Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτηση Εγγραφής για τη Διαδικτυακή Υποβολή Εκμετάλλευσης Έτους 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης 2013, θα δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής υποβολής της, η οποία εκτός της Αίτησης Ενίσχυσης διαφόρων καθεστώτων προς ΟΠΕΚΕΠΕ, περιλαμβάνει την Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του ΕΛΓΑ και την ετήσια ανανέωση της εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).
Όπως την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος θα δίνεται η δυνατότητα η Ενιαία Αίτηση Εκμετάλλευσης να έχει μεταβολές και στα γεωχωρικά δεδομένα. Επιπρόσθετα, θα κλείνει οριστικά ο κύκλος της υποβολής της αίτησης καθώς θα επισυνάπτονται ηλεκτρονικά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση εγγραφής στην εφαρμογή διαδικτυακής υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης στον σύνδεσμο www.opekepe.gr/aee2013_online.asp για τη λήψη κωδικού πρόσβασης.
Η αίτηση εγγραφής μπορεί να γίνει μέχρι 25/4/2013 και ακολούθως η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης θα είναι δυνατή από την ενεργοποίηση του λογαριασμού, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν σχετικό μήνυμα, έως και την 1/5/2013.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση εγγραφής λήψης κωδικού πρόσβασης, ανεξάρτητα του τρόπου που υπέβαλαν την αίτησή τους κατά την προηγούμενη χρονιά.
Δεν θα μπορούν να υποβάλλουν διαδικτυακώς την αίτησή τους όσοι έχουν κύρια και συμπληρωματική αίτηση.

ΠΗΓΗ: www.opekepe.gr/

Ποτέ δεν έφτασαν στον ΟΑΕΔ τα χρήματα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Ούτε ευρώ δεν έχει φτάσει στον ΟΑΕΔ από την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας», παρ' όλο που αυτή παρακρατείται εδώ και δύο χρόνια, κάθε μήνα από τους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των τραπεζών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ανεπίσημη έκθεση του ΟΑΕΔ, που απευθύνεται προς αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, αναφέρει επί λέξει: «Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού, αποδίδει σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς αυτής».
Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.
«Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Από εκεί και πέρα, το πώς η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας».
Πρόσθεσε ότι «ο ΟΑΕΔ επιχορηγείται με 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία καλύπτουν την πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας». Το ποσό αυτό, όμως, δίνεται ούτως ή άλλως στον Οργανισμό Απασχόλησης. Ευλόγως, δημιουργείται η απορία για ποιο λόγο νομοθετήθηκε «η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» και στη συνέχεια δεν αξιοποιήθηκε σε πολιτικές αντιμετώπισής της, η οποία αυξάνεται καθημερινά με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Η εν λόγω ειδική εισφορά προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 38, νόμος 3986/2011, και υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, καθώς επίσης και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων/Οργανισμών, των ΝΠΙΔ αλλά και των τραπεζών.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

«Βγήκαν στο σφυρί» 26.000 ακίνητα

Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο έχει αποτρέψει την εκτίναξη των πλειστηριασμών τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία η αδυναμία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έχει οδηγήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τις τράπεζες πάνω από το 20% του δανειακού τους χαρτοφυλακίου.

Στο σφυρί βγήκαν 26.000 ακίνητα το 2012, παρά το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για την προστασία της πρώτης κατοικίας, από τους πλειστηριασμούς.
Η προστασία αφορά ακίνητα αξίας έως 200.000 ευρώ και ανανεώθηκε το 2013 για πέμπτη συνεχή χρονιά, προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση προς δανειολήπτες με χρέη προς τις τράπεζες από στεγαστικά κυρίως δάνεια, αλλά και άλλες οφειλές για τις οποίες έχει ενεχυριαστεί η πρώτη κατοικία.
Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο έχει αποτρέψει την εκτίναξη των πλειστηριασμών τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία η αδυναμία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έχει οδηγήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τις τράπεζες πάνω από το 20% του δανειακού τους χαρτοφυλακίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 οι πλειστηριασμοί μειώθηκαν στις 44.000, από 52.000 το 2009 για να περιοριστούν τελικώς στις 26.000 το 2012.
Η διατήρηση του προστατευτικού καθεστώτος πέραν του 2013 θεωρείται αμφίβολη στον βαθμό που η τρόικα έχει θέσει ήδη το θέμα της κατάργησης της σχετικής διάταξης. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη θεσμοθέτηση της ευνοϊκής διάταξης που θα προβλέπει το πάγωμα της δόσης του στεγαστικού δανείου και την καταβολή μόνο τόκων για δύο χρόνια με δυνατότητα επανεξέτασης για άλλα δύο επίσης.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση θα έχουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αμειβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών από έναν εργοδότη (μπλοκάκια) αν πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ως 25.000 ευρώ,
το εισόδημά τους έχει υποστεί μείωση τουλάχιστον 35% την τριετία 2010-2012,
έχουν δάνειο για αγοράς πρώτης κατοικίας,
η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ,
το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά ως την υπαγωγή στη ρύθμιση διευκόλυνσης.
Το επιτόκιο με βάση το οποίο θα εκτοκίζεται το δάνειο κατά τη διετή ή τετραετή περίοδο χάριτος θα είναι εξαιρετικά χαμηλό και θα διαμορφώνεται στο 1,5%, επιτυγχάνοντας έτσι τη δραστική μείωση της δόσης ακόμη και ως 700 ευρώ, για ένα δάνειο 180.000 ευρώ με 25ετή διάρκεια αποπληρωμής. Η ρύθμιση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη βουλή, αφού προηγουμένως αξιολογηθεί από την τράπεζας της Ελλάδας.

Με την παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100α Ελευθέρια

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και παρουσία πλήθους κόσμου που αψήφησαν τη βροχή και το κρύο κορυφώθηκαν σήμερα στα Γιάννενα οι εκδηλώσεις για τα 100α Ελευθέρια, εκδηλώσεις που τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας
 Όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία παρακολούθησαν μία από τις πιο εντυπωσιακές των τελευταίων ετών, όπου συμμετείχαν έφιπποι Μανιάτες, Κρήτες, Σύλλογοι της περιοχής, μαθητές των σχολείων, η προεδρική φρουρά, ο στρατός με επίλεκτες μονάδες και η ελληνική αστυνομία. Την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης, ενώ παρέστη και ο υφυπουργός Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και στη συνέχεια σε δήλωσή του έστειλε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό λέγοντας πως με πίστη και ομόνοια οι Έλληνες μπορούν να κερδίσουν και τη μάχη που δίνουν σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι υπάρχει μία ιστορική αντιστοιχία της περιόδου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων με το σήμερα και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως και η μάχη που σήμερα δίνουν οι Έλληνες θα είναι νικηφόρα.

 Ο κ. Παπούλιας βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του από την Τρίτη και σήμερα το πρωί παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Αποδήμων Πωγωνίου, σε επετειακή εκδήλωση, γιόρτασε τα «100 Χρόνια Ελεύθερο Πωγώνι 1913-2013», την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Στην κατάμεση αίθουσα της Ενώσεως Κωνσταντινοπολιτών, στους Αμπελόκηπους,  Πωγωνίσιοι, αλλά και Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου και του Πωγωνίου συνεόρτασαν τα 100 χρόνια Ελεύθερο Πωγώνι 1913-2013.
Η πρωτοβουλία αυτή της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Αποδήμων Πωγωνίου βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους Απόδημους και από όλα τα χωριά του Πωγωνίου και όχι μόνο, αλλά και άλλα κοντινά, ήταν εκεί.
Ειδικά για την εκδήλωση ήλθε και από το Πωγώνι ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης συνοδευόμενος  από Δημοτικούς Συμβούλους.
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, εκπροσώπησαν, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσων Κώστας Ζηκόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. Χριστόφορος Τζαρτζούλης και Άννα Θώδα-Μπουρατζή.
Παρέστησαν, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας Ζωή Ντούγκα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαμά Θανάσης Τσεκούρας, συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ., αντιπροσωπεία του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιά, με επικεφαλή τον Πρόεδρο Δημήτρη Λένη, αντιπροσωπεία του Πανηπειρωτικού Συλλλόγου Ασπροπύργου, πρώην μέλη του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και όπως προαναφέρθηκε μέλη όλων των Δ.Σ. των Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Ομοσπονδίας Αποδήμων Πωγωνίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση, ενός 15λεπτού κινηματογραφικού αφιερώματος για την απελευθέρωση της Ηπείρου και των Ιωαννίνων.
Στην συνέχεια τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Αποδήμων Πωγωνίου Σταύρος Παππάς, που εν συντομία, αναφέρθηκε στο σημαντικό του γεγονότος του εορτασμού των 100 χρόνων Ελεύθερου Πωγωνίου.

Τον διαδέχθηκε στο βήμα ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης που είπε, αφού αναφέρθηκε στο γεγονός της Απελευθέρωσης της Ηπείρου και του Πωγωνίου από τον Τουρκικό ζυγό, αυτό που προέχει σήμερα για το ακριτικό Πωγώνι, που η Ελληνική Πολιτεία έχει τοποθετήσει στο περιθώριο, είναι να βρεθεί τρόπος για επενδύσεις και ανάπτυξη, ώστε να εξακολουθήσουν να παραμένουν εκεί, οι ελάχιστοι εναπομείναντες, αλλά και να επιστρέψουν, με την δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων και συνθηκών, αρκετοί από αυτούς που έφυγαν, αναγκασμένοι από την προσπάθεια επιβίωσης.

Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δ.Σ. και του Προέδρου της Γιώργου Οικονόμου, που βρίσκεται στα Γιάννενα για τις επετειακές εκδηλώσεις της Απελευθέρωσης της πόλης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΠΣΕ, για ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και τους κατοίκους της και ειδικά για τις Ειδικές Οικονομικές  Ζώνες και την δημιουργία κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στο ΚΤΕΟ Κακαβιάς.

Ο κ. Κωνής, επιχειρηματολόγησε για την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΣΕ, στην αντίθεση για τις ΕΟΖ στο Πωγώνι και το κέντρο κράτησης λαθρομεστανατών στην Κακαβιά. Είπε συγκεκριμμένα ότι θα παλέψουμε να μην έλθει ο μεσαίωνας και η δουλοπαροικία στο Πωγώνι, με τις νέες μορφές αποικιοκρατίας, που κατ΄ επίφαση ονομάζονται Ειδικές Οικονομικές ζώνες, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά παραχώρηση, στο όνομα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, εθνικού χώρου, με μειδαμινά ανταλλάγματα στο ξένο κερδοσκοπικό κεφάλαιο, που θα ασυδοτεί, τόσο στις εργασιακές σχέσεις, όσο και την υποχρέωση φορολογικών καταβολών και διαχείρησης του κέρδους, από αυτές του τύπου επενδύσεις, που θυμίζουν επενδύσεις χωρών μπανανίας.

Ο κ. Κωνής κάλεσε τον Δήμαρχο και τους παρευρισκόμενους σε ειδική ημερίδα που θα διοργανώσει η ΠΣΕ τον Απρίλιο στα Γιάννενα, όπου ο πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Καθηγητής και επικεφαλής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης και άλλοι ειδικοί επιστήμονες στο αντικείμενο, θα αναπτύξουν το θέμα για τις επιπτώσεις της εγκατάστασης των ΕΟΖ στο Πωγώνι.

Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, καθηγητής και συγγραφέας Νίκος Κακαϊδής, στην συνέχεια ανέπτυξε το θέμα ''Ο  Αγώνας για την Απελευθέρωση της Ηπείρου''. Τον διαδέχθηκε στο βήμα ο Πωγωνήσιος φιλόλογος και ιστορικός Παύλος Παπανάτης που μίλησε για τις ''πτυχές της Πωγωνήσιας Ιστορίας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους''. Ακολούθως η Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Αποδήμων Πωγωνίου Όλγα Λίτου και η Έφορος Ανάπτυξης, μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Αδελφότητας Βασιλικιωτών Αναστασία Χρήστου, ανάγνωσαν προσωπικές μαρτυρίες Πωγωνησίων από την Απελευθέρωση του 1912-13.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις βραβεύσεις των επίλεκτων στελεχών της Πωγωνησιακής Αποδημίας για την προσφορά τους στην Αποδημία, τους Συλλόγους και Ενώσεις και την Ομοσπονδία  Σάσσα Τριανταφυλίδη, Παναγιώτη Μηλιώνη και Παναγιώτη Ραφτόπουλο.
Κατόπιν έγινε η παρουσίαση, από τον Δήμαρχο Πωγωνίου, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και εκπρόσωπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης ''Κιβωτός'', ύστερα από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, συνέργειας, για την εγκατάσταση στα κτιριακά συγκροτήματα που χρησιμοποιούσε μέχρι πέρυσι το Ίδρυμα Λάτση και εκπαίδευε ελληνόπαιδες από την Βόρειο Ήπειρο και Αλβανία, ανθρώπων της ''Κιβωτός'', που θα εκπαιδεύουν  και μαθαίνουν τέχνες, νέες και νέους από την περιοχή, αλλά και όλη την χώρα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κέρασμα υπό τους ήχους ηπειρώτικης μουσικής κομπανίας που έπαιζε αποκλειστικά πωγωνήσια ακούσματα και που οδήγησε τους παρευρισκόμενους στο στήσιμο ηπειρώτικου γλεντιού μετά χορού.

Ο Σύλλογος Ασσιωτών Πρέβεζας, διοργανώνει ετήσιο χορό, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ώρα 12:00 στην ταβέρνα ''Μωριάς''

Σύλληψη νεαρού για κλοπή οικοδομικών εργαλείων στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας

Συνελήφθη πρωινές ώρες της 20-02-2013 στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 20χρονος ημεδαπός Ρομά, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα είχε αφαιρέσει οικοδομικά εργαλεία από περιφραγμένο οικόπεδο, 70χρονου ημεδαπού στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προέκυψε ότι ο δράστης το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε αφαιρέσει από τον ίδιο χώρο και άλλα οικοδομικά εργαλεία, συνολικής αξίας (2.600) ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ηπειρώτες Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας: Με επιτυχία η πίτα-χορός του συλλόγου και με ΟΛΟΥΣ τους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες μαζί!!!

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας «Μάρκος Μπότσαρης», έκανε την ετήσια συνεστίαση και κοπή της πίτας του  στο μεζεδοπωλείο ΤΑΜΑΜ.
Πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε βίντεο με αποσπάσματα από την μεγάλη  ιστορία της Ηπείρου. Αφιέρωμα στους  Ηπειρώτες ευεργέτες του έθνους μας. Ηπειρώτες που το πείσμα τους, το αναπτύξανε στις διαρκείς δυσκολίες και το επιστρατεύσανε πάντα σε αγώνες  και σε θυσίες!
Φυσικά όπως όλοι οι Έλληνες , έτσι και  οι Ηπειρώτες έχουν τα διάσημα κουσούρια τους ! Κυρίως τους κατηγορούν ως ξεροκέφαλους και πεισματάρηδες αλλά και λίγο ως πολύ σφιχτοχέρηδες. Και δεν έχουν τελείως άδικο. Το πείσμα, όμως το αναπτύξανε στις διαρκείς δυσκολίες και το επιστρατεύσανε πάντα σε αγώνες  και σε θυσίες!
Η δε θρυλούμενη ηπειρώτικη τσιγκουνιά μετατρέπεται πάντα στην ευγενέστερη γενναιοδωρία, όταν πρόκειται για εθνική προσφορά!
Γιατί , αν τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ελαττώματα δίνουν αφορμή για πειράγματα, τα πλεονεκτήματά πρέπει να δίνουν πρότυπα για μίμηση! Κυρίως σε περιόδους εθνικών και οικονομικών κρίσεων οι Ηπειρώτες υπήρξαν πάντα υποδείγματα ομοψυχίας, ενότητας , αυταπάρνησης και  προσφοράς! Ο πιο φτωχός ελληνικός τόπος δώρισε στη χώρα το μεγαλύτερο πλούτο ,όχι για επιδεικτικό ανταγωνισμό αλλά από άδολο πατριωτισμό.
Περισσότερο, λοιπόν ,από ποτέ είναι σήμερα αναγκαίο τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο να υιοθετήσουμε το ηπειρώτικο ήθος και να εργαστούμε με ενότητα και πείσμα για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα  μεγάλα, κοινά μας προβλήματα.
Και έστω για μια μέρα, οι Ηπειρώτες της πόλης μας  κατάφεραν μάζεψαν και «μόνιασαν» τους τοπικούς άρχοντες της Πόλης μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στα Γιάννενα

 ΙΩΑΝΝΙΝΑ   20-2-2013
   ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

«Όταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του».
                                     Ρήγας Φεραίος

Μαρτύρησε ο λαός μας, επώνυμοι και ανώνυμοι, δίνοντας τη μάχη για την απελευθέρωση ενάντια στους Οθωμανούς και στους ντόπιους κοτζαμπάσηδες, για την πολυπόθητη λευτεριά.
Πέρασαν χρόνια, κύλησε ο καιρός,  απελευθερώθηκαν και τα Γιάννινα.
 Ο αγώνας του λαού μας αδιάκοπος για τη λευτεριά αντιμετώπισε και το 1940 και τους νέους εισβολείς ,Ιταλούς Φασίστες και Γερμανούς Ναζιστές μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους .
Μαρτύρησε και ο Νομός μας. Κάψανε χωριά. Ρημάξανε τη σοδειά. Δολοφόνησαν κόσμο, άντρες , γυναίκες και μωρά . Στείλανε χιλιάδες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι νωπές ακόμη  οι μνήμες των δολοφονημένων από τους Ναζί και τους ντόπιους ομοϊδεάτες τους.
Γι αυτό θεωρούμε προκλητική την παρουσία της συστημικής  Ναζιστικής οργάνωσης  «Χρυσή Αυγή »στην πόλη  μας  και να καταθέσει στεφάνι δήθεν τιμώντας τους νεκρούς της λευτεριάς.
Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να κηρύξουν ανεπιθύμητη 
την αντιπροσωπεία τους και να απομωνόσουν το Ναζιστικό Μόρφωμα της   Χρυσής Αυγής, που καμία σχέση δεν έχει  με την αγωνιστική παράδοση της πόλης μας και τα Ελευθέρια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χ. ΜΕΝΤΗΣ                       Κ. ΓΙΩΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Με εξετάσεις η εισαγωγή των μαθητών στα πειραματικά γυμνάσια

Με εξετάσεις θα εισάγονται από εφέτος οι υποψήφιοι μαθητές στα πειραματικά γυμνάσια και τα πειραματικά λύκεια, όπως ανακοίνωσε  το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι μαθητές για το σχολικό έτος 2013-14 θα εισαχθούν μετά από εξεταστική διαδικασία σε τρία μαθήματα από το δημοτικό στο γυμνάσιο και  εξεταστική διαδικασία από το γυμνάσιο στο Λύκειο σε δυο μαθήματα.
«Επιδιώκουμε την αριστεία σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αξιοποιώντας την αξιολόγηση που διατρέχει όλες μας τις πολιτικές» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
«Γι' αυτό το λόγο εφαρμόζουμε τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα - Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια με εξετάσεις και επιλέγουμε τους αρίστους εκπαιδευτικούς για να διδάξουν σε αυτά, μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές να φοιτήσουν σε αυτά, επεκτείνοντας το θεσμό και στην επαγγελματική εκπαίδευση, μελετώντας την ίδρυση Προτύπων - Πειραματικών σχολείων, μετά από σχετική αξιολόγηση σε Περιφέρειες της χώρας που δεν λειτουργούσαν μέχρι σήμερα» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.