέφτει ο ΦΠΑ από 23% σε 13%

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13% χαιρετίστηκε από τους επαγγελματίες της εστίασης, αν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανησυχεί για κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Τα προϊόντα που πρέπει πλέον να διατίθενται με ΦΠΑ 13% και όχι 23%, σύμφωνα με το «Έθνος», είναι:
- Τρόφιμα έτοιμα για φαγητό σε εστιατόρια, ταβέρνες, σούπερ μάρκετ κ.λπ.
- Χυμοί φρούτων και λαχανικών, ροφήματα όπως καφές, τσάι, σοκολάτα, αναψυκτικά, αεριούχα νερά φυσικά ή, τεχνητά ανεξάρτητα από τον τρόπο πώλησης τους, δηλαδή χονδρική ή λιανική και ανεξάρτητα από τα σημεία πώλησης, δηλαδή σούπερ μάρκετ, περίπτερα, εστιατόρια, ταχυφαγεία.
- Υπηρεσίες εστίασης σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, αναψυκτήρια, σνακ μπαρ, γαλακτοπωλεία και καταστήματα διάθεσης catering.
- Φαγητά σε πακέτο, αλλά και φαγητά που διατίθενται από καντίνες, κυλικεία σε γήπεδα, μπαρ κινηματογράφων και θεάτρων, πιτσαρίες, κινέζικα, γεύματα διαίτης ή υγιεινής διατροφής, σούπερ μάρκετ που παραδίδουν έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά και οι επιχειρήσεις πώλησης σάντουιτς, τυροπιτών, σαλατών και λοιπόν παρόμοιων πρόχειρων γευμάτων ή σνακ.
- Κατανάλωση γλυκών σε ζαχαροπλαστεία. Τα γλυκά που πωλούνται για κατανάλωση εκτός καταστήματος επιβαρύνονται ούτως ή άλλως με συντελεστή 13%.
- Υπηρεσίες εστίασης σε ξενοδοχεία και πακέτα διαμονής και διατροφής (διαμονή με πρωινό, διαμονή με πρωινό και γεύμα, all inclusive.
Πίνακας μειώσεων τιμών
Προϊόντα ΦΠΑ 23% ΦΠΑ 13%
Καφές στιγμιαίος 3 -2,76
Καφές ελληνικός μονός 1,5 -1,38
Καφές ελληνικός διπλός 2,5- 2,3
Φρέντο εσπρέσο 3,5 -3,22
Φρέντο καπουτσίνο 4 -3,67
Φυσ. χυμός πορτοκάλι 4 -3,67
Τυρόπιτα 1,5- 1,38
Σουβλάκι με γύρο 2,2- 2,02
Σάντουιτς 2,5 -2,3
Πίτσα μεσ. μεγέθους 7,5- 6,89
Χωριάτικη σαλάτα 5 -4,59
Πατάτες μερίδα 3-2,76
Μακαρόνια με κιμά 4,7- 4,32
Μπιφτέκι μερίδα 4,6 -4,23
Ουίσκι σε μπαρ 6- 5,51
Μπίρα σε μπαρ 5 -4,59

Από το φθινόπωρο θα εισπράξουν το επίδομα παιδιών 750.000 δικαιούχοι

Ελάχιστοι είναι οι τυχεροί που θα λάβουν το επίδομα παιδιών μέσα στον Ιούλιο. Οι περισσότεροι θα περιμένουν το φθινόπωρο, λόγω των καθυστερήσεων που έχει προκαλέσει η καθυστερημένη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, γράφει το www.money-money.gr.
Από το φθινόπωρο θα αρχίσουν να εισπράττουν τα νέα επιδόματα παιδιών οι περισσότεροι από τους περίπου 800.000 οικογενειάρχες που είναι δικαιούχοι των νέων αυτών παροχών.
Αιτία η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει ως προαπαιτούμενα για τη χορήγηση των νέων επιδομάτων την ηλεκτρονική υποβολή και την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων, την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων (εντύπων Α21) και τον εξονυχιστικό έλεγχο των δηλούμενων σ' αυτές στοιχείων.
Η ανάγκη να ολοκληρωθούν πρώτα όλες αυτές οι χρονοβόρες διαδικασίες σε συνδυασμό με την πρωτοφανή καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε φέτος η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα έχουν ως συνέπεια οι περισσότεροι δικαιούχοι να αρχίσουν να λαμβάνουν τα νέα επιδόματα από τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία που θέσπισε η ίδια η κυβέρνηση προβλέπει ότι τα επιδόματα που αντιστοιχούν στα δύο πρώτα τρίμηνα του 2013 έπρεπε να καταβληθούν στο τέλος Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: www.Newmoney.gr

Το πασαλίκι των Ιωαννίνων και ο πρωταθλητισμός περιβαλλοντικής εκποίησης

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας
18-7-2013

Ο «βίος και η πολιτεία» του πασαλικιού των Ιωαννίνων μας χρήζουν πρωταθλητές, για μια πρωτοφανή περίπτωση περιβαλλοντικής εκποίησης όπως εξελίσσεται του κρίσιμου ενδιαιτήματος της Αμφιθέας, περίγελου στην οικουμένη.
Για λόγους αναψυχής η κατασκευή πίστας θαλασσίου σκι των πανευρωπαϊκών αγώνων που θα φιλοξενηθούν για τα εκατοντάχρονα ελευθέρια της πόλης, στις αρχές του Σεπτέμβρη θα εξαφανίσει μια σπάνια φυσική κληρονομιά της Παμβώτιδας. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι βιώνουμε την πιο φαύλη, αλαζονική και αυταρχική Δημοτική Αρχή που σε απόλυτη συγχωρδία με υπηρεσιακούς παράγοντες, και την Περιφέρεια, επτά και πλέον μήνες με ανάλγητες μεθοδεύσεις, συνθέτουν ένα εντελώς αυθαίρετο και καταστροφικό έργο σε βάρος του υγροβιότοπου της Παμβώτιδας εντός δικτύου Natura 2000, σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Παρά τις πλείστες διαβεβαιώσεις περί υψίστης ανάγκης προστασίας:
1._ Ότι Η ΛΙΜΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ όπως αποφαίνονται επιστήμονες και βιολόγοι της Ορνιθολογικής Εταιρείας από: α) διατάραξη της υδρολογίας, β) ζημία στα είδη και στους χώρους τροφοληψίας, γ) δημόσια ασφάλεια πτήσεων (από σμήνη Ασημόγλαρων)

Καμία δέσμευση από το Υπουργείο Γεωργίας για την πληρωμή του γάλακτος στους κτηνοτρόφους από την γαλακτοβιομηχανία ''Δωδώνη''


Αθήνα 17-7-13

ΔΕΛΤΙΟΥ  ΤΥΠΟΥ

 Αντιπροσωπεία του Δ.Σ.  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και επτά (7) μέλη, επισκέφθηκε σήμερα στις 11 το πρωί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν  να θέσει υπόψη του αρμόδιου Υπουργού το οξύτατο και καυστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, αλλά και γενικότερα η τοπική οικονομία από το διαρκές έγκλημα, ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της ιδιωτικοποιημένης πλέον γαλακτοβιομηχανίας ''ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.'' αρνούνται παράνομα να καταβάλουν το αντίτιμο του γάλακτος που έχουν εισκομίσει οι κτηνοτρόφοι από τον μήνα Μάρτιο μέχρι και σήμερα.
Ο  Υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης επικαλέστηκε κώλυμα και παρέπεμψε λόγω αρμοδιότητας του θέματος στον αρμόδιο για θέματα κτηνοτροφίας Αναπληρωτή Υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια παρέπεμψε την αντιπροσωπεία στο σύμβουλο  του,  Γ. Αναγνώστου.
Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γιώργος Οικονόμου διαμαρτυρήθηκε έντονα γι΄ αυτή τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Γεωργίας και επεσήμανε εις τον σύμβουλο, τη συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Γαλακτοβιομηχανίας ''ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε'' και ότι με τις κυβερνητικές της επιλογές έχει οδηγήσει στην κυριολεξία τον κτηνοτροφικό κλάδο σε απόγνωση, λόγω της αδυναμίας αγοράς ζωοτροφών που ως επακόλουθο θα έχει τον αφανισμό του ζωικού κεφαλαίου αφού οι κτηνοτρόφοι  δεν μπορούν πλέον  να αντιμετωπίσουν τα απαραίτητα και χρειώδη, αλλά ούτε και να αντέξουν το αυξημένο κόστος παραγωγής, τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια.
Από την άλλη πλευρά οι δηλώσεις των νέων ιδιοκτητών  περί  δήθεν διαθέσεως δικών τους χρημάτων για τον εκσυγχρονισμό της γαλακτοβιομηχανίας έμειναν κενό γράμμα και απολαμβάνουν ανενόχλητοι την αύξηση των επιχειρηματικών τους κερδών, μέσω της χρυσοφόρας επένδυσης που πραγματοποίησαν η οποία αποτελεί πραγματικό πλιάτσικο.
Η Πανηπειρωτική δήλωσε στον εκπρόσωπο του Υπουργού ότι θα σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα των κτηνοτρόφων μέχρι να αποτραπεί η πολιτική συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος και ξεκληρίσματος των Κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφικής παραγωγής, που είναι και πυλώνας της οικονομίας της Ηπείρου, παράλληλα δε διεμήνυσε προς αυτόν να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία την αγανάκτηση που επικρατεί στην Ήπειρο και τους Ηπειρώτες, που όλοι αναμένουν την παρέμβαση και πίεση  της κυβέρνησης προς τους νέους ιδιοκτήτες,  για την  άμεση επίλυση του προβλήματος  της απλήρωτης εργασίας και της εκκαθάρισης των λογαριασμών των κτηνοτρόφων.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται και ποιοι μένουν

Υπερψηφίστηκε την Τετάρτη το πολυνομοσχέδιο στο οποίο προβλέπονται οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, από τις συνολικά 15.000 που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στη συμφωνία με την Τρόικα.
Οι πρώτοι απολυμένοι θα προέλθουν κυρίως από τη δημοτική αστυνομία και το θεσμό των σχολικών φυλάκων, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανακοινωθούν οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών, απ´ όπου θα προκύψουν οι υπόλοιπες απολύσεις.
Από σήμερα, Πέμπτη, οι δημοτικοί αστυνομικοί βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Όσοι από αυτούς έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο παραμένουν στους δήμους. Όσοι από αυτούς προσλήφθηκαν με πρόγραμμα ΑΣΕΠ θα μετακινηθούν στην Ελληνική Αστυνομία. Αυτό θα ισχύσει γενικά για το πρόγραμμα της Κινητικότητας και για εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν μελλοντικά σε αυτό.
Έτσι με ρύθμιση προβλέφθηκε το εξής: «Οι διαδικασίες ΑΣΕΠ και ειδικά ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, η διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας η οποία διενεργείται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μοριοδοτούνται επιπρόσθετα κατά την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και κατά την επιλογή των υπαλλήλων για να εξέλθουν από το καθεστώς της κινητικότητα».

Θεόδωρος Κουτρούκης: Τα δικά μου παραμύθια δεν είχαν βασιλοπούλες

Το βίντεο που παρακολουθείτε αναφέρεται σε μια προσωπική ιστορία, που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία των Ελλήνων ομήρων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el και η μεγάλη αποδοχή που συνάντησε, ενέπνευσε το εγχείρημα της οπτικοποίησης του. Το μουσικό θέμα είναι το Brahms, Ein Deutsches Requiem, Op. 45: I. Selig sind, die da Leid tragen (Part I). Χάριτες οφείλονται στη δημιουργό αυτού του βίντεο, που αγάπησε τα παραμύθια μου, λες και ήταν μέλος της οικογένειας μου.
Οφείλω να προειδοποιήσω ότι το βίντεο περιέχει σκληρές σκηνές.
Η Δέσποινα επέζησε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης Bergen-Belsen και Ravensbrück και με τη βοήθεια του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη. Έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα της λέγοντας παραμύθια στα εγγόνια και τα δισέγγονα της. Κανένα από τα παραμύθια της δεν είχε βασιλοπούλες…


Τεχνάσματα με την διαθεσιμότητα- κινητικότητα υπαλλήλων!!!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας που θα εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες 75 ημέρες για 12.500 υπαλλήλους το Υπουργείο θα λάβει υπόψη του κριτήρια, όπως αυτά αναφέρονται στα ΜΜΕ. Έχοντας υπόψη το, τι γίνεται σε ΑΕΙ που είναι στην Αθήνα και είναι χρόνια στο απυρόβλητο, σας  απαντώ:
1) Θα ελέγξουν τα πλαστά πτυχία, μόνον  όσων βγάλουν σε διαθεσιμότητα!!!  Να ελέγξουν όλα τα δικαιολογητικά και όλων των υπαλλήλων, όχι μόνον αυτών που επιλεκτικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν, χωρίς διαγωνισμό, ως αορίστου χρόνου συγγενείς (καθηγητών, υπαλλήλων, εν ενεργεία και συνταξιούχων). Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού-προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλύσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας.    Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Τα πιο πάνω στοιχεία να μην τα ζητούν από αυτούς, που με πλήρη γνώση έκαναν εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου τα 13 τελευταία χρόνια!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές (όχι από αυτούς που συγκαλύπτουν και βγάζουν την βρώμικη δουλειά στο Δημόσιο). Αν γίνουν αυτά, θα βρουν παράνομα προσληφθέντες, αορίστου χρόνου τα 13 τελευταία χρόνια, πολλαπλάσιους από αυτούς που ζητά η τρόϊκα.
2) Θα ελέγξουν ηθικές αμοιβές, βραβεία κ.λπ. Σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση διαμορφώθηκαν άθλιες εργασιακές συνθήκες. Για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς, επινοούν κάθε είδους τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Επομένως τα βραβεία κ.λπ. είναι κατασκευάσματα της οικογενειοκρατίας και της διαπλοκής.
3)  Τους υπαλλήλους θα κρίνουν Ειδικά Τριμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται και προϊστάμενοι του φορέα του οποίου οι υπάλληλοι αξιολογούνται!!!
Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα πόσο αστείο, και υποκριτικό ακούγεται!! Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Φυσικό είναι να χαρακτηρίζουν τα μέλη της οικογενειοκρατίας, της διαπλοκής, τις κλίκες, τους συγγενείς τους, δήθεν ικανούς και τους έξω από αυτά δήθεν ακατάλληλους.  Οι υπόλογοι, υπεύθυνοι-μεγαλοεπίορκοι,  για αυτές τις άθλιες προσλήψεις, αορίστου χρόνου, τα τελευταία 13 χρόνια, θα με κρίνουν, αντί να απολυθούν αυτοί μαζί με τους παράνομα που προσέλαβαν και να διωχθούν για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος και παράνομο πλουτισμό.
Συμπέρασμα:
Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι, που διορίστηκαν μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό, οι οποίοι χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’ αυτούς είναι επικίνδυνοι!
Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό:
Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!!
Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
Α) Το Σάββατο 20-07-2013, από ώρα 08:30 πμ έως 11:00 πμ στις παρακάτω περιοχές: Ροδοτόπι, Ζωοδόχος Γραμμενοχώρια, Πετράλωνα, Λοφίσκος, Αγ. Ανάργυροι, Δελβινακόπουλο, Γραμμένο, Βαγενήτι, Πολύλοφος, Λύγγος, Περάτη, Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Λευκοθέα, Κοκκινόχωμα, Δελβινακόπουλο, Παλιουρή, Σουλόπουλο, Ράϊκο, Δεσποτικό, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Φωτεινό, Αετόπετρα, Λάβδανη, Βρίστοβο, Αγ. Μαρίνα, Καλοχώρι, Εκκλησοχώρι, Βουτσαρά, Κούρεντα, Γιουργάνιστα, Χίνκα, Λάλιζα, Γκρίμποβο, Βρυσούλα, Πολύδωρο, Ραδοβίζι, Σενίκο, Κερασέα, Βροσύνα, Ζάλογγο, Δοβλά, Βερενίκη, Φτέρη, Λεπτοκαρυά, Ραβενή, Χαραυγή, Καλλιθέα Φιλιατών.
Β) Το Σάββατο 20-07-2013, από ώρα 08:30 πμ έως 13:30 μμ στις παρακάτω περιοχές: Κληματιά, Καρίτσα, Ζίτσα, κάμπος Ζίτσας, Μαθητική εστία, Ζίτσας, Οινοποιείο Πράσσου, Οινοποιείο Γκλίναβου, Σακελλαρικό, Λίθινο, οικ. Μελισσίου, Βασιλόπουλο, Καστρί, Σιάνιστα, Ιερομνήμη.
Γ) Την Κυριακή 21-07-2013, από ώρα 08:00 πμ έως 12:00 μμ στις παρακάτω περιοχές: Ολυμπιάδα Μαρμάρων, επιχείρηση ΑΦΩΝ ΛΕΦΑ, Μάρμαρα, Σταυράκι και πέριξ επιχειρήσεων Βιοτ. Φύλλων Ρίζου, μάρμαρα Καλαμπόκα και επιχείρηση Κασιούμη.
Δ) Την Κυριακή 21-07-2013 από ώρα 08:30 πμ έως 11:15 πμ στις παρακάτω περιοχές: Γαρδίκι, τμήμα Ελεούσας πέριξ του Ι.Ν. Φανερωμένης, τμήμα ΒΙ.ΠΕ πέριξ των επιχειρήσεων ΑΚΡΟΓΚΑΖ, ΚΑΡΥΠΙΔΗ, ΜΥΛΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗ, ΔΑΒΟΥΤΗ-ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑΜΒΑΚΟΓΛΟΥ, ΒΙΟΤΑΛ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΚΑΤΣΟΥΡΑ, ΜΠΕΡΡΗ, ΜΗΛΙΩΤΗ, ΖΑΡΜΠΑΛΑ, ΣΟΡΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΔΟΥΚΟΥ, ΓΟΥΣΗ, LCSC, ΜΕΝΤΗ, ΑΣΛΑΝΗ, ΤΣΑΝΟΥ, ΞΥΛΟΔΟΜΙΚΗ, VERILOG, ΝΙΚΑΣ, ΜΕΚΑΛΗ, ΜΠΟΥΡΗ, ΡΑΠΤΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΧΗΤΟΥ, ΤΖΙΑΛΛΑ, ΤΖΙΜΑ, ALLUEXPERT, ACRATA DIGITAL, ΜΠΟΥΓΙΑ, πτηνοτροφείο και πτηνοσφαγείο ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ.
Ε) Την Κυριακή 21-07-2013, από ώρα 12:15 μμ έως 14:15 μμ στις παρακάτω περιοχές: τμήμα ΒΙ.ΠΕ πέριξ των επιχειρήσεων ΓΚΑΡΟΝΑ, ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΚΤΙΚΗ, ΚΑΡΑΝΤΖΑ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΒΙΟΜΕΞ, ΔΡΥΑΔΕΣ, ΗΠΕΙΡΟΠΑΝ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ΜΠΟΤΣΙΟΥ, ΒΗΤΑ-ΤΟΨΗ, ΣΔΡΑΛ, ADELCO, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ, ΘΕΟΜΙΛ, ΜΑΝΟΥΣΗ, ΝΟΥΣΙΑ, ΡΟΥΝΤΑ, CABIGAS, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, SPIDER, PETCOM, GRAFIC ART, ΚΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΗΠΕΙΡΟΑΛΟΥΜΙΝ, ΟΙΚΟΜΠΕΤΟΝ, ΜΠΑΛΑΝΤΑΝΗ, ΓΚΟΝΤΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ΑΓΡΟΠΑ, πτηνοσφαγείο ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ, πτηνοτροφεία Ροδοτοπίου, ΣΒΕΚΗ, ΠΙΝΔΟΣ, πτηνοτροφεία Νεοχωρίου και Κ. Λαψίστας.
ΣΤ) Την Δευτέρα 22-07-2013, από ώρα 09:00 πμ έως 11:00 πμ στις παρακάτω περιοχές: Τέροβο, Βαρλαάμ.
Ζ) Την Δευτέρα 22-07-2013, από ώρα 13:00 μμ έως 14:00 μμ στις παρακάτω περιοχές: Ν. Μουσιωτίτσα.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων. Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.