Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Κώστας Κωνής: Nα προχωρήσουμε μπροστά με το Κίνημα Αλλαγής


Του Κώστα Κωνή Υποψήφιου βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής στην εκλογική περιφέρεια Πρέβεζας.

Το δίλημμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών δεν είναι αν θα στραφούμε δεξιά ή αριστερά. Αλλά να προχωρήσουμε μπροστά.
Μπροστά σημαίνει οι προοδευτικές δυνάμεις, το Κίνημα Αλλαγής, να έχουν ισχυρό λόγο και ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις. Η ενδυνάμωση και η ενίσχυσή τους είναι εκ των ων ουκ άνευ για να απεμπλακούμε από τις περιπέτειες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να ακυρώσουμε τα συντηρητικά σχέδια της ΝΔ. Με πυξίδα τη μνήμη και την προοδευτική συνείδηση, μπορούμε να χαράξουμε και να περπατήσαμε νέους δρόμους.
Με ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουμε τη δυνατότητα να διαδραματίσουμε καταλυτικό ρόλο για τον προοδευτικό αναπροσανατολισμό της Ελλάδας
Σε λιγότερο από 20 μέρες, η χώρα έχει μια μεγάλη ευκαιρία.
Να βάλει τελεία και παύλα σε μια ανερμάτιστη και αναποτελεσματική κυβέρνηση. Ο κύκλος που άνοιξε από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα έχει σωρεύσει τεράστια προβλήματα και αδιέξοδα στον τόπο.
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων; Την καταστροφή της μεσαίας τάξης; Τη διάλυση του κοινωνικού κράτους; Τη φαλκίδευση των κοινωνικών δικαιωμάτων; Την υπονόμευση του κράτους δικαίου; Τη συκοφάντηση και ενοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων; Την αποδιοργάνωση του εθνικού συστήματος υγείας; Την υποβάθμιση της εκπαίδευσης; Το κυβερνητικό αποτύπωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-γυρολόγων, θα μείνει ανεξίτηλο και στον τόπο και στην κοινωνία και στην οικονομία. Η ζοφερή κατάσταση της πλειονότητας των πολιτών δεν αλλάζει με τα φιλοδωρήματα. Ούτε με τα προεκλογικά δώρα του Τσίπρα.
Το ναυάγιο του κυβερνώντος κόμματος στις πρόσφατες ευρωεκλογές δεν ήταν εικονική πραγματικότητα. Η κοινωνική και εκλογική βύθιση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται αναπόφευκτη.
Η πορεία των πολιτικών εξελίξεων είναι προδιαγεγραμμένη.
Σε όσες προεκλογικές υποσχέσεις και να προχωρήσει, δεν πρόκειται να αποφύγει τη στρατηγική ήττα. Η καταδίκη του ανοίγει τον δρόμο και απελευθερώνει δυνάμεις για να πάμε μπροστά.
Η διαφαινόμενη επικράτηση της ΝΔ σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί επαρκή απάντηση για την έξοδο από την κρίση.
Η δεξιά παράταξη ανέκαθεν ήταν και είναι μια συντηρητική δύναμη. Οι πολιτικές της βρίσκονται στον αντίποδα των πολιτικών που χρειάζεται ο τόπος. Η ενδεδειγμένη συνταγή δεν είναι η κοινωνία της αγοράς, όπως μας υπόσχεται ο κύριος Μητσοτάκης. Το κοινωνικό κράτος δεν μπορούν να το υπηρετήσουν οι δυνάμεις αυτές. Την οικονομική αναζωογόνηση δεν θα τη φέρουν εκείνοι που αντιστρατεύονται τις κοινωνικές δομές και θέλουν να μεταφέρουν τα πάντα στον ιδιωτικό τομέα.
Το δίλημμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών δεν είναι αν θα στραφούμε δεξιά ή αριστερά. Αλλά να προχωρήσουμε μπροστά. Μπροστά σημαίνει οι προοδευτικές δυνάμεις να έχουν ισχυρό λόγο και ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις. Η ενδυνάμωση και η ενίσχυσή τους είναι εκ των ων ουκ άνευ για να απεμπλακούμε από τις περιπέτειες του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και για να ακυρώσουμε τα συντηρητικά σχέδια της ΝΔ.
Με πυξίδα τη μνήμη και την προοδευτική συνείδηση, μπορούμε να χαράξουμε και να περπατήσαμε νέους δρόμους. Οι περιφερειακές, αλλά και δημοτικές εκλογές απέδειξαν ότι οι προοδευτικές δυνάμεις, που διαχρονικά εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ και σήμερα το ΚΙΝΑΛ, παραμένουν ανθεκτικές. Οι αυθεντικές σχέσεις που έχουμε οικοδομήσει με τις τοπικές κοινωνίες γίνονται πρόπλασμα για την ανασύσταση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης
Με ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουμε τη δυνατότητα να διαδραματίσουμε καταλυτικό ρόλο για τον προοδευτικό αναπροσανατολισμό της Ελλάδας. Τα εσωτερικά μας προβλήματα δεν θα περιορίσουν την απήχηση και την επιρροή μας. Όπως συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις αναταράξεις αν επιδείξουμε την απαιτούμενη νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

ΜέΡΑ25: Εκδήλωση «Οικονομικός Ορθολογισμός και έξοδος από την δεκαετή κρίση», την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στη Στοά Σάρκα, Γιάννενα


Εκδήλωση: Eπτά Τομές του ΜέΡΑ25 : Οικονομικός Ορθολογισμός κ εξοδος από την δεκαετή κρίση.
Ομιλητής ο Αλέξης Σμυρλής οικονομολόγος, υπεύθυνος  πολιτικού προγράμματος ΜεΡΑ25.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Το ΜέΡΑ25 μετά το ηχηρό παρόν στις ευρωεκλογές βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου για τις εθνικές εκλογές.
Καλούμε τούς συμπολίτες μας στην εκδήλωση που διοργανώνουμε στην αίθουσα της Περιφέρειας στη Στοά Σάρκα την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ.  να έρθουν να μας ακούσουν κ να συζητήσουμε την όποια απορία για τις θέσεις του προγράμματος μας για απόδραση από την χρεουδολοπαροικία.
Ποτέ στην ιστορία μια πτώχευση δεν ξεπεράστηκε ούτε με νέα δανεικά ούτε με επιμήκυνση των παλαιοτέρων δανείων.
Για τον απεγκλωβισμό της χώρας προαπαιτούμενο είναι η αναδιάρθρωση των ιδιωτικών και δημοσίων χρεών.
Συγκεκριμένα, το ΜέΡΑ25 προτείνει την άμεση νομοθέτηση των ΕΠΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ για τις οποίες θα μιλήσει ο κ. Αλέξης Σμυρλής, υπεύθυνος πολιτικού προγράμματος ΜεΡΑ25.
Στην εκδήλωση θα παρέμβουν και θα μιλήσουν για τις θέσεις του κινήματος στα μεγάλα τοπικά ζητήματα οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων Βακολίδης Νίκος, Λάμπρης Χρήστος, Λιούτα Πασχαλίνα, Τσούνης Παναγιώτης.
Θα ακολουθήσει διάλογος με τους πολίτες.

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε χωριά του Άνω Καλαμά


Συνεχίστηκε και τη Δευτέρα ο άστατος καιρός σε μεγάλο τμήμα του Νομού Ιωαννίνων.

Η ισχυρή βροχόπτωση συνοδευόταν σε πολλές περιπτώσεις με έντονη χαλαζόπτωση.
Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την Σιταριά Πωγωνίου προκαλώντας μεγάλες οι ζημιές σε κληματαριές και κήπους.

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 8 Ιουλίου για τις θερινές εκπτώσεις


Πρεμιέρα τη Δευτέρα 8 Ιουλίου για τις θερινές εκπτώσεις και όπως σε κάθε άλλη περίοδο εκπτώσεων, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση ενώ επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Για την εξυπηρέτησή τους, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο 1520.
Στόχοι της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή είναι:
-Η προστασία του καταναλωτικού κοινού στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 2251/1994 και ειδικότερα η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών όσον αφορά συναλλαγές τους σε σχέση με την αγορά καταναλωτικών αγαθών, αλλά και την παροχή υπηρεσιών.
-Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η καταστολή των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων.
-H παρακολούθηση και εποπτεία εφαρμογής της νομοθεσίας για τη λειτουργία των Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών και την προστασία της προσωπικής σφαίρας και προσωπικότητας των οφειλετών από αθέμιτες πρακτικές είσπραξης των απαιτήσεων.
Η «αυλαία» των εκπτώσεων θα πέσει την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

ΚΚΕ: Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα την Πέμπτη 20 Ιούνη, στις 9:00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων


Η τομεακή οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ, μπροστά στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιούλη 2019 οργανώνει πολιτική συγκέντρωση την Πέμπτη 20 Ιούνη, στις 9:00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, με ομιλητή το ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, Γενικό Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ:
1. Εξαρχος Νίκος, οικοδόμος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.
2. Μπόμπολη Αφροδίτη, Κάτοχος πτυχίου παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Ανθρωπιστικές επιστήμες με ειδίκευση στη Διδασκαλία της Ιστορίας, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, από τα Δολιανά Πωγωνίου.
3. Νάκος Θανάσης, οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων
4. Παππάς Χαράλαμπος, γιατρός Νεφρολόγος στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο Ιωαννίνων, Γραμματέας ΕΙΝΗ
5. Τασιούλας Δημήτριος (Τάκης), Ηλεκτρολόγος, μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας, Μέλος Δ.Σ. της ΟΕΒΕ Νομού Ιωαννίνων.
6. Τουλκιαρίδου Χριστίνα, ιδιωτική υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων
7. Τσουμάνη Όλγα (Ολυ), δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Δ. Ιωαννιτών.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Εκδήλωση Μνήμης και τιμής στο Σταύρο Καψάλη


Παρατείνεται έως 29 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων


Με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, κας Κατερίνας Παπανάτσιου  παρατείνεται έως 29 Ιουλίου 2019 η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με την απόφαση:
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

Απιστία και κρίσεις μειώνουν τις γεννήσεις


Το εξωσυζυγικό σεξ, η έλλειψη ερωτικής διάθεσης και η οικονομική κρίση δημιουργούν ένα εκρηκτικό… κοκτέιλ, που ρίχνει τις γεννήσεις στο ναδίρ. Φαίνεται, μάλιστα, ότι η απιστία είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο μείζον αυτό κοινωνικό ζήτημα.
Διαδικτυακή έρευνα, που διενεργήθηκε σε δείγμα 600 ατόμων μέσω της πλατφόρμας «Pollfish», στο πλαίσιο του 1st Fertility Festival - που θα γίνει στην Αθήνα 8-9 Ιουνίου στο Ζάππειο, υπό την επιμέλεια και την εποπτεία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του κ. Κ. Κωνσταντινίδη - ήταν σαφής.
Το σεξ χωρίς την απόκτηση παιδιών είναι απολαυστικό για το 50% και το 67% πιστεύει ότι η απιστία «ανθίζει». Αν σε αυτά προσθέσουμε ότι, για να κάνει κάποιος παιδί, πρέπει να είναι «αφοσιωμένος» στον σκοπό αυτό, υπηρετώντας με πάθος τις απαιτήσεις, που αυτό εγείρει, τότε είναι μάλλον απίθανο να τα καταφέρει, εάν… το’χει δίπορτο.
Έτσι η απιστία φαίνεται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το φαινόμενο της υπογεννητικότητας.
Όπως λέει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: «Η σύλληψη απαιτεί συγκεκριμένη συχνότητα ερωτικών επαφών - ιδανική θεωρείται το τέσσερις φορές την εβδομάδα - που, βεβαίως, είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, αν ο άνδρας ξεπορτίζει πολύ συχνά για τις απαιτήσεις της ερωμένης, που ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει σχεδόν σαν κανόνα και όχι πια σαν εξαίρεση».
Και συνεχίζει: «Με αυτό συμφωνεί και το 40% των ερωτηθέντων, που θεωρεί πιθανό η υπογεννητικότητα να οφείλεται εν μέρει και στην «αμαρτωλή» εξωσυζυγική δραστηριότητα. Μόνο το 5% των ζευγαριών είναι απόλυτα πιστό. Όπως όλοι οι έγγαμοι γνωρίζουν, η συχνότητα των επαφών μειώνεται δραματικά μετά τον πρώτο χρόνο».